background preloader

Stripjournalistiek

Facebook Twitter

Aimee de Jongh - animation, comics and illustration. Aimee de Jongh (@aimeedejongh) | Twitter. NRC stapt in stripjournalistiek. 'Stripjournalistiek is veel persoonlijker dan fotoreportage' - Stripjournaal. Wat als je geen journalisten of fotografen op pad stuurt om reportages te maken, maar striptekenaars? NRC stuurt deze maand drie tekenaars naar het Griekse eiland Lesbos om verslag te doen van de vluchtelingencrisis. Deze stripjournalistiek geeft een bijzondere en andere kijk op het nieuws. Aimée de Jongh is initiatiefnemer en één van de striptekenaars die naar Lesbos worden gestuurd. ‘Stripjournalistiek is zonder twijfel de meest persoonlijke vorm van journalistiek’, zegt zij.

‘Het is veel persoonlijker dan een fotoreportage, omdat de tekenaars zichzelf ook afbeelden. Vluchtelingenkampen Op Lesbos zitten nog steeds duizenden vluchtelingen in overbevolkte kampen, wachtend op uitsluitsel over hun asielaanvraag. ‘Collega Jules Calis is in een vluchtelingenkamp in Duinkerken geweest om te tekenen’, vertelt Aimée. Lees ook: ‘Frankrijk is echt geen fort in stripland’ Verenigde Staten Het fenomeen stripjournalistiek is zeker niet nieuw, maar wel nieuw voor Nederland. Gerelateerd. 'Stripjournalistiek is veel persoonlijker dan fotoreportage' - Stripjournaal. Wat als je geen journalisten of fotografen op pad stuurt om reportages te maken, maar striptekenaars?

NRC stuurt deze maand drie tekenaars naar het Griekse eiland Lesbos om verslag te doen van de vluchtelingencrisis. Deze stripjournalistiek geeft een bijzondere en andere kijk op het nieuws. Aimée de Jongh is initiatiefnemer en één van de striptekenaars die naar Lesbos worden gestuurd. ‘Stripjournalistiek is zonder twijfel de meest persoonlijke vorm van journalistiek’, zegt zij. Vluchtelingenkampen Op Lesbos zitten nog steeds duizenden vluchtelingen in overbevolkte kampen, wachtend op uitsluitsel over hun asielaanvraag. ‘Collega Jules Calis is in een vluchtelingenkamp in Duinkerken geweest om te tekenen’, vertelt Aimée. Lees ook: ‘Frankrijk is echt geen fort in stripland’ Verenigde Staten Het fenomeen stripjournalistiek is zeker niet nieuw, maar wel nieuw voor Nederland.

‘Wij lopen heel erg achter qua strips’, vindt Aimée de Jongh. Lees ook: Aimée de Jongh gaat de wereld over Gerelateerd. 'Stripjournalistiek is veel persoonlijker dan fotoreportage' - Stripjournaal.