background preloader

Nieuwe lichting nextgen FHJ

Facebook Twitter

FHJ Factory - nieuwe lichting factcheckers 2018

Onderzoeksredactie fhj - ?broedplaats voor factcheckers? Interview Twan Huys - 1 sept 2017. Google Maps - Horst. Dennis Boom (@BoomBoomdennis) Demi Rothof (@demirothof) Welke websites gebruiken studenten op de FHJ? Goede vraag, hier het antwoord - Nieuwsredactie. #goedevraag.

Welke websites gebruiken studenten op de FHJ? Goede vraag, hier het antwoord - Nieuwsredactie

Gisteren op de open avond bij Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) vroeg een bezoeker naar een overzicht van websites waarop FHJ-studenten hun stukken zetten. En die de FHJ gebruikt in haar projecten. Het antwoord was er gisteren nog niet, nu wel. Dit zijn de meestgebruikte websites bij journalistiek in Tilburg. Werkplaats van eerstejaars studenten journalistiek: De factcheck redactie van Fontys Hogeschool Journalistiek: Koninklijk instituut voor de tech en tools. 360 omgeving van het alternatief onderwijstraject Nimbin: De site van de Fontys minor audio visual storytelling: De plek waar je nu bent: het platform waarop tweedejaars studenten journalistiek hun nieuwsberichten, reportages, beeldverhalen en audio-items publiceren:

Minor AVS. Nimbin, alternatief onderwijstraject Fontys Hogeschool Journalistiek. FHJNimbin (@FHJNimbin) Minor AVS. Studentproducties – Minor AVS. 'FAKE NEWS' - A film by Elke Daniëls & Jur Cooijmans. Jur (@JurCooijmans) MinorAVS (@MinorAVS) Nieuwsredactie (@nwsredactie) De Verslaggever - De Verslaggever - De Verslaggever - Lieke✨ (@LiekeBessems) 'RAAK, dat wil je niet missen' - Nieuwsredactie. De Fontys Hogeschool voor Journalistiek heeft een actieve studievereniging, RAAK.

'RAAK, dat wil je niet missen' - Nieuwsredactie

Hier kun je zonder ontgroening lid van worden en aan alle activiteiten meedoen. Charlotte Hamilton, voorzitter van RAAK, vertelt ons waarom dit “de leukste studievereniging van Nederland” is. – Kan je uitleggen wat RAAK voor studievereniging is? “RAAK wil de nieuwsgierige studenten leuke en leerzame activiteiten brengen. Er worden door RAAK leuke feestjes, interessante interviews en gave activiteiten georganiseerd.” – Wat voor activiteiten zijn dit? – Wat maakt RAAK nou zo leuk? – Wat maakt RAAK nou zo anders dan andere studieverenigingen?

– Zijn er verder nog nog voordelen aan de studievereniging? Charlotte Hamilton - vz RAAK. Charlotte Hamilton (@csc_hamilton) Dit is LIT: Leven In Tilburg. Dit is Leven In Tilburg: een korte introductie van onze redactieleden.

Dit is LIT: Leven In Tilburg

Tijmen Bergman Als randstadjongen is het zuidelijke Tilburg voor mij net zo buitenlands als Tokyo voor Fransmannen, maar dat weerhoudt mij er niet van om het alsnog ‘mijn’ stad te maken. Ga maar eens de straat op, loop een beetje rond en voordat je het weet heb je al een handvol mensen ontmoet die zonder moeite het gesprek met je aan gaan. Oud en jong, Brabander en Hollander, werkloos en werkend; het maakt niet uit wie je bent, je kan gewoon met elkaar praten. Zo praat de buurvrouw altijd met de oude man op het bankje als ze de hond uitlaat, en zit de bejaarde Jop altijd ’s ochtends op het bankje in het park samen met zijn vrouw.

