background preloader

Politicologie

Facebook Twitter

The largest representation of political science students in the world. IAPSS (@iapss) Politicoloog in Perspectief. Organisatie – PiP-Congres. Platform voor Politicologen is een koepelvereniging voor alle studenten politicologie in Nederland. Politicologie ~ Studies ~ Studeren in Leiden. Wie krijgt wat, wanneer en waarom?

Politicologie ~ Studies ~ Studeren in Leiden

Politiek gaat, kort gezegd, over de vraag wie wat krijgt, wanneer en waarom. Als politicoloog wil je weten wie beslist, waarover en waarom, wie of wat daarop van invloed is, hoe de besluitvorming verloopt en wat de gevolgen ervan zijn. Je wilt begrijpen hoe machtsrelaties en instituties werken, op lokaal, landelijk, regionaal en mondiaal niveau. Je zoekt naar inzichten die ertoe doen; politiek raakt immers het leven van ons allemaal. Tijdens je studie Politicologie verdiep je je in interessante, belangrijke onderwerpen op het terrein van de nationale en internationale politiek.

Specialisatie Internationale Betrekkingen en Organisaties Ben je vooral geïnteresseerd in de werking van politieke processen en instellingen op wereldschaal? Bij Politicologie en IBO krijg je onderwijs van inspirerende docenten. “Wat je leert bij deze opleiding, zie je vaak direct terug in de actualiteit.” PolSciLeiden (@PolSciLeiden) Spilplaats. Spilplaats - 3 years ago. Spilplaats 22sept2016. Bestuursleden. Mirthe Voppen Mijn naam is Mirthe Voppen en ik zal dit jaar de functie Voorzitter en commissaris IAPSS bekleden bij de SPIL.

Bestuursleden

Ik zit in het 3e jaar van de studie Internationale Betrekkingen en Organisaties en heb de afgelopen twee jaar met plezier afgerond. Ruim 2 jaar geleden kwam ik naar Leiden vanuit een klein dorpje in Drenthe, niet wetend wat mij hier te wachten stond. Al snel kwam ik bij de SPIL terecht en merkte ik dat ik mij hier wel thuis zou gaan voelen. Vanaf mijn eerste jaar ben ik dan ook meteen actief geworden bij de SPIL. Als Voorzitter van de SPIL zal ik dit jaar leiding geven aan het bestuur en er op toe zien dat bepaalde doelen worden gehaald. Sietske Couperus Ik ben Sietske Couperus en ik ben derdejaars IBO-student. Naast mijn bestuur bij de SPIL ben ik lid van Augustinus, werk ik in een restaurant en bezit ik een lief oppasadresje.

Nadette Embregts Gedurende mijn studententijd heb ik niet alleen veel geleerd, maar ook veel gedaan. Fedde van der Herberg Emilie de Raadt. Bestuursleden. Mirthe Voppen Mijn naam is Mirthe Voppen en ik zal dit jaar de functie Voorzitter en commissaris IAPSS bekleden bij de SPIL.

Bestuursleden

Ik zit in het 3e jaar van de studie Internationale Betrekkingen en Organisaties en heb de afgelopen twee jaar met plezier afgerond. Ruim 2 jaar geleden kwam ik naar Leiden vanuit een klein dorpje in Drenthe, niet wetend wat mij hier te wachten stond. Al snel kwam ik bij de SPIL terecht en merkte ik dat ik mij hier wel thuis zou gaan voelen. Vanaf mijn eerste jaar ben ik dan ook meteen actief geworden bij de SPIL. Als Voorzitter van de SPIL zal ik dit jaar leiding geven aan het bestuur en er op toe zien dat bepaalde doelen worden gehaald. Sietske Couperus. SPIL (@SPILplaats) Geen Commentaar: Waakhonden - Mare - Leids Universitair Weekblad. Politicologie - Universiteit van Amsterdam. SV Machiavelli. SV Machiavelli. Machiavelli (@svmachiavelli) Politicologie - Opleidingen - Bacheloropleidingen, Vrije Universiteit Amsterdam. Als bachelor Politicologie ben je breed opgeleid en kun je dus veel kanten op afhankelijk van je eigen ambities en interesse.

Politicologie - Opleidingen - Bacheloropleidingen, Vrije Universiteit Amsterdam

Veel bachelorstudenten kiezen voor specialisatie via een masteropleiding. Aan de VU heb je een ruime keuze, zoals onze Engelstalige MSc Political Science en de LLM Law and Politics of International Security of de MSc Bestuurskunde, zie voor meer informatie: www.fsw.vu.nl/masters. Een flink deel van onze (master)studenten gaat aan de slag bij de overheid: van ministerie tot gemeente, van ambassade tot de Europese Unie. Jouw kennis van hoe mensen in de politiek en de samenleving samenwerken, zowel binnen Nederland, als in Europa en op mondiaal niveau, maakt je ook aantrekkelijk voor het bedrijfsleven en sociale en culturele instellingen, zoals in de journalistiek en bij non-profitinstellingen.

Zo kun je aan de slag als journalist, beleidsmedewerker, manager, onderzoeker of adviseur. Faculteitsvereniging EOS. EOSVU (@EOSVU) Wat is politicologie? - Politicologie. Kort samengevat noemen we hier vijf redenen om politicologie te gaan studeren.

Wat is politicologie? - Politicologie

Via het menu links vind je nog vijf redenen om politicologie te studeren. Maar dan specifiek in Nijmegen. 1. Je staat midden in de actualiteit. De problemen die je als politicoloog bestudeert, zijn altijd actueel. 2. Adviesraad - Politicologie. Ismus.nl – Voor studenten politicologie. Studiever. ismus (@ismus_ru)