background preloader

Apptips

Facebook Twitter

Appar på Skapaskolan. Audio MemosSpela in ljud.

Appar på Skapaskolan

Läs mer: App Store How are you? Stimulera empatisk förmåga. Appar-ipad - Skoldatateket i Nykvarn. MATEMATIK MED MARBOTIC.  – PEDAGOG INSPIRATION. I detta inlägg kommer jag berätta om digitala verktyget Marbotic, ett nytt pedagogisk material inspirerad av Montessori-pedagogik.

MATEMATIK MED MARBOTIC.  – PEDAGOG INSPIRATION

Vad är Marbotic Smart numbers ? Marbotic Smart numbers är ett material som innehåller 10 stycken träsiffror som man integrerar med lärplattan/Ipad. Tillsammans med 3 pedagogiska apparna så får barnen möjlighet till en lärande upplevelse genom att använda sina händer och träsiffrorna för att utforska matematiken och den digitala tekniken. Vad säger läroplanen? iOS 11 - Nya funktioner för skola och förskola. Apple kommer att släppa sitt nya operativsystem iOS 11 i höst, men redan nu har de gått ut med information om vilka nyheter som är att vänta, och det är väldigt bra funktioner för skola och förskola!

iOS 11 - Nya funktioner för skola och förskola

Här är de funktioner som jag ser som de mest användbara: Skärminspelning En av de mest efterlängtade funktionerna i Skolsverige. Äntligen kommer du att kunna spela in vad som händer på skärmen! ToonCamera på App Store. Digitalt Hjärta. Vårbyskolans elever släpper ny app för boksamtal - Huddinge kommun. Idag släpper mellanstadieelever på Vårbyskolan i Huddinge ett digitalt läromedel i form av en app för boksamtal.

Vårbyskolans elever släpper ny app för boksamtal - Huddinge kommun

Barn, lärare och föräldrar i hela Sverige kan ha nytta och glädje av appen. Appen ”Boksamtal” är resultatet av ett språkutvecklande och entreprenöriellt projekt som pågått under flera månader. Syftet är att stärka läskulturen och öka intresset för skönlitteratur. Attenborough Story of Life on the App Store. Där det finns människor finns problem. När vi tittar tillbaka i historien, kantas den av både krig och konflikter mellan människor.

Där det finns människor finns problem

Så länge inte alla är överens om att det övergripande målet är att ta ansvar för att vara överens och hålla sams, verkar det vara svårt att komma dit. Det är kanske också dumt att tro, att vi alltid ska kunna vara sams. I heta diskussioner, debatter och samtal, uppstår utveckling, närhet och relationer, som gör att vi utvecklas. Det viktiga är dock att ta ansvar för att ingen känner sig kränkt eller ledsen på grund av det vi säger, för då uppstår en maktobalans, och samtalet som kan leda till utveckling riskerar istället att bli ett bråk, en konflikt. Skapa skattjakter och virtuella geocaching aktiviteter för mobiler - Xnote. Recension av Oribi Writer - Enkel ordbehandlare med rättstavningsstöd utöver det vanliga. Användningsområden Oribi Writer är en enkel ordbehandlare med många fördelar.

Recension av Oribi Writer - Enkel ordbehandlare med rättstavningsstöd utöver det vanliga

En app som ger dig talsyntes med uppläsning, rättstavningsstöd och bokstavsljudning. Appen är lätt att använda och till ytan enkel och ren, utan en massa extra utfyllnad som stör användaren. Detta är ett plus i kanten, i en värld där det ofta fylls på med funktionaliteter i onödan. Jag uppskattar att appen i sitt utförande ser ut precis som vilken annan ordbehandlare som helst. My Own Interactions on the App Store. Recap: Video Response and Reflection for Education på App Store. Annelies appar. Ljuda med Boo! AssistiveTouch. HandiKalender på App Store. Mindomo tutorial: learn by doing. Privatliv. Schools on the same page with powerful tools.

Initial Setup Tutorial - New Account. Make Talking Heads with Morfo. The English Minnits - Bekämpa drakar och lär dig engelska. The English Minnits är ett äventyrsspel som är utformat för att spelaren ska lära sig engelska under spelets gång.

The English Minnits - Bekämpa drakar och lär dig engelska

Till skillnad från många andra språkappar så är det inte själva språket eller språkövningar som står i centrum – här är det istället fokus på att lösa konflikten mellan drakar och invånare (minnits). Tidigare levde drakar och minnits i fred med varandra, men sedan byggdes en järnväg. Drakarna hatar järnvägen som förstör deras hem och attackerar därför byn som alla minnits bor i. Man spelar som figuren Wheeze, en minnit som i början av spelet utrustas med en särskild dräkt för drakbekämpning. Med hjälp av eld, is och blixtar behöver Wheeze kämpa mot de onda drakarna och besegra dem. Hela poängen med spelet är att spelaren ska lära sig engelska utan att riktigt märka det. Education - Mac, iPad, Apple TV - Apple.

Recension av Malberts melodier - Upphovsrättsfri musik i olika genrer. Piccollage för barn, slipp all reklam□ Av en händelse snubblade jag över denna version av Piccollage och blev så glad.

Piccollage för barn, slipp all reklam□

Kanske har du redan sett den eller så har du liksom jag strävat på med ”den vanliga Piccollage” eftersom den är så bra för barn och elever att göra collage med (för att inte säga personal) ? Appen som hjälper till vid spisen. Louise Orlenius är lite avvaktande när hon öppnar dörren.

