background preloader

Ortodoksinen kirkko

Facebook Twitter

Venäjän patriarkka pyysi maan vaikutus­valtaisinta nunnaa myymään luksus­autonsa – uskonnollisen eliitin pröystäily on julkinen salaisuus. Pietarin hengellisessä akatemiassa opiskelee kaksi suomalaista – ”Mikäs sen parempi tapa lähestyä Venäjän kirkkoa”, sanoo munkki­kokelas Mikael. Pietari Pietarin hengellinen akatemia on sisäoppilaitos, jossa opiskelijoiden päivärutiineihin kuuluu jumalanpalveluksia aamuin illoin.

Pietarin hengellisessä akatemiassa opiskelee kaksi suomalaista – ”Mikäs sen parempi tapa lähestyä Venäjän kirkkoa”, sanoo munkki­kokelas Mikael

Ensimmäinen alkaa arkisin aamukuudelta akatemian evankelista Johannekselle pyhitetyssä kirkossa. Pyhäpäivinä palvelus on erityisen näyttävä. Silloin pappeja on parikymmentä, ja palvelusta säestää kolme 30 hengen kuoroa. Arkena kuorossa laulavat kirkkoslaaviksi myös akatemian kaksi suomalaista: ortodoksisen teologian opiskelija Harri Linna, 23, Itä-Suomen yliopistosta ja noviisi Mikael, 24, Valamon luostarista. Liturgia kestää kaksi tuntia ja päättyy ehtoolliseen, johon kaikki opiskelijat osallistuvat. Jumalanpalveluksia on paljon, jotta ne tulisivat tutuiksi tuleville ortodoksisen kirkon ammattilaisille. Akatemiasta on valmistunut muun muassa Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja, patriarkka Kirill. Rehtorina toimii Pietarhovin piispa Siluan. Opiskelijoita on kolmisensataa, joista 25 on ulkomaalaisia. Linna tähtää papiksi. Venäjän ortodoksinen kirkko haluaa lopettaa joukkotuhoaseiden siunaamisen - Ulkomaat. Venäjän ortodoksinen kirkko haluaa luopua tavasta, jossa papit siunaavat maan asevoimien käyttämiä joukkotuhoaseita, kertoo uutistoimisto AFP.

Venäjän ortodoksinen kirkko haluaa lopettaa joukkotuhoaseiden siunaamisen - Ulkomaat

Ortodoksinen kirkko julkaisi maanantaina asiakirjaluonnoksen, jossa se määrittelee uudelleen rooliaan ”isänmaata puolustavien” ortodoksikristittyjen siunaamisessa. Mainos (Teksti jatkuu alla) Luonnoksen mukaan kirkon pyrkimyksenä olisi lopettaa sellaisten aseiden siunaaminen, joilla kyetään aiheuttamaan samanaikaisesti lukuisia kuolonuhreja, jotka tappavat ihmisiä summittaisesti tai jotka luokitellaan ”joukkotuhoaseiksi”. Niinpä kirkko ei suostuisi siunaamaan esimerkiksi ydinaseita. Muun muassa armeijan käyttämien kulkuneuvojen siunaaminen olisi ortodoksisen kirkon mukaan yhä sopivaa. Erilaisten esineiden ja asioiden siunaaminen on Venäjällä yleistä, sillä sen uskotaan tuovan jumalallista suojaa.

Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden oikeus­taistoon ja pakeni maasta - Ulkomaat. Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden o Pietari Kuka saa vitsailla Venäjällä netissä, ja mille siellä saa nauraa?

Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden oikeus­taistoon ja pakeni maasta - Ulkomaat

Nettivitsit eli meemit ovat olleet Venäjällä kuluneen puolen vuoden aikana kaikkien huulilla, kun pikkukaupungin tyttö oli joutua meemiensä vuoksi vankilaan. Mainos (Teksti jatkuu alla) ”Hei kaikki, olen Maša, 23 vuotta ja ekstremisti”, kirjoitti opiskelija Maria yhteisöpalvelu heinäkuussa kotonaan Barnaulissa Etelä-Siperiassa. Motuznaja oli saanut toukokuussa rikossyytteen uskovaisten loukkaamisesta ja joutunut valtion ekstremistilistalle, koska oli tallentanut Vkontakte-palvelussa albumiinsa kuvia, jotka tekivät pilkkaa pääasiassa ortodoksiuskonnosta. Kotikaupungin poliisilaitoksella häntä oli peloteltu jopa viiden vuoden vankilatuomiolla.

Venäläisen kohuelokuvan ensi-illassa pidätyksiä. Venäjän viimeisen tsaarin Nikolai II:n nuoruuden rakkaussuhteesta kertova elokuva Matilda on saanut osakseen runsaasti vastustusta.

Venäläisen kohuelokuvan ensi-illassa pidätyksiä

Poliisi kertoo pidättäneensä tiistaina seitsemän ihmistä kohutun Matilda-elokuvan ensi-illassa Moskovassa. Moskovan poliisin mukaan pidätetyt olivat ääriortodoksisia aktivisteja, jotka häiritsivät yleistä järjestystä. Uutistoimisto Tass kertoo, että aktivistit lauloivat uskonnollisia lauluja ja yksi heistä heilutti banderollia, jossa kutsuttiin elokuvaa herjaukseksi. Pidätettyjen lisäksi protesteihin osallistui toistakymmentä henkilöä, jotka kantoivat tsaari Nikolai II:n kuvia. – Rukoilen Jumalaa sen sijaan, että loukkaisin.

