background preloader

Rikoksen ja rangaistuksen etiikkaan

Facebook Twitter

Arkansas teki neljännen ja viimeisen ”liukuhihna­teloituksen” ennen tainnutuskemikaalin viimeistä käyttöpäivää - Ulkomaat - HS.fi. Arkansasin osavaltio Yhdysvalloissa teloitti myöhään torstaina neljännen ja viimeisen kuolemaantuomitun kahdeksan päivän kuluessa.

Arkansas teki neljännen ja viimeisen ”liukuhihna­teloituksen” ennen tainnutuskemikaalin viimeistä käyttöpäivää - Ulkomaat - HS.fi

Murhasta vuonna 1999 tuomitun Kenneth 38, teloitus aloitettiin kello 22.52 kolmella kemikaalilla. Arkansasin kuvernööri Asa Hutchinson suurta keskustelua Yhdysvalloissa nostaneen pikateloitusten suman, jotta se ehtisi panna tuomiot täytäntöön ennen huhtikuun loppua. Tältäkö Suomi näyttää vuonna 2030? Henkirikoksia tehdään enää harvoin, eikä viinakaan maistu - Sunnuntai. Tämä sotarikoksista tuomittu kiduttaja ja murhaaja on asunut Suomessa jo 15 vuotta. - Kuukausiliite.

”Vaikka menin miehen kotiin, se ei tarkoita, että olisin käytettävissä” – Joka kymmenes suomalainen hyväksyy joskus raiskauksen - Elämä. Raiskauksen uhreja syyllistetään yhä vääränlaisesta käytöksestä tai pukeutumisesta.

”Vaikka menin miehen kotiin, se ei tarkoita, että olisin käytettävissä” – Joka kymmenes suomalainen hyväksyy joskus raiskauksen - Elämä

EU:n Eurobarometri- mukaan suomalaisista 11 prosenttia hyväksyy raiskauksen tietyissä olosuhteissa. Raiskauksen voi suomalaisten mukaan oikeuttaa esimerkiksi se, että uhri lähti vapaaehtoisesti raiskaajan matkaan tai hän oli pukeutunut paljastaviin vaatteisiin. Miesten ja naisten vastaukset eivät juurikaan poikenneet toisistaan. Helsingin Sanomat uutisoi EU-tason tuloksista joulukuun Suomalainen raiskauksen uhri, (nimi muutettu haastateltavan pyynnöstä), kertoo lukeneensa uutisen. Mitäs lähdit vieraan miehen matkaan – EU:ssa joka neljäs hyväksyy raiskauksen tietyissä olosuhteissa. Lontoo Euroopassa moni pitää yhä raiskausta naisen omana syynä.

Mitäs lähdit vieraan miehen matkaan – EU:ssa joka neljäs hyväksyy raiskauksen tietyissä olosuhteissa

Hs Helsinkiläisnainen suunnitteli ainakin 40 ihmisen surmaamista. Syyttäjä: Helsinkiläisnainen oli yrittänyt ostaa pistoolin, rynnäkkökiväärin ja katkaistun haulikon – halusi tappaa ainakin 40 ihmistä Syyttäjän mukaan nuori helsinkiläinen nainen suunnitteli ainakin 40 ihmisen surmaamista.

hs Helsinkiläisnainen suunnitteli ainakin 40 ihmisen surmaamista

Syyttäjän mukaan nainen oli yrittänyt ostaa aseita, muun muassa pistoolin, rynnäkkökiväärin ja katkaistun haulikon eräältä mieheltä. Hän oli ottanut pikavippejä ja maksanut miehelle jo 2 600 euroa. Hs En enää luota poliisiin (USA) St.

hs En enää luota poliisiin (USA)

Louis Enää kadulla ei ole kukkia, pehmoleluja tai kynttilöitä, kuten kaksi vuotta sitten. Sen sijaan lyhtypylväässä on teipinpätkiä, joihin on kirjoitettu peace (rauhaa) ja colorblind (värisokea). Yhdessä tarrassa poliisi pamputtaa maassa makaavaa hahmoa. Hs Seksuaalirikosten määrä. Seksuaalirikosten määrä lisääntyi viidenneksellä viime vuoteen verrattuna Seksuaalirikosten määrä lisääntyi vuoden 2016 tammi–syyskuussa lähes viidenneksellä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan, selviää Poliisihallituksen tuoreesta tilastosta.

