background preloader

TU/e Philips

Facebook Twitter

TU/e en Philips samen in topsectoren. 13 januari 2012 - De TU Eindhoven en Philips Research bundelen de krachten op het gebied van onderzoek naar medische beeldvorming. De samenwerking moet de positie van de Brainport-regio versterken en de basis leggen voor de topsectoren Life Sciences & Health en High Tech Systems & Materials. Deze week tekenden beide partijen een contract dat moet leiden tot de intensivering van de onderzoeksactiviteiten.

Op dit moment beschikken zowel Philips Research als de TU/e over aparte onderzoekslaboratoria voor chemie, radiochemie, biologische en medische beeldvorming. De bedoeling is dat in de loop van dit jaar 45 TU/e onderzoekers hun werk en apparatuur verplaatsen naar een gezamenlijke High Tech Campus. Meest complete laboratorium van Nederland Met de gezamenlijke faciliteiten leggen Philips Research en de TU/e een concrete basis voor een nationaal valorisatie programma binnen de Topsectoren Life Sciences & Health en High Tech Systems & Materials. Eindhoven als belangrijke Brainport-regio. TU/e en Philips samen op de HTC - Technisch Weekblad is hét weekblad voor technici die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen in techniek en innovatie. Groene: Philips werkte jarenlang samen met de NSA.

De samenwerking kwam tot stand nadat Philips eind jaren zeventig haar eigen data-encryptie apparaat Satcolex uit de biedingsrace bij de Navo had gehaald, ten faveure van de KG-81 van de National Security Agency (NSA) die maar liefst tweeënhalf keer zo snel was. Van de KG-81 had de NSA zowel de hardware als het elektronische versleutelingsprogramma, een zogenaamd stream cipher-algoritme met de naam Walburn, ontworpen. Als dank mocht Philips de KG-81 in licentie gaan produceren voor de Europese markt. Dochter USFA leverde vanaf rond 1980 honderden van die apparaten aan de Navo. Eenmaal aan de leiband van de NSA kreeg het concern aanzienlijk méér grote opdrachten voor cryptografische apparatuur. De omzet schoot omhoog. Zo verwerft Philips een opdracht om een grootschalig digitaal communicatienetwerk te bouwen voor het Nederlandse leger. Via de Navo kreeg de NSA toegang tot de Europese cryptografische industrie.

Lees het volledige verhaal van Marcel Metze hier. Beeld: NSA/HANdout/CorbiS. Philips werkte jarenlang intensief samen met NSA-spionnen - Economie. NSA maakte besturingsprogramma’s van telefoons Nederlandse overheid. Een kantoor van Philips aan het IJ in Amsterdam. Foto ANP / Koen Suyk Binnenland De Nederlandse overheid heeft tot het jaar 2000 telefoons gebruikt waarvan het besturingsprogramma afkomstig was van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

De telefoons, gemaakt door Philips, werden wel voorzien van eigen beveiligde sleutels die niet zijn gedeeld met de Amerikanen. Dat bevestigen bronnen aan NRC Handelsblad naar aanleiding van een artikel dat vandaag bij De Groene Amsterdammer verschijnt. Amerikanen konden niet zomaar meeluisteren De telefoons van het Nederlandse elektronicaconcern werden gebruikt door de Nederlandse krijgsmacht en ambassades. “In de Philips-telefoons zitten chips, met daarop een besturingsprogramma. Update 10.50: Eerder schreven wij op basis van berichtgeving van de Volkskrant ten onrechte dat de versleuteling van de telefoons afkomstig was van Britse en Amerikaanse spionnen. Door NSA versleutelde apparatuur in alle NAVO-landen Lees meer over: diplomatiek verkeer leger. Ruim 70 extra promotieplaatsen op de TU/e - Studio040 - Hier hoor je thuis! Hun onderzoeksresultaten worden straks gebruikt voor zowel wetenschappelijke als onderwijsdoeleinden.

Philips en de TU/e hebben vandaag een grootschalige meerjarige samenwerking aangekondigd. Die is vooral gericht op het versneld ontwikkelen van digitale innovaties. Het gaat om innovaties op het gebied van gezondheidszorg, verlichting en datawetenschap. Het doel is om oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals betaalbare toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen voor dichtbevolkte steden, het voorkomen van hart- en vaataandoeningen en de behandeling van verschillende vormen van kanker.

Philips en de TU/e gaan verder ook nauw samenwerken met instellingen als het Máxima Medisch Centrum, het Catharina Ziekenhuis en het Kempenhaeghe-expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. TU/e en Philips lanceren strategisch samenwerkingsverband | Cursor. 3 juni 2014 Nee, de buitenwacht hoeft niet bang te zijn dat de TU/e met het aangaan van deze verbintenis exclusief contractresearch gaat plegen voor Philips, zei voorzitter Mengelers tijdens de perspresentatie in de Boardroom in het Hoofdgebouw van de TU/e. "De universiteit zit er heel duidelijk in voor het onderzoek en een promotie zal gewoon volgens de standaardregels worden beoordeeld door een promotiecommissie. De applicatie van de verworven kennis laten we over aan Philips", aldus de CvB-voorzitter. Volgens Philips-topman Henk van Houten is deze verbintenis qua omvang een van de grootste die het concern wereldwijd heeft afgesloten met een kennisinstelling. De verbintenis sluit volgens hem ook uitstekend aan bij de transitie de Philips de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Alle data die hiermee verzameld worden, gaan er in de toekomst door wiskundige analysemethodes voor zorgen dat zaken veel efficiënter aangepakt kunnen worden. 80 keer gelezen. Philips en TU/e nemen initiatief voor digitale innovatie voor gezondheidszorg, verlichting en datawetenschap. SG: Philips schrapt studiefonds voor kinderen eigen personeel. 11 juni 2014 - Hoewel het bedrijfsleven meer geld voor bèta-studenten wil, stopt Philips met zijn eigen studiefonds Philips-Van der Willigen, dat tientallen jaren kinderen van zijn personeel financieel ondersteund heeft. Het bedrijf vindt zo’n fonds niet meer passen bij een modern bedrijf. Het studiefonds is opgericht in 1916 door de oprichter van het bedrijf, de heer Philips en zijn echtgenote mevrouw Philips-Van der Willigen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Philips.

Er werd bijgedragen in de opleidingskosten van kinderen van medewerkers van het bedrijf, indien dat noodzakelijk was. In 1953 werd het Fonds toegankelijk voor zulke kinderen ongeacht het inkomen van de ouders. ‘Aanvullende beurs’ van €110 euro Het Fonds stelt zich ten doel om de aanvragers behulpzaam te zijn bij hun beroepsopleiding. Het fonds keert jaarlijks in totaal €3,5 miljoen uit.