background preloader

Collaborative tools/ initiatives gauge expose the 'complicity'

Facebook Twitter

IRA-C.

Occupy_Harvard

Occupy High School / Colleges Universities. Baaierd - URL kaputt. Aan: Doris@anoniemelezers.dub.uu.nl Betreft: het grote zwijgen Bijlage: fin de partie Ha Doris, Blijkbaar heb ik een snaar geraakt die erg gevoelig is. En is mijn perspectief niet het jouwe. Hoe kan het ook anders Doris, we zijn niet dezelfde mensen! En omdat ik zo enthousiast was over serieus commentaar op mijn column beloofde ik een heel stuk te wijden aan de laffe intellectuelen die er jaren geleden met de kas vandoor zijn gegaan. Ik ben er niet in geslaagd. Het grote zwijgen - new URL but comments foetsie. Aan: Doris@anoniemelezers.dub.uu.nl Betreft: het grote zwijgen Bijlage: fin de partie Ha Doris, Blijkbaar heb ik een snaar geraakt die erg gevoelig is.

Het grote zwijgen - new URL but comments foetsie

En is mijn perspectief niet het jouwe. Hoe kan het ook anders Doris, we zijn niet dezelfde mensen! En omdat ik zo enthousiast was over serieus commentaar op mijn column beloofde ik een heel stuk te wijden aan de laffe intellectuelen die er jaren geleden met de kas vandoor zijn gegaan. Ik ben er niet in geslaagd.

Students / teachers / facilitators protests initiatives

UoL - University of London. Universities are losing their sense of public responsibility and social purpose. ‘What is truth?”

Universities are losing their sense of public responsibility and social purpose

Said jesting Pilate – in Bacon’s famous phrase. Whose University? Cambridge. CDBU | Council for the Defence of British Universities. Sauvons l'Université (France) - Save the University! Defend The Irish University. Reclaiming Our University is a movement that wants to turn the University back as a place for education, trust, community, and academic freedom. MANIFESTO (pdf) - reclaiming the university - uni of aberdeen. RoU Aberdeen (@reclaimingabdn) The Academic Manifesto. All that is Solid for Glenn Rikowski. ‘Meer vaste contracten, andere financiering en sterkere medezeggenschap’ Foto: rnijveld via flickr Onderwijs7 januari 2015 6:43 Zeventien onderwijsorganisaties, waaronder de Centrale Ondernemingsraad en de Centrale Studentenraad van de UvA, hebben een petitie opgesteld waarin ze beleidsmakers verzoeken om maatregelen te nemen die structurele problemen van universiteiten kunnen oplossen.

‘Meer vaste contracten, andere financiering en sterkere medezeggenschap’

De petitie, getiteld Naar een andere universiteit, wordt vrijdagmiddag gelanceerd tijdens een bijeenkomst aan de Vrije Universiteit. De onderwijsorganisaties schrijven in de petitie dat structurele problemen van universiteiten de afgelopen jaren weliswaar uitvoerig zijn gedocumenteerd, maar niet zijn opgelost. Het gaat daarbij onder andere om een gebrek aan continuïteit en perverse prikkels. Petitie voor ‘andere universiteit’ 07 januari 2015 11.00 door HOP, Petra Vissers Aantal keer bekeken: 221 WEB ONLY Meer vaste aanstellingen, meer medezeggenschap en minder perverse prikkels.

Petitie voor ‘andere universiteit’

Daar moeten universiteiten mee aan de slag, eisen zeventien onderwijsorganisaties in een petitie. “In het meest optimistische geval neemt de Tweede Kamer het initiatief tot een nieuwe wet voor het universitair bestuur”, hoopt initiatiefnemer Hans Radder van het Platform hervorming Nederlandse universiteiten (H.NU). De petitie, die behalve door H.NU ook ondertekend is door bijvoorbeeld de Algemene Onderwijsbond en de Vakbond voor de Wetenschap, is een “actieprogramma voor de komende tijd”, aldus Radder. Punt één van het actieprogramma: minder tijdelijke aanstellingen. In de wetenschapsvisie die minister Jet Bussemaker van Onderwijs onlangs presenteerde wordt het probleem erkend, maar blijft volgens de petitie onduidelijk wat het ministerie en universiteiten er precies aan gaan doen. Naar een andere universiteit. 17 belangenorganisaties van academisch personeel presenteren vrijdag de petitie ‘Naar een andere universiteit’.

Naar een andere universiteit

Het verzoekschrift is primair gericht aan het adres van het Ministerie van OCW, de Tweede Kamer en de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Zij moeten zich meer inspannen om problemen in het wetenschappelijk onderwijs aan te pakken. De samenstellers (waaronder universiteitsraden, OR’en en vakbonden) zien – ondanks de heersende kritiek op het functioneren van universiteiten en andere publiek gefinancierde wetenschapsinstellingen – tot nog toe weinig fundamentele verandering. Naast de al genoemde instanties worden organisaties als KNAW en NWO aangesproken. Speerpunten De samenstellers staan drie maatregelen voor ogen.

