background preloader

Google - pearson

Facebook Twitter

Google user data to be merged across all sites under contentious plan | Technology. Google is under fire for plans to collect data on individual users across all of its websites and merge the information into a single profile that can be used to alter the person's search results and target them with advertising and services. The move is being criticised by privacy advocates and could attract greater scrutiny from anti-trust regulators. The company insists that users will be able to opt out of being tracked across the board. Users will be able to do so by using "private" or "incognito" setting in their browser when the search company unifies its privacy policy and terms of service for all its online offerings, including search, Gmail and Google+. "If you're signed in, we may combine information you've provided from one service with information from other services," Google's director of privacy, product and engineering, Alma Whitten, wrote in a blogpost.

Facebook, Myspace and Twitter chide Google with search add-on | Technology. Facebook, Twitter and Myspace engineers have devised a software add-on for browsers which negates the effect of Google's alteration of its search results to favour its own Google+ social network – with a piece of code they call "Don't be evil". The move intensifies the increasingly bitter war of words between Google, which is trying to push the "social" element of searches, and the major social networks, which assert that the search engine is polluting its own search results and diverging from its core purpose of giving the user the best possible search by downgrading them in results. Google is also being accused by external commentators of betraying its original aims, which were to give the broadest view of the most popular links on the web, in order to boost Google+ artificially. The "Don't be evil" bookmarklet, which can be put into browser menus, will allow the user to see how a search result page would look using Google's pure organic search results.

He shows two examples. Hoger onderwijs sluit deal met Google. 15 februari 2010 10.02 door HOP, Bram LoggerAantal keer bekeken: 2452Dit artikel verscheen in Delta jaargang 42, nummer 6 Als het aan Google ligt, stappen alle Nederlandse universiteiten en hogescholen over op computerprogramma’s van het Amerikaanse internetbedrijf. Google heeft daarvoor een contract gesloten met Surf, de ict-organisatie van het hoger onderwijs.Google heeft een speciaal pakket met programma’s ontwikkeld voor het onderwijs. Daarin zit onder meer e-mail, agenda’s en de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk aan documenten te werken. Ook kunnen studenten met Google eenvoudig een eigen website maken.Door de deal met Surf is het voor afzonderlijke onderwijsinstellingen makkelijker om over te stappen: studenten en medewerkers kunnen gewoon met hun instellingsaccount blijven inloggen. Google heeft daarvoor een contract gesloten met Surf, de ict-organisatie van het hoger onderwijs.Google heeft een speciaal pakket met programma’s ontwikkeld voor het onderwijs.

Gratis en voor niks op Google. De afgelopen maanden repten verschillende media over de belabberde informatievaardigheden van de jeugd van tegenwoordig. De zogenaamde digitale generatie is continu online, maar blijkt de constante informatiestroom met een totaal gebrek aan kritisch vermogen te consumeren. Nu werk ik vooral met gepromoveerde wetenschappers .... .... en het duurt nog zeker zes jaar voordat de eerste doctor uit de digitale generatie zich aandient (aangenomen dat de oudste leden daarvan geboren zijn in 1990). Toch vraag ik me af of het met de informatievaardigheden van de onderzoekers wél heel rooskleurig is gesteld. Een eerste voorbeeld betreft dr. Voor mijn tweede anekdote haal ik prof. dr.

De voorbeelden die ik geef zijn niet willekeurig gekozen. The Virtual Revolution Blog: Rushes Sequences - Doug Rushkoff interview - USA (Video) Studentenmail naar Google *Update* VOX: Bart Jacobs de gevaren van gmail hotmail etc: Tweakers: 7 Nederlandse universiteiten stappen over op Google Apps. Pin me niet vast op elk woord dat je nu gaat lezen, het is soms wat uit emotie geschreven. Maar morgen leest niemand het meer, dus wachten doe ik niet. Ik haal inderdaad wat ouwe koeien uit de sloot. Maar ik vind incidenten toch echt niet ondergeschikt aan een vergankelijke statement die verkondigd wordt. Elk incident is er een teveel, zeker als de omvang niet gering is. En ik "vergeet" of "vergeef" niet zomaar / automatisch na een paar maanden, ook niet als ik NIET persoonlijk getroffen ben of als het een ver van m'n bed show is. Met die wifidata schandaal rond Google is voor mij net zoiets als dat er eens gezegd werd dat er een X hoeveelheid penicilline boven de wettelijke hoeveelheid in een bepaald merk Nederlandse koeienmelk zat.

Wellicht is iets als dit leugentje verwaarloosbaar, maar het gaat me niet om dat het verwaarloosbaar is, maar om hoe men dingen verkondigt. Omdat ik die niet wil zien? Bsdejong : 7 #universiteiten stappen... Scienceguide: Leest Obama mee in uw cloud? 15 oktober 2012 - Als de staatsveiligheid van de USA in het geding is, kan Washington meekijken in verzamelingen van gegevens in ons HBO en WO. Op zich geen nieuw feit, maar de overgang naar 'cloudcomputing' in het HO dwingt wel tot verdere doordenking. SURF werkt daar nu aan. Het Instituut voor Informatierecht (IViR) heeft daarom onderzoek gedaan naar de toegang van overheden tot data die zich in de cloud bevinden. Hoofdconclusie daarvan is dat het voor het HO zaak is zicht te krijgen en te houden op de condities waaronder justitie en veiligheidsdiensten toegang hebben tot data en de daarmee samenhangende risico's.

