De PersGroep NL - Volkskrant AD Trouw Parool DeTijd DeMor

Facebook Twitter

Vrij_nederland : De CEO van De Persgroep wordt ... Bevlogen bemoeial. Christian van Thillo, de CEO van De Persgroep, wordt nu definitief dé grote krantenbaas van Nederland.

Bevlogen bemoeial

Na het Parool, het Algemeen Dagblad, Trouw en de Volkskrant voegt hij nu ook regionale kranten als De Stentor, het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en De Gelderlander toe aan zijn imperium. Wie is deze 'bevlogen bemoeial' uit Vlaanderen? Lees hieronder het profiel dat in 2009 in VN verscheen. Kobbegem, 20 februari 2009. De Persgroep. Geschiedenis[bewerken] In 1987 verwierf de familie Van Thillo een belang van 66% in 'Uitgeverij Hoste', in 1990 volgden de overige aandelen.

De Persgroep

Een jaar eerder werd daar tevens uitgeverij De Nieuwe Morgen aan toegevoegd. DE PERSGROEP.

Volkskrant

AD Home. Trouw. Trouw (trouw) Stichting Democratie en Media. PAROOL: Home. Het Parool (HetParoolOnline) Irene de Bel (idebel) De Tijd: Homepage. De Tijd (tijd) De Morgen Home. Webredacties Parool, Trouw en Volkskrant verhuizen naar Rotterdam. De internetredacties van de Volkskrant, Trouw en Het Parool worden losgekoppeld van de krantenredacties en verhuizen naar Rotterdam.

Webredacties Parool, Trouw en Volkskrant verhuizen naar Rotterdam

Aan de Marten Meesweg – in het pand waar ook het AD en NRC zitten – komt één centrale redactie van vijftien fte die binnenkort een algemene nieuwsfeed voor alle sites verzorgt. De nieuwe centrale webredactie krijgt een eigen hoofdredacteur. NVJ wil uitleg internetplannen Persgroep. Maandag 24 januari 2011 De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft in een brief aan De Persgroep een mondelinge toelichting gevraagd over de aangekondigde samenvoeging en verhuizing van internetredacties van kranten AD, Parool, Trouw en Volkskrant naar Rotterdam.

NVJ wil uitleg internetplannen Persgroep

De webredactie van het AD zit daar al. Volgens dagblad-secretaris Tom Gibcus zijn er de afgelopen twee weken veel vragen over de verhuizing binnengekomen. De Persgroep -Aandeel verhoudingen - Aandeelverhoudingen Het Belgische mediabedrijf De Persgroep NV (De Persgroep) is met haar belang van 58,5 procent de bepalende aandeelhouder van de Persgroep Nederland BV (Persgroep Nederland).

De Persgroep -Aandeel verhoudingen -

De Persgroep, dat volledig in handen is van de familie Van Thillo, is in Vlaanderen onder andere eigenaar van dagbladen en tijdschriften en is voor vijftig procent eigenaar van de grootste Vlaamse commerciële televisie- en radiogroep Vlaamse Mediamaatschappij. Naast De Persgroep hebben de Stichting Democratie en Media (38,8 procent), Stichting de Volkskrant (twee procent) en Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland (0,7 procent) een aandeel in Persgroep Nederland. Stichting Democratie & Media. Prelude in oorlogstijd De identiteit, drijfveren en doelstellingen van Stichting Democratie en Media zijn onlosmakelijk verbonden met de persoon van de journalist Frans Goedhart (1904-1990).

Stichting Democratie & Media

Hij publiceerde op 25 juli 1940 de ‘Nieuwsbrief van Pieter ‘t Hoen’ in Amsterdam, de kortstondige voorloper van Het Parool. TOTALE OORLOG tussen Volkskrant & NRC. (pdf)Journalisten kunnen niet tegen kritiek. Laurens Verhagen hoofdredacteur sites Volkskrant en Parool. AMSTERDAM – Laurens Verhagen, de voormalig hoofdredacteur van NU.nl, wordt de nieuwe hoofdredacteur van de websites van De Volkskrant, Het Parool, Trouw en De Morgen.

Laurens Verhagen hoofdredacteur sites Volkskrant en Parool

Foto: NU.nl/Mark Vos Dit heeft De Persgroep dinsdag bekend gemaakt. De vier websites zullen op redactioneel vlak in de toekomst nauwer gaan samenwerken. @LaurensVhg.