background preloader

Tülays IKT-sida

Facebook Twitter

Bästa student-respons sidorna/apparna. TodaysMeet TodaysMeet har lagt till några nya fantastiska funktioner för lärare. Nu kan du skapa konton på TodaysMeet, stänga av rummet tidigare, bädda in diskussionerna i en blogg och ta bort kommentarer. Padlet Padlet är en sajt som låter dig skapa en interaktiv anslagstavla. På den här anslagstavlan kan sedan andra skriva och fästa upp små "lappar" som alla kan se direkt. Socrative Socrative är ett onlineverktyg för att låta eleverna svara på frågor – genom sina mobiltelefoner/datorer.Som lärare har man ett konto där man kan skapa "rum".

Kahoot Du kan skapa en quiz, ett test eller ett diskutionsforum och dela det med dina elever. Geddit Geddit är ett gratis webbaserat elevresponssystem som gör att lärare snabbt kan mäta elevernas förståelse. Det finns också en Chrome-app för Chromebooks. Det är lätt att registrera sig och använda Geddit. AnswerGarden Har du en fråga som du vill att elever ska fundera kring och sedan tycka till om?

Hur gör man? Andra förslag. Plotagon - Write a story, make an animated video | Plotagon. Bästa sidorna för att göra animerade filmer. ABCya! ABCya! Animate är en av de enklaste och bästa animeringssajterna. Det finns över 100 bilder att välja på. Storymaker Du väljer tre scener med bakgrund och figurer sen skriver du vad de ska säga i pratbubblorna och väljer musik.

Powtoon Powtoon är ett mycket bra verktyg för att göra animerade filmer. GoAnimate Här är ett annat verktyg för att göra animerade filmer. Moovly. LearningApps: Gör egna pedagogiska spel. Bästa gratis CAD-programmen. Några CAD (computer aided design)-program som du kan ladda ner gratis för att konstruera och designa verkliga och virtuella objekt.

Ett av de mest populära 3D-modellering-program. Ta en titt på 3D Warehouse för att se vad man kan göra med SketchUp (skapad av SketchUp användare). Ladda ner: Windows , Mac Ett mycket avancerat CAD-program. Ladda ner: Windows , Mac Denna animation och 3D-modellering-programvara kan du göra 3D-modellering så enkelt som genom att dra-och-släpp. Oavsett om du är en nybörjare eller redan en avancerad användare kommer du att hitta nanoCAD som ett bra alternativ. Andra Förslag Blender: " källkod för modellering, skulptering, rendering, animering och t o m videoredigering. Kylskåp-poesi: Skriv dikter. Bästa vertygen för att skapa tidslinjer. Timeline Maker TimeToast Timetoast, en molntjänst med gratis basversion som är enkel att använda.

Man registrerar e-postadress och lösenord, sedan är tjänsten klar att använda. Popplet Det är enkelt att göra tidslinjer med hjälpa av Popplet. myHistro Titta och läs tusentals fascinerande tidslinjer eller skapa egna. Gör en tidslinje över ditt liv. Read Write Think Enklaste tidslinjen Appar Färdiga tidslinjer. Bästa pedagogiska spelen på svenska. Bästa sidorna för färdiga digitala prov/övningar och verktyg för att skapa egna.

Digitala prov Digitala prov - det perfekta verktyget som låter dina elever testa sina kunskaper om och om igen. "Frågorna i provbanken skapas av våra medlemmar och alla frågor kan sedan användas fritt av alla. Digitala prov består inte av hela färdiga prov utan man definierar vilken typ av frågor proven ska innehålla och sedan plockas frågorna ut slumpmässigt. Därför kommer alla prov att se olika ut även om de till omfattning och i svårighetsgrad påminner om varandra. Pejlo av Sanoma Digitala självrättande diagnoser Pejlo, finns för åk 6 & 9. Digitala prov Digitala prov i matte för 4 - 6 och snart för 7 - 9. Digiexam: Kostar pengar ( ungefär 30 000 kr /år) Verktyg för att skapa egna prov Flubaroo Du kan skapa självrättande prov.

