background preloader

Beteg

Facebook Twitter

Dyshidrosis. This condition is not contagious to others, but the compromised integument can increase susceptibility to infection, and the accompanying itching can be a source of psychological duress.

Dyshidrosis

Symptoms Small blisters with the following characteristics: Causes Causes of dyshidrosis are unknown. However, a number of triggers to the condition may include: Allergic reactions of various kinds, including allergies to nickel which is present in many foods and vitamins (i.e. oatmeal, canned foods).[4]A randomized, double-blind, placebo-controlled cross-over study by the University Medical Center Groningen reported that dishydrosis outbreaks on the hands increased significantly among those allergic to house dust mites, following inhalation of house dust mite allergen.[5]

Allergia: a legfurcsább kiváltó okok. Az allergia kiváltó okai között olyan mindennapi tényezők is szerepelnek, mint a napsütés, a víz és a hideg levegő. Allergia a hidegre A bőrben hideg levegővel, vízzel vagy hideg tárgyakkal érintkezve allergiás reakció kezdődhet. A hidegre való allergiát általában a 4°C alatti hőmérséklet váltja ki. Az érintett bőrfelület kipirosodik, megduzzad és viszket ni kezd. Hideg étel fogyasztásakor a duzzanat az ajkakon, hideg tárgyak érintésével a kézen jelenik meg.

Az allergia leggyakrabban gyermek és fiatal felnőtt korban jelentkezik, és néhány év alatt magától elmúlik. Vízallergia. Allergiás eredetű bőrbetegségek. A bőrbetegségek jelentős részének a hátterében az immunrendszer működésének valamilyen zavara áll.

Allergiás eredetű bőrbetegségek

Ezek közé tartoznak az allergiás mechanizmuson alapuló betegségek. Az allergia túlérzékenységet jelent, amikor a szervezet egy adott hétköznapi anyagra túlzott védekezéssel reagál, mintha az káros lenne. Azt az anyagot (molekulát), amely ezt a reakciót kiváltja, allergénnek nevezzük. A már kialakult érzékenység hosszú ideig megmarad. Az immunrendszer sejtjei az allergének ellen úgynevezett antitestet termelnek, s ha e kettő találkozik, kialakul az allergiás reakció.

Az allergiás reakciókat két csoportba oszthatjuk. Annyit még érdemes tudni az allergiáról, hogy az allergén antitest találkozás során biológiailag aktív anyagok, úgynevezett mediátorok keletkeznek, melyek felelősek a reakció során kialakult tünetekért. Csalánkiütés Általában elmondható, hogy “normális” esetben a csalákiütés lezajlik néhány nap alatt. Ekcéma Diszhidrózis Gyógyszerek által okozott kiütések (Forrás: InforMed.hu) Napidoktor.hu Allergiás tünetek a zamatos epertől. Nyírfapollen és eper Az eper fogyasztását követő tünetek megjelenésének több oka is lehet.

napidoktor.hu Allergiás tünetek a zamatos epertől

A svéd Lund University biokémikusai az eperben is megtalálták azt a fehérjét, amely nagy szerkezeti hasonlóságot mutat a korábban nyírfapollenben azonosított allergénnel. A két anyag közti szerkezeti hasonlóság miatt pedig könnyen jelentkezhet keresztallergia. A keresztallergiáknál a tüneteket okozó étel fogyasztásakor a szájüregben lép fel az allergiás válasz. Ilyen esetben a szájüregben kellemetlen viszketés alakul ki, ajakduzzanat, nyelvduzzanat, garatvizenyő, hasi görcsök jelentkezhetnek.

Az allergiás reakció feltehetően összefüggésben áll az eper színével, a kutatók ugyanis megvizsgálták a Sofar névre keresztelt eperfajtát is, melynek jellegzetessége, hogy a megszokott pirostól eltérően, fehér színű. Hisztamin és bőrtünetek A jelenlegi ajánlások alapján 2 éves kor alatti kisgyermekek számára az eper fogyasztása nem javasolt. Mikor forduljunk orvoshoz? Forrás: Kötőhártya betegségei - Informed Orvosi és Életmód portál. Mintha millió apró homokszem lenne benne, szúr és folyton viszket.

