background preloader

Islam

Facebook Twitter

Justin Trudeau Listens to Recitation of the Qur'an. Turbaaneja ja pitkiä helmoja – muslimifashionistat vaikuttavat sinunkin pukeutumiseesi - MyStyle. Imaamin tytär Iman Aldebe jordanialaista äitiään kaavussaan levittämässä vaseliinia ja vauvatalkkia otsalleen.

Turbaaneja ja pitkiä helmoja – muslimifashionistat vaikuttavat sinunkin pukeutumiseesi - MyStyle

Niitä tarvittiin, jotta päähuivi pysyisi kiinni. Leuan alla huivi oli kiinni isoilla hakaneuloilla, jotka jättivät haavoja ihoon. Niin pukeutui tyypillinen musliminainen 1990-luvun Tukholmassa. – Tummat, muodottomat vaatteet ja huivit eivät imarrelleet äitiäni eivätkä hänen ystävättäriään, vaan tekivät heistä näkymättömiä.

ISLAM: USKONTO JOTA ET ENÄÄ SIVUUTTAA. Kauan on kaivattu julkaisua, joka voisi esitellä Islamin lyhyesti ja antaa siitä kokonaiskuvan.

ISLAM: USKONTO JOTA ET ENÄÄ SIVUUTTAA

Tämä kirjanen yrittää täyttää tarpeen. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä Islam ei ole pelkästään oppeja, tapoja ja seremonioita, vaan kokonainen elämäntapa, joka ohjaa ihmistä kaikessa ajattelussa ja teoissa sekä valmistaa hänet lyhyen siirtymävaiheen jälkeen kohtaamaan ikuisen Tuonpuoleisen. Islamopas suomenkieliset sivut. Suomen Islamilainen Yhdyskunta. Islam09 Katsaus islamilaiseen maailmaan Naiset, perhe, seksuaaliterveys.

Hs Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa. Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa Tukholma.

hs Norja haluaa kieltää burkat ja niqabit kouluissa

Norja haluaa kieltää kasvot kokonaan peittävät islamilaiset burkat ja niqabit kouluissa. Asian selvittäminen aloitetaan syksyn kuluessa, sanoi opetusministeri Torbjørn Røe Isaksen Vårt Land -lehden mukaan. Kielto olisi kansallinen ja se koskisi oppilaitoksia aina peruskouluista yliopistoihin. Røe Isaksen painotti, että se ei koskisi islamilaista hijab-huivia, joka ei peitä kasvoja. ”Haluan, että nuori kristitty tyttö voi kantaa ristiä näkyvästi.

Norjassa kasvot peittäviä huiveja näkyy hyvin vähän katukuvassa. Muun muassa oppositiossa oleva työväenpuolue on ajanut kasvot peittävien huivien kieltoa oppilaitoksissa. Norja on yksi monista Euroopan maista, joissa musliminaisten pukeutumista on haluttu säädellä viime aikoina. Ranska ja Belgia ovat molemmat on kieltäneet kasvot peittävien huivien käytön julkisilla paikoilla. Hs Pyhiinvaellus. Vuosittainen hadž-pyhiinvaellus Mekkaan saavutti huippukohtansa sunnuntaina, kun muslimit eri puolilta maailmaa kokoontuivat rukoilemaan kiviselle kukkulalle Saudi-Arabiassa.

hs Pyhiinvaellus

Kaikkiaan yli 1,8 miljoonaa ihmistä kerääntyi auringonnoususta lähtien Arafat-vuorelle ja sitä ympäröivälle tasangolle. Islamin mukaan juuri Arafat-vuorella profeetta Muhammed piti viimeisen saarnansa seuraajilleen. Useimmat pyhiinvaeltajat olivat pukeutuneet valkoiseen väriin, joka symboloi puhtautta ja yhtenäisyyttä sosiaaliluokasta ja kansallisuudesta riippumatta. Pyhiinvaellus Hajj 2016: Chaotic but unforgettable. It's one of the pillars of Islam that all Muslims who are financially and physically able must perform this journey at least once in their lifetime.

