background preloader

Tjej och killgrupp

Facebook Twitter

Channel 4 News. 11 anledningar till att Linnéa, 25, är ett geni på Instagram. Linnéa ger bäst comebacks till män på nätet.

11 anledningar till att Linnéa, 25, är ett geni på Instagram

Linnéa Claeson är handbollsspelare på elit-nivå och efter varje match får hon mellan 20-30 meddelanden från okända män på nätet. Meddelanden innehåller allt från sexinviter, kommentarer om hennes kropp – och dickpics. – Jag har fått såna här meddelanden ända sedan jag var tio-elva år men det har eskalerat sedan jag blev elitidrottare, började få framgångar med handbollen och mer publicitet. Då har det bara kommit fler meddelanden, säger Linnéa till Sportbladet. UR Tänk till. Glad lucia! Varför? Det finns ju inga bröst att hålla. Åttaåriga dottern tittar storögt, bedjande på mig: – Mamma, kan inte jag få en behå?

Varför? Det finns ju inga bröst att hålla

Jag: – Nej. Varför skulle du få det? Dottern uppfodrande: Därför bryr jag mig inte om vem du ligger med. Jag skiter högaktningsfullt i vem du vill ligga med.

Därför bryr jag mig inte om vem du ligger med

Flaggorna som svajar över Stockholm handlar inte om det. Regnbågsflaggor har fört människors talan genom historien. Allt från inkaindianer och tyska 1500-tals­revolutio­närer till partier och freds­rörelser har använt den som en symbol för en ny era. Social förändring. Jag har helt tappat lusten att vara man. Härmed anmäler jag mig för ett mentalt könsbyte.

Jag har helt tappat lusten att vara man

Jag har nämligen tappat lusten att vara man. Det känns ungefär ­lika attraktivt som att ­vara dinosaurie, silverfisk eller idiot. Ja, ni förstår ju vad det handlar om. Män som drar manlig­heten i smuts­en genom att bära sig illa åt mot kvinnor. Om ombytta roller i en våldtäkt: Vad hade han på sig då? - Alexandra Algerydh. ”Hade han en fleecejacka på sig?!

Om ombytta roller i en våldtäkt: Vad hade han på sig då? - Alexandra Algerydh

Då är det hans eget fel eftersom han var klädd i så lättantändligt material. Han bad ju nästan om att någon skulle sätta eld på honom.” ”Om han inte ville att någon skulle sätta eld på honom så kanske han skulle ha stannat inomhus.” ”Han var förmodligen full också. Att dricka alkohol ökar alltid risken att någon ska vilja sätta eld på dig.” Låt mig förklara varför papporna inte behöver ett fars dag-grattis. Jag har funderat på det här med fars dag som inträffar på söndag.

Låt mig förklara varför papporna inte behöver ett fars dag-grattis

Att uppmärksamma män, på samhällsnivå, för sitt föräldraskap känns olustigt. Låt mig förklara varför, skriver Manuela Fredriksson. 1. Allt som allt tar pappa knappt ut 25 procent av föräldradagarna för att spendera tid med sina barn. 2. KIT - Hur ändrar man de hårda attityder som lätt frodas i... Varför feminism behövs. På begäran: program om feminism, jämställdhet och genus.

För ett tag sedan fick vi en fråga på Twitter om att göra en lista över UR:s program om rasism.

På begäran: program om feminism, jämställdhet och genus

När det var gjort fick vi ett nytt önskemål. Här är våra rekommendationer på program kring feminism, jämställdhet och genus. På ur.se finns mer för den som vill söka på egen hand. Women Who Changed the World.