background preloader

Islam

Facebook Twitter

Suomen sateenkaarimuslimit järjestäytyvät ja tahtovat monipuolistaa kuvaa islamista – ”Tehtävämme on kertoa, että olemme olemassa”  Tunisiasta Suomeen muuttanut oleva Hassen on yksi BuraQ-yhdistyksen perustajista.

Suomen sateenkaarimuslimit järjestäytyvät ja tahtovat monipuolistaa kuvaa islamista – ”Tehtävämme on kertoa, että olemme olemassa” 

Se on ihmisoikeusjärjestö, joka ajaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien muslimien oikeuksia. Kesäkuussa Suomessa rekisteröitiin sateenkaarimuslimeiden yhdistys. Yksi sen perustajista on Hassen, jolle usko antoi voimaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin hän on. 20.10.2020 14:10 Hanna Antila Sirpa Päivinen Buraq on ihmiskasvoinen ratsu, jolla profeetta Muhammedin kerrotaan matkustaneen Mekasta Jerusalemiin ja taivaaseen. . – Tehtävämme on kertoa, että olemme olemassa. Asian arkaluonteisuuden vuoksi hän esiintyy tässä jutussa vain etunimellään. Hassen on pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti, joka tuli turvapaikanhakijana Tunisiasta Suomeen vuonna 2012. . – En pelännyt vain sitä, että joutuisin vankilaan, vaan olin huolissani hengestäni. Identiteetti on kokonaisuus, josta ei valita palasta – Isä noudatti tiettyjä rutiineita, äidilläni oli oma tapansa uskoa. Ramadanin päätösjuhla on kuin joulu – paastokuukauden aikana taas on herkuteltu öisin: katso tunnelmat eri puolilta maailmaa.

Hyppää sisältöön Ramadan, herkkujen ja valon juhlaa Ramadan on islamilaisen kalenterin yhdeksäs kuukausi.

Ramadanin päätösjuhla on kuin joulu – paastokuukauden aikana taas on herkuteltu öisin: katso tunnelmat eri puolilta maailmaa

Se alkaa, kun uuden kuun sirppi näkyy, ja päättyy kun kuu taas näkyy. Tänä vuonna paasto päättyy tänään lauantaina illalla. Islamofobia on tulenarka sananvapauskysymys Euroopassa – Kaksi entistä muslimia kertoo, miten islamia pitää voida arvostella - Kulttuuri. Brunei alkaa rangaista seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa kivittämällä kuoliaaksi, varkailta amputoidaan käsi - Ulkomaat. Brunei alkaa rangaista seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa kivittämällä kuoliaaksi, varkailta amputoidaan Borneon saarella Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Brunei alkaa ensi keskiviikosta lähtien rangaista aviorikoksesta ja seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa kivittämällä tekoon syyllistyneen kuoliaaksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Brunei alkaa rangaista seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa kivittämällä kuoliaaksi, varkailta amputoidaan käsi - Ulkomaat

Homoseksuaalisuus oli Bruneissa jo valmiiksi rikos, mutta nyt siitä rangaistaan ensi kertaa kuolemalla. Laki tosin koskee vain muslimeja. Mainos (Teksti jatkuu alla) Varasta puolestaan rangaistaan amputoimalla tältä ensimmäisestä rikkeestä oikea käsi ja toisesta vasen jalka. Ihmisoikeusryhmät ovat reagoineet lainsäädäntöön kauhulla. Seuraa: Useita kuollut Uudessa-Seelannissa moskeijoihin tehdyissä iskuissa - Ulkomaat. Uuden-Seelannissa on tehty aseellisia iskuja tiettävästi kahteen moskeijaan Christchurchissa.

seuraa: Useita kuollut Uudessa-Seelannissa moskeijoihin tehdyissä iskuissa - Ulkomaat