Naomi Griep Mijn naam is Naomi Griep, ik ben 20 jaar oud en woon sinds september 2017 in Tilburg. Vonne van der Duijn Schouten Hoi! Anne van Egeraat. Dit is LIT: Leven In Tilburg. Dit is Leven In Tilburg: een korte introductie van onze redactieleden.

Dit is LIT: Leven In Tilburg

Tijmen Bergman Als randstadjongen is het zuidelijke Tilburg voor mij net zo buitenlands als Tokyo voor Fransmannen, maar dat weerhoudt mij er niet van om het alsnog ‘mijn’ stad te maken. Ga maar eens de straat op, loop een beetje rond en voordat je het weet heb je al een handvol mensen ontmoet die zonder moeite het gesprek met je aan gaan. Oud en jong, Brabander en Hollander, werkloos en werkend; het maakt niet uit wie je bent, je kan gewoon met elkaar praten. Zo praat de buurvrouw altijd met de oude man op het bankje als ze de hond uitlaat, en zit de bejaarde Jop altijd ’s ochtends op het bankje in het park samen met zijn vrouw. Jochem Michels (@jochemmichels) Innovatie: van voetbalrobots tot nieuwe technieken in de psychologie - Props. Annotate images and videos — ThingLink.

Tristan (@tristankans) Bas Voets (@bas_voets) Winnaars FHJ Nieuwsprijs 2016 bekend. Gisteren zijn bij Fontys Hogeschool Journalistiek de winnaars van de Nieuwsprijs 2016 bekend gemaakt.

Winnaars FHJ Nieuwsprijs 2016 bekend

Tweedejaars Puck Veldhuizen en Thomas Weemaes wonnen samen €1000, die ze kunnen besteden aan een journalistieke productie. Met flair en lef toonden zij in beeld en geluid aan dat je gratis colleges kunt volgen op hogescholen en universiteiten. Het idee om kosteloos te studeren ontstond uit verwondering en werd grondig beproefd. De jury prees hun kritische houding en onverschrokken aanpak. Hulde ook voor de presentatie van het nieuws, dat door de speelse vorm en spannende opbouw geen moment saai is. De prijs werd uitgereikt door Manon van den Brekel, de winnares van vorig jaar.

Het juryrapport is te lezen onder het kopje 'Downloads' rechtsboven op deze pagina of op de website van de Nieuwsprijs: Perscafé Tilburg. 16-9_1920x1080_Perscafe_RikGoverde klein Het achtste Perscafé van alumni-netwerk Perseus vindt plaats op donderdag 7 december 2017 om 17.00 uur in Bank15, Spoorlaan 350 in Tilburg.

Perscafé Tilburg

Iedereen is welkom maar genodigden zijn met name journalisten en content-makers, woordvoerders en studenten, medewerkers en alumni van Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ). Onder het motto Tilburg Vice Versa vragen we telkens een FHJ-alumnus om inzage te geven in zijn/haar carrière. Deze keer is dat Rik Goverde, van journalist Brabants Dagblad en buitenlandcorrespondent Afrika naar persvoorlichter Save the Children Nederland. Student Julian Klop is vanaf nu vaste interviewer bij het Perscafé. Revival Perscafé Tilburg: donderdag 6 april 17.00 uur. Perseus_Vierkant In de jaren 80 organiseerde voorheen Persclub Bourgondië (nu Communicatieclub) wekelijks het Perscafé in de kelderbar van de Schouwburg.

Revival Perscafé Tilburg: donderdag 6 april 17.00 uur

Journalisten en aanverwanten zochten elkaar daar op om te netwerken, nieuwtjes uit te wisselen of gewoon gezellig een biertje te drinken. We missen dat. Vandaar dat we het Perscafé nieuw leven inblazen. We beginnen donderdag 6 april vanaf 17.00 uur in Bank15, Spoorlaan 350, 5038 CC Tilburg. Tijdens het Perscafé zal propedeusegroep VV05 van de FHJ haar magazine over Tilburg presenteren. BANK15 is een nieuw concept dat naast horeca plaats biedt aan vernieuwende (startende) ondernemingen en in samenwerking met de participanten educatieve projecten ondersteunt.

