background preloader

Monikielisyys, toiminnallisuus ja digiloikka

Facebook Twitter

Mama Lisa's World: Children's Songs and Nursery Rhymes from Around the World. Ajankohtaista. Tuoreimmat materiaalit löytyvät tältä sivulta.

Ajankohtaista

Uusin materiaali on ylimpänä. Materiaali avautuu linkitetyistä sanoista uudelle välilehdelle.​ Toiminnallinen suomen kielen opetus ja oman äidinkielen tukeminen var… Kieliä kehiin! Tampereen kaupungin kielirikasteisen hankkeen blogi. Koulu monikielistä oppilasta varten. Inklusiivisen opetuksen eetokseen kuuluu, että yksilön koulukypsyyden sijaan mietitään koulun kypsyyttä ottaa vastaan kaikenlaiset oppijat.

Koulu monikielistä oppilasta varten

Erityispedagogiikan terminä tunnettu inkluusio soveltuu myös kielitietoisuus-ajatteluun. Yksilön kielitaidosta on välillä käännettävä fokus yhteisön kielitietoisuuteen, jotta päästään päivittämään monikielisen luokan ja kouluyhteisön toimintatapoja. Syksyllä 2016 käyttöön otetussa opetussuunnitelmassa kielitietoisuuden käsite on isossa roolissa, kun se on mainittu toimintakulttuurin kehittämistä ohjaavaksi periaatteeksi (luku 4.2). Kielitietoisuus ei liity ainoastaan kaikkien kieliaineiden kielikasvatukseen, vaan se on koko yhteisön työskentelykulttuuria muokkaava tekijä. Mitä tällä oikein tarkoitetaan? Selvitys perusopetuksen digitalisaatiosta valmistunut - Artikkeli - Valtioneuvoston kanslia. Selvitysraportti ” Perusopetuksen oppimisympäristöjen digitalisaation nykytilanne ja opettajien valmiudet hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä ” on valmistunut.

Selvitys perusopetuksen digitalisaatiosta valmistunut - Artikkeli - Valtioneuvoston kanslia

Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisu on toteutettu osana valtioneuvoston vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Selvityksen toteuttajaksi valittiin Tampereen yliopiston TRIM-tutkimusyksikkö. Selvityksen tavoitteena oli saada selville mm. millainen on oppimisympäristöjen digitalisaation nykytilanne perusopetuksessa eri puolilla maata, miten digitaalisia oppimisympäristöjä hyödynnetään osana opetusta sekä mitkä ovat opettajien edellytykset hyödyntää digitaalisia oppimistuotteita.

Lisäksi raportissa tuodaan esille opetuksen digitalisaation esteitä sekä sitä edistäviä tekijöitä. Hello Ruby. NordicEdu. Digi muuttaa työtapoja. Hyvä oppimateriaali koostuu aina parhaiten oppimista tukevista aineksista, Edita-kustannuksen kustannuspäällikkö Hanna Sokratous sanoo. – Painetun kirjan ansioksi mainitaan usein, että siitä on helppo hahmottaa kokonaisuuksia ja laajuuksia ja siihen on helppo syventyä.

Digi muuttaa työtapoja

Lukemisen ja työskentelyn tavat kuitenkin muuttuvat. – Paperi tai digikirja – kumpi vaan, kunhan ovat hyvin tehtyjä, tiivistää Helsingin normaalilyseon äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, filosofian tohtori Helena Ruuska. Media- ja digitaidot. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista.

Media- ja digitaidot

Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. TEMMELLYS - Toiminnallisuutta matematiikkaan: Digivinkit. Learning Foreign Languages In A Digital World. Yle selvitti: Koulujen välinepulaa paikataan oppilaiden älypuhelimilla – kuka korvaa, jos laite hajoaa? Uusi opetussuunnitelma painottaa digitaalista oppimista, mutta monilla kouluilla on liian vähän välineitä. koulu 15.12.2016 klo 06:05päivitetty 12.1.2017 klo 15:38.

Yle selvitti: Koulujen välinepulaa paikataan oppilaiden älypuhelimilla – kuka korvaa, jos laite hajoaa?

Hellström: Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: Digiloikka. Luentomuistiinpanot. Digiloikka.

Hellström: Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: Digiloikka. Luentomuistiinpanot.

Miten turvataan menestyvä peruskoulu tulevaisuudessa? MUISTIINPANOT Tein vanhanaikaisesti muistiinpanoja Musiikkitalossa pidetyssä Koulutuksen digiloikka-seminaarissa. Digiloikka leikkiin. Hiiripiiri-materiaalit. Oppimispolku.