Iltapäivärukousten aikaan tehdyissä iskuissa on kuollut paikallisten tiedotusvälineiden vahvistamattomien tietojen mukaan ainakin yhdeksän ihmistä ja useita muita on loukkaantunut. New Zealand Herald - mukaan kuolleita on mahdollisesti kymmeniä. Poliisi on vahvistanut, että kuolleita on ”useita”. Ampuja pakeni paikalta ja poliisi aloitti hänen etsinnät. Poliisi epäilee, että iskuun on mahdollisesti osallistunut useampikin henkilö. Aavekaupunki on heräämässä eloon - Sunnuntai. Muhammad - The Last Prophet (Animated Cartoon-Full Movie) Nur Warsame opiskeli Koraanin läpikotaisin, ryhtyi imaamiksi ja lopetti työnsä tultuaan kaapista – Nyt hän auttaa muita muslimeja, jotka kipuilevat seksuaalisuutensa kanssa - Ulkomaat. Nur Warsame opiskeli Koraanin läpikotaisin, ryhtyi imaamiksi ja lopetti työnsä tultuaan kaapista – Nyt hän aut Seksuaalisuus ei ole testi vaan luonnollinen ominaisuus.

Nur Warsame opiskeli Koraanin läpikotaisin, ryhtyi imaamiksi ja lopetti työnsä tultuaan kaapista – Nyt hän auttaa muita muslimeja, jotka kipuilevat seksuaalisuutensa kanssa - Ulkomaat

Jos seksuaalisuus tukahdutetaan ja vaietaan kuoliaaksi, seuraukset voivat olla vakavat. Näin ajattelee Nur 36, Koraanin ulkoa opetellut muslimi, joka työskenteli vuosia imaamina. Warsame on myös homoseksuaali. Tämän miehen vuoksi Liverpoolin kannattajat laulavat kääntyvänsä muslimeiksi – Maaginen maalintekijä Mohamed Salah on jo paljon enemmän kuin jalkapalloilija. Siinä ne nyt ovat.

Tämän miehen vuoksi Liverpoolin kannattajat laulavat kääntyvänsä muslimeiksi – Maaginen maalintekijä Mohamed Salah on jo paljon enemmän kuin jalkapalloilija

Vanhat faaraopatsaat, muinaisessa Egyptissä käytetyt sandaalit ja mintunvihreät futiskengät. Britanniassa villitys jalkapalloilija Mohamed Salahin ympärillä on mennyt niin pitkälle, että British Museum otti hänen jalkojensa mukaan muotoillut kengät museon egyptiläiskokoelmaan vuosituhansia vanhojen esineiden seuraksi.

Näyttelyn johtajan Neal Spencerin mukaan ne sopivat sinne hyvin. – Kengät kertovat tarinan modernista egyptiläisestä ikonista, joka pelaa Britanniassa, mutta vaikuttaa maailmanlaajuisesti, Spencer sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle (siirryt toiseen palveluun). Ja maailmanlaajuinen ilmiö Salah totisesti on. Kun Liverpool kohtaa tänään lauantaina espanjalaisjoukkue Real Madridin Mestarien liigan finaalissa Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa, yhtä pelaajaa seurataan ylitse muiden. Sukupolvi M. ”Mä haluan, että ihmiset näkee, että vaikka meillä on huivi ja me pukeudutaan peittäviin vaatteisiin, koska se on meidän uskonto, me voidaan silti olla muodikkaita”, sanoo Salma Jama.

Sukupolvi M

Jama ja Sahra Abokor ovat 20-vuotiaita ystävyksiä, Jama Helsingistä ja Abokor Vantaalta. Instagramissa he ovat @salmajj ja @sk8tederella. Kuvissa he poseeraavat tottuneesti. Ei ihme. ”Haiseva ja likainen kaupunki”, kuvaili Mekkaan soluttautunut suomalainen yli 150 vuotta sitten – Nyt muslimien pyhä kaupunki muistuttaa Las Vegasia - Ulkomaat. ”Haiseva ja likainen kaupunki”, kuvaili Mekkaan soluttautunut suomalainen yli 150 vuotta sitten – Nyt muslimie Muslimien pyhiinvaellus hajj päättyi perjantaina islamin pyhässä kaupungissa Mekassa.