De petitie wordt vanaf 15.15 uur gepresenteerd in de Kerkzaal van de Vrije Universiteit. EM: Petitie voor ‘andere universiteit’ Petitie om universiteit te hervormen. Meer vaste aanstellingen, meer medezeggenschap en minder perverse prikkels.

Petitie om universiteit te hervormen

Daar moeten universiteiten mee aan de slag, eisen zeventien onderwijsorganisaties in een petitie die onder meer is ondertekend door de universiteitsraad van de Universiteit Utrecht. “In het meest optimistische geval neemt de Tweede Kamer het initiatief over en maakt er een nieuwe wet voor het universitair bestuur van”, hoopt initiatiefnemer Hans Radder van het Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten (H.NU). De petitie (pdf), die behalve door H.NU ook ondertekend is door bijvoorbeeld de Algemene Onderwijsbond en de Vakbond voor de Wetenschap, is een “actieprogramma voor de komende tijd”, aldus Radder. Onderwijsorganisaties eisen meer vaste contracten. Zeventien organisaties voor onderwijs en wetenschap, waaronder de ondernemingsraad van de VU, pleiten in een petitie voor een andere universiteit.

Onderwijsorganisaties eisen meer vaste contracten

De petitie wordt vrijdag 9 januari gepresenteerd op een discussiebijeenkomst. De organisaties roepen de regering en de universiteiten op drie maatregelen door te voeren. Ze willen meer vaste contracten onder docenten/onderzoekers, inhoudelijke beoordeling in plaats van geld voor studiepunten, diploma’s, proefschriften en publicaties, en meer rechten voor de medezeggenschap. Onwenselijke scheiding Volgens de organisaties zorgt het hoge aantal flexwerkers in onderzoek en onderwijs voor een onwenselijke scheiding: ‘Eén grote groep medewerkers werkt op tijdelijke contracten alleen aan onderzoek, terwijl een tweede grote groep eveneens op tijdelijke basis uitsluitend (vervangings)onderwijs verzorgt’.

VAWO.

VerontrUst! - Vrije Universiteit Amsterdam - juni2012

Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten (H.NU) ‘Wetenschappers zijn te braaf’ Universitair docent Eelco Runia veroorzaakte twee weken terug veel ophef, toen hij in NRC Handelsblad uitlegde waarom hij zijn “riante baan” aan de Rijksuniversiteit Groningen had opgezegd.

‘Wetenschappers zijn te braaf’

Hij hekelde onder meer het marktdenken aan zijn universiteit, waar output volgens hem belangrijker is geworden dan kwaliteit. Herkenbaar voor velen die aan een universiteit werken, zegt Vawo-voorzitter Marijtje Jongsma: "de bedrijfscultuur is gebaseerd op wantrouwen, wat leidt tot controledrift en protocolitis. Maar toch blijven de meeste wetenschappers braaf hun administratieve taken uitvoeren.

" Is de werkdruk echt zo hoog? Volgens een recent rapport van de KNAW is de balans tussen werk en privé juist gunstig, vergeleken met het buitenland. “Dat rapport heb ik ook gelezen, maar die gunstige verhouding tussen werk en privé geldt denk ik vooral voor de (buitenlandse) fulltime onderzoekers: die hoeven amper college te geven en kunnen zich focussen op hun onderzoek. “Zo simpel ligt het helaas niet.

Science in Transition - Netherlands

WOinActie. Ons Kritisch Alternatief (Ons) De Nieuwe Universiteit - The New University - Rethink Uni. Een dialoog over utopisch denken. Barnita Bagchi. De Utopische Universiteit. THE NETWORK FOR PUBLIC EDUCATION. UnKochCampus. Hochschulwatch. Zürcher Appell. Auflösung des Ministeriums für Wissen- schaft - Österreich. Science Uncensored - Canada. National Alliance for Public Universities (NAPU) of Australian U.

IRA-C

2RR. Let UK universities do what they do best – teaching and research. The UK’s universities can justifiably claim an outstanding international reputation, generating multiple direct and indirect benefits for society, and underpinning our core professions through training and education.

Let UK universities do what they do best – teaching and research

Yet these attributes are being undermined and degraded from within and without, with innovation, creativity, originality and critical thought, as well as notions of social justice, being threatened by forces of marketisation demanding “competitiveness” and “efficiency” in teaching and research. This generates continuous pressures to standardise, conform, obey and duplicate in order to be “transparent” to measurement.

