background preloader

IKT

Facebook Twitter

DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz. Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser.

DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz

För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC). Kollaborativa kommentars- och delaytor kan bland annat användas för att snabbt fånga upp var eleverna befinner sig, hur de har förstått mål och syfte med arbetet. PrimaryPad – primarypad.com är ett annat alternativ för kollaborativt skrivande!

List of Free Educational Apps. The Padagogy Wheel. Padlet is the easiest way to create and collaborate in the world. English Exercises. What is Sway - Microsoft Sway Tutorials. Office Sway - Create and share amazing stories, presentations, and more. Hur kan du göra qr-koder? Skapa QR-kod enkelt här! Screen Video Recording - Screencastify. Zaption - Interact & Learn with Video Lessons. Game-based blended learning & classroom response system. De 50 bästa apparna för lärare ~ Kilskrift.

”Sluta räkna skärmtid – utveckla pedagogiken” - Opinion. Debatten om IT i skolan av mycket tyckande och räknande av sådant som är enkelt att räkna men som inte betyder så mycket, som antalet datorer och skärmtid.

”Sluta räkna skärmtid – utveckla pedagogiken” - Opinion

Vi vill bidra med några fakta om under vilka förutsättningar tekniken kan bidra till att förbättra elevernas resultat – och hur den kan leda till försämringar. I våra studier har vi sett att skillnaderna mellan skolorna ökar när man satsar på storskalig IT-användning. En del blir bättre medan andra blir sämre. Eftersom alla använder samma teknik så beror skillnaderna på hur man använder den. Det som skiljer de skolor som lyckas väl från de som inte lyckas är att i de förstnämnda använder man tekniken inom ramen för en väl fungerande pedagogik, i de andra blir det mer ”spontan” användning. Skillnaden är jättestor. En annan grupp undervisades traditionellt med papper och penna, och en tredje grupp använde datorer eller lärplattor individuellt men utan den specifika pedagogiska metoden. För att göra det krävs att man lyssnar på lärarna. Mickekring.se – Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio. Är du också sugen på att dra igång en egen podcast, men inte riktigt vet hur?

mickekring.se – Hur gör jag en podcast – liknande #värmeradio

Här tänkte jag försöka gå igenom allt hur du gör. Det är en del att tänka på och det krävs lite fix för att få igång allt, men när du väl är igång är det inte svårare än att publicera ett blogginlägg. Det fina i kråksvängen är att allt går att göra rätt så gratis. När vi är klara kommer du att ha en podcast som kommer vara publicerad på iTunes och dessutom prenumererbar via andra enheter, som Android mm med statistik över prenumeranter och lyssnade avsnitt. Dessutom kommer du ha en webbsajt för din podcast. Index Vad du behöver *Skapa bildlogga/omslag samt säljtext *WordPress och Powerpress *Sätta upp konto på podtrac.comPublicera podcast på iTunes *Fixa till och konvertera ditt podcastavsnitt med iTunesPublicera ett avsnitt *Sammanfattning.

Så gör du en podcast på nollbudget. Det viktigaste att komma ihåg när du gör en podcast är att även om vi numera kan göra fantastiska saker för att fixa dåliga bilder till och med i gratisprogram så är ljud mycket svårare att rädda, särskilt för lekmän.

Så gör du en podcast på nollbudget

Du kan trycka på någon knapp för att fixa brus, men då betalar du ofta med burkigt ljud istället, och så vidare. När många lyssnar i hörlurar blir dåligt ljud lätt väldigt störande. Så gör så rätt som möjligt från början och ge dig själv de bästa förutsättningarna, oavsett vad du har för budget. Det finns faktiskt genvägar till det (nästan) perfekta ljudet. Till en början kan du till exempel se till att rummet ni sitter i har gardiner, mattor eller draperier som dämpar ljudet en aning. Mikrofon Det här är den punkt där du eventuellt ändå kan behöva göra en liten investering. En billig lösning är ett headset med mikrofon, vilket många kanske redan har, och som annars går att köpa för någon hundring. Redigering. Welcome to Flubaroo. Flubaroo Overview. Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm. Ett webb-whiteboard.

Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm

Gå in på sidan och börja skriva eller rita. Pixiclip PixiClip är en interaktiv whitebord som gör att du kan spela in din skärm och dela med dig av filmen. Formulär – skapa och analysera undersökningar gratis. Kaizena. Giving Students Feedback With Kaizena (Voice Comments) Tutorial. 47+ Alternatives to Using YouTube in the Classroom. .

47+ Alternatives to Using YouTube in the Classroom

However, many teachers cannot access YouTube in their classrooms. That is why I originally wrote what became one of the most popular posts to ever appear on . That post is now fourteen months old and I've come across more alternatives in that time. Also in that time span some of the resources on the list have shut down. So it's time to update the list. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. British Council. Beginner's Challenge – Photo Collage by Susannemalmberg. EngVid.