”Haiseva ja likainen kaupunki”, kuvaili Mekkaan soluttautunut suomalainen yli 150 vuotta sitten – Nyt muslimien pyhä kaupunki muistuttaa Las Vegasia - Ulkomaat

Tänä vuonna 2,37 miljoonaa muslimia on viikon aikana toistanut rituaalit, kuten Arafat-vuorelle kipuamisen ja ”paholaisen” kivittämisen, uutistoimisto Reuters kertoo. Tiedossa ei ole, kuinka monta suomalaista muslimia pyhiinvaellukseen otti osaa tänä vuonna. Tutkimuskeskus: USA:n muslimeista niukka enemmistö puoltaa sateenkaariliittoja – Kotimaa24. Yhdysvaltalaisten tuki samaa sukupuolta olevien maalliselle vihkimiselle on kasvanut, kertoo yhdysvaltalainen tutkimuskeskus Public Religion Research Institute selvityksessään.

Tutkimuskeskus: USA:n muslimeista niukka enemmistö puoltaa sateenkaariliittoja – Kotimaa24

Monet uskonnolliset ryhmät valtaosin kannattavat samaa sukupuolta olevien vihkimisiä. 80 prosenttia buddhalaisista, 78 prosenttia uskonnollisesti sitoutumattomista, 75 prosenttia hinduista ja noin kaksi kolmannesta valkoisista ja latinalaisamerikkalaisista katolilaisista kannatti selvityksessä sateenkaariliittoja. Samaa sukupuolta olevien vihkimisen kannalla oli myös kaksi kolmasosaa valkoisista valtavirran protestanteista ja ortodokseista.

Niukka enemmistö eli 51 prosenttia yhdysvaltalaisista muslimeista suhtautui myötämielisesti sateenkaariliittoihin. Valkoisista evankelikaaleista samaa sukupuolta olevien vihkimiseen suhtautui myönteisesti kolmasosa, mormoneista 40 prosenttia ja Jehovan todistajista 13 prosenttia. Musliminaiselta evättiin Ranskan kansalaisuus, koska hän ei kätellyt virkamiestä – korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen - Ulkomaat. Musliminaiselta evättiin Ranskan kansalaisuus, koska hän ei kätellyt virkamiestä – korkein hallinto-oikeus hyl Ranskan korkein hallinto-oikeus on hylännyt musliminaisen valituksen siitä, että häneltä evättiin Ranskan kansalaisuus hänen kieltäydyttyään virkamiehen ja poliitikon kättelystä.

Musliminaiselta evättiin Ranskan kansalaisuus, koska hän ei kätellyt virkamiestä – korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen - Ulkomaat

Algerialainen nainen oli mennyt vuonna 2010 naimisiin ranskalaisen miehen kanssa, ja hän oli saamassa kansalaisuuden kesällä 2016. Yllättäen viranomaiset kieltäytyivät luovuttamasta hänelle Ranskan passia kansalaisuusseremoniassa Kaakkois-Ranskan Isèressä, koska hän ei halunnut kätellä virkamiestä ja paikallista poliitikkoa. Naisen mukaan hänen uskonnollinen vakaumuksensa esti kättelyn. Ranska vetosi asiassa säännökseen, jonka mukaan kansalaisuuden myöntäminen voidaan evätä henkilöltä, joka ei ole ”sopeutunut ranskalaiseen yhteisöön”.

