background preloader

Bygg

Facebook Twitter

Byggnadsvård

Behandla altanen » Byggoteknik.se. Som förälder har jag blivit mer medveten om kemikalier och annat som mina barn utsätts för.

Behandla altanen » Byggoteknik.se

Därför har jag t.ex. använt obehandlat trä till sandlådan, använt tankräm för att bli av med hästmyrorna, målar snickerierna invändigt med färg från Lady Sensitive, bakar bröd, odlar en del grönsaker, frukt och bär själv och köper i princip bara krav-märkta matvaror. När jag fick höra talas om ett miljö- och barnvänligt alternativ att behandla altanen så var det inget att tveka på. En altan som behandlats med produkter från Sioo får en len och vattenavvisande yta som står emot alger, mögel och röta.

Och kanske det bästa av allt, du slipper tänka på underhåll de kommande 10, 15 åren! Se bara till att hålla altanen ren och fri från löv och annat under vintern. All typ av virke kan behandlas, gammalt som nytt. Sioo Impregnering genomförs i tre strykningar. Ger en ljus, ren träyta med vacker lysterUpp till 10 års hållbarhet på altaner och upp till 15 år på panelÄr i princip underhållsfri. Elda rätt - Svenska Brasvärmeföreningen. Det bästa sättet att elda kan variera från kamin till kamin, det är därför viktigt att du läser eldningsinstruktionerna noga innan du börjar elda.

Elda rätt - Svenska Brasvärmeföreningen

När veden brinner optimalt avger den blå flammor, gula flammor innehåller mer sot och partiklar. FÖRBEREDELSE: Lägg större vedträn korsvis i botten och över det finare upptändningsved. Överst lägger du 2-3 upptändningskuddar. Mängden ved kan variera från kamin till kamin. Använd endast torr ved. Undvik pyreldning Pyreldning är är det sämsta ur miljösynpunkt. Det sparar både miljön och plånboken med att tända från toppen. MILJÖVÄNLIGT: Genom att elda korrekt minskas sot- och partikelutsläpp vilket kraftigt bidrar till en minskning av lokal förorening.KLIMATVÄNLIGT: Ved är en förnybar energikälla och därmed ett klimatvänligt alternativ till fossil uppvärmning. Det här är fetved – furuvirke att bygga med.

De allra flesta har nog aldrig hört talas om fetved.

Det här är fetved – furuvirke att bygga med

Ett härdigt och motståndskraftigt furuvirke som användes redan på vikingatiden. Nu ökar intresset för den feta veden som används till yttre snickerier, fönstervirke och renovering av gamla kulturgårdar. Urnes stavkyrka i Norge finns på UNESCO:s världsarvslista. Kyrkan byggdes helt i trä i mitten av 1100-talet. Fetvedsvirke användes till den bärande stommen, stavarna. Efter århundraden med regn, rusk och kyla står den praktfulla kyrkan kvar välbevarad. Det sägs att virket i kyrkan kom från noga utvalda toppkapade furor som fick stå i 15-20 år innan de avverkades. Köp Ozongenerator hos Ozoneair® Familjen på Värmdö har byggt Sveriges första containervilla. Andra har också läst I början av mars flyttade Linda Ulfsdotter och Thomas Jacobsson in i sin containervilla tillsammans barnen Isak, 18, Fabian, 14, Signe, 8, och valpen Sami.

Familjen på Värmdö har byggt Sveriges första containervilla

I tre och ett halvt år har de bott i en byggbod på tomten medan de byggt huset till största del själva. – Det har faktiskt inte varit så tungt som folk tror. Mycket har vi löst under arbetets gång. Det har nog varit bra att vi inte varit riktigt säkra på hur det skulle bli, så vi har inte haft anledning att bli besvikna, berättar Linda. Ville inte bygga ett nytt hus Resan mot containerhuset började för flera år sedan. . – Thomas föreslog att vi skulle bygga ett nytt hus, men det kändes inte alls som vi. Ställ en lastpall i trädgården och såga i 3 delar – titta nu på underbara förvandlingen – Sida 6 – Hem och Ideer. Kitta fönster - Lär dig att kitta om fönster. I den här delen av vår populära fönsterguide får du lära dig kitta fönster. Här får du utförlig information om fönsterrenovering och steg för steg instruktioner med förklarande fotografier om hur man kittar gamla träfönster.

Fönster utsätts för mycket fukt och kraftiga väder och temperaturväxlingar. Därför bör man, genom regelbunden fönsterrenovering och underhåll ge sådana förutsättningar att fönstren kan klara alla dessa påfrestningar. Om du har fönster med bågar av trä är det god ekonomi att underhålla dem regelbundet. När färgen flagnar och kittbitar lossnar är det alltså hög tid för en fönsterrenovering och kitta på nytt och måla om. Har dina fönster många år på nacken kan det blivit röta i nedre delen av bågen. Hardwood Floor using 2×4 slivers. Hands up if you need one of these in your home!! For more: Toutenbois. Renovera fönster - Byggfabriken - modern byggnadsvård: Renoveringshjälpen. Originalfönster i en gammal byggnad ska man vara rädd om.

Renovera fönster - Byggfabriken - modern byggnadsvård: Renoveringshjälpen

Hantverk och kvalitet, form och proportioner samspelar med husets detaljer och munblåsta glas sprider ljuset fint inne i rummen. Gamla fönster behöver underhåll och ibland en mer omfattande renovering för att överleva. I de flesta fall är det något man kan utföra själv, även om det kräver tid och tålamod. Beslag Lossa försiktigt de beslag som sitter löst eller behöver underhåll. Märk gångjärnen så att de senare hamnar på samma plats igen. Beslag brukade förr målas i samma kulör som bågarna, både utvändigt och invändigt. Glas Märk upp bågarna och glasen (ofta finns det en nummerserie märkt i fönsterbågens övre kant). Ju äldre glas desto svårare att ersätta. Glas som har gått sönder ersätts med glas som är så likt de omgivande som möjligt. Är kittet borta eller sprucket på endast några enstaka ställen behöver man inte ta bort allt. Skrapa och olja När man tar bort gammal färg ska man ha en bra färgskrapa med ett vasst blad.

Spara. 109072-blanda-linolja-terpentin.