background preloader

ACTA - Amsterdam

Facebook Twitter

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. [DOC}Notitie aanpassing bestuursconcpt ACTA. UvA: prof. dr. A.J. (Arie Jan) van Winkelhoff. UvA: prof. dr. A.J. (Arie Jan) van Winkelhoff. FreezePage: dhr. prof. dr. A.J. (Arie. ACTA in 245 sec. UK. Studenten tandheelkunde niet blij met nieuwe gebouw. > Vooral bar en stilteruimte worden gemist.

Studenten tandheelkunde niet blij met nieuwe gebouw

> ‘Aan de bar bespraken we bijvoorbeeld lastige patiënten.’ Acta-studenten zijn niet zo te spreken over hun nieuwe onderkomen. Zo is er geen stilteruimte meer om te studeren en ook de bar is verdwenen. Acta reist te veel. Acta vertrekt uit Den Haag. Voormalig Acta-pand wordt studentenflat. Studenten maken ACTA-gebouw woonbaar.

VU en UvA laten patiëntengegevens slingeren. Twee weken geleden had RTV Noord-Holland een speels TV-item over een nieuw studentenhuis.

VU en UvA laten patiëntengegevens slingeren

Het oude ACTA-gebouw (niets te maken met de Europese wetgeving, is een academische tandartsenschool) wordt omgetoverd tot studentenhuis. Goed plan, behalve dan dat we het hier over een opleiding van de UvA en de VU in Amsterdam hebben. U weet wel, de VU die tegenwoordig constant sorry moet zeggen voor grotesk falen in de categorie medische ethiek. ‘Geen persoonsgegevens Acta op straat’ Still uit het item van RTV-NH Organisatie6 maart 2012 8:04 |Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Acta) ontkent dat er privacygevoelige patiëntgegevens op straat zijn beland, zoals website Geen Stijl afgelopen week suggereerde naar aanleiding van een filmpje van RTV Noord-Holland.

‘Geen persoonsgegevens Acta op straat’

De regionale televisiezender filmde onlangs in het oude gebouw van Acta aan de Louwesweg in Slotervaart. Roddelcultuur leidt tot nieuw bestuursmodel Acta. Cultuuromslag Acta hele klus. Het gebouw van de tandheelkundefaculteit Acta aan de Zuid-as. | Foto: Danny Schwarz Organisatie28 december 2012 8:47 |Afgelopen voorjaar kwam naar buiten dat tandheelkundefaculteit Acta één grote roddelfabriek is.

Cultuuromslag Acta hele klus

Om het geroddel de kop in te drukken moest er een nieuw bestuursmodel komen en een opgefriste bedrijfscultuur. Makkelijker gezegd dan gedaan. Op basis van een rapportage van Bureau Berenschot, dat ‘een zeer vrijblijvende interne cultuur’ had gesignaleerd waar ‘eenvoudige regels worden overtreden’, ‘veel wordt geroddeld’ en ‘wordt gestuurd op inspanning en niet op resultaat’, werd er een plan gelanceerd v0or een nieuwe inrichting van de organisatiestructuur dat medio 2012 moest worden ingevoerd. Decaan Albert Feilzer ging aan de slag, maar er kwamen ook allerlei andere zaken op zijn pad. Acta-decaan Feilzer over samenwerking UvA-VU. Het gebouw van de tandheelkundefaculteit Acta aan de Zuid-as. | Foto: Danny Schwarz FMK2 oktober 2013 12:23 |Drie jaar geleden verhuisde Acta, de gezamenlijke tandheelkundefaculteit van UvA en VU, van een oud, te klein en afgeschreven pand in Slotervaart naar een fonkelnieuw pand aan de Zuid-as.

Acta-decaan Feilzer over samenwerking UvA-VU

Of de problemen waarmee Acta de afgelopen jaren te maken kreeg daarmee verholpen zijn is vanmiddag te horen in het wekelijkse radioprogramma Folia maakt kennis, waarin een gesprek met Acta-decaan Albert Feilzer. Het is lastig om een goede organisatie op poten te zetten en in de lucht te houden, zo bleek enige jaren geleden uit een rapport van organisatieadviesbureau Berenschot dat stevige kritiek uitoefende op de bedrijfscultuur van Acta, waarin medewerkers verschillende petten zouden dragen, er stevig geroddeld werd en een eilandjescultuur zou heersen waarin het afdelingsbelang van individuele hoogleraren belangrijkers zou zijn dan het Acta-belang als geheel.

Ook Giphart mocht doktertje spelen op VUmc. VUmc: Eyeworks belazert de boel! Haha die Arnie.

VUmc: Eyeworks belazert de boel!