Er moet daarbij verder worden gekeken dan de Patriot Act in de USA, want er is sprake van meer wet- en regelgeving daar over overheidstoegang tot (cloud)data. Nieuwe vragen opgeroepen De huidige wetgeving in zowel de Verenigde Staten als in Nederland zorgt ervoor dat bevoegde instanties de mogelijkheid hebben om gegevens van kennisinstellingen op te vragen. Surfnet: Rapport IViR, op verzoek van SURF, biedt inzicht in rol Patriot Act bij gebruik cloud computing. Google investeert in talent. 14 december 2011 - Google schenkt 750.000 dollar aan het Platform Bèta Techniek. Nooit eerder gaf een bedrijf zo'n groot bedrag. Het geld gaat naar Eerst de Klas wiskundedocenten en betatech-studiesucces en -keuze acties.

"Bedrijven zitten nu al te springen om jongeren met een technische opleiding en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Google laat met de gift zien een vooruitziende blik te hebben. " Marja van Bijsterveldt is daarom zeer te spreken over de investering die Google doet in onder meer haar initiatief uit de vorige kabinetsperiode, Eerst de Klas. Taak weggelegd voor Google Het geld gaat ingezet worden om meer jongeren te interesseren voor vooral wiskunde en informatica. "Vanwege de toenemende rol van technologie in onze samenleving zal het aantal vacatures op het gebied van informatica, technologie en wiskunde blijven groeien. Vier op de tien "Nederland dient het belang van bètatechniek scherp in beeld te houden. Scienceguide: Verbind onderwijs met bedrijfsleven. 23 januari 2012 - Het leraarschap heeft onder academici vaak geen goede naam. Dat is aan het veranderen, aldus ScienceGuide-student van 2011 én leraar filosofie Simon Verwer.

Hij pleit voor een sterkere band tussen onderwijs en bedrijfsleven, zoals in het succes van 'zijn' Eerst de Klas’. Het in 2009 gestarte Eerst de Klas-traject van OCW is een succes. En dus wordt het stevig uitgebreid. In augustus 2012 krijgen 50 nieuwe, recent afgestudeerde academici de kans ervaring op te doen. Zowel voor de klas in scholen, als in het bedrijfsleven. Alumnus van het eerste uur uit dit project analyseert Simon Verwer nu waarom dit aanslaat en weet bij te dragen aan een nieuwe blik op en een nieuwe sfeer rond het docentschap als loopbaan. Leraarschap als roeping is achterhaald "Dat het onderwijs in Nederland de komende jaren voor grote uitdagingen staat, is genoegzaam bekend. Overtuigend 'ja' Verbind startende leraren met elkaar.

Hannes Minkema: Eerst jagen VO-scholen aca... Hannes Minkema: @EerstdeKlas Enig idee hoe... Eerst de Klas: @hminkema We kennen de rap... Hannes Minkema: @EerstdeKlas Alle universi... Hannes Minkema: Zie. Eerstdeklas -Het traineeprogramma voor excellente academici in het bedrijfsleven en het onderwijs! Bedrijfsleven. Eerst de Klas: Met dank aan Simon Verwer... Gitta Snijders. Eerst de klas. Dennisvanravenswaaij: Project met #EerstdeKlas v... @PieterDuits. Studeren voor de Klas | deFusie. Ik en veel van de mensen om mij heen zullen binnen nu en twee jaar afstuderen en dan lonkt de grote wereld. De afgelopen anderhalve maand ben ik al in de grote wereld te vinden geweest, weliswaar tijdelijk en voor maar 0.5 fte, maar toch.

Ter vervanging van een zwangere, inmiddels bevallen, docente geef ik zeven klassen scheikunde op het 4e Gymnasium in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West. Hoewel zwaar en uitdagender dan verwacht, heeft het mij geïnspireerd een pleidooi te schrijven. Een pleidooi voor het onderwijs en voor een positievere kijk op die wereld, waarin ik nu een inkijkje heb gekregen. Tijdens dit korte avontuur hoor ik veel van mijn vrienden en kennissen steeds nadrukkelijker mompelen dat het onderwijs misschien ook wel iets voor hen is. Haast beschaamd geven ze dan toe dat een extra onderwijsmaster een aanlokkelijk alternatief is voor, ja voor wat eigenlijk, voor een promotieplaats of de toch wat holle term ‘bedrijfsleven’. Verder lezen: Bèta-docent bloeit in Twente. 29 september 2011 - Meer docenten in bèta-vakken om de juist daar snelle vergrijzing op te vangen? In Twente lijkt de doorbraak daarheen gemaakt met verdubbelde instroom naar 100 studenten.

