background preloader

NTR - Nationale Universiteitsquiz sept 2016

Facebook Twitter

BBC Two - University Challenge. Raoul Heertje. Raoul Louis Heertje (Bussum, 11 maart 1963) is een Nederlands tekstschrijver, stand-upcomedian en schrijver.

Raoul Heertje

Hij is een zoon van econoom Arnold Heertje. Stand-upcomedian[bewerken] In 1990 initieerde hij, samen met zijn broer Eric, Comedytrain, een gezelschap stand-upcomedians dat deze kunstvorm in Nederland introduceerde en tot bloei bracht doordat het jong Nederlands talent de gelegenheid gaf zich te ontwikkelen. Naar aanleiding van de optredens in het Nederlandse circuit werd hij uitgenodigd voor optredens in Amerika en Engeland waar hij optrad in comedyclubs en als gast in televisieprogramma's verscheen. Zo trad hij op in de satirische BBC-quiz Have I Got News For You en in de televisieshows van Ruby Wax, Clive James en Jeremy Clarkson. Raoul Heertje was van 1995 tot en met 2014 als teamcaptain betrokken bij het televisieprogramma Dit was het nieuws, de Nederlandse variant op Have I Got News For You. Heertje is samen met zijn broer Eric oprichter van comedycafé Toomler. Raoulheertje.nl. NTR Nationale Universiteitsquiz – Looking for smart students!

We are looking for Dutch speaking, smart students who are interested in taking part in the national student quiz.

NTR Nationale Universiteitsquiz – Looking for smart students!

To be broadcasted on Dutch TV, as of September 2016. More information in the Dutch text below: Deze zomer kun je mee doen aan de nationale universiteitsquiz van de NTR. Voor deze quiz vaardigen acht Nederlandse universiteiten hun slimste studenten af uit de alfa, beta, of gamma wetenschappen. De uitzendingen zullen te zien zijn op NPO2 vanaf 5 september (het begin van het Academisch jaar). Het team van de Universiteit Maastricht zal gecoacht worden door Teun Dekker, vice Dean van UCM. Je kunt je aanmelden door voor 30 mei een mail te sturen naar josephine.dols@maastrichtuniversity.nl.

NTR Nationale Universiteitsquiz – Looking for smart students! We are looking for Dutch speaking, smart students who are interested in taking part in the national student quiz.

NTR Nationale Universiteitsquiz – Looking for smart students!

To be broadcasted on Dutch TV, as of September 2016. Doe mee aan de Universiteitsquiz! - Studenten FM. In Universiteitsquiz, een nieuw spelprogramma van de NTR, strijden studententeams van acht Nederlandse universiteiten om de titel ‘de slimste universiteit van Nederland’.

Doe mee aan de Universiteitsquiz! - Studenten FM

Elk team bestaat uit drie studenten: één alfa, één bèta en één gammastudent. Universiteitsquiz wordt gepresenteerd door Raoul Heertje en wordt vanaf 5 september drie weken lang elke werkdag (op prime time) uitgezonden. Je maakt zo kans op de titel en een onvergetelijke ervaring. We zijn op zoek naar Radboud-studenten die: Slim en enthousiast zijn Graag spelletjes spelen en altijd willen winnen Fulltime beschikbaar zijn voor de TV opnamen van 12 tot en met 16 juli Goed Nederlands spreken.

UT zoekt team voor nieuwe tv-kennisquiz. De UT is op zoek naar talentvolle studenten die hun kennis willen testen op tv.

UT zoekt team voor nieuwe tv-kennisquiz

De NTR komt namelijk met een nieuwe quiz, speciaal voor universiteitsteams, gebaseerd op het Engelse University Challenge van de BBC. ‘We zoeken Nederlandstalige studenten met een achtergrond in alfa, bèta of gamma, of een combinatie daarvan’, legt Rose Rorije van de Student Union uit. ‘Het is de bedoeling dat we een multidisciplinair team op de been brengen met studenten die niet cameraschuw zijn en beschikken over een goede teamgeest.’ Doe mee aan de. TU/e zoekt slimme studenten voor tv-quiz  10 mei 2016 Omroep NTR organiseert de nationale Universiteitsquiz op tv, waarin acht Nederlandse universiteiten op hoog niveau tegen elkaar strijden.

