background preloader

Urheilun etiikkaan

Facebook Twitter

Tutkimukset: Urheilu altistaa päihde­riippuvuudelle, ja eniten ryypätään joukkue­lajeissa: ”Nuorimpana hän joi ollakseen osa joukkuetta ja siitä se lähti” - Tiede. Pokkaako Susijengin kapteeni tänään arvostetun palkinnon? ”Suomi on paras paikka” - Koripallo. Tammikuussa Saksan pääsarjaseuraan Fraport Skylinersiin siirtynyt Shawn tunnetaan koripallopiireissä luontaisena johtajahahmona.

Pokkaako Susijengin kapteeni tänään arvostetun palkinnon? ”Suomi on paras paikka” - Koripallo

Puolitoista vuotta koripallomaajoukkueen kapteenina toiminut Huff on profiloitunut uransa aikana myös tasa-arvon puolestapuhujaksi. Luonteenpiirteidensä ja arvomaailmansa vuoksi Huff on Urheilugaalassa ehdolla vuoden esikuvaksi. 32-vuotias pelaaja ei kuitenkaan halua tehdä itsestään isoa numeroa. Hänen mottonaan on, että asiat edistyvät, kun on oma itsensä ja hyvä muille. – Koita kohdella muita ihmisiä niin kuin haluaisit, että sinua kohdellaan, Huff nimeää ohjenuorakseen. Torpan Poikien kasvatilla on monen suomalaisurheilijan lailla monikulttuuriset juuret. Kiira Korpi: Ahdistus vei ilon urheilusta ja elämästä - Mielenterveyden keskusliitto. Teksti: Raisa Mattila Kuvat: Heli Hirvelä.

Kiira Korpi: Ahdistus vei ilon urheilusta ja elämästä - Mielenterveyden keskusliitto

Avoin kirje suomalaiselle urheilujohdolle - Suomen Valmentajat. Viitaten Valmentajalla on väliä -kampanjaan Erkka Westerlund haluaa herättää keskustelua valmentajien arvostuksesta esimerkkinä valmennusjohdon erottaminen kesken turnauksen jääkiekon nuorten MM-kisoissa.

Avoin kirje suomalaiselle urheilujohdolle - Suomen Valmentajat

Ohessa Erkan laatima avoin kirje suomalaiselle urheilujohdolle kokonaisuudessaan. Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL yhdessä Suomen Olympiakomitean kanssa ovat käynnistäneet vuodelle 2017 laajamittaisen hankkeen urheilun ja valmennuksen arvostuksen kehittämiseksi. ”Valmentajalla on väliä”- kampanjan tärkein tavoite on valmentajien osaamista kehittämällä parantaa valmennuksen arvostusta Suomessa. Keskeisin kehitettävä osaamisalue on ihmisten johtaminen ja urheilijalähtöinen valmentautuminen. Tavoitteena on kehittää toimintatapoja urheilun ”perimmäisten” arvojen pohjalta, kuten ilon, erinomaisuuteen pyrkimisen, pitkäjänteisyyden, toisten kunnioittamisen ja yhdessä tekemisen pohjalta. Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen joukkuekaverilta harvinainen haastattelu – yhä tabu NHL:ssä? - NHL. Jokainen jääkiekkoilija uskoo voittoon.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen joukkuekaverilta harvinainen haastattelu – yhä tabu NHL:ssä? - NHL

Heistä moni uskoo myös moneen muuhun asiaan kaukalon ulkopuolella, mutta uskonasioista harvemmin hiiskutaan NHL:ssä. Maailman kovimmassa kiekkoliigassa pelaa lähemmäs 800 kiekkoilijaa. Heistä vain harva on puhunut avoimesti uskostaan, mutta nyt niin tekee Carolina Huricanesin 22-vuotias puolustaja Jaccob The News & Observer kuvailee Slavinia yhdeksi Hurricanesin vakaimmista pelaajista, ja että ”hänen pelaamisestaan huokuu sisäistä rauhaa.” Hyväksikäytettyjen jalkapalloilijoiden päivystysnumeroon jo 860 soittoa Britanniassa - Urheilu. Hyväksikäytettyjä jalkapalloilijoita varten perustettu päivystysnumero vastaanotti ensimmäisen kahden tunnin aikana yli 50 puhelua Britanniassa.

