background preloader

Privatizating public computers !?

Facebook Twitter

Veranderingen in het MMS/Vide. Beste studenten, Zoals sommigen misschien gehoord hebben zullen er in het Vide en in het MMS op de Letteren Faculteit een aantal PC-werkplekken vervangen worden. Hieronder volgt een uitleg van wat er precies gaat veranderen, wanneer dit gebeurt, en waarom dit gebeurt. De Letterenfaculteit heeft in 2014 aanzienlijk minder geld tot haar beschikking. In 2014 zal er één miljoen euro bezuinigd moeten worden. De hele zomervakantie heeft het Faculteitsbestuur maatregelen bedacht die zo min mogelijk pijn doen in de Faculteit.

Aan de hand van een notitie geschreven door de FSRL zal de omvorming van het Vide en het MMS in drie fases plaatsvinden. . - De Wi-Fi-voorziening is adequaat. - Het aanschaffen en gebruiken van software op laptops is goed mogelijk. - Printen vanaf een laptop werkt goed. - Koptelefoons kunnen geleend worden via de balie. Aan het eind van december willen wij, met de hulp van een groep studenten, deze randvoorwaarden testen. Veranderingen in het MMS/Vide | NU! Medezeggenschap. Beste studenten, Zoals sommigen misschien gehoord hebben zullen er in het Vide en in het MMS op de Letteren Faculteit een aantal PC-werkplekken vervangen worden. Hieronder volgt een uitleg van wat er precies gaat veranderen, wanneer dit gebeurt, en waarom dit gebeurt. De Letterenfaculteit heeft in 2014 aanzienlijk minder geld tot haar beschikking. In 2014 zal er één miljoen euro bezuinigd moeten worden. Aan de hand van een notitie geschreven door de FSRL zal de omvorming van het Vide en het MMS in drie fases plaatsvinden.

. – De Wi-Fi-voorziening is adequaat. – Het aanschaffen en gebruiken van software op laptops is goed mogelijk. – Printen vanaf een laptop werkt goed. – Koptelefoons kunnen geleend worden via de balie. Aan het eind van december willen wij, met de hulp van een groep studenten, deze randvoorwaarden testen. We begrijpen, en delen, de zorgen van de studenten en vinden het zelf ook onzettend vervelend dat de PC-werkplekken gaan verdwijnen.

Protest tegen verdwijnen computerplekken. Vanwege bezuinigingen wil de RU voor half maart zestig computers in het MMS (Multimedia-Studiecentrum) schrappen. In plaats daarvan zullen er meer plekken komen voor laptops. Een RU-student kreeg hier lucht van en besloot actie te ondernemen. In en rond het MMS hangen nu petities tegen het verdwijnen van de computers. Marijke Bleeker laat namens alle medewerkers van het MMS weten dat ze de actie wel kunnen waarderen. Het aantal computerplekken op de RU zal waarschijnlijk steeds meer dalen de komende jaren. Protest tegen verdwijnen computerplekken. Vanwege bezuinigingen wil de RU voor half maart zestig computers in het MMS (Multimedia-Studiecentrum) schrappen. In plaats daarvan zullen er meer plekken komen voor laptops.

Een RU-student kreeg hier lucht van en besloot actie te ondernemen. In en rond het MMS hangen nu petities tegen het verdwijnen van de computers. Marijke Bleeker laat namens alle medewerkers van het MMS weten dat ze de actie wel kunnen waarderen. ‘Het is goed dat de studenten nu op de hoogte zijn, maar ik denk niet dat de petitie iets uithaalt. Het MMS is een enorme kostenpost voor de Faculteit der Letteren dus we zijn allang blij dat we mogen blijven.’ Het aantal computerplekken op de RU zal waarschijnlijk steeds meer dalen de komende jaren. FSR Letteren verdedigt bezuinigingen MMS. De Facultaire Studentenraad Letteren (FSRL) geeft in een brief (.pdf) opheldering naar aanleiding van de protesten tegen de bezuinigingen in het MMS en het Vide.

