background preloader

Bild

Facebook Twitter

Art for Kids Archives. Förstå kunskapskraven: Att utveckla ett resonemang i svenska. Konst i skolan. ZENTANGLING AN AMAZING STAR. Wayne Thiebaud och geometriska efterrätter. Ett jätteroligt sätt att få in geometri i konsten är att studera Wayne Thiebauds mattavlor.

Wayne Thiebaud och geometriska efterrätter

Wayne Thiebaud föddes 1920 i Arizona och målade fråmst bakelser och annan mat. Han räknas till pop-konstens konstnärer. Tittar man på hans bilder kan man se finna massa exempel på geometriska former till exempel: Här kan man hitta elipser, cylindrar, rätblock, cirklar, kuber....allt på ett fat! Ex på geometriska figurer: Lektion_se_371_Rangoli_HS. Piet mondrians - S k p Google.

Bild - åk 5 - Världsberömda konstnärer/konsthistioria. Fågelås skola i Gate. 3D i skokartonger!

Fågelås skola i Gate

Eleverna ”bygger” ett känt konstverk i en skokartong. Några av kartongbyggena, olika klara, intill sina orginalmålningar: Konstverk i 3D, uppgiften. Vi startade terminen med oljepasteller och gjorde en gemensam totempåle och en del annat. Nu har vi startat med vattenfärg och penselteknik. Nu är det dags att måla höstlöv! Home - Mr Printables.

How to Draw 3D Shapes with Shading. Home » How to Draw 3D Shapes » with Shading In this lesson we will cover how you can draw 3D shapes with shading.

How to Draw 3D Shapes with Shading

It is all about pressing the pencil down on the paper with different strength, so that the color is stronger or lighter. If you spread these different values correctly, you get an awesome 3D effect. Shading is time consuming. Skapligt Enkelt. Målarbilder och foton. Målarbilder och foton. Busor! En trevlig liten bilduppgift som passar liten som stor.

Busor!

Från början skall eleverna inte veta vad det skall bli utan får i uppgift att göra ett antal färgpluttar på ett papper. När färgen torkat ger man dem var sin penna - helst en tunn svart penna, men det går med blyerts också. Sedan skall de göra karaktärer av sina färgpluttar. Uppgiften är att få fram olika uttryck och stämningar med bara några streck. Såhär la jag upp min lektion i åk 4: Tillfälle 1: Eleverna får i uppgift att göra 12 tumavtryck på ett ritpapper. Tillfälle 2: Jag ritar ett stort tumavtryck på tavlan. Elevernas förslag lät inte vänta på sig. Vi gjorde också en lycklig busa tillsammans, innan de själva fick göra sina tumavtryck till busor.

Det blev livliga diskussioner runt borden. Lektionen avrundades med en diskussion om att ge uttryck och karaktär åt ett tumavtryck. Page. Piet Mondrian. Att Blanda Grundfärger i akvarell. Jag har gjort några filmer om grundfärger, sekundär-färger och komplimentfärger, se under fliken video!

Att Blanda Grundfärger i akvarell

För att bli en bra akvarellmålare måste man först förstå hur man blandar grundfärgerna. Jag har gjort en enkel övning som man kan använda till grundfärgerna eller till vilka färger man än har i sin låda. Py är förkortning av Pigment yellow, PB= Pigment blue, PR = Pigment red etc. Olika fabrikörer kan ha samma namn på en färg men olika pigment i därför kan det vara bra att även titta på pigmenten, vad står det på tuben eller koppen att den innehåller? Det finns en rad olika defenitioner av begreppet grundfärg. För att försvåra alltihopa så finns det både kalla och varma nyanser i en och samma färg.

Grundskolan, åk 4–9 - Nationalmuseum. I menyn till vänster hittar du lärarhandledningar för respektive skolstadium.

Grundskolan, åk 4–9 - Nationalmuseum

Handledningarna är målgruppsanpassade och tematiska och innehåller fakta, bilder, tips, idéer och övningar. Du kan använda materialet för att planera egna lektioner i klassrummet. Extra bra i klassrummet Här nedan har vi listat några lärarhandledningar som lämpar sig speciellt bra att använda klassrumsbaserat: Min mapp Bild - konstnärer på Pinterest. Skapligt enkelt i bildundervisning. Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen?

Skapligt enkelt i bildundervisning

Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke. Nedan ger jag exempel på uppgifter som skulle kunna passa till de olika delarna i det centrala innehållet. Det är svårt att göra uppdelningen 1-3/4-6 då många uppgifter går att anpassa till åldrarna. Samtidigt som jag gjorde sammanställningen här, insåg jag att det fanns en utmaning för mig att fylla i de luckor som uppdagades. Men tills dess hoppas jag att sammanställningen kan vara en hjälp så som den är. Foliegubbar. De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra.

Foliegubbar

Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. Hans verk kan vara en utgångspunkt för arbetet. Learn to Draw Tutorials for Kids. Färglägg Ritmallar och Pyssla. Målarbilder Konst.

Learn to Draw Animals. Print and enjoy our Learn to Draw Animals pages for kids of all ages.

Learn to Draw Animals

Kids can use our step by step illustrations to discover how to draw all sorts of animals and build up their skills and confidence in the process...plus they are just good fun! You could build up a whole folder of these printable pages for rainy days - teachers might even want to laminate them and keep them ready as a time-filler or reward. And of course many of them tie into classroom themes, too. We have over 80 of these animal drawing pages so you are sure to find one that appeals! How to Draw. Målarbilder på coloringpages.se.