Live-kuvaa Mekasta Al Quran Al Kareem TV Channel Live. Saudi-Arabiassa avattiin vain naisille tarkoitettu autojen näyttelytila - Maailma. Isä kielsi luistelun, yhteisö paheksui ja tuomarit rankaisivat hijabista – Zahra Lari murtaa jäätä arabikulttuurissa. Zahra Lari on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ensimmäinen kansainvälisen tason taitoluistelija. taitoluistelu 30.9.2017 klo 07:28 Roquiya Lari yritti muuttaa aviomiehensä Fahdelin mieltä. Zahra-tytär rakasti taitoluistelua. Hän oli siinä lahjakas eikä lajissa ollut mitään väärää. Roquiyalla oli asiaan perspektiiviä, vaikka olikin asunut Abu Dhabissa jo parikymmentä vuotta. Mutta Fahdel oli päätöksessään järkkymätön. Zahra totteli isänsä käskyä, kuten tapana oli. Miksi jihadistit tappoivat satoja muslimeja Egyptin moskeijaiskussa? Islamin mystistä luonnetta korostavat suufilaiset ovat Isisin tähtäimessä: ”Koko arabialue elää uhan alla”

Miksi jihadistit tappoivat satoja muslimeja Egyptin moskeijaiskussa? Islamin mystistä luonnetta korostavat suu Viime perjantaina jihadistit tekivät karmaisevaa historiaa ainakin kahdella tavalla Egyptin Pohjois-Siinailla. Kolmisenkymmentä Isisin mustaa lippua liehuttavaa jihadistia hyökkäsi al-Rawdan moskeijaan kesken perjantairukouksen. Jopa 305 ihmistä kuoli silmittömässä Tämä tekee iskusta Egyptin nykyhistorian tuhoisimman terroristijärjestön tekemän iskun. Isku oli historiallinen myös siinä mielessä, että ensimmäistä kertaa Egyptissä terrori-iskun kohde oli moskeija. Amnesty: Apartheid on nyt Aasiassa – rohingyat eivät saa liikkua iltaisin, poistua kotikylistään eivätkä edes kävellä maantietä pitkin. Amnesty: Apartheid on nyt Aasiassa – rohingyat eivät saa liikkua iltaisin, poistua kotikylistään eivätkä edes Myanmarin hallitus ajaa määrätietoista apartheidpolitiikkaa, ihmisoikeusjärjestö Amnesty sanoo Jopa 615 000 rohingya-vähemmistöön kuuluvaa ihmistä on tänä syksynä paennut Myanmarin asevoimien räikeitä väkivaltaisuuksia, joita YK kutsuu ”oppikirjaesimerkiksi etnisistä puhdistuksista”.

Niitä on pohjustettu vuosien tietoisella eristämispolitiikalla eli apartheidilla, Amnesty sanoo. Apartheid tarkoittaa eri kansanosien pitämistä erillään etnisyyden perusteella. Termi on peräisin Etelä-Afrikasta, jossa valkoihoinen vähemmistö eristi mustan enemmistön. Läntisessä Rakhinen osavaltiossa elävät islaminuskoiset rohingyat pidetään Myanmarissa lähes täysin erillään muusta väestöstä, jonka enemmistö on buddhalaista. Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi arabimaa on poikkeus ja osoittaa, kuinka monimutkaista kaikki on - Nyt.fi. Arabimiehet eivät tasa-arvosta välitä, sanoi tutkimus ja riemastutti maahanmuuton vastustajat – mutta yksi ara ”Valtaosalle arabimiehistä sukupuolten välinen tasa-arvo on yhä kauhistus. He kannattavat perinteistä roolijakoa ja pitävät oikeutenaan kontrolloida vaimoaan ja tyttäriään.” Näin alkoi Helsingin Sanomien lokakuun lopussa julkaistu joka käsitteli keväällä valmistunutta ennennäkemättömän laajaa kyselyä arabimaiden miesten asenteista ja maiden tasa-arvotilanteesta.

