background preloader

Retorik

Facebook Twitter

Så håller du sommarens bästa tal – Moa Berglöf och Fredrik Wikingsson tipsar. ”Man ska hålla talet hemma för sig själv.

Så håller du sommarens bästa tal – Moa Berglöf och Fredrik Wikingsson tipsar

Då hör man direkt om något låter konstigt eller om det är alldeles för långt”, säger Moa Berglöf. Foto: Anders Hansson. Göran Perssons presskonferens om Anna Lindhs död den 11 september 2003. Timbuktus tacktal. (Jason Diakité). Alice Bah talar på nationaldagen. Det kungliga bröllopet: Prins Daniels tal. Här är världens bästa tal 2014 - foretagande. GÖR ERT EGNA #TALASOMTED. Lärarmaterial och handledning #talasomTED Här finns lärarhandledning, grafik och helt enkelt ett litet start-kit för er att komma igång med just ert #talasomTED.

GÖR ERT EGNA #TALASOMTED

Allt detta får användas med licensen CC BY-SA och det betyder lite förenklat att ni får använda allt material och göra om det hur ni vill så länge ni fortsätter att dela på lika villkor. Lärarhandledning Lärarhandledning #talasomTED PDF. Festligt lärande - hyllningstal i Svenska 3. I kursen Svenska 3 ingår ett moment i retorik.

Festligt lärande - hyllningstal i Svenska 3

Eleverna ska dels kunna analysera tal med hjälp av retoriska begrepp och dels kunna använda retoriska verkningsmedel i egna tal. Det är ett roligt arbetsområde i kursen! Det finns mycket bra tal i olika genrer på webben att titta och lyssna på. Retorik – rätt att tala, vett att lyssna.

Presentationsteknik 5 mars 2010. Ett talarkiv med svensk retorik och tal på svenska.