background preloader

De PersGroep NL - Volkskrant AD Trouw Parool DeTijd DeMor

Facebook Twitter

Vrij_nederland : De CEO van De Persgroep wordt ... Bevlogen bemoeial. Christian van Thillo, de CEO van De Persgroep, wordt nu definitief dé grote krantenbaas van Nederland.

Bevlogen bemoeial

Na het Parool, het Algemeen Dagblad, Trouw en de Volkskrant voegt hij nu ook regionale kranten als De Stentor, het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en De Gelderlander toe aan zijn imperium. Wie is deze 'bevlogen bemoeial' uit Vlaanderen? Lees hieronder het profiel dat in 2009 in VN verscheen. Kobbegem, 20 februari 2009. Rond de vergadertafel van een anoniem kantoorgebouw vlak buiten Brussel zit de raad van bestuur van De Persgroep bij elkaar.

Van Thillo's vertrouwelingen voelen instinctief aan dat hij, de retorisch begaafde mediamagnaat, op dit moment zenuwachtig is. De media beschrijven hem als een flamboyante ondernemer uit een van de rijkste Belgische families met een geschat vermogen van 385 miljoen euro Verbeeck, een grote bouwondernemer, kent de uitgever al sinds zijn kindertijd, is goed bevriend met zijn vader en ging jagen met zijn grootvader. Afgewezen minnaar Grote slag. De Persgroep. Geschiedenis[bewerken] In 1987 verwierf de familie Van Thillo een belang van 66% in 'Uitgeverij Hoste', in 1990 volgden de overige aandelen.

De Persgroep

Een jaar eerder werd daar tevens uitgeverij De Nieuwe Morgen aan toegevoegd. DE PERSGROEP.

Volkskrant

AD Home. Trouw. Trouw (trouw) Stichting Democratie en Media. Stichting Democratie en Media (SDM) is een Nederlandse stichting die eigenaresse is van krantentitels.

Stichting Democratie en Media

PAROOL: Home. Het Parool (HetParoolOnline) Irene de Bel (idebel) De Tijd: Homepage. De Tijd (tijd) De Morgen Home. Webredacties Parool, Trouw en Volkskrant verhuizen naar Rotterdam. NVJ wil uitleg internetplannen Persgroep. Maandag 24 januari 2011 De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft in een brief aan De Persgroep een mondelinge toelichting gevraagd over de aangekondigde samenvoeging en verhuizing van internetredacties van kranten AD, Parool, Trouw en Volkskrant naar Rotterdam.

NVJ wil uitleg internetplannen Persgroep

De webredactie van het AD zit daar al. Volgens dagblad-secretaris Tom Gibcus zijn er de afgelopen twee weken veel vragen over de verhuizing binnengekomen. De NVJ stoort zich aan het uitblijven van duidelijkheid; de beroepsorganisatie is door De Persgroep nog niet geïnformeerd, waartoe het volgens CAO-bepalingen wel verplicht is. De NVJ maakt zich zorgen over het losweken van hoofdredactionele verantwoordelijkheid voor print en internet, zoals nu vaak is vastgelegd in het redactiestatuut. De Persgroep -Aandeel verhoudingen - Aandeelverhoudingen Het Belgische mediabedrijf De Persgroep NV (De Persgroep) is met haar belang van 58,5 procent de bepalende aandeelhouder van de Persgroep Nederland BV (Persgroep Nederland).

De Persgroep, dat volledig in handen is van de familie Van Thillo, is in Vlaanderen onder andere eigenaar van dagbladen en tijdschriften en is voor vijftig procent eigenaar van de grootste Vlaamse commerciële televisie- en radiogroep Vlaamse Mediamaatschappij. Naast De Persgroep hebben de Stichting Democratie en Media (38,8 procent), Stichting de Volkskrant (twee procent) en Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland (0,7 procent) een aandeel in Persgroep Nederland. De Stichting Lux et Libertas (één aandeel) is met de verkoop van NRC Media als aandeelhouder verdwenen. De dagbladenportefeuille van Persgroep Nederland bestaat uit AD, de Volkskrant en Trouw. NRC Media (dagbladen NRC Handelsblad en nrc.next) werd op 12 maart 2010 verkocht aan Lux Media. Financiële positie. Stichting Democratie & Media. Prelude in oorlogstijd.

Stichting Democratie & Media

TOTALE OORLOG tussen Volkskrant & NRC. (pdf)Journalisten kunnen niet tegen kritiek. Laurens Verhagen hoofdredacteur sites Volkskrant en Parool. AMSTERDAM – Laurens Verhagen, de voormalig hoofdredacteur van NU.nl, wordt de nieuwe hoofdredacteur van de websites van De Volkskrant, Het Parool, Trouw en De Morgen.

Laurens Verhagen hoofdredacteur sites Volkskrant en Parool

Foto: NU.nl/Mark Vos Dit heeft De Persgroep dinsdag bekend gemaakt. De vier websites zullen op redactioneel vlak in de toekomst nauwer gaan samenwerken. Verhagen was de laatste zes jaar de hoofdredacteur van NU.nl. Hij start per 1 april bij de Persgroep Digital als hoofdredacteur 'Quality Newssites'. "De Persgroep is een journalistiek bolwerk dat ook online ongelofelijk veel ambities heeft. Verschil van inzicht Verhagen vertrok half november vorig jaar bij NU.nl wegens een verschil van inzicht met Sanoma Media over het te voeren beleid. Ook is er in Mick van Loon een nieuwe hoofdredacteur voor de 'Popular Newssites' van De Persgroep, zoals AD.nl en HLN.be, gevonden.

@LaurensVhg.