background preloader

Ihmisoikeudet, ihmisoikeusrikkomukset

Facebook Twitter

Viima Lampinen on sukupuoleton ihminen - Elämä. Tämä sotarikoksista tuomittu kiduttaja ja murhaaja on asunut Suomessa jo 15 vuotta. - Kuukausiliite. Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki. Minullapas onkin akateeminen tutkinto, lällällää.

Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki

Ajattelin siksi avata teille, miten koulutukseni on seurausta vain älykkyydestä ja ahkeruudesta. Oma valinta. Minulla oli turvallinen lapsuus, opettajavanhemmat, talo täynnä kirjoja. Minulle ei koskaan sanottu, että sitten jos sinäkin pääset edes peruskoulusta. Sanottiin kun menet yliopistoon. Tämä on tietenkin omaa ansiotani. Järjestö: Ääriryhmät värväävät pakolaislapsia rahalla, ruoalla ja matkoilla Eurooppaan. Uusia jäseniä etsivät jihadistijärjestöt ovat ottaneet kohderyhmäkseen yksinäiset pakolaislapset ja -nuoret, varoittaa brittiläinen ääriajattelua tutkiva Quilliam-ajatushautomo tuoreessa raportissaan.

Järjestö: Ääriryhmät värväävät pakolaislapsia rahalla, ruoalla ja matkoilla Eurooppaan

Maanantaina julkaistun raportin mukaan äärijärjestöt, kuten esimerkiksi Isis tai Nigeriassa toimiva Boko Haram, ovat pyrkineet värväämään pakolaisleireillä asuvia lapsia ja nuoria esimerkiksi tarjoamalla rahaa, ruokaa tai maksamalla ihmissalakuljettajille heidän kuljettamisestaan. Raportista uutisoivat muun muassa Thomson Reuters Foundation ja The Guardian. ”En usko, että kaikki [Isisin] teot ovat hyviä, mutta he ovat antaneet minulle paljon. Minulla on paikka, missä nukkua, saan ruokaa, käyn koulua ja saan jonkin verran rahaa”, raportissa siteerataan Thomson Reuters Foundationin mukaan 15-vuotiasta poikaa. Raportti: Suomi on maailman vapain maa yhdessä Ruotsin ja Norjan kanssa – Syyria pitää perää. YhdysvaltalainenFreedom House -instituutti on julkaissut maailman maita koskevan listauksensa.

Raportti: Suomi on maailman vapain maa yhdessä Ruotsin ja Norjan kanssa – Syyria pitää perää

Suomi, Ruotsi ja Norja ovat raportin mukaan maailman vapaimmat maat, kun huomioon poliittiset oikeudet ja yksilönvapaudet. Pohjoismaat saavat raportissa täydet 100 pistettä. Kansalaisjärjestöjä - Ihmisoikeuskeskus / Människorättscentret / Human Rights Centre. Ihmisoikeustyötä tekee Suomessa laaja joukko kansalaisjärjestöjä.

Kansalaisjärjestöjä - Ihmisoikeuskeskus / Människorättscentret / Human Rights Centre

Niillä on suuri merkitys oikeuksien edistämisessä, tiedon levittämisessä ja ongelmiin puuttumisessa. Hs. St.

hs

Hs testi Kuinka etuoikeutettu olet? Kokeile Kuukausiliitteen testillä, kuinka etuoikeutettu olet verrattuna muihin Feminismi ei ole enää vain miesten ja naisten vallan vertailua. 2000-luvun intersektionaalisessa feminismissä sukupuolen rinnalla huomioidaan myös muut mahdolliset syrjintää aiheuttavat tekijät, kuten etninen tausta, seksuaali-identiteetti, luokka ja terveys.

hs testi Kuinka etuoikeutettu olet?

Ja miten nämä seikat vaikuttavat mahdollisuuksiin ja oikeuksiin, joita ihmisellä on? Hs Ihmisoikeuksia ei saa loukata. Demokratia perustuu ihmisoikeuksiin.

hs Ihmisoikeuksia ei saa loukata

Kaikille tämä ei ole itsestäänselvyys. Euroopan politiikkaan on ilmestynyt kasvava joukko ihmisiä, joiden mielestä demokratian toteutumiseen riittää vaalivoitto. Hs Suomen ihmisoikeustilanne huononee. Suomi on perinteisesti halunnut esiintyä maailmalla ihmisoikeuksien mallimaana.

hs Suomen ihmisoikeustilanne huononee

Suomen ihmisoikeustilanne on ollut verraten hyvä, ja suomalaiset päättäjät ovat halunneet edistää ihmisoikeuksia myös muualla maailmassa. Kansainväliseen oikeuteen perustuva järjestelmä ihmisoikeussopimuksineen on ollut Suomelle tärkeä. Parin viime vuoden kuluessa ilmapiiri ja asenteet ovat kuitenkin kiristyneet selvästi. Nykyisin julkisessa keskustelussa kyseenalaistetaan jopa Suomen mahdollisuudet noudattaa maata oikeudellisesti sitovia ihmisoikeussopimuksia.

