background preloader

Surro

Facebook Twitter

Grammatikbolaget: Ordklasskalas. Charlottas klassrum. Lektionsförslag: Den enklaste språkberikarlektionen börjar med begrepp och ord. Detta är en mycket enkel lektion.

Lektionsförslag: Den enklaste språkberikarlektionen börjar med begrepp och ord

Jag brukar visa den då jag föreläser. Finns inget enklare faktiskt. Du har en bok, en text, vilken som helst. Det kan vara en berättelse du läser, ett matematiktal du ska problematisera och undersöka med eleverna, en tidningstext du tänker ha i undervisningen eller något annat som ska läsas ihop. Ur den texten skriver du upp tre ord. Jag använder min handstil eller så skriver jag med digital text: Dessa tre ord ska nu ut i klassen. Jag berättar inte varför jag skrivit upp orden, jag tycker om spänning och överraskningar, det retar hjärnanJag läser orden högtEleverna läser orden högt, unisontJag modellar nästa steg då jag säger välj ett ord och sätt in det i en mening; Rättvisa mellan syskon är ofta något syskon bråkar om.

Syftet med detta är att involvera eleverna i språket. En skola för den digitala generationen! Game-based blended learning & classroom response system. Två pedagoger - ett klassrum. The Tools to Flip Your Classroom Collection by Jake Duncan.

Edshelf Tools to Flip Your Classroom Curated by Jake Duncan Share: 19 followers 31 tools View as Grid List Compact Educreations Video Creators Khan Academy Video Content TeacherTube Video Content SchoolTube Video Content BrainPOP Video Content GoAnimate Video Creators Edmodo Social Networking Google+ Social Networking.

The Tools to Flip Your Classroom Collection by Jake Duncan

Tülays IKT-sida. 5 internetsajter som hjälper dig att inkludera. Tips i Facebook-djungeln. På Facebook finns det många grupper och det är enkelt att gå vilse i facebook-djungeln..

Tips i Facebook-djungeln

Antagligen finns det en grupp för varje sak du kan tänka dig, men jag vill passa på att tipsa om några grupper som jag tycker du ska besöka eller gå med i (om du inte redan gjort det :) ) 1. Flippa Klassrummet Bra och inspirerande sida med många aktiva som delar med sig av tips, tankar och erfarenheter kring Flippade Klassrum. Många trådar att diskutera. Här kan du ställa frågor till andra flipp-kollegor och får snabbt många och kloka svar!

2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Det finns ju givetvis hur många fler sidor som helst att tipsa om, men börja med att klicka runt på dessa sidor och se vad du hittar för intressant och spännande! Flipped Classroom. Eleverne skal se dokumentarfilmen Murder on a sunday morning.

Flipped Classroom

De to første afsnit vises herunder. Alle afsnit (8) er tilgængelige på YouTube. Fælles introduktion i klassen (basisstof): Her sættes scenen og eleverne får de første grundlæggende informationer om emnet. Introduktionen må gerne være spektakulær og interessant. Her skal ideen “sælges” til deltagerne. Eleverne skal se dokumentarfilmen Murder on a Sunday morning (varighed 110 minutter)Lektion 1: afsnit 1 og afsnit 2 ses fælles (de første ca. 30 min) Eleverne ser afsnit 3 og afsnit 4 som hjemmearbejde til næste gang – dokumentarfilmen ligger på YouTube i 8 afsnit.Lektion 2: Arbejdsforslag: Eleverne ser afsnit 5 og afsnit 6 hjemme.Lektion 3: Eleverne ser afsnit 7 og afsnit 8 fælles – arbejdsforslag.

Klassens blog oprettes – fx på blogspot.com – snak med din skolebibliotekar/pæd. Fordeling af roller: Præsentation af case – link til case + rollekort. Eleverne lægger deres produktioner på klassens blog. Välkommen - goeasy. Skolan, datorn, eleverna och jag. Vi ses i skolan. Innehållsförteckning över bloggserien tips på IKT i skolan. #flippatklassrum. Så flippar du ditt klassrum! Mitt flippade klassrum Efter att ha kört med flippat klassrum i snart ett halvår, vill jag gärna dela med mig av mina erfarenheter av att flippa klassrummet, och tipsa om hur man kan göra för att flippa sitt eget klassrum.

Så flippar du ditt klassrum!

I grund och botten försöker jag själv hålla tre saker i tankarna när jag flippar mitt klassrum: Gör det enkelt! Gör det snyggt! Gör det ordentligt! 1. För att man själv ska orka hålla ut är det viktigt att man gör det så enkelt för sig som möjligt. Det finns åtminstone tre olika typer av flippade klassrum. Filma din tavla/det papper du skriver på;spela in din skärm när du skriver på den (om du har touch-skärm); ochlägga på din röst på en datorpresentation Filma din tavla/det papper du skriver på Videokameror är ju idag nästan hur billiga som helst, då det gott och väl räcker med den kamera man har i mobiltelefonen.

Här nedan är ett exempel på hur Niklas Uhlin gjort en genomgång om jonbindningar, där han helt enkelt spelat in sig själv framför vita tavlan. 2. Ordning och reda. Undervisasvenska.blogg.se - Teknikstöd. Styrkan i det gemensamma lärandet. Numera funderar jag mer och mer på hur jag ska planera lektioner för att stimulera till ett gemensamt lärande.

Styrkan i det gemensamma lärandet

I Svenska 1 har jag under några lektioner arbetat med referatskrivning och i samband med det försökt få eleverna att interagera så mycket som möjligt med varandra under arbetet. Det gick riktigt bra! Jag utgick från ett lektionstips om referatskrivning av svenskläraren Hanna Stehagen. Hon har en blogg ”Mitt språkutvecklande klassrum” där hon regelbundet delar lektionstips med olika innehåll. Jag brukar skicka vidare hennes genomtänkta lektionsupplägg till kollegor på skolan. Jag började med en kort genomgång om vad referat är. Därefter fick de arbeta två och två med en debattartikel som de skulle skriva referat på. När eleverna var klara med sina referat parades varje par ihop med ett annat par.