Alumnus @FHJTilburg Jaïr Ferwerda was vanavond in de TV-Show @Gemist om @jairferwerda terug te kijken. De FHJ biedt onderzoeksjournalisten geld en een bureau in ruil voor kennis. De Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg gaat onderzoeksjournalisten betalen om in het schoolgebouw te komen werken aan hun onderzoeken.

De FHJ biedt onderzoeksjournalisten geld en een bureau in ruil voor kennis

De school wil op deze manier leerlingen en docenten laten leren over de praktijk, zonder de journalist uit die praktijk te halen. ‘Journalisten worden niet ingehuurd’, antwoordt Harmen Groenhart van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ) nadrukkelijk op de vraag wat de constructie is van het programma Werkplaats FHJ.

‘Eigenlijk zegt die naam het het beste: we bieden onderzoeksjournalisten een semester lang een bureau aan waar ze kunnen gaan zitten werken, zodat studenten en docenten bij hun over de schouder mee kunnen kijken.’ Het idee voor de werkplaats ontstond op een conferentie van de VVOJ. Jorg Leijten (@jorgleijten) De FHJ biedt onderzoeksjournalisten geld en een bureau in ruil voor kennis. De Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg gaat onderzoeksjournalisten betalen om in het schoolgebouw te komen werken aan hun onderzoeken.

De FHJ biedt onderzoeksjournalisten geld en een bureau in ruil voor kennis

De school wil op deze manier leerlingen en docenten laten leren over de praktijk, zonder de journalist uit die praktijk te halen. ‘Journalisten worden niet ingehuurd’, antwoordt Harmen Groenhart van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ) nadrukkelijk op de vraag wat de constructie is van het programma Werkplaats FHJ. ‘Eigenlijk zegt die naam het het beste: we bieden onderzoeksjournalisten een semester lang een bureau aan waar ze kunnen gaan zitten werken, zodat studenten en docenten bij hun over de schouder mee kunnen kijken.’ Het idee voor de werkplaats ontstond op een conferentie van de VVOJ.

‘Daar zagen we zo veel mooie dingen waarvan we dachten: dat willen we ook op onze school. Bijdrage aan lesmateriaal Hoe het over de schouder kijken precies in zijn werk zal gaan, moet gedeeltelijk onderweg worden uitgedokterd. Sanne van Benthem (@sanne_vb) Juliet Adema (@julietadema) Props - FHJ. Props - Props - Wie zijn wij? dec 2016. Wij schrijven over social media omdat wij als journalisten op de hoogte willen blijven van alles wat er gebeurt in de wereld.

Wie zijn wij? dec 2016

Ook is het in deze tijd ondenkbaar om geen deel uit te maken van dit fenomeen, het is momenteel een van de grootste informatiebronnen en wij zijn nieuwsgierig naar de voor- en nadelen van social media. Dit zijn wij! Juliet Adema Hoi, mijn naam is Juliet (20 jaar) en ik ben verslaafd, aan reizen.Met deze verslaving kom ik vaak voor een cruciaal dilemma te staan: hoe post ik mijn toffe reisfoto’s, zonder dat er ook maar ergens wifi te vinden is? Met kromme sprongen slaag ik er toch altijd in.

Rashid DerveldIk ben, voor zover ik weet, Rashid (26). Monica DielemanIk ben Monica, 18, afkomstig uit het overbevolkte zeeuws-vlaanderen, en een social media junkie. . + Ik kan contact houden met mijn vrienden van uitwisselingsfestivals, die over heel Europa en Amerika verspreid zijn. – Ik heb ooit een datingssite voor nerds geprobeerd. Eindhoven I Archives - Props. Eindhoven1 Redactioneel - Props. Hallo en welkom op de Eindhoven1 pagina. In de komende weken gaan we als redactiegroep VV10 op pad in Eindhoven.