Másnak fel sem tűnik, csak a tükörben látja, hogy a szeme olyan, mintha sírt volna. Van, aki a huzatra, van, aki a számítógépre fogja. Máskor az ok tisztázatlan. Mit tegyünk, hogy ne legyen nyusziszemünk? A szemgyulladás többféle okra vezethető viszsza. A szemfehérje bevörösödését többnyire gyulladás okozza. Ne dörzsölje! Kötőhártya-gyulladás gyakran megfázással kapcsolatban lép fel. Különösen gyakori a vírus vagy baktérium okozta szemgyulladás ősszel és télen. Klórérzékenység Gyakran túlingerlés következménye a kötőhártya-gyulladás, ez fordul elő, ha hosszabb ideig tartózkodunk füstös helyiségben vagy huzatban.

Miért lesz vörös a szem? Szemfájás, Szemgyulladás okai - Szemfájás és szemgyulladás gyógyítás. A meglehetősen gyakori kötőhártya gyulladást, többféle tényező kiválthatja, mint fizikai sérülések, vírusok, baktériumok, a szembe bekerülő idegen anyagok esetleg sugárzás.

Szemfájás, Szemgyulladás okai - Szemfájás és szemgyulladás gyógyítás

A sugárzás esetén érdemes megemlíteni a nyáron igazán veszélyes ultraibolya fénysugárzást. A kötőhártya gyulladást duzzanat, szúró fájdalom és kivörösödés jellemzi. Olykor a begyulladt szem váladékot is kibocsájt magából.A begyulladt szemet borogassuk gyulladáscsökkentő gyógynövényekkel, mint a kamilla, a kövirózsa vagy a szemvidítófű, a tünetek elmulasztása érdekében.Gyakori külső szembetegség, a könnytömlő gyulladás, amikor is a könnyelvezető csatorna eldugul, így állandó könnycsorgás áll be.

A betegség ellen, borogatást, szemfürdőket lehet bevetni. A szem szaruhártyájának megbetegedései, a szem látóképességét erőteljesen csökkentik, így a szaruhártyán jelentkező gyulladások, fekélyek, sérülések vagy gennyesedés, könnyezést, fájdalmakat illetve fényiszonyt idézhetnek elő. Fekete áfonya Székfű Pipacs Kapor. Mosódió héj Sapos (500g), mosódió használata.

Mosódió bemutatása A mosódió a Délkelet-Ázsiában őshonos Sapindus Mukorossi fa termése.

Mosódió héj Sapos (500g), mosódió használata

Héja nagy koncentrációban tartalmaz saponint, mely vízzel érintkezve jelentős mosóerővel rendelkezik. A hagyományos mosószerekkel ellentétben a mosódióban nincsenek allergizáló vegyszerek, adalékok. Lényegében az intelligens mosószerek környezetbarát alternatívája. Fontos! Jellemzői - Olcsó: olcsóbb, mint a vegyszeres mosás, hiszen 500 g mosódió átlagosan 100-150 adag mosásra elegendő! Mosódió használata - Tegyen 6-8 félszem mosódió héjat a vászontasakba (5 kg-os mosásnak megfelelő adag). - A tasakot tegye a szennyessel együtt a mosógépbe. - Mindenfajta textíliához és minden mosási hőfokon használható. - Egy adag mosódió 2-4 alkalommal használható fel újra (amíg ragacsos).

Fontos! Áttérés a bio mosásra A hagyományos mosópor leváltásakor előfordulhat, hogy a mosógép dobja ideiglenesen mattá válik. Miért környezetbarát, öko termék Személyes tapasztalat Mosódió - a kezdetek Saját tapasztalatok Végszó Kiszerelés.