In Nederland bestaat er grote behoefte aan academisch gevormde docenten die in het voortgezet onderwijs les kunnen geven. Vanwege vergrijzing, verlaat de komende tien jaar 75% van de docenten het onderwijs, terwijl er maar weinig nieuwe docenten bijkomen. Reden voor de Universiteit Twente om te investeren in lerarenopleidingen. Bijspijkerkamp als inspiratiebron Het succes voor de lerarenopleidingen Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Informatica en Maatschappijleer op de UT is opvallend. Van der Veen verklaart dit opvallende succes zo: "We hebben het geluk dat studenten die eerst begeleider zijn van bijspijkerkampen, science on tour of andere activiteiten met scholieren steeds vaker kiezen voor de lerarenopleiding.

Smaak te pakken Innovatie binnen het bètavak. Conferentie digitaal onderwijs. @EerstdeKlas. ACTIS: Eerst de Klas breidt uit: nog meer academici voor de klas 23 January 2012. Teach First Home. Apps for Education - Gratis gehoste e-mail (Gmail) voor onderwijs. Apps voor hoger onderwijs (universiteiten Hoge schoolen. Google App: OpenClass. OpenClass integrates seamlessly with Google Apps for Education, enabling easy setup and single sign-on and offering tools that support the automatic import of content from external sources. Users can launch OpenClass directly from within their Google Apps experience, and can access their Google applications through OpenClass. Benefits · Complete LMS functionality including scheduling, course management, and gradebook · Social learning environment with shared workspaces and familiar social features · Built for mobile with dedicated free apps for Android and iOS · OpenClass Exchange is a destination to share and discover the best educational content in the world · Open APIs/standards integration makes it easy to build and connect content · Deep integration to Gmail, Google Docs and Calendar A Vision for Education OpenClass is uniquely positioned to harness the power of Big Data.

Pearson OpenClass. Pearson and Google Jump Into Learning Management With a New, Free System - Wired Campus. One of the world’s biggest education publishers has joined with one of the most dominant and iconic software companies on the planet to bring colleges a new—and free—learning-management system with the hopes of upending services that affect just about every instructor, student, and college in the country. Today Pearson, the publishing and learning technology group, has teamed up with the software giant Google to launch OpenClass, a free LMS that combines standard course-management tools with advanced social networking and community-building, and an open architecture that allows instructors to import whatever material they want, from e-books to YouTube videos.

The program will launch through Google Apps for Education, a very popular e-mail, calendar, and document-sharing service that has more than 1,000 higher-education customers, and it will be hosted by Pearson with the intent of freeing institutions from the burden of providing resources to run it. Mr. Still, Mr. Return to Top. Pearson | Higher Education. Free online HE from Google, Stanford Prof.

Free online HE from Google, Stanford Prof. 23 december 2011 - 160.000 students in one course? A Google expert and a Stanford professor show that this is possible via online education. Following an Ivy League course is an exclusive privilege. A German Stanford professor, Sebastian Thurn and Google's Research director, Peter Norvig, now showed that this is not a must. Organizing a class for such a big audience is challenging, but manageable as it appears.

Democratization of higher education "A university is a great place to learn, but the costs are simply too high. The Stanford professor has worked in the United States for 16 years. Google to offer free ‘Blackboard’ 14 oktober 2011 - Pearson, a major player in the academic books market, joins forces with Google to create a new, cost-free interactive learning environment called OpenClass. Are Blackboard’s days numbered? Google dominates a number of industries: having started as a search engine, it has expanded its reach to mobile phone software, navigation solutions, and email services. In a recent endeavor to compete with Facebook's social media platform, it launched Google+. Now, Google wants to join forces with Pearson , one of the biggest academic book publishers, to take on another "giant" - this time in academic learning environments: Blackboard. The outcome of Pearson's alliance with Google is called OpenClass. This Learning-Management System (LMS) is designed to offer the usual course management tools alongside more advanced ones that enable social networking and community-building.

Some U.S. universities have been running first tryouts with the new system. Intro to AI - Introduction to Artificial Intelligence - Oct-Dec 2011. Peter Norvig. Peter Norvig is the Director of Research at Google Inc. He is a Fellow of the Association for Computing Machinery and the American Association for Artificial Intelligence and co-author of Artificial Intelligence: A Modern Approach, the leading textbook in the field. Previously he was head of Computational Sciences at NASA and a faculty member at USC and Berkeley.

Google's Hybrid Approach to Research Alfred Spector, Peter Norvig, Slav Petrov Communications of the ACM, vol. 55 Issue 7 (2012), pp. 34-37 Quantitative Analysis of Culture Using Millions of Digitized Books Jean-Baptiste Michel, Yuan Kui Shen, Aviva Presser Aiden, Adrian Veres, Matthew K. Gray, The Google Books Team, Joseph P. Pickett, Dale Holberg, Dan Clancy, Peter Norvig, Jon Orwant, Steven Pinker, Martin A. Unit 0w, 1 Introduction.

Online Schools Score Better on Wall Street Than in Classrooms. How Online Learning Companies Bought America's Schools. Google Apps for Education beschikbaar voor elf hoger onderwijsinstellingen. Google Revenues Sheltered in No-Tax Bermuda Soar to $10 Billion. Google trots op Nederlanse belastingroute.