background preloader

Digital delaktighet

Facebook Twitter

Create screencasts and screen recordings the easy way. Presentera online. Visste du att du helt gratis kan göra en kort presentation online? Det passar lika bra för dig som är elev och ska redovisa ett arbete, som för dig som är lärare och vill göra en introduktion till ett arbetsområde eller en kort presentation inom ditt ämne. Det är inte särskilt svårt. Även du som aldrig publicerat något på nätet förut kan vara igång på en halvtimme. I den här resursen hittar du länkar till resurser som ger en lång rad möjligheter. Förmodligen vill du ha både bild och ljud i din presentation. Tycker du det känns lite läskigt att publicera din redovisning online? Respektera andras upphovsrätt Även om du publicerar olistat är det viktigt att du respekterar andras upphovsrätt, eftersom den svenska lagen om upphovsrätt inte tillåter att man distribuerar digitala kopior av andras verk.

Är din presentation ett skolarbete och du vill använda bakgrundsmusik rekommenderar jag Multimediabyråns musikarkiv. Systersajten Samarbeta online. Home. TeachPaperless. Välkommen till Nacka gymnasium! Kista Folkhögskola. Wikiversity. Välkommen till WikiversityAll världens kunskap till alla världens människor Onsdagen den 16 april 2014.

Just nu finns det 562 sidor, 28 kurser,8OER och 3 forskningsprojekt. Välkommen På Wikiversity skapar vi och använder fritt undervisningsmaterial. Här finns kurser, öppna lärresurser (OER), forskningsprojekt och en aktiv gemenskap av lärare, forskare, studenter och andra intresserade. Du kan studera det du vill, på din nivå och i din takt. Wikiversity har av Wikimedia Foundations styrelse tilldelats den huvudsakliga uppgiften att vara en samarbetsplattform för studier och forskning, men det ingår även att i samarbete mellan alla användare utarbeta de riktlinjer och regler som ska gälla för alla Wikiversitys språkprojekt.

Utvalt projekt Surdegsbröd i en korg. I surdegsbakning för hemmabagaren ges en introduktion till surdegsbakning. Att baka med surdeg handlar om att få bröd att jäsa helt utan konventionell jäst. Mer Nyheter Komma igång Vill du börja? Kommunikation Wikiversity på andra språk. Wikiversity. Wikiversitys logotyp Wikiversity är en wiki som ägs av Wikimedia Foundation med syftet att låta användare skapa, dela och ta del av öppna läromedel och forskningspublikationer. Denna typ av material är i allmänhet inte tillåtet på Wikipedia, eftersom det inte har encyklopedisk karaktär och kan innehålla originalforskning som inte kan bekräftas med källreferenser. Projektet startades 15 augusti 2006. Det är flerspråkigt och finns för närvarande på 10 språk, inklusive svenska.

På en särskild betawebbplats finns information på ytterligare 43 språk. Resurser samlas i lärprojekt (learning projects), som är flersidiga enheter med anknytning til ett särskilt ämne. Ett lärprojekt kan syfta till att fungera som kursmodul eller lärmodul, och kan innefatta kursmaterial, självtest i form av flervalsfrågor, videofilmer, slideshows/lecturenotes, mm. Wikiversity syftar även till att erbjuda plats för originalforskning och kollaborativ författande av forskning. Se även[redigera | redigera wikitext] It Ikapp. PIM. Länsbibliotek Östergotland - stödjer och utvecklar kommunala biblioteken.

Välkommen - Digitalis filosofi. Till hemsidan för boken Digitalis filosofi, utgiven på .SE:s förlag och producerad av Infontology. Det finns många uppfattningar om Internet och de möjligheter och konsekvenser som ”nätet” kan ha. Den här boken lägger ett pussel där bitarna utgörs av mänskliga relationer, datorer, tankemodeller och olika sätt att uppleva verkligheten. I pusslet kan man ana ett mönster. Vad som verkar vara helt olika saker kan i själva verket hänga nära samman. I Digitalis filosofi, som ingår i .SE:s serie Internetguider, ger vi ett både djupare och vidare perspektiv på den digitala världen än man vanligen stöter på. Vi berättar om hur det mesta som händer på nätet och med digitaliserad information är osynligt, på många fler sätt än vad som framkommer i den vanliga rapporteringen.

Här finner du bokens alla noter med länkar, en rad länktips samt nya texter och kommentarer kring bokens ämne. Inledning (noter) 1. 2. 3. 4. Länktips.