background preloader

Persones grans

Facebook Twitter

Projecte Plug-in: joves i alfabetització digital d’adults i gent gran. Fem un CanVi: El projecte intergeneracional de Can Vidalet és l’única iniciativa catalana destacada a la UE.

Aquestes iniciatives de tallers intergeneracionals són uns projectes molt interessants, no pels coneixements digitals que es puguin transmetre, la veritat, el que més interessa és com es desenvolupen aquestes relacions. Estic convençuda que ambdues parts reben més beneficis del que s'haguessin pogut plantejar al seu inici. – annarosello

Servei de Teleassistencia de la Creu Roja.

Una tasca digna d'agraïment la que desenvolupa l'entitat de la creu roja, la veritat és que intenta estar allà on sap que és necessària. – annarosello

Tecsos - Fundación de tecnologías sociales. La red social digital para mayores, familiares, cuidadores y voluntariado.

- Projecte Enred@te - Iniciativa: Tecsos, Fundació de tecnologies socials - Objectius: Impulsar la utilització dels serveis digitals i les xarxes socials. - Com: Creant espais virtuals de convivència, tant amb el seu grup d'iguals, familiars i cuidadors. - Dirigit: persones majors – rosa_torres

Objetivo "enred@te" es un proyecto que tiene el objetivo de impulsar la utilización de los servicios digitales, concretamente de las redes sociales, entre las personas mayores que viven solas, de forma que mejoren su comunicación y socialización a través de nuevas formas de interacción y de la creación de espacios virtuales de convivencia, tanto con su grupo de iguales como con sus familiares y/o cuidadores.

Tecsos - Fundación de tecnologías sociales

Debido a las características de las redes sociales como forma de interacción social, espacios de convivencia y conectividad, no existe un rango de edad limitado para su participación. El sistema de red social potencial para personas mayores, se establece como un sistema abierto y accesible que permite el intercambio de experiencias, problemáticas y necesidades, implementado gracias a los avances en las nuevas tecnologías de la información y comunicación. Taller d'alfabetització digital Intergeneracional. Clou amb èxit la primera edició del programa Parelles TIC. El programa Parelles TIC ha acabat aquest mes de juny i, després d'una valoració molt positiva per part dels participants, els organitzadors han començat a treballar en futures edicions.

Clou amb èxit la primera edició del programa Parelles TIC

Gent gran - Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Servei municipal Punt de Voluntariat per a Gent Gran El Servei Municipal Punt de Voluntariat , es va crear l’any 2003 amb la col·laboració de la Creu Roja Local.

Hola Anna! Veig que aquest és l'altre projecte a Sant Boi que em comentes al projecte que he penjat jo sobre l'alfabetització digital i les TIC. Estic d'acord amb tu, Sant Boi penso que és una localitat força avançada en el tema de l'alfabetització digital, probablement també gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament. I penso que treballen amb dos col·lectius que podem considerar que estan en alt risc de patir exclusió digital: la immigració i la gent gran. Així que em semblen molt bones iniciatives. Com comentava un altre company al meu post, podríem dir que l'inconvenient és que aquestes organitzacions no s'expandeixen a nivell territorial, però per altra banda, fins i tot penso que pot ser en certa manera un avantatge perquè les entitats locals, petites, molts cops són més pròximes i creen més confiança als usuaris. Estàs d'acord amb mi? – claudiacm

A través del servei, l’Ajuntament desenvolupa actuacions per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables a través de l’acció voluntària, incrementar la captació de persones voluntàries, fomentar l’intercanvi intergeneracional per tal de compartir sabers i coneixements entre grans i joves, i disposar i oferir un servei de qualitat, de gestió local del voluntariat.

Gent gran - Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El servei també ofereix atenció individualitzada i suport social a persones majors de 60 anys amb manca d’autonomia personal, problemes familiars o d’exclusió social, i a les associacions de gent gran. Informació: Punt Voluntariat per a Gent Gran Can Massallera: c/ Mallorca, 30 Telèfon 93 654 89 50 ext:. 241 puntvolgentgran.santboi@creuroja.org. Projecte Plug-in: joves i alfabetització digital d’adults i gent gran. Biblioteques i accessibilitat – DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials.

