background preloader

A'dam - ACE --->> IXA -- AIM - Amsterdam Economic Board

Facebook Twitter

Prof. dr. C.M. (Mirjam) van Praag - was Eerste Directeur van ACE. VU: StrICTly for Business. StrICTly for Business: The Ultimate ICT Challenge! StrICTly for Business - Recommendation committee. FreezePage. StrICTly for Business - The core team. FreezePage. Sponsors. Sbootcamp Amsterdam (sbcAmsterdam) sur Twitter. Patrickdezeeuw (patrickdezeeuw) sur Twitter. FreezePage. Technology Transfer Office, VU University Amsterdam.

KennisKring. Amsterdam Economic Board. Amsterdam Econ Board @AmEcBoard sur Twitter. (pdf)convenant. Imgur: convenant Amsterdam economic Board. Iamsterdam: Samenstelling van de Board. FreezePage. Pic: Samenstelling van de Board. Over de Amsterdam Economic Board. Marketing Associatie Amsterdam. Students’ Den speelt in op de ondernemersgeest van studenten en is hét evenement voor de jonge entrepreneur.

Marketing Associatie Amsterdam

Deelnemers sturen hun business idee in, werken deze vervolgens uit in een 24uurs concept sessie en pitchen uiteindelijk in de finale hun uitgewerkte business concept voor een professionele jury. De winnaar krijgt 1000 euro startgeld als investering voor het business idee. Tijdens de 24uurs concept sessie worden studenten 24 uur lang wakker gehouden met presentaties, workshops, begeleiding en een bootcamp. Bij de finale enkele weken later zullen de deelnemers hun idee gaan pitchen en zijn er voor het publiek workshops georganiseerd door deelnemende bedrijven. Schrijf je nu in voor de 24uurs sessie! Heb jij een vet idee en wil je het van de grond krijgen met de hulp van professionele bedrijven? Students' Den (studentsden) sur Twitter. Rik Bleeker (RikBleeker) sur Twitter. ACE - Amsterdam Center for Entrepreneurship. Foliaweb: InHolland stapt uit ACE.

Organisatie9 maart 2013 8:14 |De Hogeschool InHolland is niet langer partner in het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE).

Foliaweb: InHolland stapt uit ACE

Tegelijkertijd stapt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in ACE. Wie is Amsterdams beste student-ondernemer? Studenten15 januari 2014 15:04 |Vandaag start de aanmelding voor de Amsterdamse Student Ondernemersprijs (ASOP).

Wie is Amsterdams beste student-ondernemer?

De beste studenten en vers afgestudeerden die een onderneming bezitten krijgen de mogelijkheid om voor een jury van ervaren ondernemers hun idee voor een start-up te pitchen. De wedstrijd wordt georganiseerd door ACE Connect, het studentenbestuur van het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Het is de tweede keer dat de prijs zal worden toegekend, nadat het Ace er vorig jaar mee startte. Documentaire "Learning entrepreneurship by doing" Rechtenstudenten adviseren beginnende ondernemers. Oudemanhuispoort | Foto: Danny Schwarz Studenten12 februari 2014 18:11 |In samenwerking met gerenommeerde advocatenkantoren en de gemeente Amsterdam gaan rechtenstudenten gedurende een half jaar startende Amsterdamse ondernemers juridisch advies geven.

Rechtenstudenten adviseren beginnende ondernemers

Studenten doen dit in het praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie, dat inmiddels van start is gegaan. Het praktijkvak is een samenwerkingsverband tussen het instituut voor informatierecht van de UvA, Stichting de Clinic en de advocatenkantoren Freshfields Bruckhaus Deringer, Kennedy van der Laan, NautaDutilh, Stibbe en SOLV Advocaten. Nov 12, 2014 - IXA helpt ideeën Amsterdamse wetenschappers op markt te brengen - Hogeschool van Amsterdam. Amsterdamse kennisinstellingen lanceren nieuw valorisatiecentrum Innovation Exchange Amsterdam (IXA) 12 nov 2014 15:30 Vijf Amsterdamse kennisinstellingen – de Vrije Universiteit Amsterdam, VUmc, AMC, de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam – brengen vanaf vandaag hun Technology Transfer Offices onder in de nieuwe organisatie Innovation Exchange Amsterdam (IXA).