Tutkijapiireissä Helsingin Sanomien juttua seurasi ärsytys. Siitä syntyneen keskustelun nähtiin osittain toistavan rasistista kuvaa pahasta arabimiehestä, joka on taantumuksellinen ja naisvihamielinen. Sen sijaan maahanmuuttovastaiset piirit juttu sai onnellisiksi. Tämä on maailman mittakaavassa poikkeuksellista. ”Niin Egyptissä, Marokossa kuin Palestiinassakin nuoret miehet ovat vähintään yhtä konservatiivisia kuin isänsä”, kyselytutkimus paljasti. Hetkinen. Beirut näyttää turistille hyvin vapaamieliseltä. Hijab Tutorial For Easy Hijab Styles! Myanmarin vainotut muslimit – sukupolvien ajan kyteneet ongelmat kärjistyivät etniseksi puhdistukseksi. Kaakkois-Aasiassa Myanmarissa buddhalaisten ja rohingya-kansan muslimien välillä kyteneet ongelmat purkautuivat vuonna 2012 vainoksi, jonka seurauksena rohingyat eristettiin pakolaisleireihin ja aidattuihin kyliin vailla toivoa normaalista elämästä. Toimittaja Kirsi Crowleyn pysäyttävä reportaasi Myanmarista nähtiin Ajankohtaisessa kakkosessa huhtikuussa 2015.

Reportaasi alkaa Myanmarin länsirannikolta Rakhinen osavaltiosta Sittwen kaupungista, jonka katukuvasta rohingyat ovat kadonneet ja moskeijat naulattu kiinni. Rakhinessa asui ennen 800 000 rohingyaa, mutta enää heitä ei näe. Toimittaja Crowley kuvailee pinnan alla kytevää tunnelmaa tulivuoreksi, joka odottaa purkautumistaan. Rohingyat on eristetty pakolaisleirihin ja aidattuihin kyliin, joissa ei ole mahdollista elää normaalia elämää, saatika hankkia koulutusta tai toimeentuloa.

Tämän tyynen arjen pinnan alla kuplii etninen viha ja epäluulo kahden yhteisön välillä.― Kirsi Crowley. Barbet Schroederin dokumentti: Myanmarissa tehdään kansanmurhaa Buddhan nimessä. Myanmarissa on meneillään kansanmurha. Sveitsiläisohjaaja Barbet Schroederin dokumenttielokuva The Venerable W. kertoo buddhalaismunkista Ashin Wirathusta, joka on todellinen vihan apostoli ja vaatii rohingya–kansan muslimien hävittämistä Myanmarista.

Barbie-nukke pukeutuu ensimmäistä kertaa historiassa hijabiin, ja tältä se näyttää – Nuken mallina toimii yhdysvaltalainen olympiamiekkailija - Nyt.fi. Barbie-nukke pukeutuu ensimmäistä kertaa historiassa hijabiin, ja tältä se näyttää – Nuken mallina toimii yhdy. Hs Islamilainen muotisuunnittelija. Kuka? Vaimoja kuritetaan ja naisia ahdistellaan kadulla ”huvin vuoksi” – Useimmat arabimiehet eivät usko, että tasa-arvo sopii omaan kulttuuriin, tutkimus kertoo - Ulkomaat. Saudi-Arabiassa naisten elämää säätelevät maailman tiukimmat rajoitukset – siksi rehtori Ziyadah al-Ruwaililla on meneillään erikoinen syksy Suomessa - Kotimaa - Helsingin Sanomat. Saudi-Arabian naisilla on edessään vielä lakeja suurempi este, kun he viimein pääsevät auton rattiin: miesten asenteet - Ulkomaat - Helsingin Sanomat.