hs Seksuaalirikosten määrä

Poliisille ilmoitettiin tämän vuoden tammi–syyskuussa yhteensä 2 545 seksuaalirikosta. Seksuaalirikosten määrän kasvu näkyi jo kesällä julkaistuista alkuvuoden luvuista. HsPoliisit ampuvat suhteessa enemmän mustia kuin valkoisia. Poliisit ampuvat suhteessa enemmän mustia Yhdysvalloissa – tulehtunut rotutilanne on levinnyt keskiluokkaisiinkin kaupunkeihin Tällä kertaa pamahti Pohjois-Carolinan Charlottessa.

hsPoliisit ampuvat suhteessa enemmän mustia kuin valkoisia

Tapahtumien kulku on tuttu jo monilta aiemmilta kerroilta. Poliisi ampuu mustan miehen, mikä johtaa nopeasti mielenosoituksiin poliisiväkivaltaa vastaan. Osa mielenosoittajista käyttäytyy väkivaltaisesti tai aloittaa ryöstelyn, ja poliisi vastaa voimalla. Hs Kolme prosenttia omistaa puolet aseista (USA) Guardian: Tutkimus paljasti ”aseiden superomistajat” – kolme prosenttia aikuisista omistaa puolet yksityishenkilöiden aseista USA:ssa Vain kolme prosenttia amerikkalaisista aikuisista omistaa puolet kaikista yksityishenkilöiden aseista, paljastaa uusi tutkimus.

hs Kolme prosenttia omistaa puolet aseista (USA)

Vielä julkaisemattoman tutkimuksen ovat tehneet yhdysvaltalaiset Harvardin ja Northeasternin yliopistot. Tutkimus julkaistaan ensi vuonna, ja siinä oli mukana 4 000 amerikkalaista. Brittiläisen The Guardian -lehden mukaan tutkimuksessa arvioidaan, että amerikkalaiset omistavat noin 265 miljoonaa asetta. Hs. Suosivatko tuomarit rikkaita?

hs

Tuore tutkimus selvitti suomalaisten luottamusta tuomioistuimiin Toimeentulovaikeudet heikentävät ihmisen luottamusta tuomioistuimiin. Mitä suurempia vaikeuksia ihmisellä on tulla toimeen tuloillaan, sitä sitä todennäköisemmin hän uskoo tuomioistuimien kohtelevan ihmisiä epätasa-arvoisesti. Huonosti toimeentulevat uskovat myös muita yleisemmin, että eliitti pystyy vaikuttamaan tuomioistuimien päätöksiin. Tämä käy ilmi Helsingin yliopiston tutkimuksesta. Suomen vankiloita hehkutetaan maailmalla. Hs Raportti: Jopa puolella poliisin ampumista yhdysvaltalaisista oli vamma tai mielenterveysongelmia. Raportti: Jopa puolella poliisin ampumista yhdysvaltalaisista oli vamma tai mielenterveysongelmia Yhdysvalloissa jopa puolella poliisin ampumista ihmisistä oli vamma tai mielenterveysongelma, yhdysvaltalaissäätiön tuore raportti kertoo.

hs Raportti: Jopa puolella poliisin ampumista yhdysvaltalaisista oli vamma tai mielenterveysongelmia

Viime vuonna poliisi ampui Yhdysvalloissa kuoliaaksi 984 ihmistä, ja aihe on ollut pinnalla jo pari vuotta. Useimmiten esillä on rotu, sillä poliisin liipasinsormen on koettu olevan erityisen herkkä nuorten tummaihoisten miesten kohdalla. Poliisin toiminta ja rasisimi on ollut Yhdysvalloissa valtakunnallinen teema sen jälkeen, kun poliisi ampui mustan Michael Brownin, 18, Missourin Fergusonissa.

Ei ketään, jolta pyytää anteeksi – Vaimonsa tappanut vaati mielentilatutkimusta, mutta yhä harvempi sen saa. Keväällä 2014 pikkubussi kuljetti Veli-Matti Lehikoisen Sörkasta eli Helsingin vankilasta Tuusulaan Kellokosken psykiatriseen sairaalaan. Kauniista kartanosta ja vehreästä puutarhasta tunnetussa sairaalassa Lehikoista odotti suljettu osasto. Kahden seuraavan kuukauden aikana hän olisi jatkuvan tarkkailun alaisena.

