background preloader

Hans Adriaansens

Facebook Twitter

Hans adriaansens. Roosevelt in het nieuw. 5 februari 2013 - De Roosevelt Academy heeft een nieuwe naam: University College Roosevelt.

Roosevelt in het nieuw

De Middelburgse instelling wil daarmee haar specifieke HO-identiteit internationaal scherper tonen. Het nationaal en internationaal steeds meer ingeburgerde begrip is nu ook in de naam opgenomen: University College. In de nieuwe naam zijn drie belangrijke onderdelen van de 'Roosevelt'-identiteit terug te vinden. -Het gaat om een universiteit, een academisch bachelor programma waar studenten excellent onderwijs krijgen -Het gaat om een college, dat staat voor kleinschalig, intensief, wonen en studeren op een campus.

Hans Adriaansens. Hans P.M.

Hans Adriaansens

Adriaansens (born 1946, Middelburg) is the founder of the University College Utrecht (UCU), the first honors college of the Netherlands and the former dean of the Roosevelt Academy, a small liberal arts college in Middelburg, the Netherlands.[1] Education[edit] De excellente academie. 29 september 2010 - Goede studenten en docenten zijn noodzakelijk om te excelleren. Maar minstens zo belangrijk is de context: de organisatiestructuur van de instelling, aldus Hans Adriaansens (Roosevelt Academy). Hij geeft de bestuurders van universiteit en hogeschool huiswerk mee. “Een excellente school is geen school die excellente studenten selecteert, maar een school die studenten en docenten laat excelleren.” Speciaal voor onderzoekers en ontwikkelaars van excellentiebevorderende programma's vond afgelopen week de conferentie Excellence, Research & Development plaats. Het was de eerste gezamenlijke bijeenkomst van het Sirius Programma en het Excellentienetwerk van de Vereniging van Onderwijsresearch (VOR HO).

Met die titel wilde hij aandacht vragen voor de nogal eens vergeten helft van de die nodig is om te kunnen excelleren. Harvard meets Roosevelt Academy. 99 Uitvergroot: Hans Adriaansens - 86 - Artikelen - Skipr. Geplaatst op 3 maart 2010 door: Onbekend “Er is niets zo mooi als een ziekenhuis dat efficiënt is en kwaliteit levert.”

99 Uitvergroot: Hans Adriaansens - 86 - Artikelen - Skipr

Veel semi-publieke sectoren kunnen hun vingers aflikken bij de hoge mate van efficiency die de zorg kenmerkt. Hans Adriaansens neemt afscheid van Roosevelt Academy Middelburg. Roosevelt-decaan neemt afscheid. UCU oprichter Hans Adriaansens wint eerste NEWS-Award. >> Onderwijs, A Work in Progress: The End of TU Delft As We Know It? The Mediasite presentation cannot be played back.

>> Onderwijs, A Work in Progress: The End of TU Delft As We Know It?

The requested presentation content can be played using the following plugins:WindowsMedia, Silverlight, Html5 We have detected that your browser supports the following plugins:None. Onder professoren. De zonovergoten werkkamer van Willem Koops in De Uithof.

Onder professoren

Terwijl de decaan van de Utrechtse faculteit Sociale Wetenschappen zacht meeneuriet met het nummer False Illusions van The Professor, bladert hij ontspannen in ‘Onder professoren’ van W.F. Hermans. Dan komt zijn voorganger Hans Adriaansens, tegenwoordig 'dean' van de Roosevelt Academy de kamer binnen. “Kijk eens aan, als we daar onze hoofdonderwijzer uit Middelburg niet hebben? Hoe is het met je schooltje, Hans?” “Uitstekend Willem, kan niet beter. “Ja, haal je de koekoek. “Tut tut, waarde confrère, je vergeet dat je voor het opzetten van een succesvol International Honors College wel een ‘dean’ met visie en charisma nodig hebt.”

Conflict over proftitel bij Roosevelt Academy. Psycholoog René Diekstra had in 2004 niet door de Roosevelt Academy benoemd mogen worden tot hoogleraar.

Conflict over proftitel bij Roosevelt Academy

Dat vinden Willem Koops, decaan Sociale Wetenschappen en Hans Stoof, de eind maart vertrokken rector. Hans Adriaansens, de dean van de Roosevelt Academy, zegt dat de benoeming past binnen de bestaande afspraken. Het conflict draait om de vraag of de Roosevelt Academy zelfstandig een hoogleraar mag benoemen. Bij de oprichting zijn daarover afspraken vastgelegd. Zo mag de Roosevelt Academy hoogleraren uit Utrecht en van andere universiteiten aantrekken als docent. Onder professoren. VPROtegenlicht Oxford in Zeeland 17mrt2009. Hoe werkt het University College: Is het een rijkeluiscrèche zoals minister Plasterk ooit zei?

VPROtegenlicht Oxford in Zeeland 17mrt2009

Of is het de universitaire onderwijsvorm van de toekomst? Tegenlicht kijkt de eerste maanden mee in Middelburg en volgt enkele eerstejaars. Hoe worden de studenten geselecteerd? En levert deze vorm van onderwijs bijzondere prestaties op? In het middelbaar onderwijs kenmerkt het Nieuwe Leren zich door een minimum aan klassikaal onderwijs en een grote mate van zelfwerkzaamheid. Rob Wijnberg, VPRO, 2009 (48 min.) - Tegenlicht - Hoogvliegen in laagland: experts over onderwijs en excellence. 9.00 - 10.00: HET INTERVIEW De Nederlandse gezondheidszorg Journalist Karin Jusek hoorde twee jaar geleden dat zij niet lang meer te leven had.

Rob Wijnberg, VPRO, 2009 (48 min.) - Tegenlicht - Hoogvliegen in laagland: experts over onderwijs en excellence

Diagnose: kanker in een ver gevorderd stadium. Er was een lange lijdensweg aan vooraf gegaan: wachten op afspraken met artsen, wachten op uitslagen van onderzoeken, wachten op opname. En vervolgens hoorde zij dat er geen redden aan was. Ze moest alle hoop laten varen. Zij en haar man namen geen genoegen met die boodschap. Over de Roosevelt Academy en haar professoren. Liberal Arts in Nederland. Waarom de UU in Middelburg een tweede College heeft. Het University College Roosevelt maakt deel uit van de Universiteit Utrecht.

Waarom de UU in Middelburg een tweede College heeft

Maar hoe verbonden is dit Zeeuwse college eigenlijk met Utrecht? Het UCR viert vandaag in haar dies het tienjarig bestaan. DUB heeft daarom komende week Standplaats Middelburg. Onafhankelijk medium van de Universiteit Utrecht. UvA voert verkennende gesprekken over tweede university college. De koepelgevangenis in Haarlem werd in 1901 gebouwd en werd tot dit voorjaar door de overheid gebruikt om vierhonderd gevangenen te huisvesten.

UvA voert verkennende gesprekken over tweede university college

In het kader van het terugdringen van het aantal cellen in Nederland is de gevangenis echter gesloten. Op dit moment wonen er enkele honderden vluchtelingen, maar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft meerdere keren benadrukt dat het om tijdelijke huisvesting gaat Open de koepelIn Haarlem is een initiatief ontstaan om in de koepelgevangenis een university college te stichten.