background preloader

To sort

Facebook Twitter

DUB: 4G en videobellen in de stallen van Diergeneeskunde | Nieuws. Diergeneeskunde krijgt supersnel mobiel internet in de stallen. Studenten van de opleiding worden uitgerust met smartphones om tijdens praktijkwerkzaamheden via een videoverbinding te overleggen met docenten. De plannen zijn onderdeel van een proef van KPN, electronicabedrijf LG en SURFnet bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Een groep studenten en docenten van de masteropleiding Paard start in juni met de pilot, in november wordt de proef uitgebreid naar de masteropleiding Landbouwhuisdieren.

De studenten maken in de proef gebruik van een nieuw mobiel LTE-netwerk, ook wel bekend als 4G, de opvolger van de huidige mobiele internettechnologie (3G, UMTS). KPN en SURFnet hebben dit netwerk in heel De Uithof aangelegd. LTE biedt studenten ook buiten onderwijsgebouwen (binnen is al wifi-internet) snelle toegang tot het internet. Met door LG geleverde smartphones kunnen studenten tijdens de behandeling van een kip, koe, varken of paard contact leggen met docenten. Gratis smartphone voor studenten. Seton Hall University provides Nokia Lumia 900 to incoming freshmen.

Nokia's Windows Phone smartphone on AT&T extends the Academic Learning Environment Orlando, FL - Nokia, AT&T, Microsoft and Seton Hall University announced today a step forward in Seton Hall's Mobile Computing Initiative, whereby all incoming freshmen will receive a Nokia Lumia 900 each for extensive use across the University. The entire class of 2016 will receive a Nokia Lumia 900 powered by the Windows Phone 7.5 operating system, to support the university's mission of providing state of the art technology tools to enhance the student experience and prepare students for success in a rapidly changing world.

Since 1997, Seton Hall has provided mobile technology to its students and faculty to support the integration of technology into the curriculum. All Seton Hall students have access to SHUmobile, an app available across multiple platforms that provides access to campus news feeds, directories and maps. Note to Editors: Mr. De waakhonden van de wetenschap | Achtergrond. Wie bepaalt wat er wordt gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften? Het is een vraag die sinds de grootschalige fraude van de Tilburgse wetenschapper Diederik Stapel zeer actueel is. Het zijn de editors, de redactionele waakhonden van de wetenschap. Hoe lastig is hun werk? Zo’n vijftig artikelen per maand krijgt UU-hoogleraar Bert Weckhuysen voor zijn kiezen.

Maar ondanks het feit dat het redactiewerk voor het tijdschrift ChemCatChem hem geen cent oplevert, doet de chemicus het met veel plezier. Editors bepalen welke artikelen wel, en welke niet worden gepubliceerd. Peer reviewing Hoogleraar Weckhuysen doet zijn werk als hoofd van de redactieraad naast zijn baan als docent en onderzoeker zoals vrijwel alle editors dat doen.

Afwijzen is voor de editors dagelijkse kost. Het systeem werkt prima, vinden de meeste wetenschappers,maar eigenlijk is er geen goed alternatief. Kritisch De crux zit ‘m in de objectiviteit van de scheidsrechter en de reviewers. Ook Weckhuysen twijfelt soms. GroeneA'dammer: Economie Nuttig heids­gezever. Dat is te veel eer voor Zijlstra. De oorzaak ligt dieper. Iets daarvan bleek in het gesprek dat Clairy Polak afgelopen zondag had in Buitenhof met Maarten Asscher, directeur van boekhandel Athenaeum. Asscher begon zijn verhaal met drie redenen waarom het kortzichtig is om in de kleine letteren te schrappen. Ten eerste de intrinsieke waarde van je onderdompelen in een andere taal en cultuur. Je kunt het Asscher nauwelijks kwalijk nemen. Een huiveringwekkend voorbeeld van deze droom is het document waarin de Universiteit van Amsterdam haar onderzoeksprofiel uiteenzet. Waar het nuttigheidsgezever toe kan leiden werd zaterdag fijntjes onthuld in NRC Handelsblad.

Zolang het taalspel van de bonentellers domineert, is het belangeloze onderzoek en onderwijs dat aan zichzelf genoeg heeft ten dode opgeschreven. Patenten, r&d witte jassen hebben niets met innovatie te maken. Geef studenten daarom een brede liberal arts-opleiding, maak werk­gevers verantwoordelijk voor het Nut en – vooral! 20 miljoen voor creatieven, komt het er wel of niet? Minister Verhagen wilde er een klein feestje van maken. Maar doordat er in het Catshuis nog wordt gekaasschaafd, werd het een wat besloten bedoening. Op maandag 2 april ondertekenden verschillende ministers en staatssecretarissen, NWO, KNAW, TNO VSNU, de HBO-Raad en boegbeelden van de negen topsectoren het zogeheten ‘Nederlands kennis- en innovatiecontract’. Voor wie nu het spoor al bijster is: ‘boegbeelden’ is de (geuzen)naam voor de voorzitters van de door minister Verhagen in 2011 ingestelde topteams.