Tanskalaispuolue lievensi aloitettaan burkakiellossa – rangaistus ei enää olisi pakollinen ”tanskalaisten arvojen” kurssi - Ulkomaat - Helsingin Sanomat. Saudi-Arabian naiset saavat pian ajaa autoa, mutta eivät sovittaa vaatteita pukukopissa tai käyttää miesten ovia – Tällaista on naisten elämä äärikonservatiivisessa maassa - Ulkomaat - Helsingin Sanomat. Tästä lähtee rauhan jihad – musliminuoret taistelevat ääri-islamisteja vastaan kouluissa ja somessa. Idea pahasta muslimista luotiin tuhat vuotta sitten, eikä kuva ole sen jälkeen muuttunut. Nuoret lukevat Raamattua ja uskottelevat sen olevan Koraanista: The Holy Quran Experiment. ”Olet suomalainen, ota huivi pois!” – Suomen muslimit kokevat yhä rajummin syrjintää - Kaupunki. Tunisia kumosi musliminaisten ja ei-muslimien avioliitot kieltävän lain – "Olemme esimerkki arabimaailmalle"

Suonpää: Islam uutisissa – pieleen menee joka kerta - Kirkko ja kaupunki. Libanonissa nainen saa päättää itse käyttääkö burkaa, Ranskassa ei. 22.02.2017 14:30 Samuli Suonpää Islam ja huivipakko nousivat taas otsikoihin. Ranskan populistien presidenttiehdokas Marine Le Pen kun vieraili Libanonissa ja kieltäytyi peittämästä päätään huivilla. Minä olen muslimi. Kaksi tarinaa huivin alta. Justin Trudeau Listens to Recitation of the Qur'an. Turbaaneja ja pitkiä helmoja – muslimifashionistat vaikuttavat sinunkin pukeutumiseesi - MyStyle.

ISLAM: USKONTO JOTA ET ENÄÄ SIVUUTTAA. Islamopas suomenkieliset sivut. Suomen Islamilainen Yhdyskunta. Islam09 Katsaus islamilaiseen maailmaan Naiset, perhe, seksuaaliterveys. Hs Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa. Hs Pyhiinvaellus. Pyhiinvaellus Hajj 2016: Chaotic but unforgettable. Hs Saudi-Arabia puuttuu urheilijoiden ”anti-islamilaisiin” kampauksiin. Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu. Hs Piilotetulla kameralla kuvatut imaamin puheet järkyttävät Tanskassa. Hyveellinen nuori haksahtaa Isisiin – värvättyjä matkannut Syyriaan Islam for dummies -kirjan kanssa - Isis-järjestö - Tiede. Päivi Nerg: Islamin haaste voi kääntyä positiiviseksi - Sana. Hs Miehet tukemassa naisten vapaata pukeutumista. Hs Arabimaiden nuorison selvä enemmistö vastustaa terroristiverkosto Isisiä ja pitää sitä pahimpana uhkana Lähi-idälle. Hs: Länsimaalaisten näkemys islamista.

How people in Muslim countries prefer women to dress in public. Vaikuttajaimaami: "Pääkaupunkiseudulle tarvitaan jopa viisi suurmoskeijaa" Mustien lippujen synkeä marssi: Isisin maailmankuva nojaa islamin sotaisaan historiaan - Isis-järjestö. Hs: Mitä eroa shiia- ja sunnimuslimeilla? Saako muslimi vaihtaa uskoaan? Mitä tarkoittaa sharia? 36 kysymystä ja vastausta islamista. HsMuslimien rukoushetkestä kannattaisi ottaa oppia työpaikoilla. Muslimiaktivisti Maryan Abdulkarim: ”Suomessa rasismista ja jopa rotuopista on tullut salonkikelpoista” Tältä näyttää muslimien jättiläismäinen pyhiinvaellus – hadž alkaa tänään Saudi-Arabian Mekassa. Hs Uusi Suurmoskeija ja sen keskellä oleva Kaaba heinäkuussa 2015 ilmasta kuvattuna. Virtual Large Mosques - 3D Virtual Tours. The Rites Of Hajj, Explained In 6 Minutes, As Annual Muslim Pilgrimage Approaches.