background preloader

Apptips

Facebook Twitter

iOS 11 - Nya funktioner för skola och förskola. Apple kommer att släppa sitt nya operativsystem iOS 11 i höst, men redan nu har de gått ut med information om vilka nyheter som är att vänta, och det är väldigt bra funktioner för skola och förskola!

iOS 11 - Nya funktioner för skola och förskola

Här är de funktioner som jag ser som de mest användbara: Skärminspelning En av de mest efterlängtade funktionerna i Skolsverige. Äntligen kommer du att kunna spela in vad som händer på skärmen! Files app Apple släpper en ny app som ska göra det enklare att hantera alla sina filer på iPad. Skriv till Siri. ToonCamera på App Store. Digitalt Hjärta. Vårbyskolans elever släpper ny app för boksamtal - Huddinge kommun. Idag släpper mellanstadieelever på Vårbyskolan i Huddinge ett digitalt läromedel i form av en app för boksamtal.

Vårbyskolans elever släpper ny app för boksamtal - Huddinge kommun

Barn, lärare och föräldrar i hela Sverige kan ha nytta och glädje av appen. Appen ”Boksamtal” är resultatet av ett språkutvecklande och entreprenöriellt projekt som pågått under flera månader. Syftet är att stärka läskulturen och öka intresset för skönlitteratur. Attenborough Story of Life on the App Store. Där det finns människor finns problem. När vi tittar tillbaka i historien, kantas den av både krig och konflikter mellan människor.

Där det finns människor finns problem

Så länge inte alla är överens om att det övergripande målet är att ta ansvar för att vara överens och hålla sams, verkar det vara svårt att komma dit. Det är kanske också dumt att tro, att vi alltid ska kunna vara sams. I heta diskussioner, debatter och samtal, uppstår utveckling, närhet och relationer, som gör att vi utvecklas. Det viktiga är dock att ta ansvar för att ingen känner sig kränkt eller ledsen på grund av det vi säger, för då uppstår en maktobalans, och samtalet som kan leda till utveckling riskerar istället att bli ett bråk, en konflikt.

Det finns sammanhang och umgängesformer där det naturligt finns maktobalanser. När vi vuxna ger barn rättigheten att vara barn accepterar vi samtidigt att barn måste få bråka, säga nej och på andra sätt träna sig i sin strävan mot ökad självständighet. Det är så det är; där det finns människor finns problemskapande beteenden. Skapa skattjakter och virtuella geocaching aktiviteter för mobiler - Xnote. Recension av Oribi Writer - Enkel ordbehandlare med rättstavningsstöd utöver det vanliga. Användningsområden.

Recension av Oribi Writer - Enkel ordbehandlare med rättstavningsstöd utöver det vanliga

My Own Interactions on the App Store. Recap: Video Response and Reflection for Education på App Store. Annelies appar. Ljuda med Boo! AssistiveTouch. HandiKalender på App Store. Mindomo tutorial: learn by doing. Privatliv. Schools on the same page with powerful tools. Initial Setup Tutorial - New Account. Make Talking Heads with Morfo. The English Minnits - Bekämpa drakar och lär dig engelska. The English Minnits är ett äventyrsspel som är utformat för att spelaren ska lära sig engelska under spelets gång.

The English Minnits - Bekämpa drakar och lär dig engelska

Till skillnad från många andra språkappar så är det inte själva språket eller språkövningar som står i centrum – här är det istället fokus på att lösa konflikten mellan drakar och invånare (minnits). Tidigare levde drakar och minnits i fred med varandra, men sedan byggdes en järnväg. Drakarna hatar järnvägen som förstör deras hem och attackerar därför byn som alla minnits bor i.

Man spelar som figuren Wheeze, en minnit som i början av spelet utrustas med en särskild dräkt för drakbekämpning. Med hjälp av eld, is och blixtar behöver Wheeze kämpa mot de onda drakarna och besegra dem. Hela poängen med spelet är att spelaren ska lära sig engelska utan att riktigt märka det. Education - Mac, iPad, Apple TV - Apple. Recension av Malberts melodier - Upphovsrättsfri musik i olika genrer. Piccollage för barn, slipp all reklam□ Appen som hjälper till vid spisen. Louise Orlenius är lite avvaktande när hon öppnar dörren.

Appen som hjälper till vid spisen

Det är några minuter för tidigt. Först när jag har tagit av mig ytterkläderna, och hunnit hälsa på den lilla svartvita dvärghamstern Dora, ringer Louise alarm. Fotokalendern - www.lul.se. Fotokalendern har skapats för att ge personer med kommunikativ funktionsnedsättning möjlighet att vara delaktiga och aktiva i återberättande.

Fotokalendern - www.lul.se

Kalendern kan fungera som stöd för att knyta ett samtal till tid och rum med hjälp av foton. Den kan också fungera som stöd för att minnas vad man gjort, sätta ord på vad man varit med om (ordmobiliseringsstöd) och/eller kunna göra återberättandet sammanhängande. Funktionen att lägga in bilder i framtid gör också att man kan använda appen för enklare förberedelse av enskilda händelser. Alla foton och filmer man tar med iPaden kommer automatiskt föras över till Fotokalendern och sorteras på datum och i tidsordning.