Sciences En Marche

(pdf) Omerta and Beyond - Miedema. InnovatieLab UvA / UU. UU ontbijtsessies - Zorgvuldige Wetenschap - Univ van Utrecht. VU Maatschappij in de maak: De universiteit. (debat) de staat van de universiteit - Radboud Univ 26mei2014. Breaking the Silence in Academia (24th May 2014) Nacht van de Universiteit 6/7june2014. ShiftingPowers, & other blind spots - A'dam 24june2014. Tip of the iceberg. Unreliable research: Trouble at the lab. Forum and discussion: Breaking the Silence in Academia (24th May 2014) Webarchive: Forum and discussion: Breaking the Silence in Academia (24th May 2014) Problems with scientific research: How science goes wrong. ANS: Wetenschap, benut uw student. 3LevelWorkplaceWatch - Dublin trinity college?

UMaineFuture

Asamblea General de Ciencia. Save Our Schools Canbarra. The Intruders. Knowledge Liberation Front - Paris. NextGeneration journalist's. Journals specializing in Sciencefraud. Reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek. Blogs - internal warning signals. The Checks and Balances Project. Unions. #kennisdebat ;-) 3sept2012. Simular but not edu, hence as examples. Contra- reformation. Higher Education Degree Datacheck. THE: New verification system uncovers dozens of bogus universities. A degree verification system has uncovered more than 130 bogus UK universities in just three months.

THE: New verification system uncovers dozens of bogus universities

The Higher Education Degree Datacheck (HEDD) system, launched in June, aims to tackle the problem of degree fraud by enabling employers to easily verify candidate qualifications online. It has already flagged up more than 130 universities and colleges that incorrectly claim to award UK degrees, with more "degree mills" being detected weekly. The HEDD is operated by Graduate Prospects, the UK's official graduate careers support service. Chief executive Mike Hill said it would be impossible to stamp out bogus HEIs completely, but that the system was helping to highlight organisations that have operated illegally. "The list of institutions we have to date goes back to 1990, and while not all of them will still be active, they have been in our system at some point and anyone can still name them on their CV," he said. chris.parr@tsleducation.com. THE: Council launches its bid to defend UK universities. Asam. Gral. Ciencia (AGCiencia) sur Twitter.

AMSA scorecard: conflict of interests Policies at Academic Medic

Global Curruption Report: Education. GENetwork (@GenEngNetwork) Field Liberation (@patatistas) Improving scientific practice: dealing with the human factors - 4th World Conference on Research Integrity. KSU. Kritische Studenten Amsterdam. UvA start campagne om ‘wij-gevoel’ te boostenFolia Web. Door Dirk Wolthekker Op 12 mei gaat de UvA-campagne We are u van start. Gedurende vier weken trekt een videotent langs verschillende UvA-locaties. Wie een mening of opvatting heeft over onderwijs, onderzoek of bestuur kan die in zestig seconden kwijt op een iPad die in de tent is opgesteld. Het idee voor de campagne is vergelijkbaar met de afscheidsreceptie een half jaar geleden van CvB-lid Paul Doop. Lange rijen om Doop de hand te schudden en veel geluk te wensen waren niet nodig: er was een video opgesteld waarin je Doop succes kon wensen, eventueel kon bedanken of zelfs een tip voor de toekomst kon geven.

In het PC Hoofthuis, Atrium (BG-terrein), Science Park en op de Roeterseilandcampus komt een videobooth te staan waar ieder die dat wil – studenten, medewerkers en bezoekers – een vraag kan stellen over of commentaar kan leveren op onderwijs, onderzoek of bestuur. Met de campagne wil de UvA het saamhorigheidsgevoel koesteren. Zie hier voor meer info over de campagne. Foliaweb: Studenten parodiëren UvA-campagne We Are U - Henk strikkers. Studenten8 september 2014 21:22 |‘We are the corporate university.’ Dat is de tekst die op een witte poster met CvB-voorzitter Louise Gunning, UvA-rector magnificus Dymph van den Boom en CvB-vicevoorzitter Hans Amman staat (zie hieronder). Daarmee parodiëren Ons Kritisch Alternatief (Ons) en Kritische Studenten Amsterdam (KSA) de UvA-campagne We Are U, die juist het ‘wij-gevoel’ een boost had moeten geven. ‘De komende week zal de hele universiteit ermee worden volgehangen’, zo stelt Joris van Wouden van Ons.

‘Zie het als onze opening van het academisch jaar.’ We Are U De UvA presenteerde dit voorjaar de publiciteitscampagne We Are U. Occupy Sussex: against privatisation. Birmingham. PROTECT THE PUBLIC UNIVERSITY – WARWICK. #MINEDUC 25june2013 #CobreXEducación 26june2013. FreeCooperUnion dec3,2012-->> 1%Club is het crowdfunding platform waar je een wereld van verschil maakt. Folia magazine 6 jaargang 2014 2015 by Folia Magazine.

ASAP - Academics Stand Against Poverty

Convention for HigherEducation Conference 24-25may2013. VU: -40ft reorganisatie FALW ( fac: Aard- en Levens Weten- sch. Hoe laks is LAKS? sorites paradox? @zerohoursuni sur Twitter.