Avui es celebra el Dia de la Biblioteca en record de la destrucció de la Biblioteca Nacional de Sarajevo, bombardejada i incendiada l’any 1992 durant el conflicte balcànic.

Biblioteques i accessibilitat – DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials

Aquesta efemèride reivindica el paper de servei públic de les biblioteques que són una eina primordial en el desenvolupament sociocultural de la ciutadania. Actualment les biblioteques públiques són un servei molt ben apreciat. Només a tall d’exemple, recentment s’ha donat a conèixer la darrera Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona que assenyala per vuitena vegada consecutiva aquest servei com el més ben valorat pels seus ciutadans. Aprofitem aquestes dades per parlar dels serveis que ofereixen les biblioteques públiques de Barcelona per facilitar l’accés a persones amb discapacitat visual, discapacitat auditiva o mobilitat reduïda. ~Connecta Jove Silla~ Acció Social i Tecnologies - Gent Gran. La tecnología digital va entrando poco a poco en la vida cotidiana de nuestros mayores.

En aquesta web he trobat un nombre molt elevat de projectes formatius per la gent gran. Cal entendre que aquest col·lectiu de vegades té certes dificultats per poder gaudir amb normalitat dels serveis quotidians que s'ofereixen a la població en la seva globalitat, gran part de les vegades per la seva baixa formació. Alguns d'ells em semblen molt interessants, ja que es treballen en tallers intergeneracionals, i açò aporta un benefici mutu per les dues parts, aquest taller en concret és el "Projecte Eurosenior". – annarosello

Son varios los proyectos que distintas entidades están llevando a cabo en pro de las personas mayores.

Acció Social i Tecnologies - Gent Gran

Entre ellos el de Seniolab, que hace hincapié en como la tecnología ha de adaptase a las personas mayores, a sus capacidades y necesidades. Como “clientes” las personas mayores aún son poco consideradas. Hay pocas páginas Web específicas para este colectivo, pero ello no es malo, quizás no sea precisa esta especificidad, seria por el contrario un signo de normalización de las personas mayores en el universo internauta. Plan nacional ad. Proyecto dirigido a la alfabetización digital de adultos.

Projecte a escala europea, col·laboren 5 països: Espanya, Bulgària, Portugal, Suècia i Regne Unit. El projecte és de 24 mesos i finalitza aquests a l'agost del 2016. Te un impacte directe en els adults beneficiaris amb poques competències bàsiques d'alfabetització i tecnologies de la informació i la comunicació. – belinda_76

Mayores Apptivados. Mayores Apptivados es una experiencia de formación dirigida a los mayores de los centros de la Red Conecta, centrada en las posibilidades que ofrecen los teléfonos inteligentes e Internet, Llegamos a 2.400 participantes mayores de 55 años a través de 20 entidades, en 10 comunidades autónomas.

Mayores Apptivados

Cada organización pone en marcha 8 talleres, con 15 participantes por taller, de 4 horas de duración cada uno, que incluyen 2 sesiones de 2 horas. La metodología está basada en el bring your own device (“trae tu propio dispositivo”), de esta forma cada participante aprende con las herramientas que usa en su día a día con el acompañamiento del dinamizador del telecentro. Taller d'alfabetització digital Intergeneracional.

Cada vegada hi ha més ajuntaments que es posen les piles amb aquest tema, crec que és una molt bona opció per anar reduint aquesta escletxa digital que hi ha al nostre país. – colobrans

Proyecto de alfabetización digital - Fundación Pere Tarrés. Se trata de una iniciativa innovadora que formará a personas mayores a través de “tabletas”.

La fundación Pere Tarrés y vodafone se unen para alfabetizar a las personas mayores, para que puedan estar conectados con su familia, sobre todo, ya que, como sabemos, hoy en día la mayoría de las relaciones las podemos mantener mediantes las redes sociales. Un ejemplo de esto podría ser cuando un padre tiene al hijo fuera de la ciudad y mediante las redes sociales pueden estar más en contacto, aunque no necesariamente deben estar en otra ciudad. Casi toda la gente las usa y aunque nos vayamos a ver en un rato siempre comentamos fotos, subimos fotos... – maria220809

La Fundación Pere Tarrés y la Fundación Vodafone España han firmado un convenio de colaboración por el que desarrollarán en Barcelona un proyecto de alfabetización digital dirigido a personas mayores.

