background preloader

Kristinusko

Facebook Twitter

Markku Veilo - Tatuointien salaisuus osa 1. Maailman vainotuin uskonto: kristinusko - Kirkko ja kaupunki. World Watch 2016 lehdistötiedote. Kristittyjä vainotaan vähintään viidessäkymmenessä maailman maassa. Vainot ja väkivalta ovat ajaneet sadattuhannet kristityt pakolaisiksi, kertoo Open Doors-järjestön vuosiraportti.

Kristittyjä vainotaan vähintään viidessäkymmenessä maailman maassa

Kristittyjen vaino on varsin yleistä. Ainakin 50 maassa kristillisyys henkilökohtaisena uskontona vie hankaluuksiin. Pohjois-Koreasta loikannut Helsingissä: ”Kristittynä minut olisi teloitettu ampumalla” Suomen ortodoksinen kirkko. Suomen evankelis-luterilainen kirkko. - Turun ja Suomen Arkkipiispa. Paavi. Paavin maallinen valta on nykyään vähäistä, mutta hengellisen johtajuuden lisäksi hän on merkittävä moraalinen johtaja yli miljardille katolilaiselle, ja hänen mielipiteensä huomioidaan, vaikkei Vatikaanivaltiolla itsellään olekaan merkittävää sotilaallista tai poliittista valtaa.

Paavi

Paavia pidetään apostoli Pietarin seuraajana. Tämä antaa hänelle katolisessa kirkossa tiettyjä erikoisoikeuksia, joita perustellaan sekä Raamatulla että kirkon perimätiedolla. Paavi asuu Vatikaanissa Pietarinkirkon viereisessä Apostolisessa palatsissa, mutta matkustaa paljon. Nykyään paavin on käytännössä täytynyt ennen valituksi tulemistaan toimia katolisen kirkon pappina, jonka jälkeen hänet on kohotettu piispaksi, mahdollisesti myös arkkipiispaksi.

Tämän jälkeen silloinen paavi on kohottanut hänet kardinaaliksi, joka on katolisen kirkon toiseksi korkein arvonimi heti paavin jälkeen. Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Paaviuden alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Leo I Suuri oli paavina 440–461. 5 x pyhiinvaellukset, jotka on kuljettava kerran elämässä - Kerran elämässä. Pyhiinvaellukset olivat ihmiskunnan historian ensimmäisiä elämysmatkoja, ja 2000-luvulla niiden suosio on vain kasvanut.

5 x pyhiinvaellukset, jotka on kuljettava kerran elämässä - Kerran elämässä

Sadat miljoonat kristityt, muslimit, hindut ja buddhalaiset lähtevät vuosittain pyhiinvaellukselle. Oli uskonnollinen tai ei, näillä kuuluisilla pyhiinvaellusreiteillä pääsee nauttimaan hitaan matkanteon riemusta. Satojen, jopa tuhansien, kilometrien kävely johtaa myös matkalle omaan sisimpään. Alla on esitelty kristinuskoon liittyviä pyhiinvaellusreittejä Euroopassa.

Myöhemmin Kerran elämässä kirjoittaa muiden uskontojen pyhiinvaellusreiteistä. Home Page of Vatican City State. Vatikaanivaltio. Vatikaani, virallisesti Vatikaanin kaupunkivaltio (lat.

Vatikaanivaltio

Status Civitatis Vaticanae, ital. Stato della Città del Vaticano) on Italian pääkaupungin Rooman ympäröimä, pinta-alaltaan ja väkiluvultaan maailman pienin itsenäinen valtio. Pinta-alaltaan se on vain 44 hehtaaria. Maailman suurin valtio, Venäjä, on pinta-alueeltaan 38,8 miljoonaa kertaa suurempi kuin Vatikaanivaltio. Vatikaanin suvereeni valtionpäämies on paavi. Vatikaanilla itsellään ei ole poliittista tai sotilaallista vaikutusvaltaa. Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Vatikaanivaltion alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Vatikaani on yksi Euroopan kääpiövaltioista, ja se on täysin Rooman kaupungin ympäröimä. Vuoden 1929 lateraanisopimusten mukaan sekä Pietarinkirkko että sen edessä oleva Pietarinaukio ovat avoinna yleisölle. Vatikaanivaltion ja Italian välinen raja ei ole selkeä saksalaisen hautausmaan Camposanto Teutonicon kohdalla eikä Paavali VI:n audienssihallissa.