Hyväksikäytettyjen jalkapalloilijoiden päivystysnumeroon jo 860 soittoa Britanniassa - Urheilu

Viikon jälkeen puheluita oli kertynyt jo yli 800, kertoo uutistoimisto AFP. Englannin jalkapallossa paljastui viime viikolla pitkään muhinut skandaali, kun useampi entinen ammattilaispelaaja kertoi heille juniorivuosina tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Dopingtestitilastot - www.antidoping.fi. TOP 10: Yleisurheilun suurimmat dopingskandaalit - Uutiset - Yleisurheilu - Sport. TOP 10: Dopingista kiinni jääneet urheilijat Riossa - Uutiset - Rio 2016 - Sport.

10.

TOP 10: Dopingista kiinni jääneet urheilijat Riossa - Uutiset - Rio 2016 - Sport

Eric Lamaze, esteratsastus Hevosurheilussa useimmiten hevoset jäävät kiinni niihin pumpatuista kielletyistä aineista, mutta joskus myös ratsastaja saattaa kärähtää. Niin kävi kanadalaiselle Erik Lamazelle, joka jäi kahdesti kiinni kokaiinin käytöstä ja sen myötä häneltä jäivät väliin sekä Atlantan että Sydneyn olympialaiset. Kokaiini kuitenkin jäi ja sen jälkeen menestys seurasi perässä ja hän voitti muun muassa Pekingissä olympiakultaa. 9. Italialainen miekkailija Andrea Baldini jäi kiinni vuonna 2008 EM-kilpailuissa ja sai kuuden kuukauden kilpailukiellon. 8. Steven Lopez oli ensimmäistä kertaa olympiakisoissa 16 vuotta sitten Sydneyssä, kun hän voitti kultaa 21-vuotiaana. Maailman Antidopingtoimisto WADA - www.antidoping.fi. Maailman Antidopingtoimisto WADAn tavoitteena on maailma, jossa kaikki urheilijat kilpailevat puhtaasti.

Maailman Antidopingtoimisto WADA - www.antidoping.fi

WADA puolustaa vahvasti urheilun eettisyyttä ja takaa urheilijalle oikeusturvan. Jokaiselle lapselle mahdollisuus harrastukseen: seuratoiminnan tukemiseen 4 miljoonaa euroa. Urheiluseuratoiminnan puolella on selvitetty lasten harrastamisen kustannuksia ja kustannuskehityksen hidastamiseksi sekä estämiseksi on esitetty valtion, kuntien, liikuntajärjestöjen sekä seurojen toiminnalle suosituksia, miten mahdollistaa entistä paremmin kaikille lapsille ja nuorille kohtuuhintainen, monipuolinen ja mielekäs harrastus. - Seuratuen avulla urheiluseurat voivat järjestää sellaista toimintaa, johon kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua.

Jokaiselle lapselle mahdollisuus harrastukseen: seuratoiminnan tukemiseen 4 miljoonaa euroa

Tavoitteena on laskea harrastamisen kustannuksia ja kannustaa yhä useampaa lasta ja nuorta osallistumaan seurojen toimintaan, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Seuratuen avulla seurat voivat myös kokeilla innovatiivisia uusia toimintamalleja sekä lisätä toiminnan monipuolisuutta uusien lajien kautta. Hs Britannian jalkapallosjandaali - ahdistelu. Uusia tapauksia ilmi Britannian jalkapallon ahdisteluskandaalissa Wayne Rooneyn kehotus toi perjantaina julkisuuteen uusia paljastuksia Englannin jalkapallon ahdisteluskandaalissa.

hs Britannian jalkapallosjandaali - ahdistelu

Machester Unitedin kapteeni toivoi uutistoimisto AFP: nukaan, että kaikki entiset jalkapalloilijat kertoisivat, jos valmentaja on käyttänyt heitä nuoruusvuosinaan seksuaalisesti hyväkseen. ”On kamalaa, että eräät kollegani ovat kärsineet ahdistelusta ja hyväksikäytöstä”, Rooney sanoi. ”On tärkeää, että asia tulee julkisuuteen ja pelaajat saavat apua. Kenenkään ei tarvitse ahdistua hiljaisuudessa.” Poliisi aloitti perjantaina neljän uuden tapauksen tutkinnan. Vyyhti alkoi purkautua alkuviikosta, kun Tottenhamin entinen hyökkääjä Paul Stewart ja kaksi muuta pelaajaa puhuivat asiasta lehtihaastattelussa.