Hänelle tehtäisiin mielentilatutkimus, jossa selvitettäisiin, missä tilassa hän oli surmannut vaimonsa puoli vuotta aiemmin. Hs Kuolemanrangaistuksesta. Texas aikoo teloittaa miehen murhasta, jota hän ei tehnyt eikä edes nähnyt Texasilainen Jeffery Wood saattaa joutua teloitettavaksi murhasta, vaikka hän ei ole tappanut ketään. Ensi viikolla hän voi olla kuollut mies, vaikka hän ei edes nähnyt murhaa, josta häntä syytetään, kertoo uutistoimisto AFP. Wood teloitetaan 24. elokuuta myrkkyruiskulla, ellei Texasin korkein rikosoikeus toisin päätä. Oikeuteen on lähetetty satasivuinen vetoomus, jonka päämäärä on saada tapaus uuteen käsittelyyn, kertoo The Texas Tribune.

Woodin elämä muuttui tammikuun toisen päivän aamuna vuonna 1996. Hs Rikollisjengit. Keskusrikospoliisin rikosylikomisarion Rabbe von Hertzenin mukaan jengit ovat laajentuneet 2000-luvulla merkittävästi. ”Jengit ovat isoja toimijoita ja näkyvin järjestäytyneen rikollisuuden ilmiö”, hän sanoo. Von Hertzen kertoo, että jengit ovat levinneet jopa siinä määrin, että jengeihin kuulumattomilla rikollisilla ei ole paljoa liikkumatilaa. ”Suomessa on myös voimatoimijoita, jotka eivät liity mitenkään tunnuksellisiin jengeihin.

Hs United Brotherhood liivijengin säännöt. Ryhmäkuria, sakinhivutusta ja tiukat rajat juhlimiselle – poliisin esitutkinta-aineisto paljastaa liivijengi United Brotherhoodin säännöt Toiminta-ajatus on veljeys. Näin vastasi United Brotherhood -rikollisjengin Oulun-ryhmän perustanut Pertti poliisille, kun häneltä kysyttiin kuulusteluissa UB:n tehtävää. Miestä epäiltiin vuonna 2015 törkeän huumausainerikoksen lisäksi järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Suomen vankiloita hehkutetaan maailmalla – tulisiko tästä seuraava vientituote? - Kolumnit - Sunnuntai - Helsingin Sanomat. Suomessa on tunnetusti yhteiskunnallinen instituutio, jonka hyvä maine on levinnyt ympäri maailmaa. Tänne tullaan katsomaan, miten muut maat voisivat ottaa siitä oppia.

Tarkoitan tietenkin koulujärjestelmää. Sen ulkomailla saama huomio on Suomessa tunnettu tosiasia, jota tiedotusvälineet ovat käsitelleet satoja kertoja. On kuitenkin myös toinen alue, jolla Suomi on monien mielestä jäljiteltäväksi kelpaava johtotähti. Tässä tapauksessa asia ei vain täällä ole saanut julkisuutta juuri lainkaan. Elävä kuolema - ruma raportti USA:n vankiloista julki. Rikokset/Rankaiseminen kysely: Karkin varastaminen on pahempi kuin pimeä kattoremontti - Laki. Hs Kuolemanrangaistus USA. Yhdysvallat on teloittamassa keskiviikkona miehen, jonka syyllisyys on kyseenalainen Yhdysvallat on teloittamassa keskiviikkona miehen, jonka syyllisyys on kyseenalainen.

Hs Vankien määrä Yhdysvalloissa. Baton Rouge, Louisiana Yksitoistavuotiaana Jack Blair rakensi polkupyörän salaa. Hän tiesi, ettei isäpuoli sallisi moista huvitusta. Illalla isäpuoli ja äiti lähtivät kapakkaan, kuten joka ilta. Blairilla oli neljännesdollari, sillä saisi mehujään. Tilastot aiheittain - Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset. The Harrowing Testimonies of Death Penalty Executioners. Texas has administered the death penalty to a record 531 people since the state reinstated capital punishment in 1982.

While Texas's numbers are particularly high, state executions are also legal in 30 other states: Deathpenaltyinfo.org The death penalty was a divisive issue in a recent Democratic debate, and made headlines earlier this week when the state of Missouri was accused of evading taxes by paying executioners in cash. ATTN: recently took a look at the haunting final words of death row inmates. Hs. Raiskaaja raiskaa. — IlkkaPorttikivi.