Nov 12, 2014 - IXA helpt ideeën Amsterdamse wetenschappers op markt te brengen - Hogeschool van Amsterdam

IXA HvA, UvA, VU, VUmc en AMC. Minor Ondernemerschap. Op kousevoeten lijkt Sinterklaas Nederland binnen te sluipen.

Minor Ondernemerschap

Bang om gezien te worden met zijn pietermanknecht, de ooit buiten iedere discussie staande zwarte metgezel van de heilige kindervriend. Enkele van zijn hulpknechten hebben zich incognito tussen ondernemende studenten van de minor in Studio HvA gemengd. De opdracht vanuit Madrid is duidelijk: vind cadeau’s voor 5 december. Ze worden in het zadel geholpen door de teams die hun prototypes presenteren. Het assortiment aan noviteiten dat op woensdag 5 november getoond wordt is verrassend divers. Ik noem er een paar: In de afdeling kunst zie ik enkele prachtaquarllen, pengetekende familieprtretten en blokjesspiegels. Te duur? "Het acemag heeft zijn laatste (333e) editie gehad. Vanaf nu heeft de minor ondernemerschap #hva het startup magazine! Minor Ondernemerschap. VU begint eigen Center for Entrepreneurship.

De VU is haar eigen Center for Entrepreneurship gestart.

VU begint eigen Center for Entrepreneurship

Het samenwerkingsverband ACE, met de UvA, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten, houdt op te bestaan. Directeur Erik Boer van ACE, dat nu verder gaat als universitaire incubator (een incubator is een broedplaats voor startende bedrijven op het gebied van life sciences en high-tech) onder de naam ACE Venturelab, vindt dat erg jammer.

Techniekcampus IJmond van start. Zo zet het Nova College zich samen met scholen en bedrijven in de IJmond in voor voldoende technisch personeel op mbo niveau 3,4 en +niveau.

Techniekcampus IJmond van start

Het ministerie van OCW heeft vanuit het Regionaal investeringsfonds mbo een subsidie van € 2 miljoen toegekend aan het Techport MBO voor een periode van 4 jaar. Samenwerking De campus heeft daarnaast samen met bedrijven uit de regio IJmond onderzocht op welke thema’s innovatie-uitdagingen liggen en waar meer samengewerkt kan worden. Nederlandse start-ups halen 62 miljoen op. 22-12-14 08:26 uur - Bron: NRC Q Digitale krantenkiosk Blendle ontving een investering van 3 miljoen euro. © anp Nederlandse start-ups hebben dit jaar voor zeker 62 miljoen euro aan investeringen ontvangen.

Nederlandse start-ups halen 62 miljoen op

Dat blijkt uit onderzoek van NRC Q op basis van informatie van bedrijven en investeerders. Daarvan is 64 procent van de investeringen afkomstig uit Nederland zelf. Ook de VS en het Verenigd Koninkrijk steken veel geld in Nederlandse start-ups. The Tesla Minor - Faculty of Science. Bringing together science, academics, business, and society. TESLA: Connecting science, business & society. At Tesla we’ve had the honor of hosting a wide range of guest lecturers to visit us and talk about their past and current experiences in science, business, and society.

TESLA: Connecting science, business & society

Tesla students are encouraged to invite guest lecturers they find interesting and have successfully brought valuable speakers to our program. ‘Het doel is om bètastudenten uit hun comfort zone te trekken’Folia Web. Door Steffi Weber Kan een app Chinezen helpen in de strijd tegen verontreinigd voedsel? Waarom wordt er in Nederland nog zo weinig gebruikgemaakt van 3D-printen van prothesen?

En stel dat ik met mijn buren een zonnenpanelenveld wil opzetten, hoe pak ik dat dan het beste aan? Op deze en andere vragen probeerden de deelnemers van de Tesla-minor dit jaar een antwoord te vinden. De 22 masterstudenten hebben zich vijf maanden lang verdiept in acht vraagstukken voor echte opdrachtgevers als het VUmc, zuivelproducent FrieslandCampina of de stad Amsterdam.