In 2014 moet er bij Letteren een miljoen euro worden bezuinigd. ‘Het grootste deel van de bezuinigingen wordt op het gebied van het onderzoek gedaan. Onderwijs is daarentegen zo veel mogelijk ontzien’, zo valt in de brief te lezen. Een van de maatregelen die het onderwijs wel degelijk raakt, is het vervangen van de computers in het MMS en in het Vide.

De ‘huur’ van een computer kost 650 euro per jaar en dat is te veel. De FSRL stelt dat het vervangen ervoor zorgt dat er niet extra gekort hoeft te worden op andere aspecten van onderwijs, waaronder de docerende staf van de faculteit. ‘Iets wat in onze ogen alleen maar schadelijker zou zijn voor de studenten. ’ De FSRL heeft een notitie geschreven en aan de hand daarvan zal het verwijderen van computerwerkplekken in het Vide en het MMS in drie fases plaatsvinden. Problem loading page. WouterExterkate : @FSRLetteren Is er overleg... Wouter Exterkate on Twitter: "@FSRLetteren Is er overleg met partijen als de UB geweest om werkplekken over te nemen? Komen nl. ook veel niet-letteren studenten in MMS." Welcome home! This timeline is where you’ll spend most of your time, getting instant updates about what matters to you.

Tweets not working for you? Hover over the profile pic and click the Following button to unfollow any account. Say a lot with a little When you see a Tweet you love, tap the heart — it lets the person who wrote it know you shared the love. Spread the word The fastest way to share someone else’s Tweet with your followers is with a Retweet. Join the conversation Add your thoughts about any Tweet with a Reply.

Learn the latest Get instant insight into what people are talking about now. Get more of what you love Follow more accounts to get instant updates about topics you care about. Find what's happening See the latest conversations about any topic instantly. Never miss a Moment Catch up instantly on the best stories happening as they unfold. Wouter Exterkate on Twitter: "@FSRLetteren Is er overleg met partijen als de UB geweest om werkplekken over te nemen? Komen nl. ook veel niet-letteren studenten in MMS." WouterExterkate : @FSRLetteren Of wellicht zelfs...

USR in de bres voor MMS. De computerplekken in de Vide en het MultiMedia Studiecentrum (MMS) mogen niet zomaar verdwijnen, dat vindt nu ook de Universitaire Studentenraad (USR). Zij stuurden vandaag een brief aan het College van Bestuur (CvB) om te protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingen. Aan het begin van deze maand ontstond er oproer toen bekend werd dat de Letterenfaculteit volgend jaar zestig computerplekken noodgedwongen wegbezuinigt en vervangt voor laptopwerkplekken.

Ook in het nieuwe onderdak voor de rechtenstudenten, het Grotiusgebouw, zullen slechts twintig vaste computers komen. De USR is bang dat met het verdwijnen van computers bij enkele faculteiten het probleem verschuift. Wat betreft de verschillende voorzieningen in het Grotiusgebouw merkt de USR vooral op dat de ontwikkeling naar 'Bring your own device' wel erg rigoureus is. USR in de bres voor MMS.

De computerplekken in de Vide en het MultiMedia Studiecentrum (MMS) mogen niet zomaar verdwijnen, dat vindt nu ook de Universitaire Studentenraad (USR). Zij stuurden vandaag een brief aan het College van Bestuur (CvB) om te protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingen. Aan het begin van deze maand ontstond er oproer toen bekend werd dat de Letterenfaculteit volgend jaar zestig computerplekken noodgedwongen wegbezuinigt en vervangt voor laptopwerkplekken. Ook in het nieuwe onderdak voor de rechtenstudenten, het Grotiusgebouw, zullen slechts twintig vaste computers komen.

De USR is bang dat met het verdwijnen van computers bij enkele faculteiten het probleem verschuift. USR-voorzitter Jip Mennen licht toe: 'Rechtenstudenten gaan misschien wel bij Sociale Wetenschappen werken en mensen van Letteren zoeken de Managementbibliotheek op.' Dat is onwenselijk, zo schrijft de USR in haar brief, omdat de kosten voor deze openbare werkplekken wel door enkele faculteiten worden gedragen. USR in de bres voor MMS.