Learnclick Det kostar $25 / år Socrative Socrative är ett onlineverktyg för att låta eleverna svara på frågor – genom sina mobiltelefoner/datorer.Som lärare har man ett konto där man kan skapa "rum". Twinery: Skriv dina egna interaktiva berättelser. Code.org. Versal: Skapa interaktiva lektioner. Bästa quizverktygen. Bästa sidorna för färdiga digitala prov/övningar och verktyg för att skapa egna.

Bästa pedagogiska spelen på engelska. Bästa "Text till tal"-verktygen. Text to speech Skapa en egen avatar och skriv vad den ska säga på 25 olika språk. Acapela Fler än 100 syntetiska-röster på 30 språk finns tillgängliga. VozMe Natural Reader (software) Balabolka (software) Andra förslagIvonaReadspeakerSoftwareFox Vox: Mozilla-tillägg Chrome-appChrome SpeakAnnouncifyRead&Write for Google Voice RecognitionDictanoteSpeakItSelect and SpeakAnnouncifySelect and SpeakApparVoice Brief (iPhone ) Voice Reader Text To Speech (iPhone & iPad) Web Reader (Phone )Speech Magnet (iPhone) Vad vill jag att eleverna ska göra och vilken Chrome-app ska de använda? QR voice: Skapa talande QR-koder. MattePortal: En ny webbaserad matteportal.

"MattePortal är en webbaserad portal med matematikövningar. Portalen har övningar som motsvarar läroplanen för årskurs 1-6.Portalen använder nyttjar många gamification-element såsom samlingskort, erfarenhetspoäng, avatarer mm. Tjänsten är gratis, både lärare och föräldrar kan skapa konton. De kan sedan följa barnens/elevernas lärande, ta ut rapporter och dela ut läxor. På sikt kommer klassrum/skollicenser få en mindre kostnad, denna kostnad är dock inget som går ut över er som registrerar konton i detta läge. " skriver Andreas Wiklund. Bästa sidorna för att konvertera dina PDF-filer till blädderbara digitala böcker. Calaméo Publicera en tidskrift, presentation eller ett dokument och dela dem med världen.

Det går att ladda upp Word, PP, PDF, Excel m.m. Det är gratis och iPad-vänligt! Det går att bädda in på en blogg/webbsida. Det går även att infoga video och ljud om man betalar. Med FlipSnack kan du ladda upp en PDF, JPG eller JPEG-fil och konvertera den till en blädderbar bok. Gratis och mycket enkelt. Youblisher Youblisher är ett enkelt och praktiskt verktyg för att omvandla pdf-filer till blädderbara e-publikationer. Netpublication omvandlar PDF-filer till en netpublication (en blädderbar digitalbok). För att publicera din netpublication på en webbsida eller i ett e-mail använder man sig utav en länk.Det finns olika sätt att länka till din netpublication: Länka med en webbadress till publikationen, skapa en minipublikation (en minipublication är som en ikon för din netpublication. Andra förslag Scribd: Det går ej bläddra utan man scrollar ner. Yumpu: Har reklam.( Tack för tipset )

Bästa konverteringsverktygen. Nitro Cloud Nitro Cloud är en gratis online-PDF-konverterare som kan konvertera PDF-filer till populära Microsoft Office-filformat. Du behöver inte ladda ner Nitro Cloud. Du kan ladda upp, konvertera och spara PDF-filer på ditt online-konto eller datorn.Du bara kan konvertera upp till fem dokument i månaden. Men om du tar bort de uppladdade dokument från ditt Nitro Cloud-konto efter att konverterat dem, kan du konvertera nya dokument. När du laddar upp en PDF till Nitro Cloud kan du välja ett dokument på din dator, Dropbox, Google Drive eller SkyDrive-konto.Jag konverterade en PDF-fil till en PPT (PowerPoint-fil) för att testa det. Jag var mycket nöjd med hur bra det blev. Zamzar Zamzar är en webbapplikation som användas för att konvertera filer. Online converter Free File Converter Free File Converter där du kan konvertera dokument, bild, ljud-och videofiler från ett format till ett annat.