Daar gaat zijn supergehypte maar verder poepsaaie uurtje medische pr0n. Het VU Medisch Centrum - waar de opnames op de spoedeisende hulp plaatsvonden - trekt zich na een shitstorm van formaat terug uit het kijkcijferproject en verzoekt tot stopzetting van de serie. Blijkbaar zijn 35 camera's + cokesnuivende productiemeisjes in witte jas + een regiekamer vol Eyeworkstuig in een ziekenhuis toch iets te veel van het goede. Check die dichtgetimmerde PR-praat dan: "De eerder gemaakte afweging tussen de privacy van kwetsbare patiënten en het publiek belang is niet houdbaar gebleken. De vooraf vastgelegde toestemmings- en inzageprocedure heeft onvoldoende geleid tot het beoogde gevoel van veiligheid en zorgvuldigheid bij de bezoekers van de spoedeisende hulp.

U ziet drie haakjes + thermostaat. Kaakchirurg worden? Dat kost dan 75 duizend euro. >Studenten die een tweede studie willen volgen, moeten daar sinds kort flink voor betalen.

Kaakchirurg worden? Dat kost dan 75 duizend euro

>Aankomende kaakchirurgen kunnen daardoor in de problemen komen. Om kaakchirurg te worden, een specialisatie die zestien mensen per jaar volgen, moet je naast een geneeskundestudie ook tandheelkunde studeren. Die opleiding wordt aangeboden in Amsterdam, Groningen en Nijmegen. Sinds de nieuwe wet op het hoger onderwijs bepaalt dat universiteiten voor een tweede studie hogere collegegelden mogen vragen, kunnen aankomende kaakchirurgen nu flink in de problemen komen. Tandheelkunde als tweede studie volgen aan de UvA kost studenten nu 25 duizend euro per jaar. Het volgen van een driejarige opleiding tandheelkunde kost dan in totaal 75 duizend euro. Acta moet bezuinigings- slag maken.

Het gebouw van de tandheelkundefaculteit Acta aan de Zuid-as. | Foto: Danny Schwarz Acta30 januari 2014 8:00 |Academisch centrum tandheelkunde Amsterdam (Acta), de gezamenlijke tandheelkundefaculteit van UvA en VU, moet dit jaar drie miljoen bezuinigen.

Acta moet bezuinigings- slag maken

Medewerkers kunnen via een door de ondernemingsraad georganiseerde online-enquête suggesties geven over hoe die bezuiniging bereikt kan worden. ‘Daarnaast organiseren we deze week hoorzittingen,’ zegt OR-voorzitter Annemarie Verhoef. ‘We zien wel in dat bezuinigingen onontkoombaar zijn, maar het gaat ons om de randvoorwaarden waar die bezuinigingen wat ons betreft aan zouden moeten voldoen. Tandheelkundig onderzoek Acta ‘zeer goed tot excellent’Folia Web. Door Dirk Wolthekker Het onderzoek aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Acta), de gezamenlijke tandheelkundefaculteit van UvA en VU, is zeer goed tot excellent.

Tandheelkundig onderzoek Acta ‘zeer goed tot excellent’Folia Web

Acta-debat: ‘Afsluiten van derivaten had niets te maken met speculatie’ Het gebouw van de tandheelkundefaculteit Acta aan de Zuidas. | Foto: Danny Schwarz Organisatie28 mei 2015 17:31 Overal aan de UvA vinden debatten plaats over werkdruk, huisvesting en financiën.

Acta-debat: ‘Afsluiten van derivaten had niets te maken met speculatie’

Ook de gedeelde UvA-VU-tandheelkundefaculteit Acta ging gistermiddag in gesprek met studenten en medewerkers over de toekomst. Daarbij kwam ook het D-woord ter sprake. VU-collegevoorzitter Jaap Winter zei het voor het eerst hardop: ‘Het afsluiten van rentederivaten had niets te maken met speculatie. ACTA stopt in Almere. Tandartsstudenten kunnen vanaf september 2016 niet meer terecht in Almere. Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) stopt daar met de opleiding. Volgens de woordvoerder van ACTA zijn er verschillende redenen om te stoppen. “We willen onze gebouwen efficiënt benutten en in Amsterdam hebben we genoeg ruimte voor alle studenten. Bovendien heeft de praktijk in Almere nieuwe apparatuur en uitbreiding nodig. Dus ook geld speelt een rol.” Acta decor van realityserie ‘Gênante Tanden’ De titel van de serie doet al vermoeden dat er behoorlijk wat mis is met de tanden van de patiënten die zich hebben laten filmen voor de serie en dat is ook zo.

Er komt bijvoorbeeld iemand in beeld die uit angst voor de boor of andere pijn dertig jaar niet naar de tandarts is geweest, iemand die al tandenknarsend haar tanden en kiezen heeft weggesleten, iemand met een tijdens de Balkanoorlog opgelopen tandartstrauma en een volwassene wiens melktanden nooit zijn verdwenen. De titel van de serie is overigens niet gekozen vanwege de schaamte die de patiënten hebben, maar vooral om de herkenbaarheid: RTL heeft ook een – meer medisch – programma met de titel Gênante lijven.