background preloader

Innovatieplatform - precursor topsectoren - focus & massa

Facebook Twitter

1997 Technologische Topinstituten (TTI) Innovatieplatform: Website. Innovatieplatform. Het Innovatieplatform was in 2003 ingesteld door het tweede kabinet Balkenende. Aanleiding voor de oprichting van het platform was de zogenaamde kennisparadox: het aandeel van innovaties in de omzet van bedrijven blijft relatief laag, ondanks dat Nederland bijzonder goed scoort op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Doel van het platform was dat Nederland internationaal tot de top-5 gaat behoren op het gebied van hoger onderwijs, onderzoek en innovatie. De inspanningen van het eerste Innovatieplatform hebben onder andere geleid tot een versoepeling van het beleid voor de toegang van buitenlandse kenniswerkers, de invoering van innovatievouchers voor het MKB en de Kennisinvesteringsagenda.

Daarnaast werden sleutelgebieden gekozen, gebieden waarin Nederland al sterk is en waarin het nog sterker kan worden mits deze gebieden verder worden ondersteund. In juni 2010 is het Innovatieplatform opgeheven. Samenstelling[bewerken] Zie ook[bewerken] Platform Bèta Techniek Bibliografie[bewerken] (pdf)Voorstellen Sleutelgebieden aanpak 4okt2004. Videoblog: Interview met Frans Nauta – Het Innovatieplatform. Je bent hier: Home >> frans nauta >> Videoblog: Interview met Frans Nauta – Het Innovatieplatform Live interview met Frans Nauta op maandag 27 oktober rond 15.00 uur Videoblog: innoleertraject Frits Hendrickx bij voestalpine Polynorm Videoblog: Interview met Frans Nauta – Het Innovatieplatform By Hans Mestrum On · Add Comment · In Actualiteit, Books at hand, Filmpjes, HAN, Innovatieplatform, Trends, Vodcast, Web2.0 Vanmiddag had ik een kort interview met Frans Nauta over zijn boek: Het Innovatieplatform.

Die video vind je in de vorige posting. Ik neem ook even deze video hier op omdat die qua audio een stuk beter is. Interview Frans Nauta from Hans Mestrum on Vimeo. Voor mensen die hierboven geen video zien is er ook de mogelijkheid om de video in Google Video te bekijken, of hieronder verder lezen te klikken. Ook interessant: Live interview met Frans Nauta op maandag 27 oktober rond 15.00 uur Videoblog: HAN lector Jaap van Till Videoblog: HAN EIMC workshop Videoblog: Dig-e-vent 2009 Author.

Marketingfacts: Frans Nauta - Innovatie Platform drama. Frans Nauta (NL) (fnauta) SIA Stichting Innovatie Alliantie HBO. Over SIA | Stichting Innovatie Alliantie. Praktijkgericht onderzoek heeft zich mede kunnen versterken in de beroepspraktijk door middel van het RAAK-programma. Het Ministerie van OCW heeft aan SIA subsidie beschikbaar gesteld voor de stimulering van onderzoeks- en innovatieprojecten via de RAAK-regeling.

Bedrijven of instellingen krijgen met RAAK de ruimte om samen met een hogeschool concrete (innovatie-)vragen op te pakken en te beantwoorden. Netwerken van ondernemers en professionals leiden tot de ontwikkeling, circulatie en toepassing van nieuwe kennis door het bedrijfsleven, de publieke sector en hogescholen. Meer over SIA Overzicht van SIA-medewerkers, met telefoonnummers en email-adressen. Naar medewerkers De onafhankelijke Externe Beoordelingscommissie (EBC) beoordeelt alle ontvankelijk verklaarde aanvragen. Naar Beoordelingscommissies. DUB: 'Sleutelgebieden zijn een mislukking' Ze hebben de wetenschap bepaald niet vooruit geholpen, al die dure topinstituten, sleutelgebieden en regieorganen. Sterker nog, de wetenschapsgebieden die extra aandacht kregen, doen het minder goed dan de rest, meldt het Rathenau Instituut. Onder de vlag van ‘focus & massa’ zijn de afgelopen jaren allerlei debatten gevoerd en maatregelen getroffen. Nederland zou te klein zijn om het hele spectrum van de wetenschap te bestrijken; daarom moesten wetenschappers de krachten bundelen en uitblinken in een paar zorgvuldig gekozen wetenschapsgebieden.

Het ministerie van Economische Zaken zag wel brood in de sleutelgebieden chemie, high-tech systems, materialen, water en food & flowers. Je zou verwachten, zo redeneren de onderzoekers van het Rathenau Instituut, dat deze gebieden dankzij de steun van de overheid harder groeien dan de rest van de wetenschap en dat ze meer publicaties opleveren. Maar nee. Hoger Onderwijs Persbureau.