Docspal Att konvertera är enkelt och gratis. Convert files. Bästa sidorna för att läsa böcker på engelska. Bästa webbsidorna för att skapa fantastiska presentationer. Med Glogster skapar du en poster genom att välja färg och form som bakgrund. Du lägger in foton, bilder, text och videoklipp, och du kan länka med hyperlänkar till andra webbsidor. Appen finns här. ThingLink Man kan göra länkar på en bild. Buncee Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan enkelt dela ditt arbete med andra genom att skicka en länk eller genom att att bädda in det på en webbplats eller blogg.

Appen finns också. Padlet Padlet är en sajt som låter dig skapa en interaktiv anslagstavla. Om du behöver göra vackra affischer, inbjudningskort, webbdesign eller flersidiga presentationer är CANVA en design-tjänst du kommer att vilja använda. Fotobabble: Skapa bildspel med ljud. Architect studio 3D: Designa ett hus, se det i 3D. Den stora amerikanska arkitekten Frank Lloyd Wright konstruerade hundratals hus i sin långa och framstående karriär. Alla hem är unikt formade för att möta behoven hos sina ägare och plats. Wright inspirerade en generation av arkitekter. Är du en av dem? På den här webbplatsen kan du designa ett hus, se det i 3D och sedan dela det med världen.

Du kan också läsa mer om arkitektur, historia och nutid och utforska Frank Lloyd Wrights liv och verk. Vad vill jag att eleverna ska göra och vilken Chrome-app ska de använda? Ett nytt presentationsverktyg: Projeqt. Tülays IKT-sida. Bästa. Twinery: Skriv dina egna interaktiva berättelser. Bästa webbsidorna/apparna för Alla Hjärtans Dag. Du kan göra egna hjärtan med hjälp av Paint. Festisite En kul sajt kan där du skriver in dina egen ord (dikt, berättelse) och sedan omvandlar det till en hjärtformad figur!

Word Hearts Den här Word Hearts webbplatsen kan du ändra färg på teckensnittet, byta teckensnitt, bakgrundsfärg och använda dina egna ord för att fylla i ett hjärta. Färglägga bilder ACME Heart Maker och Candt hearts Gör dina egna hjärtan! Dora & The Lost Valentine Träna logiken med Dora Sudoku Alla Hjärtans Dag på andra språk Hjärtan som finns i naturen. Bästa. Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes. JustPaste.it: Klistra in texter/bilder och dela med dina vänner. Bästa verktygen för att ta bort stötande material ur en Youtube-film eller dela med dig en bit av den. SafeShareTV Om du vill slippa distraherande bilder, elaka kommentarer och annonser när du tittar på YouTube-filmer med dina elever i klassen, är SafeShareTV det perfekta verktyget för dig! Du kan ta bort stötande material ur en film och du kan slippa störande inlägg. Det är bara att klistra in YouTube-länken som du vill titta på och klicka för att skapa en säker länk.

Använd den säkra länken när du vill spela upp videon. Detta verktyg ger också en annan tjänst för lärare. Det gör att du kan beskära YouTube-videor. TubeChop Här på TubeChop kan du enkelt dela med dig en bit av en Youtube-film: 1. Andra förslag Här kan du ladda ner filmer. Bästa "Text till tal"-verktygen. Graffiti-verktyg. Bedömningsstöd i många ämnen från Skolverket.

Skolverkets bedömningsportal Concept cartoons "Concept cartoons är ett bedömningsstöd och inspirationsmaterial för de naturorienterande ämnena i årskurs 1-9. Materialet bygger på teckningar där elever uttrycker sina tankar om olika fenomen eller sammanhang i vardagen. Meningen är att de ska väcka intresse, skapa diskussioner och stimulera naturvetenskapligt tänkande.

