background preloader

(NL) Gezondheid

Facebook Twitter

De symptomen van longkanker - MediPedia. Uitgever van de website.

De symptomen van longkanker - MediPedia

De onderhavige website wordt uitgegeven door ViVio bvba, waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Rodenbachstraat 70,1190 Brussel (België) en die ondernemingsnummer 0458.849.491 heeft. Disclaimer – Inhoud van deze website. Deze website verschaft inlichtingen over onderwerpen verband houdende met de gezondheid en is bestemd voor het Belgische publiek. De website bevat geen beweringen over de voordelen of prestaties van een specifieke medische behandeling, product of commerciële dienstverlening. De van deze website deel uitmakende informatie wordt uitsluitend verstrekt voor het verschaffen van inlichtingen. Intellectuele eigendomsrechten. Links naar andere sites. Reclame. Toepasselijk recht en bevoegde juridische instanties.

MediBlog. MediBlog wordt systematisch gemodereerd door de auteurs (alle berichten worden vóór publicatie op de blog nagelezen door gezondheidsjournalisten). Laatste update: september 2011. Laatste update: september 2010. MediPedia, ziekte encyclopedie - MediPedia. Gezondheid : uw magazine e-gezondheid.be. Kankers - e-gezondheid.be. Seksueel overdraagbare aandoening. Een geslachtsziekte of venerische ziekte is een besmettelijke ziekte die men doorgaans alleen kan krijgen als men in contact komt met iemand die die geslachtsziekte al heeft.

Seksueel overdraagbare aandoening

In tegenstelling tot andere infectieziektes, die verspreid kunnen worden door bijv. niezen, worden geslachtsziektes in het algemeen door seksueel contact overgebracht (gewoonlijk geslachtsgemeenschap, orale seks of anale seks). De venereologie is de studie van de geslachtsziekten. De diagnostiek en behandeling van geslachtsziekten hoort traditioneel bij het specialisme van de dermatoloog en wordt vaak officieel met dermato-venereologie aangeduid. Behalve het woord geslachtsziekte wordt sinds het einde van de 20e eeuw ook het begrip soa (seksueel overdraagbare aandoening) gebruikt voor allerlei aandoeningen die strikt genomen geen geslachtsziekten zijn – omdat zij ook zonder geslachtsverkeer overgebracht kunnen worden – , maar die wel vaak tijdens het vrijen worden overgebracht. Preventie[bewerken] Knuffelen. Bij een lekkere vrijpartij horen knuffelen en kussen er bij.

Knuffelen

Misschien zelfs ook een massage. Loop je hierbij risico op hiv en soa's? Knuffelen Met een andere man in bed liggen, elkaar strelen of met je tong sporen trekken op zijn borstkas … Dat kan heel opwindend zijn. Het is bovendien ook gezond. Kussen. Pijpen. Gebruik je fantasie als je pijpt.

Pijpen

Stop niet zomaar die penis in je mond. Speel eerst wat met zijn ballen met je tong. Glij likkend naar de top en speel met de eikel: wrijf erover, draai errond of geef hem tikjes. Pijp hem traag en dan weer snel. Dat maakt het allemaal spannender. Vraag het Zoals bij alle seks moet je bij pijpen goed aanvoelen en inspelen op zijn signalen. Tanden Pas op met de tanden! Voor gevorderden Wil je het nog spannender maken voor je vriend? Handen: Hou zijn penis vast en beweeg met je handen in hetzelfde ritme als je mond. Risico op hiv Pijpen kan wat hiv betreft weinig kwaad. Als je koortsblaasjes of wondjes in de mond hebt, pijp je best niet. Risico op soa's Met pijpen kun je soa's zoals syfilis, gonorroe, chlamydia en herpes oplopen, ook als je partner niet klaarkomt in je mond. Als je al een soa hebt, ben je kwetsbaarder voor hiv als je pijpt.