background preloader

Tercer món

Facebook Twitter

Alfabetització a zones rurals d'Àfrica. Website: There is a race to connect the next billion people worldwide and one of the main arenas where it is being played out is Nigeria, the most populous country in Africa.

M'ha semblat aquest projecte donat que és una manera d'apropar les noves tecnologies a zones on la bretxa digital és evident, ja que les TIC no són una necessitat, però sí que obren noves vies d'accés al coneixement i la cultura sobretot en la infància, aportant altres realitats i oferint l'opció de comunicar-se amb qualsevol punt del món. – lbotana

In the West African nation, home to more than 140m people, humanitarian efforts rub shoulders with commercial schemes to bridge the digital divide.

Alfabetització a zones rurals d'Àfrica

The Ministry of Education is currently evaluating schemes from Microsoft, Intel and the One Laptop per Child group to give the country's 30 million school-aged children access to computers. Although no decision has been made about which, if any, it will buy into on a large scale, some schemes are already starting to move ahead. NTAfrica / Què és NTA. Què és NTA Tot això ho fem amb dos objectius: 1.

NTAfrica / Què és NTA

Col·laborar en el desenvolupament tecnològic del continent Africà. Són molts els afro-pessimistes que pensen que després del fracàs dels antics plans estructurals ja no hi ha res a fer. Nosaltres, que ens considerem afro-optimistes, pensem que sí que hi ha solució, que el renaixement africà és possible amb el treball, la imaginació i establint unes relacions recíproques amb occident. 2. As drops in the ocean / Com gotes a l'oceà. Côte d'Ivoire: Inauguration du Centre Femmes & TIC – ict4africa.

C’est un tournant majeur en ce qui concerne la promotion du genre dans les technologies de l’information en Côte d’Ivoire.

Côte d'Ivoire: Inauguration du Centre Femmes & TIC – ict4africa

Après des années de patience, l’heure de la réalisation a sonné pour l’association Femmes & TIC. Elle a inauguré, aujourd’hui, le Centre Femmes & TIC et lancé un blog dans le cadre de la Journée internationale de la Francophonie. Ce samedi à 9h, une cérémonie inaugurale du Centre Femmes & TIC a eu lieu avec des invités de marques. Ce centre qui fait office de siège «a pour vocation principale d’être un espace collaboratif, de développement de compétences et d’innovation» selon Christelle Assirou, la Présidente de l’association Femmes et TIC. NASCO - Educació de les TIC a Ghana.

Samsung apuesta por África con un modelo de escuelas ultraconectadas y autosuficientes en contenedores. Es increíble lo que la tecnología puede hacer para ayudar a la educación y al desarrollo de los países.

És molt habitual actualment emprar part dels beneficis en projectes socials. D'una banbda les empreses se'n beneficien però alhora ajuden a altres col·lectius que ho necessiten. Bona inciativa! – carminagarcabaquero
Y olé! Em sembla súper bona iniciativa. L'únic que em plantejo seran els motius reals que han dut a Samsung a prendre-la, perquè no m'extranyaria gens que fos per publicitar-se i quedar com una marca solidària. Però bueno, al menys està donant oportunitats a les persones de països menys desenvolupats i comptant amb totes les eines necessàries per fer arribar les TIC, la qual cosa necessiten, pq la informació és poder, i amb sort, en uns anys se'ls deixa d'explotar per la seva condició de pobresa – aherediaa
Samsung està implementant un projecte totalment innovador per tal de fer arribar les TIC en escoles d'Àfrica on fins ara no hi ha connexió o aquesta és molt baixa, o simplement no tenen els recursos necessaris per implementar les TIC. Aquest sistema d'aules solars transportables m'ha cridat molt l'atenció ja que solucionen tots els reptes que una escola africana pot tenir en vers les noves tecnologies. Sovint ONG's envien ordinadors o portàtils a Àfrica, però el seu ús queda limitat si no hi ha una connexió a internet. L'empresa ha tingut en compte tots els detalls a l'hora de dissenyar les aules, com per exemple que es poden transportar amb les altes temperatures i les carreteres sense asfaltar. Em sembla un projecte molt complert, des del principi fins al final, totalment adequat i dirigit al context africà, i que centralitza tots els esforços en augmentar l'alfabetització digital. De moment està en proves, esperem que segueixi endavant. – elenamp

Y también es placentero ver como a veces las compañías, en este caso Samsung, toman iniciativas para mejorar las vidas de los menos afortunados, pensando en ellos como personas, además de como en futuribles consumidores.

Samsung apuesta por África con un modelo de escuelas ultraconectadas y autosuficientes en contenedores

Samsung África presentó ayer un proyecto continental para impulsar la alfabetización digital y ampliar el acceso a Internet al nivel de educación básica, con un modelo de escuelas sostenibles solares totalmente equipadas en contenedores y con conectividad de acceso remoto a Internet. Este proyecto pionero en el mundo ha comenzado a implantarse en Sudáfrica y también está listo para ser replicado en otras partes de África, como Kenia. Cada Escuela Solar es un contenedor de 12 metros de largo preparado, lo cual lo hace fácil de transportar en camiones a las zonas remotas. Fuente y fotos: Moseske Mibaro y Samsung Tomorrow. Computer Aid: capacitació digital i empoderament de comunitats. ICT in Education.