‘Topteams’ zijn teams van ondernemers, wetenschappers en ambtenaren die visie en beleid uitstippelen met en voor de topsectoren. De creatieve sector kan de komende twee jaar rekenen op een publieke bijdrage van ruim 20 miljoen euro voor kennis en innovatie. Het hele kennis- en innovatiecontract is voor veel buitenstaanders een onoverzichtelijke uitkomst van een al even onduidelijk proces. Wat is het innovatiecontract? Wie betaalt die 20 miljoen voor de creatieve industrie? ‘Veel artsen op hoogte van wetenschapsfraude’ Sijbolt Noorda, bestuursvoorzitter van de vereniging van universiteiten VSNU, zei vorige maand in NRC Handelsblad dat wetenschappers voortaan contractueel moeten vastleggen geen fraude te zullen plegen. Foto NRC / Flip Franssen Binnenland Een op de zeven artsen heeft met eigen ogen gezien dat wetenschappelijke resultaten werden verzonnen. Bijna een kwart heeft weleens meegemaakt dat resultaten werden bewerkt om het gewenste resultaat te krijgen.

Eenzelfde aantal artsen zag collega’s alleen gegevens gebruiken die de onderzoeker goed uitkwamen. Dat concludeert artsenblad Medisch Contact op basis van enquête onder achthonderd huisartsen, medisch specialisten en andere geneeskundigen. Van de ondervraagden ziet een op de drie weleens dat aan de lijst van auteurs van een wetenschappelijk artikel iemand werd toegevoegd die niets met het onderzoek te maken had. De medici zeggen zelf nieuwe wetenschappelijke inzichten niet direct in de praktijk te gebruiken. Lees meer over: artsen Diederik Stapel. Currencies, a dis/Conference. Verstoorde balans in medicijnenonderzoek. 15 maart 2012 - Het onafhankelijk onderzoek naar medicijnen staat meer en meer onder druk. Gerard Rongen, hoogleraar Translationeel cardiovasculair onderzoek (UMC St Radboud) pleit voor een herstel van de balans.

“Het gaat in de eerste en laatste plaats om een geloofwaardig product. “ "De industrie heeft in feite een monopolie in het hele ontwikkeltraject tot aan de registratie en de marktregistratie van het nieuwe geneesmiddel," stelt Rongen in zijn oratie. Academisch onderzoek staat in deze fase vrijwel buitenspel. Rongen is niet de eerste die waarschuwt voor dit probleem. Onafhankelijk onderzoek voor genuanceerder beeld "Bij het toekennen van onderzoeksgeld laat de overheid - via het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie - steeds meer de tweede agenda van de werkgelegenheid meewegen.

Volgens Rongen is de patiënt als belastingbetaler de belangrijkste belanghebbende in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. "De overheid mikt vooral op werkgelegenheid. Avans verhuurt studenten en personeel - Breda. Arnoud Boot foodforthought. Corporate social responsibility in HE: could universities be doing more? | Higher Education Network | Guardian Professional. The Department for Trade and Industry says corporate social responsibility (CSR) "is about the integrity with which a company governs itself, fulfils its mission, lives by its values, engages with its stakeholders and measures its impacts and publicly reports on its activities.

" But does the same apply in higher education? In a research paper Mehran Nejati et al, question to what extent universities behave like large corporations and demonstrate responsibility for stakeholders and society as a whole. The authors identify seven strands that make up CSR (including organisational governance, student issues, community involvement and the environment) and conclude that developing strategies around all of these can help universities create an understanding of their role in their communities and help them manage potential conflict.

So how should universities be satisfying they diverse stakeholders? And how do you measure the success of your CSR initiatives? Panel. ISO-actie: Wie betaalt de rekening? Gistermiddag trapte het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) de landelijke campagne ‘Wie betaalt de rekening?’ Af op de campus van de TU Delft. Het ISO onthulde samen met de universiteit en vakcentrale MHP de Nationale Studieschuld Teller. Deze teller zal de komende week vanaf het bedrag van 5.800.000.000 euro (de totale nationale studieschuld op dit moment) 17 euro per seconde oplopen – dat is volgens het ISO het bedrag dat er per seconde aan studieschuld bijkomt. Met de teller wil het ISO de hoge studieschuld onder studenten zichtbaar maken. Door alle maatregelen van Zijlstra, zoals de langstudeerboete en het afschaffen van de basisbeurs in de master, zal de schuld snel veel hoger worden en daartegen protesteert het ISO. De organisatie is van mening dat het eenzijdig verhogen van de rekening van studenten niet langer door kan gaan en waarschuwt voor de toenemende ontoegankelijkheid van het hoger onderwijs.

'Het UvA-bestuur doet aan alles behalve onderwijs' Door de bezuinigingen werken universiteiten steeds commerciëler. Niet de kwaliteit van het onderwijs staat voorop, maar rendement en topposities op de internationale ranglijsten. Docenten en studenten van de UvA verzetten zich tegen de managerscultuur. Tien geboden voor universiteitsbestuurders,’ staat er boven de laatste column van Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het universiteitsblad Folia. Het eerste gebod luidt: ‘U zult afmaken waar u aan begonnen bent, alvorens aan iets nieuws te beginnen’. THE Students walk out over university policy. Students are taking part in a national walkout at campuses across the UK today as part of a “week of action” calling on the government and universities to “come clean” on their plans for higher education. The walkout – which is set for noon on 14 March – is being accompanied by marches, rallies, discussions, petition signings and other campaign actions, the National Union of Students has said.

