background preloader

Monikielisyys, toiminnallisuus ja digiloikka

Facebook Twitter

English grammar and vocabulary exercises – Speakspeak. English news and easy articles for students of English. UR Skola - Kunskapsbanken. Mama Lisa's World: Children's Songs and Nursery Rhymes from Around the World. Ajankohtaista. Tuoreimmat materiaalit löytyvät tältä sivulta.

Ajankohtaista

Uusin materiaali on ylimpänä. Materiaali avautuu linkitetyistä sanoista uudelle välilehdelle.​ ​​​​​​ Kansainvälisyyttä Yyterissä ​​​​​​​​​​Yyterin henkeä luomassa Opetusneuvos Paula Mattila​, OPH ​​​​ ​​​​​​​Miten kansainvälisyys ja globaalit haasteet näkyvät opetussuunnitelmauudistuksessa? Verkkotyökaluja viestintään, vuorovaikutukseen ja tulosten levittämiseen Koordinaattori Tuomas Huhtala, POLKKA​​​ Kansainvälisyyden mentoriohjelma​​ ​Koordinaattori Tiina Sarisalmi, Mentorihanke. Toiminnallinen suomen kielen opetus ja oman äidinkielen tukeminen var… Kieliä kehiin! Tampereen kaupungin kielirikasteisen hankkeen blogi. Koulu monikielistä oppilasta varten. Inklusiivisen opetuksen eetokseen kuuluu, että yksilön koulukypsyyden sijaan mietitään koulun kypsyyttä ottaa vastaan kaikenlaiset oppijat.

Koulu monikielistä oppilasta varten

Erityispedagogiikan terminä tunnettu inkluusio soveltuu myös kielitietoisuus-ajatteluun. Yksilön kielitaidosta on välillä käännettävä fokus yhteisön kielitietoisuuteen, jotta päästään päivittämään monikielisen luokan ja kouluyhteisön toimintatapoja. Syksyllä 2016 käyttöön otetussa opetussuunnitelmassa kielitietoisuuden käsite on isossa roolissa, kun se on mainittu toimintakulttuurin kehittämistä ohjaavaksi periaatteeksi (luku 4.2).

Kielitietoisuus ei liity ainoastaan kaikkien kieliaineiden kielikasvatukseen, vaan se on koko yhteisön työskentelykulttuuria muokkaava tekijä. Mitä tällä oikein tarkoitetaan? Kielitietoisuus-käsitteen sisältö riippuu siitä, millaisesta kielinäkemyksestä käsin sitä tarkastellaan. Kieltenvälistä risteilyä Huipun maineen ovat Suomen kouluille rakentaneet tavalliset luokanopettajat laadukkaalla luokkahuonetyöllä. Lähteet. Selvitys perusopetuksen digitalisaatiosta valmistunut - Artikkeli - Valtioneuvoston kanslia. Selvitysraportti ” Perusopetuksen oppimisympäristöjen digitalisaation nykytilanne ja opettajien valmiudet hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä ” on valmistunut.

Selvitys perusopetuksen digitalisaatiosta valmistunut - Artikkeli - Valtioneuvoston kanslia

Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisu on toteutettu osana valtioneuvoston vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Selvityksen toteuttajaksi valittiin Tampereen yliopiston TRIM-tutkimusyksikkö. Selvityksen tavoitteena oli saada selville mm. millainen on oppimisympäristöjen digitalisaation nykytilanne perusopetuksessa eri puolilla maata, miten digitaalisia oppimisympäristöjä hyödynnetään osana opetusta sekä mitkä ovat opettajien edellytykset hyödyntää digitaalisia oppimistuotteita.

Lisäksi raportissa tuodaan esille opetuksen digitalisaation esteitä sekä sitä edistäviä tekijöitä. Hello Ruby. NordicEdu. Digi muuttaa työtapoja. Hyvä oppimateriaali koostuu aina parhaiten oppimista tukevista aineksista, Edita-kustannuksen kustannuspäällikkö Hanna Sokratous sanoo. – Painetun kirjan ansioksi mainitaan usein, että siitä on helppo hahmottaa kokonaisuuksia ja laajuuksia ja siihen on helppo syventyä.

Digi muuttaa työtapoja

Lukemisen ja työskentelyn tavat kuitenkin muuttuvat. – Paperi tai digikirja – kumpi vaan, kunhan ovat hyvin tehtyjä, tiivistää Helsingin normaalilyseon äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, filosofian tohtori Helena Ruuska. Digitalisoituminen monipuolistaa oppimateriaaleja. – Samaan pakettiin voidaan koota monimediaista materiaalia, jolloin aineistoa on helppo soveltaa erilaisiin oppimistapoihin.

