background preloader

ANS

Facebook Twitter

[Update] Woensdag actiedag op alle Nederlandse universiteiten. Gisteren hebben de protesterende studenten in het Maagdenhuis tijdens een bijeenkomst aankomende woensdag uitgeroepen tot landelijke actiedag.

[Update] Woensdag actiedag op alle Nederlandse universiteiten

Het is de bedoeling dat op alle Nederlandse universiteiten wordt gedemonstreerd voor meer inspraak binnen universiteitsbesturen. Naast de Amsterdamse actievoerders, waren ook studentenbonden uit onder meer Nijmegen, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Wageningen present tijdens de bijeenkomst. De protestrage lijkt als een lopend vuurtje door het land te gaan, inmiddels is ook de beweging De Nieuwe Universiteit Nijmegen opgericht.

Aankomende woensdag staat om 20.00 uur een debat gepland, waarin studenten kunnen meepraten over de mogelijkheden voor een meer democratische en transparante Radboud Universiteit. [Update] Woensdag actiedag op alle Nederlandse universiteiten · Website van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad · Disqus. In beeld: De Verleiders - Door de bank genomen. 'Dit gastcollege is anders dan jullie gewend zijn', zo begint Paul Hendriks, vice-decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen. 'De faculteit heeft geen geld teveel en heeft ook niet de ambitie om een theaterbureau op te zetten.' Omdat het thema van de voorstelling inhoudelijk relevant is voor alle vijf de managementstudies - de financiële bankenwereld wordt onder de loep genomen - kunnen studenten eenmalig genieten van De Verleiders in een tot theater omgebouwde sporthal van het sportcentrum.

In beeld: De Verleiders - Door de bank genomen

Een wijze les die studenten hier in ieder geval uit kunnen trekken, is dat je het beste zo min mogelijk met banken te maken kunt hebben. De Vrije Student: 'RU heeft behoefte aan een nieuwe onderwijsvisie' De komst van de nieuwe studentenpartij De Vrije Student deed flink wat stof opwaaien.

De Vrije Student: 'RU heeft behoefte aan een nieuwe onderwijsvisie'

De door de JOVD opgerichte landelijke beweging wil op verschillende universiteiten, waaronder de RU, zetels verwerven in universiteitsraden. De Vrije Student: ‘RU heeft behoefte aan een nieuwe onderwijsvisie’ · Website van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad · Disqus. Maagdenhuisbezetters draaien door. Maagdenhuisbezetters draaien door. RU-bestuurslid declareert stoel van 3000 euro. Universiteiten in Nederland declareren erop los.

RU-bestuurslid declareert stoel van 3000 euro

Prijzige hotels, persoonlijke chauffeurs en buitensporig dure diners zijn slechts een greep uit de opsomming. Op RTLnieuws is een volledig overzicht te zien van de declaraties uit 2013 en 2014 van universiteiten. De Radboud Universiteit (RU) is geen uitzondering. Chauffeurs van bestuurders rijden vaak te hard. De Universiteit betaalde deze boetes tot zes maal toe, terwijl in de declaratieinstructies vermeld staat dat boetes door de chauffeur zelf moeten worden betaald.

Als hoogtepunt bestelde en declareerde een CvB-bestuurslid een zwartleren bureaustoel van 2788 euro. RU-bestuurslid declareert stoel van 3000 euro · Website van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad · Disqus. * Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator. VVD-senator Loek Hermans heeft per direct zijn zetel in de Eerste Kamer opgegeven.

* Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator

Hermans is ook voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit, de stichting waar de Radboud Universiteit en het Radboudumc onder vallen. Martijn Gerritsen, woordvoeder van de RU, zegt dat het niet bekend is of het nieuws ook gevolgen heeft voor het voorzitterschap van Hermans van de SKU. 'Het SKU zal waarschijnlijk met mij hierover contact opnemen, ik kan daar op dit moment verder nog niets over zeggen.' Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator.

** Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator. VVD-senator Loek Hermans heeft per direct zijn zetel in de Eerste Kamer opgegeven.

** Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator

Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator 2. Landelijke studentenprotestmars door Utrecht. Tijdens de Internationale Dag van de Student aanstaande dinsdag vindt in Utrecht een landelijke studentendemonstratie plaats voor 'vrij en emancipatoir' onderwijs.

Landelijke studentenprotestmars door Utrecht

Demonstranten zullen in een mars door het centrum van Utrecht lopen. Landelijke studentenprotestmars door Utrecht. ANS bezocht: League of Legends Tournament in het Huygensgebouw. Afgelopen donderdag organiseerde CognAC, de studievereniging van kunstmatige intelligentie, voor de vijfde keer het League of Legends toernooi.

