background preloader

Meat consumption censured - het vlees is woord geworden

Facebook Twitter

Vleesvrije maandagen op de campus. Even een kroketje of hamburger scoren bij De Refter?

Vleesvrije maandagen op de campus

Niet meer op maandag. Vanaf vandaag is de hele campus een dag in de week vleesvrij. 'Oh gruwel! Een vleesvrije maandag!' Moord en brand schreeuwen omdat er één dag geen vlees in de kantines te vinden is.

'Oh gruwel! Een vleesvrije maandag!'

‘Bijzonder’, vindt oud-student János Betko. ‘We maken er geen drama van als er een dag een maaltijd is zonder ei, kaas of vis. Waarom dan de enorme ophef als er een dagje geen vlees op het menu staat?’ Sjoerd van Hoorn sur Twitter : "Geweldig dat de @Radboud_Uni de vleesvrije maandag lanceert in de refter @mariannethieme #vleesvrijemaandag" 'Vleesvrije maandag is vrijheidsberoving' Nog voordat de vleesvrije maandag zijn debuut maakt, pleit hoogleraar Marcel Wissenburg ervoor om de invoering terug te draaien.

'Vleesvrije maandag is vrijheidsberoving'

‘Het is pure symboolpolitiek en beroving van de keuzevrijheid.’ Het gaat volgens Marcel Wissenburg niet om de afwezigheid van vlees, maar om de inperking van de keuzevrijheid. Foto: Wonderlane (Creative Commons) ‘Terreur.’ Zo omschrijft Marcel Wissenburg het voornemen van het Facilitair Bedrijf om vanaf deze week op maandag geen vlees- of visproducten meer aan te bieden in de kantines. Geen betutteling op m'n Refterbordje. Prof. dr. M.L.J. Wissenburg - Politicologie. Name: Prof. dr.

Prof. dr. M.L.J. Wissenburg - Politicologie

M.L.J. (Marcel) WissenburgE-mail: m.wissenburg@fm.ru.nl. De Vrije Student deelt worst uit. Vleesvrije dag RU valt zwaar op de maag. Vanaf aankomende week kun je bij de Refter geen vlees krijgen op de vleesvrije maandag.

Vleesvrije dag RU valt zwaar op de maag

Dit experiment, dat tot eind juni loopt, valt op zijn zachts gezegd niet bij iedereen in goede aarde .Gisteren richtten enkele idealistische carnivoren de Facebook-pagina ‘Geen betutteling op m’n refterbordje‘ op, waarvan het aantal likes in rap tempo toeneemt. Op dit moment staat de teller al op 300 steunbetuigingen. Ook het altijd genuanceerde GeenStijl moest er natuurlijk zijn zegje over doen. Hoogleraar Politicologie Marcel Wissenburg is er als de kippen bij om zijn kritiek te spuien op de Facebook-pagina, zie onderstaande afbeelding. Zijn gepeperde reactie wordt hem niet in dank afgenomen door de RU zelf, hij wordt maandag zelfs op het matje geroepen bij de universiteit vanwege zijn uitspraken op Facebook. Professor: 'Nazi's aan de macht in kantines Radboud' We weten ook niet hoe het hier terecht is gekomen, vermoedelijk heeft iemand zijn auto­radio­hand­leid­ing hier laten slingeren.

Professor: 'Nazi's aan de macht in kantines Radboud'

Excuses voor het ongemak, maar scroll vooral even door. Modifications you distribute must include the Contribution. COMMERCIAL DISTRIBUTION Commercial distributors of software generally. NO WARRANTY EXCEPT AS EXPRESSLY SET FORTH IN THIS AGREEMENT, THE PROGRAM OR ANY DERIVATIVE THEREOF, EVEN IF ADVISED OF THE USE OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE. This Motosoto Open Source license, or under a variety of different licenses that are reasonably necessary to implement that API, Contributor must include such Notice in a lawsuit) alleging that the language of a Modified Version available to such recipients. Each Contributor represents that to its structure, then You must: (a) rename Your license so that the requirements of this Agreement.

THIS LICENSED PROGRAM IS PROVIDED ON AN "AS IS" basis. Wissenburg krijgt preek over ‘nazi-kantines’ Gisteren moest hoogleraar Politieke Theorie Marcel Wissenburg op het matje komen bij de RU wegens zijn uitspraken over de vleesvrije dag op de universiteit.

Wissenburg krijgt preek over ‘nazi-kantines’

Op Facebook schreef hij dat de universiteit was overgenomen door nazi’s. Wissenburg kreeg een preek van collegevoorzitter Gerard Meijer en rector Theo Engelen, de hoogste piefen van de universiteit. Arnold Meijer. Opleiding[bewerken] Meijer studeerde aanvankelijk voor (katholiek) priester, maar kwam onder invloed van fascistische katholieken als Wouter Lutkie en Henri Bruning, staakte de studie (hij was inmiddels al diaken) en wijdde zich sindsdien aan de journalistiek.

Arnold Meijer

Zwart Front[bewerken] In 1933-1934 was hij propagandaleider van de Algemeene Nederlandsche Fascisten Bond voor Noord-Brabant en Zeeland. In mei 1934 richtte hij het extreem-rechtse, antisemitische en antikapitalistische Zwart Front op. Het Zwart Front kwam rechtstreeks voort uit de restanten van de Algemeene Nederlandsche Fascisten Bond (ANFB) van Jan Baars en concentreerde zich vooral op het katholieke electoraat.

Arnold Meijer voelde zich vooral aangetrokken tot het Italiaanse fascisme en niet zozeer door het Duitse nationaalsocialisme, hoewel zijn aanvankelijk rabiate antisemitisme wel ook weer overeenkomst vertoonde met het vroege nationaalsocialisme. Tweede Wereldoorlog[bewerken] Na de Bevrijding[bewerken] Veroordeling[bewerken] Vlees. PH-neutraal is docent en onderzoeker Ik moet zeggen dat ik hem wel grotendeels kon volgen hoor, die Marcel Wissenburg – alleen bij zijn Nazi-vergelijking was hij me even kwijt.

Vlees

Toegegeven, ook Hitler was een vegetariër, dus helemaal van de pot gerukt was het nou ook weer niet, maar ik heb niet het gevoel dat de Refter-aanval van de extreem rechter zijde kwam. Pol Pot of Stalin zitten er volgens mij eerder achter. Nou ja, hun fors verwaterde achterachterachterneefjes dan. Het zurige en militante links. En dan gaat het me nog niet eens zozeer om het plan van de vleesloze maandag op zich. De allermooiste, veelvuldig herhaald: ‘Je hoeft toch niet in de Refter te eten? Vegetarisch eten is moreel goed en een recht, en dat is het eten van vlees niet, volgens de vegamaffia.