Het idee is dat wij wekelijks gaan publiceren met blogs, vlogs, human interest verhalen en andere journalistieke producten. Een terugkerende thema bij onze publicaties zijn de opkomende gemeenteraadsverkiezingen. Als redactiegroep vinden wij het belangrijk om de sfeer van de verkiezingen vast te leggen. We hopen dat lezers/kijkers onze creativiteit kunnen waarderen. Wij als redactie wensen jullie nog veel leesplezier. Eindhoven1 Redactioneel - Props. Hallo en welkom op de Eindhoven1 pagina. In de komende weken gaan we als redactiegroep VV10 op pad in Eindhoven. Het idee is dat wij wekelijks gaan publiceren met blogs, vlogs, human interest verhalen en andere journalistieke producten.

Een terugkerende thema bij onze publicaties zijn de opkomende gemeenteraadsverkiezingen. Als redactiegroep vinden wij het belangrijk om de sfeer van de verkiezingen vast te leggen. We hopen dat lezers/kijkers onze creativiteit kunnen waarderen. Wij als redactie wensen jullie nog veel leesplezier. Joep Reinen (@JoepReinen) Rick Lemmens (@Rick2407L) Jamie Sprenkels (@JamieTGS) Juul Muffels (@juulmuffels) instagram. Sacha de Greef (@sachadegreef) instagram. Sten van der Rijt (@stenvdrijt) instagram. Sten van der Rijt (@StenRijt) Twitter 2015 - NOT EVEN TRIEDto reach. Indie van de Ven (@indievdven) Fleur Hendrickx (@_fleurhendrickx) Kiki Steenbakkers (@ksteenbakkers8) Puck Vriends (@puckvrnds)

Liam Toll (@LiamToll) Bram Keeris (@bramkeeris) Bram Keeris (@KeerisBram) Lieve van Stiphout (@lievestiphout) Tweets avec des réponses de rachel smits (@smits_rachel) Utrecht Archives. Jasper Witte (@jasperw1tte) Judith van den Berg (@tukkie11) Ruben Meulenbeld (@Caravaggio1188) Twitter COULDN"T BE REACHED - This account's Tweets are protected. Sterre Bergevoet (@SterreBergevoet) Rotterdam Archives - Props. Lizenka van Essen (@lizenkavanessen) Sam Dictus (@SDictus) Martijn Wessels (@MartijnWessels_) Twitter COULDN"T BE REACHED This account's Tweets are protected. Amber van Housselt (@amberhousselt) Twitter COULDN"T BE REACHED - This account's Tweets are protected. Floortje Steigenga (@floortje_st) Sacha Loppies (@SachaLoppies)

Jamie van Velzen (@iamjamievv) Ankie Nederlof (@AnkieSchaatsen) Bas van Krugten (@BasvanKrugten) Bas van Krugten (@basvankrugten) Tweets avec des réponses de Niek Hoppenbrouwers (@NiekHoppenbrou1) Twitter ACCOUNT DELETED after lijst Factcheck je de Moeder. Tilburg I Archives - Props. Redactioneel - Props. Imgur: The magic of the Internet. Redactioneel - Props. StefanRietjens (@StefanRietjens) Kay Raadschelders (@okaywordplay) Donna Ubags (@DonnaUbags) Donna Ubags (@donnaubags) Anna Smitsman (@AnnaSmitsman) Vonne vd Duijn Schouten (@Vonne_vdDuijn)

Kimberly (@Kimberlyleconte) Margriet Verboom (@MEJ_verboom) Koen florusse (@koenflorusse) Tilburg II Archives - Props. Sanne Compiet (@SanneCompiet) Céline van Haperen (@CelinevHaperen)