Ortodoksiuskovaiset ja muut äärikonservatiivit ovat pitäneet elokuvaa pyhäinhäväistyksenä pelkästään sen aiheen perusteella. Venäläisohjaaja Aleksei Utšitelin Matilda kertoo Nikolai II:n ja keisarillisessa baletissa tanssineen puolalaisen tanssijattaren Mathilde Krzesinskan nuoruuden ajan rakkaussuhteesta. Katolisen ja ortodoksisen kirkon eroja: 5 Differences Between the Roman Catholic Church and the Eastern Orthodox Church. Kirkkorakennus – Ortodoksi.net. Numerot tekstissä viittaavat sivulla olevaan pohjapiirustukseen Taipaleen ortodoksinen kirkko sisältäKuva © Andrei Verikov Ortodoksinen kirkkorakennus on hyvin kaunis ja hartautta herättävä.

Kirkkorakennus – Ortodoksi.net

Monelle kirkossa vierailevalle ihmiselle syntyy paljon kysymyksiä ja ne liittyvät kaikkiin lukuisiin yksityiskohtiin, joita kirkosta löytyy. Tärkeintä on heti alkuun todeta, että kaikille asioille kirkon sisällä pitää löytyä peruste. Kirkossa ei siis pidetä asioita huvin ja muodon vuoksi. Toinen silmiinpistävä seikka ortodoksisessa kirkossa on ikoneiden runsas käyttö. Ortodoksien ikonien kunnioitus on usein tulkittu erheellisesti kuvainpalvonnaksi. Vanha kirkon pohjapiirros.Kaikkien numeroiden selitykset löytyvät hiirellä kuvaa klikkaamalla Itse kirkkorakennus jakaantuu kolmeen eri osaan. Seuraavana on siis itse kirkkosali [12], jossa jumalanpalveluksessa rukoileva kirkkokansa seisoo.

Monet ovat tietoisia siitä, että kirkossa on niin kutsuttu naisten puoli (vasen) ja miesten puoli (oikea). Ukrainan ortodoksisen kirkon itsenäistyminen vahvistui – Venäjältä odotetaan kitkerää reaktiota - Ulkomaat. Ukrainan ortodoksisen kirkon itsenäistyminen vahvistui – Venäjältä odotetaan kitkerää reaktiota Ukrainan ortodoksinen kirkko on saanut virallisesti itsenäisen aseman.

Ukrainan ortodoksisen kirkon itsenäistyminen vahvistui – Venäjältä odotetaan kitkerää reaktiota - Ulkomaat

Konstantinopolin ekumeeninen patriarkka on allekirjoittanut Istanbulissa tomoksen eli asiakirjan, jolla autokefalia eli itsenäinen asema annetaan. Ukrainalaisen Unian-uutistoimiston mukaan juhlallisuuksiin osallistuivat myös Ukrainan presidentti Petro Porošenko entinen presidentti Viktor Juštš Mainos (Teksti jatkuu alla) This baptism in Georgia is enough to make your head spin. ”Ortodoksisen kirkon elämä on käytännön ekologiaa” Bartolomeos, Konstantinopolin ja Uuden Rooman arkkipiispa ja ekumeeninen patriarkka Jumalan armosta, koko Kirkon täyteydelle: armoa, rauhaa ja laupeutta kaikkien Luojalta, Herralta Jumalaltamme ja pelastajaltamme, Jeesukselta Kristukselta.

”Ortodoksisen kirkon elämä on käytännön ekologiaa”

Rakkaat veljet ja sisaret Herrassa, On kulunut 29 vuotta siitä kun Äitikirkko asetti indiktion, eli kirkkovuoden alun ”päiväksi luonnon puolesta”. Tänä aikana ekumeeninen patriarkaatti on innoittanut ja saattanut alulle useita hankkeita, jotka ovat kantaneet runsasta hedelmää ja korostaneet ortodoksisen perinteemme hengellisiä ja ekologisia resursseja. Ekumeenisen patriarkaatin ekologiset aloitteet tarjosivat teologialle virikkeitä kristillisen ihmiskuvan ja kosmologian ympäristöystävällisten periaatteiden esittelemiseen sekä sen totuuden ylläpitämiseen, että millään näkemyksellä ihmisen matkasta historian halki ei ole mitään arvoa, jollei se pidä myös sisällään sellaisen maailman odotusta, jota voisi pitää todellisena ”kotina” (oikos) ihmiskunnalle. Suomen ortodoksisen kirkon piispat: Moskovan päätös katkaista ehtoollisyhteys oli yksipuolinen - Ulkomaat.

Suomen ortodoksisen kirkon piispat: Moskovan päätös katkaista ehtoollisyhteys oli yksipuolinen Moskova Venäjän ortodoksikirkon maanantai-iltainen päätös ehtoollisyhteys Konstantinopolin eli Ekumeenisen patriarkaatin kanssa oli yksipuolinen, Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous ilmoitti tiistaina.

Suomen ortodoksisen kirkon piispat: Moskovan päätös katkaista ehtoollisyhteys oli yksipuolinen - Ulkomaat

Suomen ortodoksinen kirkko on Ekumeenisen patriarkan alainen. Piispat sanoivat Venäjän ortodoksikirkon jäsenten voivan halutessaan yhä tulla ehtoolliselle, sillä Konstantinopoli ei ole katkaissut ehtoollisyhteyttä. ”Päätös on yksipuolinen, surullinen ja erittäin valitettava.