pyhiinvaellus Hajj 2016: Chaotic but unforgettable

I've personally been to the Hajj three times -- in 2005, 2006 and 2007. I went not as a pilgrim, but as a producer covering the event for CNN -- one of the most challenging but rewarding assignments I've ever been given. Hs Saudi-Arabia puuttuu urheilijoiden ”anti-islamilaisiin” kampauksiin. Saudi-Arabia puuttuu urheilijoiden ”anti-islamilaisiin” kampauksiin Saudi-Arabia on alkanut puuttua urheilijoiden anti-islamilaisiksi tulkittuihin kampauksiin.

hs Saudi-Arabia puuttuu urheilijoiden ”anti-islamilaisiin” kampauksiin

Paikallisen Arriyadiyah-sivuston mukaan Saudi-Arabian nuorisojärjestön johtaja pyysi tiistaina maan urheiluliittoja ja olympiakomiteaa tuomitsemaan ”qazaa-ilmiön”. Termillä hän viittasi irokeesikampauksiin, joita jotkut jalkapalloilijat suosivat. Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu. Yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen Pew Research Centerin tilastoissa Suomesta on nähtävissä muita Euroopan maita peilaava kehitys: kristinuskoa tunnustavien määrä pienenee, uskontokuntaan kuulumattomien määrä kasvaa.

Tutkimus: Suomessa muslimien määrä lähes viisinkertaistuu

Vuonna 2050 reilu 70 prosenttia väestöstä tunnustaa kristinuskoa, kun vuonna 2010 kristittyjä oli 80 prosenttia väestöstä. Uskontoa harjoittamattomien määrä sen sijaan kasvaa yhä: kun vuonna 2010 uskontokuntiin kuulumattomia oli 19 prosenttia väestöstä, vuonna 2050 heitä on 23 prosenttia. Islaminuskoisten määrä Suomessa lähes viisinkertaistuu 40 000:sta 190 000:een.

Prosentuaalisesti islaminuskoisia väestöstä oli vuonna 2010 0,7 prosenttia. Hs Piilotetulla kameralla kuvatut imaamin puheet järkyttävät Tanskassa. Piilotetulla kameralla kuvatut imaamin puheet järkyttävät Tanskassa Mikäli naimisissa oleva tai eronnut nainen tekee aviorikoksen eikä ole neitsyt, hänet pitää kivittää kuoliaaksi.

hs Piilotetulla kameralla kuvatut imaamin puheet järkyttävät Tanskassa

Muun muassa edeltävä lause on herättänyt kuluneen viikon aikana suurta huomiota Tanskassa. Tanskan TV2 näyttää paraikaa dokumenttisarjaa, jossa se tutkii, mitä tapahtuu maan moskeijoissa suljettujen ovien takana. Yllä kuvatusti puhui imaami Abu Bilal, kun toimittaja kuvasi piilotetulla kameralla Grimhøjvejn moskeijalla Aarhusissa. Imaami puhui naisille ja lapsille opintotilaisuudessa sharia-laista. Virallisessa haastattelussa linja oli toinen. ”Me olemme tanskalaisia, ja elämme sen mukaan”, moskeijan edustaja Oussama El-Saadi sanoi. Kerta ei ole ensimmäinen, kun Grimhøjvejn moskeija on Tanskassa otsikoissa. Hyveellinen nuori haksahtaa Isisiin – värvättyjä matkannut Syyriaan Islam for dummies -kirjan kanssa - Isis-järjestö - Tiede. Hyveellinen nuori haksahtaa Isisiin – värvättyjä matkannut Syyriaan Islam for dummies -kirjan kanssa Espoolainen nuorukainen sanoi menevänsä Turkkiin opiskelemaan, mutta matkustikin Syyrian taistelemaan.