Events taking place include a “teach-in” at King’s College London and a rally involving students from the University of Liverpool and Liverpool Hope University. Liam Burns, president of the NUS, said students wanted to demonstrate their anger at ministers who have not made clear their plans for increased marketisation of higher education. They were also angry that universities had been pushed towards providing tuition fee waivers rather than upfront bursaries to help students. “When the government quietly dropped plans for a higher education bill earlier this year, they didn’t drop their plans. Student day of action: protests over government's higher education plans - live. 10.13am: Thousands of students are boycotting lectures and attending rallies today as part of a National Union of Students' campaign to highlight the plight of what the union says is a growing number of students being priced out of obtaining a degree.

I'll be covering the day's events on campuses across the country. Send me your personal experiences of the hidden – and not so hidden – costs of higher education and tell us what is going on today at your university or college. You can tweet me - jessshepherd1 - or email at jessica.shepherd@guardian.co.uk. Today's events are the culmination of a week-long "Come Clean" campaign by the NUS.

The union says that unlike for the NHS reforms, the government is not giving the public the opportunity to scrutinise major reforms to higher education. These reforms include the near-trebling of tuition fees to up to £9,000 this autumn and the opening-up to the private sector of degree-awarding powers. What do you think? And in Sheffield: He goes on: Ground zero after euro exit. 21 mei 2012 - What will happen to Greece if it leaves the Eurozone? Cross-border expert Vangelis Tsiligiris draws a dire scenario for the country’s universities.

He warns of the consequences of further austerity, a permanent brain drain and a reform deadlock. "The scenario of Greece leaving the euro has become increasingly popular over the past few months and has gained even more momentum following the outcome of the recent Greek elections. The narrative about a possible Grexit usually involves looking at macroeconomic consequences within Greece itself and the Eurozone in its entirety. A big fear is that Greece leaving the euro could trigger a domino effect in the periphery of the Eurozone and the so-called P.I.G.S. No euro and further austerity First, we have to realize that Greek higher education is solely funded and dependent on government funding. Permanent brain drain will be the norm Second, the brain-drain of Greece, which is currently booming, will worsen. Notes: References: ‘Don’t shoot the messenger’ 09 mei 2012 door Saskia BongerAantal keer bekeken: 11754Dit artikel verscheen in Delta jaargang 44, nummer 14 In dossier: Vertrouwen in de wetenschap In vrijwel alle analyses over het dalende vertrouwen van burgers in de wetenschap nemen de media een belangrijke plaats in.

Ze zouden mensen tot expert bestempelen die dat niet zijn, te weinig geïnteresseerd zijn in feiten en te veel in meningen. Ze zijn doorgeschoten in het journalistieke principe van hoor en wederhoor. En dat terwijl er wordt bezuinigd op wetenschapsredacteuren. Niet alle journalisten blijken gevoelig voor deze kritiek. Vlees zou het slechtste in de mens naar boven halen, volgens een onderzoek dat later verzonnen bleek te zijn. ‘Vleeseters zijn egoïstischer en minder sociaal’. Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur van de Volkskrant, herinnert zich nog goed hoe op 25 augustus een collega van de algemene nieuwsredactie aan zijn bureau kwam met het persbericht van de Radboud Universiteit.

Leveson Inquiry (Foto: Boon Edam) TU Delft - Valorisation Centre. Why Science Is Better When It's Multi-National. Nations are rivals in soccer and international relations, but science is a unifying force. Many of our biggest achievements seem to come from international collaborations. A team from 11 laboratories in nine countries identified the SARS cor­onavirus in 2003 with unprecedented speed. Scientists come from all over to chase the Higgs boson at the Large Hadron Col­lider near Geneva. Centers of excellence dot the globe. The world of science is getting flatter. What has gone underappreciated in this trend is the effect on science itself and how science is actually done.

I have seen this phenomenon at close quarters. When we first started out, our approaches seemed irreconcilable. Over the years the creative clash of viewpoints bred success. I first got a lesson in cross-cultural dynamics during a NATO post­doctor­al fellowship in Paris in 1985. New institutions have sprung up to take advantage of the synergies in multinational collaborations. Europe privatizes public debt through student loans. 1-T Day: As U.S. Student Debt Hits $1 Trillion, Occupy Protests Planned for Campuses Nationwide. Obama 'Slow Jams' the News on Student Loans with Jimmy Fallon.

David Harvey (@profdavidharvey) sur Twitter. The education bubble will have to burst. Interest on Student Loans May Double. Crisis triggers HE neoliberalism. V-cs urged to fork out tax savings for fair access. Wall Street-Inflated Student Debt Bubble Hits $1 Trillion; Debtors Rally for Relief. Cal State Faculty On Strike Amid A 'Scary Future' Ondertussen in: China.