Windsurfen en theaterles ‘Jullie hebben je vast afgevraagd waar we de afgelopen vijf maanden waren gebleven,’ grapt één van de studenten aan het begin van de presentaties. Eigen schuld, zou je kunnen zeggen, want de invulling van het programma ligt voor een groot deel bij de studenten zelf. In groepjes van twee à drie dompelden de deelnemers zich onder in één van de vraagstukken. ‘Ik heb veel geleerd over werken in een team,’ zegt Mes. Onrust bij FGw om Venture Lab. Begin november opent het zogenoemde Venture Lab Humanities op het Binnengasthuisterrein. Studenten en medewerkers kunnen er onder begeleiding een onderneming oprichten. Het is een dependance van het Ace Venture Lab – een samenwerking tussen de UvA, Vrije Universiteit en HvA, met een UvA-afdeling op het Science Park waar de afgelopen jaren door onderzoekers al tientallen bedrijven werden opgericht. Gedrocht Op Facebook noemt Humanities Rally het Venture Lab ‘het nieuwe neoliberale gedrocht van de UvA’. De studenten zijn bang dat door de inschrijfkosten van duizend euro alleen de ‘zeer welbedeelde student’ kan deelnemen en het lab de kloof tussen arm en rijk zal vergroten.

De studenten klagen bovendien over het gebrek aan inspraak. Donderdagavond plande Humanities Rally een actievergadering in café De Barones aan de Amsterdamse Torensteeg. Open brief. 18 okt 2016 - Gemeentelijke subsidie van 7,2 miljoen voor innovatie en valorisatie. ‘Ook al gaan UvA en HvA vanaf 1 januari bestuurlijk hun eigen gang, samenwerking is belangrijker dan ooit, vooral op het gebied van innovatie en valorisatie en ondernemerschap,’ zegt Mirjam Leloux, directeur van IXA, de directe schakel tussen universiteit, bedrijfsleven en overheid. Leloux is kwartiermaker van het project ‘IXAnext, Talent voor Innovatie’, een groot project om bedrijvigheid en ondernemerschap in onderwijs en onderzoek te stimuleren.

De gemeente ziet de zaak kennelijk wel zitten en heeft een subsidiebedrag van 7,2 miljoen euro toegezegd. Home - ACE Venture Lab. ACE Venture Lab (ACE_VLab) sur Twitter. Opening Venture Lab Humanities door rector magnificus Karen Maex - Faculteit der Geesteswetenschappen. 02nov2016 16.45 Op 2 november opent het Venture Lab Humanities zijn deuren in de voormalige ruimte van het Service & Informatiecentrum. Dit nieuwe initiatief biedt ondernemende medewerkers, studenten en alumni van de faculteit der Geesteswetenschappen een plek om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Vanuit het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) Venture Lab en de Innovation Exchange Amsterdam (IXA) zullen er trainingen - en coaching op maat - worden geboden bij het starten van een eigen bedrijf. De uitdaging Het is een experiment. We are opening Venture Lab Humanities! Join the opening event on Nov. 2nd. Sign up via. Venture Lab Humanities causes controversy.

Amsterdam is investing in innovation and entrepreneurship - [jul-sep] - Vrije Universiteit Amsterdam. 2 nov 2016 - Startup Village moet groot ondernemerscollectief worden. Folia. Hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie Mirjam van Praag neemt afscheid van de UvA. Per 1 januari treedt ze in dienst van de Copenhagen Business School (CBS) in Denemarken. Van Praag wordt daar benoemd als hoogleraar ondernemerschap op de nieuwe Maersk Mc-Kinney Møller leerstoel. Van Praag was vanaf 2006 als hoogleraar aan de UvA verbonden. In dat jaar stond Van Praag tevens aan de wieg van het Amsterdam Center for Entrepreneurship, waaraan ze nadien als wetenschappelijk directeur leiding gaf.

In dat centrum werken UvA, VU, HvA en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten samen op het gebied van het onderwijs in en onderzoek naar ondernemerschap. ACE start up centre ceases to exist. IXA - Innovation eXchange Amsterdam - Home. Team. Team. Team. Hans Amman directeur IXA. Hans Amman. Hans Amman. IXA_Amsterdam (@IXA_Amsterdam) Mirjam van Praag nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de VU - [okt-dec] - Vrije Universiteit Amsterdam. Van Praag is een prominente econometrist die zowel in binnen- als buitenland haar sporen heeft verdiend. Momenteel is zij hoogleraar Ondernemerschap aan de Copenhagen Business School in Kopenhagen waar zij de Maersk Mc-Kinney Moller leerstoel bezet.

Daarvoor was zij hoogleraar Ondernemerschap en Organisatie aan de UvA. @Airbnb joins Amsterdam Economic Board. Great talks on future of Amsterdam region at mayor’s residence…