Ihmisoikeuksien sivuuttamista perustellaan usein huonolla taloustilanteella, mutta eniten käytetty tekosyy näyttää olevan maailman pakolaistilanne ja viimevuotinen poikkeuksellisen suuri turvapaikanhakijoiden määrä. Hs. Berliini Jos Berliinissä kulkee katse maassa, jalkakäytävillä huomaa pieniä messinkilaattoja.

hs

Ne ovat Stolpersteineja, suomeksi kompastuskiviä. Niitä on nykyisin melkein joka korttelissa. Ja monet niistä saavat palan nousemaan kurkkuun. Hs Kyselytutkimus: Eurooppalaisille kelpaa kidutettu, koulutettu ja kristitty turvapaikanhakija. Koulutus ja varhaiskasvatus - Yhdenvertaisuusvaltuutettu. Missä tilanteissa syrjintää ilmenee koulutuksessa ja varhaiskasvatuksessa?

Koulutus ja varhaiskasvatus - Yhdenvertaisuusvaltuutettu

Opettajat tarvitsevat perus- ja täydennyskoulutuksessaan pedagogisia taitoja moninaisuuden kohtaamiseen sekä monipuolista ja ajantasaista tietoa eri vähemmistöistä. Aina yhdenvertaisuus ei kuitenkaan toteudu ja joku voi kokea itsensä ulkopuoliseksi ja syrjityksi. Opettajien tulisi löytää keinoja ottaa kaikki mukaan ja huomioida oppilaiden erityistarpeet. Opetusmateriaalit. Sinut on käännytetty Suomesta – kokeile, millaisia vaihtoehtoja sinulla on.

UNHCR/ihmisoikeudet/pakolaisuus. Vertaa vaatteiden Made in -maita. Nämä kaikki asiat ovat hyvin juuri nyt - Kotimaa - Nyt. Kymmenille tuhansille suomalaisille nämä viikot ovat elämän tärkeimpiä. Opintonsa aloittaneet oppivat vanhemmilta, mitä tarkoittaa olla palomies, lääkäri, insinööri tai opettaja. Me seurasimme näyttelijöiden koulun alkua. Miltä maailma näyttää muiden näkökulmasta? – HS:n grafiikka näyttää pakolaiskriisin taustat. Hs Lapsikuolleisuus/ihmisoikeudet. Lapsikuolleisuus on vähentynyt huimasti, yli miljardi ihmistä on nostettu köyhyydestä ja yhä harvempi joutuu käymään tarpeillaan pellolla tai ojassa. Ulkomailta kantautuvat uutiset kertovat usein sodasta, hävityksestä ja kuolemasta, ja hitaammin tapahtuva positiivinen kehitys jää huomaamatta. HS listasi kymmenen asiaa, josta ihmiskunta voi tänä vuonna iloita. Työetiikkaan ITUC Global Rights Index names world’s ten worst countries for workers.

The ITUC rights index ranks 141 countries against 97 internationally recognised indicators to assess where workers’ rights are best protected, in law and in practice. “Workers in the Gulf States where the draconian ‘kafala’ system is widespread endure many of the violations which make the Middle East and North Africa the world’s worst region for fundamental rights at work,” said ITUC General Secretary Sharan Burrow. “But in a worrying trend, European workers have witnessed the starkest deterioration of their rights in the last 12 months due to widespread government-imposed austerity measures taking effect.”

Hs Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Sotilaat ja siviilit, rikolliset ja heidän uhrinsa – ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, muistuttaa professori Martin Scheinin Kansanedustaja Laura Huhtasaari kirjoitti, että ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia. Kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin, mitä ajattelette tästä? ”Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Ei niihin oikeastaan kuulu lainkaan siviilin käsite. Jos puhutaan sodan oikeussäännöistä eli niin sanotusta humanitäärisestä oikeudesta, silloin erottelu taistelijoihin ja siviileihin on tärkeä. AlaOletaNormitnurin. Harjoitteita — Kaikki erilaisia - kaikki samanarvoisia. Naisista tehdään yhä esineitä, joilla myydään mitä tahansa – katsokaa vaikka tätä videota.

Miltä tuntuu tulla syrjityksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi? Pahalta, tietysti. Hs: vihapuhe ja häirintä. ”Aiemmin ulkoilin luonnossa ja lenkkeilin mielelläni, mutta nykyään oleilen mieluiten kotona. Patrick Stewart sketch: what has the ECHR ever done for us? Paljonko ihminen maksaa?