PC's blijven voorlopig in MMS. De Faculteit der Letteren zat in zwaar weer en besloot om zestig computers weg te halen uit het MMS (Multimedia-Studiecentrum) in het Erasmusgebouw. Het College van Bestuur (CvB) heeft dat nu een halt toe geroepen: voorlopig verdwijnt geen enkele pc. De faculteit moet dit jaar een miljoen euro bezuinigen, waarbij zo min mogelijk wordt gekort op onderwijs. Al snel kwam het bestuur uit op de dure computers in het MMS, waar de Facultaire Studentenraad zich in kon vinden. Kosten? 650 euro per jaar, per pc. Wilma de Koning, lid van het CvB gaf aan dat er ook in de toekomst kritisch gekeken moet worden naar het verdwijnen van computers, in het bijzonder bij nieuwbouw. PC's blijven voorlopig in MMS. De Faculteit der Letteren zat in zwaar weer en besloot om zestig computers weg te halen uit het MMS (Multimedia-Studiecentrum) in het Erasmusgebouw.

Het College van Bestuur (CvB) heeft dat nu een halt toe geroepen: voorlopig verdwijnt geen enkele pc. De faculteit moet dit jaar een miljoen euro bezuinigen, waarbij zo min mogelijk wordt gekort op onderwijs. Al snel kwam het bestuur uit op de dure computers in het MMS, waar de Facultaire Studentenraad zich in kon vinden. Kosten? 650 euro per jaar, per pc. Voor half maart zouden de werkplekken verdwijnen, maar dat gaat het CvB te ver: bij de faculteit is aangegeven dat de computers moeten blijven staan. Wilma de Koning, lid van het CvB gaf aan dat er ook in de toekomst kritisch gekeken moet worden naar het verdwijnen van computers, in het bijzonder bij nieuwbouw. [Ingezonden] Tentamenstress zonder MMS. Sander Nederveen, vierdejaars student Amerikanistiek, doet zijn beklag over het feit dat het MultiMedia Studiecentrum (MMS) van de Faculteit der Letteren wordt verbouwd precies wanneer letterenstudenten tentamens hebben. 'Enkele tientallen computerplaatsen en samenwerkplekken zijn schaamteloos geëlimineerd in de drukste week van het semester.' De eerste tentamenweek aan de RU is weer goed en wel aangebroken.

Althans, voor de letterenfaculteit in ieder geval. Na ruim drie jaar aan de Radboud te hebben gestudeerd, dacht ik dat ik alles toch wel gezien had: de muziek in de Refter staat nog steeds te hard, de computerschermen in vide zijn nog altijd psychedelisch wazig en inmiddels ben ik toch ook wel aan die Spar gewend. In de eerste plaats is het zo dat de luidruchtige geschiedenisstudenten zich nu niet meer slechts in het MMS profileren, maar ook in de rest van het Erasmusgebouw te vinden zijn.

Bedankt hoor, Radboud Universiteit! Frisse tegenzin: Tweede thuis - "Het Erasmus Studiecentrum (ESC) is zo'n plek waar ik me niet anoniem voel. Voorheen heette dat het MMS en voor intimi is dat nog steeds zo. Sander Nederveen heeft meestal erg weinig zin in dingen. Dus gaat hij met frisse tegenzin door het (studenten)leven en deelt hij op ANS-Online elke maand ideeën om er het beste van te maken. Foto: Vincent Veerbeek Als student aan de Radboud Universiteit voel ik me behoorlijk anoniem.

Dat is een buitengewoon goed gevoel, want grootschalige anonimiteit vergroot de waarde van de niet anonieme momenten. Nu komt het weleens voor dat ik nog voordat het ESC geopend is sta te wachten tot de deur opengaat, alsof het Black Friday is. Zoals dat ook gaat bij huisgenoten, merk je dat iedereen een andere levensstijl heeft. Studeren is geen pretje en de constante druk om deadlines te halen evenmin.