Oppimateriaalit muuttuvat kuten muukin tietoympäristö. – Digimateriaalien kustantamiseen pitäisi löytyä niin rahaa kuin älyäkin. Opetus perustuu tavoitteisiin, sisältöihin, menetelmiin ja arviointiin. – Opettajan sähköisiä opetusmateriaaleja käytetään kuitenkin jo paljon. Rekolan koulun 3B-luokka on työn touhussa. Media- ja digitaidot. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista.

Media- ja digitaidot

Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Miksi pyydämme täydentämään profiilia? Nimimerkillä näyt muille käyttäjille esimerkiksi keskustelupalstoilla. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu. Voit nyt palata takaisin sovellukseen puhelimesi valikosta ja jatkaa sen käyttöä.

TEMMELLYS - Toiminnallisuutta matematiikkaan: Digivinkit. Learning Foreign Languages In A Digital World. What are the goals you are looking to achieve with the experiment?

Learning Foreign Languages In A Digital World

In this experiment our aim is to support oral language learning and development especially in languages that are scarcely used on a daily basis. The goal is encourage children to learn and use less common languages diversely and fluently, just as they do with English language. How will the experiment be scheduled and how will it be put into practice? This project has begun during Spring 2016 with training teachers and planning the following school year together. During Fall 2016 we will concentrate on following especially a group of 3rd grade students who will begin studying a new, foreign language (French, German, Russian). Is this a new experiment or is this based on an existing one? This experiment is part of the big change happening in the school culture which we will now expand to the language learning department as well.

Describe why you feel it is meaningful to be a part of HundrED. Yle selvitti: Koulujen välinepulaa paikataan oppilaiden älypuhelimilla – kuka korvaa, jos laite hajoaa? Uusi opetussuunnitelma painottaa digitaalista oppimista, mutta monilla kouluilla on liian vähän välineitä. koulu 15.12.2016 klo 06:05päivitetty 12.1.2017 klo 15:38 "Koko alakoululla on kymmenen iPadia eikä laitteita saa läheskään aina, kun se olisi opetuksen kannalta järkevää.

Yle selvitti: Koulujen välinepulaa paikataan oppilaiden älypuhelimilla – kuka korvaa, jos laite hajoaa?

Myös atk-luokka tietokoneineen on yleensä varattu", kirjoittaa yli kahdensadan oppilaan koulun opettaja Yle Uutisten kyselyssä. Kymenlaaksolaisen opettajan kommentti kuvaa arkea monilla alakouluilla, vaikka uusi opetussuunnitelma painottaa digitaalista oppimista. Kuntien ja yksittäisten koulujen välillä on kuitenkin suuria eroja. . – Vaihtelu on todella suurta kuntien välillä. Usein myös netin takkuilu mutkistaa alakoulujen opetusta. Omia laitteita käytetään omalla vastuulla Kun uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan digitaalista oppimista aiempaa enemmän, laitepulaa paikkaillaan yleisesti oppilaiden omilla älypuhelimilla. Hellström: Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: Digiloikka. Luentomuistiinpanot. Digiloikka.

Hellström: Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: Digiloikka. Luentomuistiinpanot.

Miten turvataan menestyvä peruskoulu tulevaisuudessa? MUISTIINPANOT Tein vanhanaikaisesti muistiinpanoja Musiikkitalossa pidetyssä Koulutuksen digiloikka-seminaarissa. Alustajia oli kuusi. Kullakin aikaa 15-20 minuuttia. Nappasin lainauksia myös Twitteristä.Hallituksen kärkihanke: uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihinOpetusneuvos Armi Mikkola, opetus- ja kulttuuriministeriö Mikkola esitteli varsin ylpeänä Hallituksen Uusi Peruskoulu-hanketta, jonka kolme keskeistä iskulausetta ovat: ops eläväksi, pedagoginen vapaus ja huoli alueellisista eroista. Hanke jakaa opetuksen järjestäjille 90 miljoonaa euroa. Miten uudet opetussuunnitelmat tukevat digiloikan toteutumista? Nissilä avasi uutta opsia nimenomaan TVT:n näkökulmasta. Digiloikka leikkiin. Hiiripiiri-materiaalit. Oppimispolku.