Hyveellinen nuori haksahtaa Isisiin – värvättyjä matkannut Syyriaan Islam for dummies -kirjan kanssa - Isis-järjestö - Tiede

Australialainen poika lähti kotoa kalaan – ja nähtiin seuraavan kerran ääri-islamistisen Isis-järjestön propagandavideolla ase kädessä. Nuoria tyttöjä on karannut jihadistien vaimoiksi. Päivi Nerg: Islamin haaste voi kääntyä positiiviseksi - Sana. – Muslimit tuovat oman uskonsa vahvasti julki, mutta me luterilaiset kristityt olemme aika hiljaa, sanoo kansliapäällikkö Päivi Nerg. – Toivon, että ymmärtäisimme olla yhtä lailla ylpeitä uskonnostamme.

Päivi Nerg: Islamin haaste voi kääntyä positiiviseksi - Sana

Turvapaikanhakijoiden äkillinen tulva synnytti yhden rauhanajan hurjimmista hässäköistä viranomaisille. Suomen sisäisestä turvallisuudesta, kuten poliisista, palo- ja pelastuspalvelusta, rajavartiostosta, tullista ja maahanmuuttoasioista vastaava kansliapäällikkö on ollut tapahtumien keskipisteessä. Viranomaisten toiminta on herättänyt luottamusta. Hs Miehet tukemassa naisten vapaata pukeutumista. Miehet eri puolilta Irania lähettävät kuvia itsestään huivi päässä sosiaaliseen mediaan. Vieressä heillä on naispuolisia sukulaisia ja ystäviä paljain päin. My Stealthy Freedom -sivusto (Salavihkainen vapauteni) on iranilaisen toimittajan Masih Alinejadin perustama kampanja, joka vastustaa naisten huivipakkoa Iranissa.

Sivustolla on Facebookissa yli miljoona seuraajaa. Aluksi sivu julkaisi iranilaisten naisten lähettämiä kuvia itsestään ilman huivia julkisilla paikoilla. Vähän aikaa sitten Alinejad haastoi iranilaiset miehet kokeilemaan huntua. ”Olen shokissa. Alinejadin mukaan tarkoituksena saada miehet oivaltamaan, miltä huivipakko tuntuu naisista, jotka eivät usko hijabiin. ”Monet miehet sanovat, että hijab ei ole iso juttu, että maailmassa on paljon vakavampiakin ongelmia. Virtual Large Mosques - 3D Virtual Tours. The Rites Of Hajj, Explained In 6 Minutes, As Annual Muslim Pilgrimage Approaches. Hs: Länsimaalaisten näkemys islamista. Pariisin terrori-iskujen jälkeen on jälleen luettu tuhansissa kommenteissa iskujen todistavan, kuinka islam on pohjimmiltaan sodan uskonto. Jos tuntuu, että keskustelu ei oikein etene, tunne on aivan oikea. ”Keskustelu” on nimittäin jatkunut samanlaisena kohta tuhannen vuoden ajan.

Huhut, jotka on laitettu liikkeelle yli 900 vuotta sitten, liikkuvat yhä. Näin sanoo yhdysvaltalainen tietokirjailija ja tutkija Jonathan Lyons. Hän on entinen toimittaja, joka työskenteli yli 20 vuoden ajan uutistoimisto Reutersin kirjeenvaihtajana myös islamilaisissa maissa, kuten Iranissa Turkissa ja Indonesiassa. How people in Muslim countries prefer women to dress in public.

UPDATE: Read our Q&A with the author of the Univ. of Michigan study for more information on survey methods and to see how responses differed by gender, age, education and religion. An important issue in the Muslim world is how women should dress in public. A recent survey from the University of Michigan’s Institute for Social Research conducted in seven Muslim-majority countries (Tunisia, Egypt, Iraq, Lebanon, Pakistan, Saudi Arabia and Turkey), finds that most people prefer that a woman completely cover her hair, but not necessarily her face.

Vaikuttajaimaami: "Pääkaupunkiseudulle tarvitaan jopa viisi suurmoskeijaa" Helsinkiin suunnitteilla oleva suurmoskeijahanke on Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtajana toimivan Anas Hajjarin mukaan hyvä hanke, mutta ei riittävä. – Helsinkiin tarvitaan jopa kolme suurmoskeijaa, Anas Hajjar sanoo. Hajjarin mukaan erityisesti muslimien juhla-aikoina nykyisissä rukoushuoneissa on täyttä. Mustien lippujen synkeä marssi: Isisin maailmankuva nojaa islamin sotaisaan historiaan - Isis-järjestö. Väkivaltainen terrorijärjestö Isis kuohuttaa maailmaa. Isisin mustavalkoinen maailmankuva edustaa salafi-jihadismiksi kutsuttua fundamentalistista islamin suuntausta. Salafi-jihadistit ammentavat innoitusta islamin sotaisasta syntyhistoriasta, mutta heidän ideologiansa kytkeytyy tiiviisti maailmanpolitiikan mullistuksiin.