Proyecto de alfabetización digital - Fundación Pere Tarrés

La iniciativa comprende la formación de 300 personas mayores en el uso de internet entre los meses de mayo y junio de 2013. Se impartirán 30 talleres de 15 horas de duración sobre usos cotidianos de internet e informática. La formación se dividirá en varios niveles de conocimiento, desde el más básico al avanzado. La enseñanza trata el uso de buscadores, las redes sociales, el envío de correos electrónicos, la fotografía digital, la e-administración, la seguridad en internet y el uso de dispositivos móviles (smartphone o tabletas), entre otros temas. . Proyecto EDAD . ¿Qué es el Proyecto EDAD?

Hola Maria! Entenc que aquest projecte, està destinat a persones que ja saben utilitzar l'ordinador, o que ja han fet algun curs i que per tant ja poden tenir alguna noció d'informàtica, sino fos així trobo una mica incongroent que facin un curs on-line d'alfabetització, ja que si hom no està alfabetitzat digitalment no podrà accedir al curs... Tot i això, el projecte està molt bé i és molt complet. – nevacampde
Aquest es un projecte on, com mol bé explica la web, s'intenta alfabetitzar digitalment a les persones grans. Perque ja sabem que en aquesta nova societat, tots necesitem estar alfabetitzats. – maria220809

El Proyecto EDAD (Estimulación Dinámica Alfabetización Digital) se define como un curso gratuito, disponible a través de Internet, destinado a que las personas mayores conozcan y aprendan el uso del ordenador con un doble objetivo: prevenir el deterioro cognitivo y favorecer su integración social, a través del uso de los sistemas tecnológicos.

. Proyecto EDAD .

El proyecto se lanzó en 2009 con contenidos correspondientes a ese año. Aún así, la metodología de intervención educativa se encuentra vigente Actualmente, se habla a menudo de la “brecha digital” para marcar la diferencia (ya sea entre individuos, grupos o áreas geográficas) de acceso, utilización y capacidad en el uso de las Tecnologías de la Información y Comunicación (TIC). La novedad de EDAD está en la doble finalidad que persigue. E50+ Competencias digitales para mayores de 50.

Hola chicas, estoy de acuerdo en que han engloba "antes de tiempo" a este sector en la tercera edad. Lo que si me parece interesante es porque es un sector que no está representado simplemente por el hecho de no estar jubilado. Y sobre todo me gusta el hecho de que se realicen feedbacks en 4 países de manera que el intercambio sea mucho más enriquecedor. Gracias por comentar la entrada. – ruthaguinaco
Em sembla perfecte, o genial com vé diu la companya Cristina, que es doni una oportunitat i un dret a l'educació en les TIC a persones majors de 50 anys. Mirant quins són els seus interessos i sobretot, podent potenciar d'aquesta manera, l'alfabetització i la no esquerda digital. – nfloresbo
Me parce genial que se fomente la motivación, la formación y la inclusión de las personas mayores, aunque si es para más de 50 quizás podríamos decir a partir de "edad media". Es un colectivo alejado de la sociedad moderna y de las nuevas tecnologías, pero no por eso se tienen que aislar, sino todo lo contrario, hacer un pequeño esfuerzo y que se consideren parte de ella. Entre todos hemos de potenciar el envejecimiento activo! – cristinacardona90
El Proyecto 'E50+: Competencias Digitales para cambiar la vida de las personas mayores de 50 años' está enmarcado en la iniciativa Grundtvig del Programa de Aprendizaje Permanente de la Comisión Europea. Consiste en analizar las motivaciones que tienen las personas de más de 50 años para usar las Tecnologías de la Información y la Comunicación (TIC) través del intercambio o visitas de estudio y aprendizaje. El proyecto incluye diversas visitas de estudio e intercambio, con la participación de grupos de estudiantes mayores de 50 años de los 4 países. Las visitas de estudio trabajan sobre los talleres en los que se enseñan competencias y habilidades digitales que servirán para cambiar la vida. El proyecto trabaja en el lema: Motivación, formación y e-inclusión de personas mayores. – ruthaguinaco