Liisa Ihmemaailmassa – TRADITIOT -RIKKAUTEMME. USA:ssa jumala on läsnä sunnuntaisin kirkossa – päivittäin politiikassa. Nyt: Amishit. Maria Pettersson asui Ohiossa amish-perheen vieraana.

nyt: Amishit

Matkalla selvisi muun muassa miksi sähkö, vyöt ja viikset on kielletty, miten tehdään käytännön pila amish-tyyliin ja millaista on amish-kouluissa opetettava kristillinen matematiikka. Loppiaisaattoyö Ohion maaseudulla Yhdysvaltain Keskilännessä on pimeä. Täällä amishien sydänmailla ei sähkövaloja poltella. Se sopii meille, sillä aiomme livahtaa amish-kouluun, emmekä halua herättää liikaa huomiota. ”Hälytyslaitteita täällä ei tietenkään ole”, huomauttaa Krista Miller, koulun 18-vuotias johtaja. Juhana Pettersson Krista Miller (vas.) ja toimittaja Maria Pettersson Millereiden kotitalon pihalla. Mutta miten olemme puolisoni kanssa päätyneet Amish Countryyn, suljetun koulun pihalle? Jos haluaa mennä asumaan amish-perheeseen, törmää heti ongelmaan. Miltä Jeesus Raamatun mukaan näyttää? Tarkista riemukkaalla visalla, mitä jäi mieleen uskontotunneilta - Pääsiäinen - Kulttuuri - Helsingin Sanomat.

Raamatun sana on niin kuin luetaan - Uusimmat. Meidän täytyy pitää kiinni Raamatun sanasta, on yhteiskunnallisessa keskustelussa usein kuultu perustelu.

Raamatun sana on niin kuin luetaan - Uusimmat

Vaatimuksen esittäjät tuntuvat ajattelevan, että Raamatun kertomukset ovat muuttumattomia totuuksia. Tutkimuksen valossa näin ei kuitenkaan ole. Historiasta ei löydy aikaa, jolloin olisi ollut olemassa vain yksi, kaikille sama Raamattu. Kriittinen Raamatun tutkimus osoittaa, että koko kirja on syntynyt pitkän muunteluprosessin tuloksena. Johtolankoja tarjoavat vanhat, toisistaan poikkeavat käsikirjoitukset, joista osa on laadittu jo ennen ajanlaskun alkua, vuosisatoja ennen kuin meidän tuntemamme Raamattu sai muotonsa. Tekstiä lisätty ja poistettu Erityisen paljon on muokattu Vanhan testamentin tekstejä. Esimerkiksi Markuksen evankeliumi päättyy varhaisimmissa käsikirjoituksissa mainintaan Jeesuksen tyhjästä haudasta. Alkuun tutkijat olettivat, että Raamatun teksteihin on tehty vain lisäyksiä. Esimerkiksi Ensimmäisen Samuelin kirjan (1.

Hs Autojen perään iskettävät erikoiset kalamerkit yleistyvät – taustalla kristinuskon muutos. Autojen perään iskettävät erikoiset kalamerkit yleistyvät – taustalla kristinuskon muutos Hyvin moni suomalainen on nähnyt auton perässä pienen kalasymbolin.

hs Autojen perään iskettävät erikoiset kalamerkit yleistyvät – taustalla kristinuskon muutos

Kyseessä on vanha kristillinen symboli nimeltään iktys. Se on perinteisesti liitetty Jeesukseen. Kirkon tutkimuskeskuksen tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg kertoo nähneensä merkin muutaman kerran. Sohlberg on ollut mukana muun muassa Uskonnot Suomessa -tutkimushankkeessa. Sohlbergin mukaan merkki ei kuulu selkeästi jollekin tietylle kristilliselle ryhmälle. KK pääsi kurkistamaan amissien elämään – katso harvinaiset kuvat. Syntyy somalityttö.

KK pääsi kurkistamaan amissien elämään – katso harvinaiset kuvat

Pieni, mustatukkainen, täydellinen.On isiä, jotka eivät halua katsoa tytärtään. Taakkaa, joka tuo nälän ja vie toivon, jonka myötäjäisistä on maksettava vuohia ja kameleita. On isiä, jotka näkevät tyttäressään vain syntymättömän pojan. Sipilän hallitusta kritisoivat iskivät virsiprotestilla: Katso video Kävelykadulta. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kansalaistapaaminen Jyväskylän keskustassa Kävelykadulla lauantaina puoliltapäivin houkutteli paikalle räntäsateesta huolimatta väkeä.

Sipilän hallitusta kritisoivat iskivät virsiprotestilla: Katso video Kävelykadulta

Tilaisuuden alussa pääministeriä haastatteli kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.). Haastattelusta huomion vei kuitenkin pitkälti paikalle saapuneen ryhmän laulanta ja soitanta. Kyseessä oli virsiprotesti, jossa mukana oli sekä miehiä että naisia. Keskisuomalaisen paikalla olleen toimittajan mukaan ryhmä ei pyrkinyt kohti pääministeriä, eikä tilanne ollut uhkaava, vaan joukko esitti virtensä ja poistui sen jälkeen paikalta. Järjestysmiehet turvasivat tilannetta. Yksi ryhmän jäsenistä kertoi virren 440 olevan Elias Lönnrotin käännöksen ruotsalaisesta 1600-luvun psalmeihin perustuvasta virrestä.