Ristiretkeilijät. Sionistit. Luopiot. Hs: Mitä eroa shiia- ja sunnimuslimeilla? Mitä eroa on shiia- ja sunnimuslimeilla? Saudi-Arabian ja Iranin välien nopea kiristyminen on nostanut jälleen pintaan shiia- ja sunnimuslimien väliset jännitteet. Saudi-Arabiaa johtavat sunnit, Irania shiiat. Molemmat alueelliset suurvallat tukevat uskonveljiään Lähi-idän konflikteissa. Tässä artikkelissa Ville Similä koettaa selittää, mitä eroa sunni- ja shiiamuslimeilla lopulta on. Hs Islamilainen muotisuunnittelija. Kuka? Iman Aldebe Syntynyt Uppsalassa vuonna 1984 jordanialaissyntyisille vanhemmille. Opiskellut oikeustiedettä ja journalistiikkaa.

Saako muslimi vaihtaa uskoaan? Mitä tarkoittaa sharia? 36 kysymystä ja vastausta islamista. Maailman toiseksi suurin uskonto islam esiintyy usein uutisotsikoissa – hyvässä ja pahassa. Lukijamme esittivät mieltä askarruttavia kysymyksiä islamista, me pyysimme niihin vastaukset Suomessa 28 vuotta asuneelta muslimilta Anas Hajjarilta ja Helsingin yliopiston tutkijalta Ilkka Lindstedtiltä. Syyrialaissyntyinen Anas Hajjar on uskonoppinut ja Suomen islamilaisen yhdys­kunnan imaami eli johtaja. Ilkka Lindstedt on tutkinut islamin varhaishistoriaa, mutta hän ei ole itse islamin­uskoinen. 1. HsMuslimien rukoushetkestä kannattaisi ottaa oppia työpaikoilla. Muslimiaktivisti Maryan Abdulkarim: ”Suomessa rasismista ja jopa rotuopista on tullut salonkikelpoista” Maryan Abdulkarim, 32, puhuisi mielellään kissavideoista. Niistä netin hauskoista videopätkistä, joissa kissanpentu änkeää piparipurkkiin tai koettaa saada itseään monta kertaa suuremman koiran leikkimään kanssaan.

Maryan rakastaa kissoja ja kissavideoita, mutta harva toimittaja haluaa puhua niistä hänen kanssaan. Sen sijaan hänet soitetaan paikalle, kun halutaan muslimin mielipide naisten alistamisesta tai itsemurhapommi-iskuista. Maryan on yhteiskunnallinen aktivisti, feministi ja muslimi, joka kuuluu AntirasismiX-verkoston perustajiin. Hän on myös Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja ja entinen Väestöliiton monikulttuurisuusasiantuntija. Tältä näyttää muslimien jättiläismäinen pyhiinvaellus – hadž alkaa tänään Saudi-Arabian Mekassa. Noin kaksi miljoonaa ihmistä pakkautuu tulevien päivien aikana Saudi-Arabian Mekkaan suorittaakseen pyhiinvaelluksen. Pyhiinvaellus eli hadž on maailman suurin vuosittainen uskonnollinen tapahtuma, johon jokaisen muslimin tulisi osallistua vähintään kerran elämässään, mikäli rahat ja terveys sallivat.

Hs Uusi Suurmoskeija ja sen keskellä oleva Kaaba heinäkuussa 2015 ilmasta kuvattuna. Hs Arabimaiden nuorison selvä enemmistö vastustaa terroristiverkosto Isisiä ja pitää sitä pahimpana uhkana Lähi-idälle.