Seksismiä vai käytännöllisyyttä? – beach volleyssa naiset pelaavat bikineissä, miehet shortseissa ja t-paidoissa. Seksismiä vai käytännöllisyyttä?

Seksismiä vai käytännöllisyyttä? – beach volleyssa naiset pelaavat bikineissä, miehet shortseissa ja t-paidoissa

– beach volleyssa naiset pelaavat bikineissä, miehet shortseissa ja t-paidoissa Beach volleyta voi helposti syyttää olympialaisten seksistisimmäksi urheilulajiksi. Naiset pelaavat pienissä bikineissä, kun miehet pukeutuvat shortseihin ja t-paitaan. Lajia markkinoidaan häpeilemättä sillä, että beach volley -stadionille voi tulla ihailemaan vähäpukeisten naisten urheilullisia vartaloita. Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. Hs Suomen urheilu uudistuu etanan vauhdilla. Suomen urheilu uudistuu etanan vauhdilla – harva yritys linjaa tekevänsä tulosta 10–15 vuoden päästä Olympiakomitea saa uuden puheenjohtajan marraskuun lopussa pidettävässä vaalissa. Risto Niemisen seuraajalla on yksi tehtävä ylitse muiden. Hänen on pantava lisää vauhtia urheilun uudistus- ja muutosprosessiin, jonka keskeisiä tavoitteita ovat byrokratian vähentäminen, voimavarojen yhdistäminen ja ennen kaikkea urheilijan nostaminen toiminnan keskiöön. Uudistustyön edistyminen nousi esiin kehnosti sujuneiden Rion olympialaisten jälkeen.

Mitalisaldo oli Suomen kaikkien aikojen huonoin, yksi pronssi. Hs Olympiavoittajaa epäillään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Olympiavoittajaa epäillään valmentamiensa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Itävaltalainen olympiakultamitalisti Peter Seisenbacher on saanut syytteen kahden nuoren tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä, syyttäjäviranomaiset kertoivat keskiviikkona uutistoimisto AFP:n mukaan. Seisenbacher valmensi tyttöjä.

Seisenbacher, 56, voitti judon keskisarjan olympiakultaa sekä Los Angelesissa vuonna 1984 että Soulissa 1988. Hän oli ensimmäinen judoka, joka onnistui puolustamaan olympiavoittoaan. Wienin yleisen syyttäjän tiedottaja Nina Bussek kertoi, että molemmat tytöt olivat alle 14-vuotiaita. Hs Some-raivo saa kilparatsastajia lopettamaan lajin. Hs Ronaldo ja perhonen: urheilu kuin uskontoa. Cristiano Ronaldosta tuli sankari, joka koki EM-finaalissa mystisen muodonmuutoksen Portugalin nousu Euroopan mestariksi oli ehkä koskettavinta mitä jalkapallon arvoturnauksissa on koskaan nähty. Loppuottelu oli jopa häkellyttävän täydellinen tarina sankarin kuolemasta ja jälleensyntymästä. Se on tarina, jonka suurin osa ihmisistä tunnistaa alitajuisella tavalla tutuksi, ja sen takia se on niin koskettava.

Näimme modernin jalkapallon kentälle sijoittuvan tarinan kuolevan jumalan myytistä. Stade de Francella lihallistui jungilainen kollektiivinen tiedostamaton, ja Cristiano Ronaldo näytteli pääosaa. Tuoreimmat yle.fi etusivu. Hs urheilulääkäri, syömishäiriö. Koko ajan on flunssa. Sitä urheilulääkäri Pippa Laukka kuulee usein vastaanotollaan. Ja sitä, että väsyttää. Moni toivoo täsmälääkkeitä, jotka poistaisivat vaivat heti. Urheilun etiikkaan Anna Karlsson - Nått av det gulligaste jag sett! ♥♥♥ Urheilun etiikkaa Animated GIF. Hs: doping.