background preloader

Armand Heijnen - draaideurtje van Ublad naar persvoorlichter

Facebook Twitter

Revolving door (politics) In politics, the "revolving door" is a movement of personnel between roles as legislators and regulators and the industries affected by the legislation and regulation.

Revolving door (politics)

[note 1] In some cases the roles are performed in sequence but in certain circumstances may be performed at the same time. Political analysts claim that an unhealthy relationship can develop between the private sector and government, based on the granting of reciprocated privileges to the detriment of the nation and can lead to regulatory capture. The metaphor of a revolving door has been used to describe people switching jobs, from working as lawmakers, to being lobbyists, and vice versa.

Governments hire industry professionals for their private sector experience, their influence within corporations that the government is attempting to regulate or do business with, and in order to gain political support (donations and endorsements) from private firms. Amakudari (天下り, amakudari? Linknd: Armand Heijnen. ANS: CvB zet redactie Ublad onder druk. Het leek een goed compromis: het Ublad zou nog twee keer op papier verschijnen en daarna zouden het Utrechtse College van Bestuur (CvB) en de redactie gezamenlijk zoeken naar een nieuw format.

ANS: CvB zet redactie Ublad onder druk

Niets blijkt echter minder waar te zijn: nog geen 24 uur nadat de afspraken werden gemaakt sprak het CvB een hartig woordje met de hele redactie. Uit zeer betrouwbare bronnen is ons ter ore gekomen dat vanmorgen alle redactieleden op het matje geroepen zijn. In de gesprekken is ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat het papieren Ublad definitief zal verdwijnen en dat de ‘geplande consensus omtrent het format’ slechts het format van de website inhoudt.

De bezetters van het Bestuursgebouw, waarmee het akkoord gesloten is, zeggen dat dit geenszins de bedoeling was. ANS: CvB zet redactie Ublad onder druk. CvB zet redactie Ublad onder druk. Het leek een goed compromis: het Ublad zou nog twee keer op papier verschijnen en daarna zouden het Utrechtse College van Bestuur (CvB) en de redactie gezamenlijk zoeken naar een nieuw format.

CvB zet redactie Ublad onder druk

Niets blijkt echter minder waar te zijn: nog geen 24 uur nadat de afspraken werden gemaakt sprak het CvB een hartig woordje met de hele redactie. Uit zeer betrouwbare bronnen is ons ter ore gekomen dat vanmorgen alle redactieleden op het matje geroepen zijn. In de gesprekken is ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat het papieren Ublad definitief zal verdwijnen en dat de 'geplande consensus omtrent het format' slechts het format van de website inhoudt. De bezetters van het Bestuursgebouw, waarmee het akkoord gesloten is, zeggen dat dit geenszins de bedoeling was. ANS: Verdachte stoelendans bij UU. ANS: Verdachte stoelendans bij UU. Verdachte stoelendans bij UU. Vorige week maandag, op 12 april 2010, werd het laatste papieren Ublad aller tijden gedrukt.

Verdachte stoelendans bij UU

Tegelijkertijd werd DUB gelanceerd, het nieuwe superhippe en innovatieve internetforum met een layout die verdacht veel op die van joop.nl lijkt. Niet meer dan een week later stond er een afscheidsbrief van Armand Heijnen op diezelfde site. Deze voormalige hoofdredacteur van het Ublad vond de tijd rijp om zijn post aan een ander over te dragen, dat deze ander nog niet is gevonden doet volgens hem niet ter zake. Heijnen, niet beschikbaar voor commentaar, hoeft zich overigens niet naar het UWV te spoeden, want de Universiteit Utrecht had nog wel een postje voor hem. Vanaf 1 mei mag hij zich persvoorlichter van de universiteit noemen, met als doelstelling om DUB nog verder uit de markt te concurreren. NRC » Hoofdredacteur die einde maakte aan Ublad wordt voorlichter. Tja, wat moet je daar nu van denken?

NRC » Hoofdredacteur die einde maakte aan Ublad wordt voorlichter

Armand Heijnen, de man die van het Utrechtse universiteitsblad Ublad een website maakte, stapt op als hoofdredacteur van de site en gaat werken bij de afdeling voorlichting van de universiteit. De opheffing van het papieren blad zorgde eind vorig jaar voor veel reuring in Utrecht. De vrije pers aan de universiteit zou in gevaar zijn. De universiteitsraad startte een actie om het Ublad van de ondergang te behoeden, maar dat mocht niet baten. Er verschenen nog twee speciale afscheidnummers, maar daarna was het afgelopen. Heijnens plannen met het universiteitsblad resulteerden indertijd ook in grote beroering op zijn redactie. Een lezer die op het nieuwsbericht reageerde, zet zo zijn vraagtekens bij het overstap van Heijnen. Heijnen is volgens de afdeling voorlichting van de Universiteit Utrecht deze week onbereikbaar voor commentaar.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk.