background preloader

Public - private research communities

Facebook Twitter

Bnr: NL's wetenschappers trekken meeste privaat geld aan in Europa. Gemiddeld weten academici in Nederland bijna 55.000 euro per persoon uit het bedrijfsleven aan te trekken om namens hun onderzoek te doen.

bnr: NL's wetenschappers trekken meeste privaat geld aan in Europa

Alleen Zuid-Korea en Singapore scoren beter: zij strijken respectievelijk zo’n 74.000 en 64.000 euro per wetenschapper op. AziëAziatische landen doen het verreweg het best: naast Zuid-Korea en Singapore staan ook Taiwan, China en India in de top tien. Amerika, toch bekend als land van de nauwe banden tussen universiteiten en bedrijfsleven, staat met een bedrag van een kleine 20.000 euro op de veertiende plaats. De World Academic Summit Innovation Index wordt opgesteld met gegevens van de 400 grootste universiteiten ter wereld en data van mediabedrijf Thomson Reuters. De index wordt gepubliceerd in aanloop naar de World Academic Summit in oktober waar gesproken wordt over de verhouding tussen universiteiten en bedrijfsleven. ASML Homepage. Foliaweb: ASML wil wetenschappelijk topinstituut oprichten. Wetenschap 4 april 2013 19:49 | Het Nederlandse hightechbedrijf ASML, een van de belangrijkste leveranciers ter wereld van machines voor de halfgeleiderindustrie, heeft vier Nederlandse universiteiten uitgenodigd een voorstel te doen voor de oprichting van een wetenschappelijk topinstituut.

Foliaweb: ASML wil wetenschappelijk topinstituut oprichten

Onder de vier universiteiten zou zich ook de bètafaculteit in oprichting van UvA en VU bevinden. Dit meldt het online vakblad Bits&Chips . Het blad zegt zich te baseren op bronnen uit de academische wereld. FreezePage. Cursor TU/e Eindhoven lijkt te klein voor topinstituut ASML  24 mei 2013 De toekomstige baas van ASML, Peter Wennink, hield donderdagavond in het Evoluon alle opties open tijdens het symposium ´Flexibiliteit in de Keten´van vakbond de FNV.

Cursor TU/e Eindhoven lijkt te klein voor topinstituut ASML 

Maar hij gaf duidelijk aan dat in zijn ogen het aantal wetenschappers in de Brainportregio te gering is om daar een topinstituut op te bouwen. ASML heeft vier universiteiten verzocht om een plan te ontwikkelen voor een wetenschappelijk researchcentrum. Het bedrijf dat in Veldhoven complexe machines maakt voor de productie van geïntegreerde schakelingen zoals IC’s of chips, wil graag een onderzoeksgroep bundelen met eigen hoogleraren en zo´n honderd promovendi die onderzoek doen in opdracht van ASML. De TU/e moet hierbij de concurrentie aangaan met Aken, Nijmegen en Amsterdam. Dat ASML op een steenworp afstand ligt van de TU/e, is een klein voordeel maar weegt nauwelijks in de toekomstplannen van het gerenommeerde hightech bedrijf. Foliaweb: Instituut voor nanolitho- grafie op Science Park. ASML, de stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM), UvA, VU en NWO hebben plannen om een Instituut voor Nanolithografie (INL) op te richten.

Foliaweb: Instituut voor nanolitho- grafie op Science Park

Het INL zal fundamenteel en toegepast onderzoek uitvoeren voor de halfgeleiderindustrie. Het onderzoeksprogramma van het INL zal zich in eerste instantie richten op extreem-ultravioletlithografie (EUV), een technologie voor het produceren van computerchips. De bedoeling is dat het instituut bijdragen zal leveren aan de technologie voor het maken van geheugenchips en processors in pc’s, smartphones en tablets. Het nieuwe instituut zal nog dit jaar van start gaan onder leiding van het FOM-instituut AMOLF. Tegen 2015 zal het een onafhankelijk instituut geworden zijn, dat wordt bestuurd door FOM in samenwerking met de UvA en de VU, en dat ongeveer honderd wetenschappers en ondersteunende werknemers in dienst zal hebben, waaronder hoogleraren en postdocs. Het INL zal worden gevestigd op Science Park.

Rector TU/e: keuze ASML voor Amsterdam “heel spijtig”  27 mei 2013 ASML had vier universiteiten (Eindhoven, Aken, Nijmegen en Amsterdam) uitgenodigd een plan te ontwikkelen voor een wetenschappelijk researchcentrum.

Rector TU/e: keuze ASML voor Amsterdam “heel spijtig” 

@ewaldeng versus @bleeftink tav ASLM. Ewaldeng : kan iemand mij uitleggen waarom... Bleeftink : @ewaldeng ASML investeert 30... Ewaldeng : @bleeftink andersom... Bleeftink : @ewaldeng Dit is geen... ScienceGuide: Op zoek naar extreem ultraviolet. Hr. prof.dr. L.D. (Bart) Noordam. Image Ol5h. COMMIT A public-private research community. COMMIT (COMMIT_nl) Students in Motion - Amsterdam - École. Online onderwijsexperiment met 2000 studenten. Online onderwijs heeft de toekomst.

Online onderwijsexperiment met 2000 studenten

Maar hoe begeleid je studenten als ze fysiek niet aanwezig zijn? Tijdens de vierde editie van Students in Motion experimenteerde de Hogeschool van Amsterdam (HvA) met de grootste virtuele klas ter wereld. Tachtig coaches voorzagen ruim tweeduizend eerstejaarsstudenten op afstand, via een live verbinding, van feedback en commentaar. Dit onderwijsexperiment maakte deel uit van Students in Motion (SIM), een jaarlijks project dat een week duurt, waarbij eerstejaars HvA-studenten van verschillende disciplines een mobiele applicatie ontwikkelen voor bezoekers van Amsterdam. Op 3 februari 2014 gaf wethouder Pieter Hilhorst het startsein tijdens de kick-off van het project in de Heineken Music Hall. App maken met ‘open data’Ook dit jaar bestormden tweeduizend studenten opnieuw de stad voor het bedenken van een app. Eén app wintElk team pitchte aan het einde van de week een concept voor de jury, die de beste app voor Amsterdam koos.

HvA Students in Motion '14 en haar partners in beeld. Pixelpixies - students in motion. Digital Life Centre. Home > Projecten > Sensei: Sensor Based Engagement for Improved Health Bewegen is goed voor de gezondheid: mensen die voldoende sporten en bewegen zijn minder vaak ziek.

Digital Life Centre

A'dam Centre of Expertise. Research in mathematics and computer science. COMMIT unites academic research and (non-)profit organizations in ICT.

Research in mathematics and computer science

Ten universities, five technological institutes, and over sixty small and large businesses participate in fifteen public-private multi-party projects. They ensure direct state-of-the-art knowledge transfer in an economic or societal urgent area. With its ambition to contribute to the Dutch ICT innovation system, COMMIT combines theory and practice in a single group, in order to promote direct interaction.

Pure prof's abandoning ship