Mina lånade stjärnor från femman har problemlösning. Annelies appar. Recension av Pixter - Skanna en text med ocr, bearbeta och översätt. How to add iPhone and iPad app home screen icons to your website. Ever since the original iPhone, the mobile Safari browser has featured a nice little option to add an icon for the displayed website on the home screen.

How to add iPhone and iPad app home screen icons to your website

It’s a visual bookmark – when the user touches the icon, it will launch Safari and navigate to the website. Follow these instructions to add a website bookmark to your home screen – it works on the iPhone, iPad and iPod touch, but the screenshots are taken from the iPhone: 1. In Safari, visit the website you want to store as a bookmark icon then touch the action button. 2. 3. 4. Oribi Writer on the App Store. Support för mobila enheter med TeamViewer. Språka Mera - Start. SPRÅKA MERA - Appar för språkträning! FÄRGER OCH FORDEN: Den här appen var Zakarias favorit, det är tre enkla spel där du ska hitta fordon, designa en bil eller matcha ihop färger.

SPRÅKA MERA - Appar för språkträning!

Spelet är toppen eftersom du tränar på språkförståelse och ordförråd. Spelet fungerar bra tillsammans med en vuxen men är också helt okej för barnet att spela själv, lite beroende på språkförståelse. Det går även bra att generellt prata om fordon och färger i spelen utan att direkt följa instruktionerna i appen. Appen innehåller tre spel som utspelar sig på en flygplats, i en stad och i en bilverkstad. MONSTERLANDET 1: Här tränar barnen motsatsord på ett roligt sätt tillsammans med olika monster och andra roliga djur och saker. ModMath App. ClaroSpeak Plus Svenska - iPhone/iPad - Svenska Apps. Beskrivning ClaroSpeak är en avancerad talsynteslösning som kan läsa upp texter med ett urval naturliga människoröster.

ClaroSpeak Plus Svenska - iPhone/iPad - Svenska Apps

ClaroSpeak Plus innehåller också en "Fånga Text från Bild"-funktion. Det är en inbyggd högkvalitativ OCR-motor från företaget ABBYY. I ClaroSpeak kan du välja en funktion som markerar texten visuellt samtidigt som orden läses upp, ställa in flera olika färger och teckensnitt för optimal läsning och använda ordprediktion för att hjälpa dig att skriva. TAKK - Lär dig AKK med hjälp av videosekvenser på App Store. SMART Notebook for iPad på App Store. Toca Dance - Koreografera och framför en dansshow. I Toca Dance får man möjlighet att skapa sitt eget dansuppträdande från början till slut. Man väljer dansare, klädsel, musik och skapar därefter en koreografi som sedan framförs på scen inför publik.

Toca Dance är uppbyggt som att man går igenom olika rum. I första rummet väljer man sina dansare, upp till tre personer. I andra rummet kan man byta dansarnas klädsel. 12 appar en tonårsförälder borde känna till - Appar. Är du tonårsförälder och har dålig koll på ungdomarnas digitala plattformar? Ingen fara, vi har listat apparna du borde känna till. Snapchat – Du känner säkert till Snapchat, eller åtminstone har du hört talas om den här appen, som låter användaren skicka en bild eller video till en eller flera kontakter. Tour Builder on the App Store. Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn. DysseAppen är en unik app för dig som har dyslexi. Med DyssAppen blir skolan lättare och roligare. Här kan du ladda ner appen! I appen hittar du Poddar Smarta tips Dyssa! Verktygslåda.

Facebook Groups på App Store. Seesaw: The Learning Journal på App Store. Välkommen till Nacka kommuns bloggportal! Appar, appar och appar. Ett urval av appar i vår iPad just nu: Färg, form och rörelsePlay123 - rita och lek med former och färger. Gratis.Art of Glow - rita med symboler i neonfärger som rör sig. Fluid - rör vid vatten. Adobe Photoshop Express på App Store. Appar för nyanlända – gratiskurs med Sigtuna kommun på iTunes U. OurPact – Parental Control and Screen Time Management på App Store. Språkkistan - Peksboksapp med fokus på minoritetsspråk. Språkkistan är en anpassningsbar pekboksapp som innehåller över 20 minoritetsspråk, samt svenska. För varje språk finns 300 ord att lära sig, uppdelat på tio olika vardagsteman.

Appen kan användas för hemspråksträning eller för att lära sig svenska/främmande språk. Språkkistan heter en ny app från den svenska tillverkaren Timagine. Appen är tänkt att främja arbetet med språkstimulering och flerspråkighet på förskolan, men fungerar precis lika bra som pekboksapp i hemmet. Appen har fokus på minoritetsspråk i Sverige och innehåller över 20 språk, så som Turkiska och Arabiska.

Lumadrifter på App Store. Moon Magnet's Lunadrifter på App Store. Silk Paints - Artists guild på App Store. Pixel Sketch maker - Draw pictures with color picker on free drawing pad magic on the App Store.