Kräver inloggning Skolverket har i ett avtal med utgivaren i England, Millgate House Education Ltd, fått rättigheter att översätta Concept Cartoons till svenska och erbjuda materialet för lärare som undervisar i de naturvetenskapliga ämnena. Dino DiNO är ett bedömningsstöd för formativ bedömning i årskurs 1-6. Graffiti-verktyg. Bästa sajterna för pedagogiska filmer på svenska. Kunskapshubben Årstaskolans pedagogiska filmer Schoolido "Med hjälp av film, spel, text och bild skapar vi möjligheter för ALLA att interagera med kunskapen. På schoolido får du möjligheten att lära på ett roligt sätt oavsett om du gör det själv eller med dina kompisar. " StudiSverige På Studi.se finns tio ämnen efter läroplanen, komplett med korta videor och roliga frågor. Kursplanering "Webbplatsen är ett verktyg för att skapa och hantera kursplaneringar.Webbplatsen är ett verktyg för att dela med sig av filer, länkar och andra resurser som är användbara i undervisning.

" Teacherondemand.se Teacher on Demand är ett skolutvecklingsprojekt i Falköpings kommuns regi. Spindeln Spindeln är en söktjänst som är speciellt framtagen för att pedagoger och elever lätt ska kunna söka efter digitalt material för skolarbete. Bästa apparna för engelska barnböcker. Tinkercad: 3D digital design. Skapa vackra affischer. Bästa översättningsverktygen. Acepela Box: Gratis talsyntes på nätet. BoomWriter: Skriva böcker tillsammans på engelska. PicLits: Kreativt skrivande. Online-tidningar för barn. Verktyg för att lägga frågor, länkar m.m. till en video. Snögubbar och snöflingor. Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm.

Bästa webbsidorna för att göra videofilmer med stillbilder. Bästa sidorna för att skapa presentationer. Bästa sidorna för att skapa egna digitala böcker. Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska. Bästa webbsidorna för att skapa egna kartor eller lägga till eget innehåll. Bästa webbsidorna för att skapa bildspel.

Bästa webbsajterna för att skapa diagram. Bästa Chrome-apparna och tilläggen. Doodle: Bokningsschema. Bästa sidorna för att skapa tecknade serier. Korta animerade julfilmer för barn. Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder. Julglitter. Programmera ditt eget interaktiva julkort. My ebook maker: Skapa epub-böcker. Gör animerade julkort med Powtoon. Skapa egna julkort med Picmonkey. Math Open Reference Project: Interaktiv geometri. Bästa ljud- och videoverktygen. Face skiss: Skapa ett ansikte. TeacherLED: Interaktiva Whiteboard-resurser. Historypin: Historiska fotografier placerade på GoogleMaps. Bästa sajterna för att chatta med en robot och utveckla din engelska.

ClipConverter och Free Video Converter: Konvertera och/eller ladda hem filmer/ljud. MyHistro: Berätta med hjälp av kartor, text, video och bilder. Scribblemaps: Skapa egna kartor. Doodle: Bokningsschema. PDFbuddy: Du kan skriva på ett PDF-dokument eller ta bort delar av det. MyHistro: Berätta med hjälp av kartor, text, video och bilder. Bästa quizverktygen. Bästa. Enjoypic: En annan fotosida med otroliga effekter. Bästa verktygen för att skapa falskt material för lärandet. Zoowhiz: Att spela sig till kunskap. Zamzar: Konvertera filer online. PicoVico: Skapa musikvideor med dina bilder. ABCya!: Gör egna tecknade filmer. Tinkercad: 3D digital design. Slide: Ett nytt presentationsverktyg. Webbsidor som man kan använda för att skapa egna berättelser. ClipConverter: Konvertera och/eller ladda hem filmer/ljud. Clyp: Spela in och dela med dig ljud på webben. Skapa e-vykort. Online convert: Konvertera dina mediafiler. 4 Online-verktyg för att skapa diagram. Tülays IKT-sida: ExamTime: Skapa flashcards, anteckningar och tankekartor.

Chromville: Skapa 3D-figurer. Padlet: Skapa en interaktiv anslagstavla. Bästa gratis julapparna 2014.