ANS bezocht: League of Legends Tournament in het Huygensgebouw

Met 160 deelnemers is dit het grootste studenten e-sport evenement van Nederland. ANS zette alles op het spel en betrad de gamerswereld in het Huygensgebouw. Tekst: Vera CrienenFoto’s: Ted van Aanholt LoLLeague of Legends (LoL) is een Multiplayer Online Battle Arena game. Dit betekent dat er verschillende potjes worden gespeeld waarin twee teams op één map tegen elkaar strijden met als doel het vernietigen van de andere basis. De kantine is voorzien van gezellige banken, een groot scherm, lange tafels en een stroomtoevoer voor een klein dorp. Game onVoordat er begonnen kan worden met de eerste battles, wordt het toernooi gestart met een dramatische opening. ANS bezocht: League of Legends Tournament in het Huygensgebouw. ANS kijkt: Spotlight (2015)

Met recht won het journalistiek drama Spotlight in februari de Oscars voor beste film en origineelste scenario.

ANS kijkt: Spotlight (2015)

ANS kijkt: Spotlight (2015) ANS kijkt: Spotlight (2015) Met recht won het journalistiek drama Spotlight in februari de Oscars voor beste film en origineelste scenario.

ANS kijkt: Spotlight (2015)

ANS kijkt: Spotlight (2015) ANS kijkt: Spotlight (2015) [Update] Wet Versterking Bestuurskracht bijna een feit. Afgelopen dinsdag heeft een meerderheid van de Eerste Kamer zich positief uitgelaten over de Wet Versterking Bestuurskracht. Daarmee is het waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat deze wet wordt aangenomen. Bijna iedere partij voorBijna alle partijen in de Eerste Kamer steunen het wetsvoorstel. [Update] Wet Versterking Bestuurskracht bijna een feit. Investeer, concretiseer. Vanaf 2018 keert de overheid het geld dat is vrijgekomen door de invoering van het leenstelsel uit aan het hoger onderwijs. Aan de RU zal echter niet al het geld naar investeringen in onderwijs gaan waar alle studenten van profiteren. Om dit te voorkomen moeten richtlijnen rondom herinvestering van de studiefinanciering concreter worden geformuleerd.

Tekst: Noor de KortIllustratie: Anne Rombouts Dit artikel verscheen eerder in de vierde editie van ANS. In het collegejaar 2015-2016 is het leenstelsel ingevoerd en sindsdien is de studiefinanciering voor studenten die aan een opleiding beginnen verleden tijd; zij moeten met een fikse lening genoegen nemen. Hoog tijd om te kijken waar de voorheen zo graag ontvangen stufi aan wordt besteed. Freezepage - Investeer, concretiseer.

Web.archive - FreezePage. Untitled. Ans valt aan by Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) Anne Rombouts (@thefanartist) instagram. De toekomstige herinvestering van de stufi is vaag, waardoor mogelijk een groep studenten er niet van profiteert - ANS on Twitter: "De toekomstige herinvestering van de stufi is vaag, waardoor mogelijk een groep studenten er niet van profiteert - Welcome home! This timeline is where you’ll spend most of your time, getting instant updates about what matters to you. Tweets not working for you? Hover over the profile pic and click the Following button to unfollow any account. Say a lot with a little When you see a Tweet you love, tap the heart — it lets the person who wrote it know you shared the love.

Spread the word The fastest way to share someone else’s Tweet with your followers is with a Retweet. Join the conversation Add your thoughts about any Tweet with a Reply. Learn the latest Get instant insight into what people are talking about now. Get more of what you love Follow more accounts to get instant updates about topics you care about. Find what's happening See the latest conversations about any topic instantly.

Never miss a Moment Catch up instantly on the best stories happening as they unfold. Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator - andermaal vanwege Keizergate. VVD-senator Loek Hermans heeft per direct zijn zetel in de Eerste Kamer opgegeven. Hermans is ook voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit, de stichting waar de Radboud Universiteit en het Radboudumc onder vallen. Martijn Gerritsen, woordvoeder van de RU, zegt dat het niet bekend is of het nieuws ook gevolgen heeft voor het voorzitterschap van Hermans van de SKU. 'Het SKU zal waarschijnlijk met mij hierover contact opnemen, ik kan daar op dit moment verder nog niets over zeggen.'

Keizergate Voorzitter Stichting Katholieke Universiteit treedt af als senator.