Appen som hjälper till vid spisen

Det är några minuter för tidigt. Först när jag har tagit av mig ytterkläderna, och hunnit hälsa på den lilla svartvita dvärghamstern Dora, ringer Louise alarm. Fotokalendern - www.lul.se. Fotokalendern har skapats för att ge personer med kommunikativ funktionsnedsättning möjlighet att vara delaktiga och aktiva i återberättande.

Fotokalendern - www.lul.se

Kalendern kan fungera som stöd för att knyta ett samtal till tid och rum med hjälp av foton. Den kan också fungera som stöd för att minnas vad man gjort, sätta ord på vad man varit med om (ordmobiliseringsstöd) och/eller kunna göra återberättandet sammanhängande. Funktionen att lägga in bilder i framtid gör också att man kan använda appen för enklare förberedelse av enskilda händelser. Alla foton och filmer man tar med iPaden kommer automatiskt föras över till Fotokalendern och sorteras på datum och i tidsordning. Man kan ta bort bilder i appen utan att de raseras i kamerarullen. Mina lånade stjärnor från femman har problemlösning. Annelies appar. Recension av Pixter - Skanna en text med ocr, bearbeta och översätt. How to add iPhone and iPad app home screen icons to your website. Ever since the original iPhone, the mobile Safari browser has featured a nice little option to add an icon for the displayed website on the home screen.

It’s a visual bookmark – when the user touches the icon, it will launch Safari and navigate to the website. Follow these instructions to add a website bookmark to your home screen – it works on the iPhone, iPad and iPod touch, but the screenshots are taken from the iPhone: 1. In Safari, visit the website you want to store as a bookmark icon then touch the action button. 2. 3. Oribi Writer on the App Store. Support för mobila enheter med TeamViewer. Språka Mera - Start. SPRÅKA MERA - Appar för språkträning! FÄRGER OCH FORDEN: Den här appen var Zakarias favorit, det är tre enkla spel där du ska hitta fordon, designa en bil eller matcha ihop färger.

Spelet är toppen eftersom du tränar på språkförståelse och ordförråd. Spelet fungerar bra tillsammans med en vuxen men är också helt okej för barnet att spela själv, lite beroende på språkförståelse. Det går även bra att generellt prata om fordon och färger i spelen utan att direkt följa instruktionerna i appen. Appen innehåller tre spel som utspelar sig på en flygplats, i en stad och i en bilverkstad.

ModMath App. ClaroSpeak Plus Svenska - iPhone/iPad - Svenska Apps. Beskrivning ClaroSpeak är en avancerad talsynteslösning som kan läsa upp texter med ett urval naturliga människoröster. ClaroSpeak Plus innehåller också en "Fånga Text från Bild"-funktion. TAKK - Lär dig AKK med hjälp av videosekvenser på App Store. SMART Notebook for iPad på App Store. Toca Dance - Koreografera och framför en dansshow. I Toca Dance får man möjlighet att skapa sitt eget dansuppträdande från början till slut.

Man väljer dansare, klädsel, musik och skapar därefter en koreografi som sedan framförs på scen inför publik. Toca Dance är uppbyggt som att man går igenom olika rum. I första rummet väljer man sina dansare, upp till tre personer. I andra rummet kan man byta dansarnas klädsel. Det finns många dansare och klädstilar att välja på. I nästa rum träffar dansarna koreografen vars danssteg och rörelser man kan ändra hur man vill för att skapa sitt eget dansuppträdande. Därefter går man in i nästa rum som är scenen och innan ridån går upp finns det möjligheter att ändra dansarnas storlek, scenens bakgrund, musik och lägga på effekter som rök och eld.

12 appar en tonårsförälder borde känna till - Appar. Är du tonårsförälder och har dålig koll på ungdomarnas digitala plattformar? Ingen fara, vi har listat apparna du borde känna till. Snapchat – Du känner säkert till Snapchat, eller åtminstone har du hört talas om den här appen, som låter användaren skicka en bild eller video till en eller flera kontakter. Det här kallas för snaps och avsändaren bestämmer hur länge mottagaren får se bilden/videon innan den försvinner. Dock kan en snap bara visas mellan 1-10 sekunder. Tour Builder on the App Store. Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn. DysseAppen är en unik app för dig som har dyslexi. Med DyssAppen blir skolan lättare och roligare. Här kan du ladda ner appen! I appen hittar du Poddar Smarta tips Dyssa! Verktygslåda. Facebook Groups på App Store. Seesaw: The Learning Journal på App Store. Välkommen till Nacka kommuns bloggportal! Appar, appar och appar. Ett urval av appar i vår iPad just nu: Färg, form och rörelsePlay123 - rita och lek med former och färger.

Gratis.Art of Glow - rita med symboler i neonfärger som rör sig. Adobe Photoshop Express på App Store. Appar för nyanlända – gratiskurs med Sigtuna kommun på iTunes U. OurPact – Parental Control and Screen Time Management på App Store. Språkkistan - Peksboksapp med fokus på minoritetsspråk. Lumadrifter på App Store. Moon Magnet's Lunadrifter på App Store. Silk Paints - Artists guild på App Store. Pixel Sketch maker - Draw pictures with color picker on free drawing pad magic on the App Store.