TU/e zoekt slimme studenten voor tv-quiz 

De quiz komt in september op televisie, in vijftien afleveringen die iedere werkdag op NPO2 te zien zijn. De eerste twaalf afleveringen zijn poulewedstrijden, hierna volgen twee halve finales en een finale. De TU/e is vandaag gestart met haar zoektocht naar slimme, Nederlandstalige studenten - zonder cameravrees, maar met teamgeest en een gezonde competitiedrang - voor het Eindhovense team. De ploeg moet bestaan uit drie studenten, die ieder een studierichting (alfa, bèta of gamma) vertegenwoordigen. TU/e zoekt slimme studenten. They nailed it! Stijn, Chris and Daan will be competing in the national university battle'. Well done guys. EUR team in the final of national university quiz – Erasmus Magazine.

Andddd action!

EUR team in the final of national university quiz – Erasmus Magazine

The cameras are rolling and the teams get together to think about the answer. Drie studenten vertegenwoordigen UU in nieuwe televisiequiz. Drie studenten doen namens de Universiteit Utrecht mee aan de nieuwe quiz Universiteitsstrijd die in september wordt uitgezonden op de NPO.

Drie studenten vertegenwoordigen UU in nieuwe televisiequiz

Ze strijden tegen studenten van andere universiteiten. Utrechtse studenten mogen deze zomer deelnemen aan een televisieprogramma: de Universiteitsstrijd. Harm Edens presenteert nieuwe quiz Universiteitsstrijd - Showbizznetwork.nl. Harm Edens gaat voor NPO 2 de nieuwe quiz De Universiteitsstrijd presenteren.

Harm Edens presenteert nieuwe quiz Universiteitsstrijd - Showbizznetwork.nl

In het programma van producent Tuvalu Media nemen acht Nederlandse universiteiten het tegen elkaar op. BBC's University Challenge komt naar Nederland. Studenten tegen Leiden, Utrecht en Twente bij Universiteitsstrijd – Erasmus Magazine. Bij het televisieprogramma Universiteitsstrijd van de NTR moet het team van de Erasmus Universiteit het in de poule opnemen tegen Leiden, Utrecht en Twente.

Studenten tegen Leiden, Utrecht en Twente bij Universiteitsstrijd – Erasmus Magazine

In de andere poule strijden de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit van Amsterdam, Eindhoven en Groningen voor een plaats in de halve finale. Iedere universiteit wordt in het quizprogramma vertegenwoordigd door een team van drie studenten. Er wordt gespeeld in twee poules van vier teams. Gaan ze de Universiteitsquiz winnen? Drie studenten van de VU strijden de komende weken op tv tegen andere universiteitsteams in de Nationale Universiteitsquiz. De VU stond ze bij in de aanloop naar de opnames. Maar hoe bereid je je op zoiets voor? “We wisten dat het kennisvragen zouden zijn, maar je weet nooit wat voor soort vragen ze precies gaan stellen”, zegt Gillis Kruisselbrink (19), derdejaars econometrie en ook student in het honoursprogramma.

De VU vroeg de drie teamgenoten waar ze meer over zouden willen weten en koppelde ze aan een deskundige. “Ik heb kunstgeschiedenis gezegd. Beroemde experimenten Kruisselbrink wilde meer weten over psychologische experimenten en kreeg door een hoogleraar filmpjes doorgestuurd van een aantal proeven, zoals het beroemde gevangenisexperiment van de Stanford-psycholoog Philip Zimbardo. Nieuw: De Universiteitsstrijd. Vanaf maandag 12 sept 19:55 NPO 2.