background preloader

2. Apokalyptiikka

Facebook Twitter

Apokalyptiikka ja lähidotus - pohdinnat ja tiivistelmä

Apokalyptiikka ja lähiodotus -linkkejä. Raamattu ja apokalyptiikka. The 4 Horsemen Of The Apocalypse Revealed ( And Seen) Pieleen menneet ennustukset eivät kaada lopunajan liikkeitä - Uskonnot - Ulkomaat - Helsingin Sanomat. Pieleen menneet ennustukset eivät kaada lopunajan liikkeitä Kuten tunnettua, huomenna 21.12.2012 mayaintiaanien niin sanottu pitkä ajanlasku päättyy.

Pieleen menneet ennustukset eivät kaada lopunajan liikkeitä - Uskonnot - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Lähes yhtä tunnettua on se, että ajanlaskun loppuminen ei suinkaan tarkoittanut mayoille "maailmanloppua". Mikään ei mayojen teksteissä viittaa suoraan siihen, että mayat olisivat uskoneet maailman loppuvan. Alkamassa on vain uusi aikakausi. Taas taitaa käydä niin, että maailmanloppu perutaan. Profeetat ovat ennustaneet maailmanloppuja tuhansia ja tuhansia kertoja.

Kristinuskokin oli aluksi maailmanloppua vimmaisesti saarnaava lopunajan liike. Islamin perustaja profeetta Muhammed hyväksyi Raamatun lopunajan kertomukset lähes sellaisenaan. Maailmanlopun liikkeet eivät nykyäänkään kaadu siihen, että ennustus menee vikaan. Jehovan todistajien perustaja Charles Russell julisti harmageddonin taistelun koittavan vuonna 1914. Ensimmäinen maailmansota sattuikin alkamaan, mutta maailma ei vielä loppunut. Päivämäärä tuli. Loppu voi olla lähellä.