background preloader

ΙΑΤΡΙΚΑ 2

Facebook Twitter

Επιβίωση/Θυμάρι: εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα. Πώς να το χρησιμοποιήσεις - ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. Επιβίωση με θυμάρι: Εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα – Πώς να το χρησιμοποιήσεις. Έχει την δύναμη να εξολοθρεύει τα μικρόβια εντός του χρονικού διαστήματος των εξήντα (60) λεπτών!

Επιβίωση με θυμάρι: Εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα – Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Οι κρητικοί από πολύ παλιά με θυμάρι έτριβαν τα ούλα τους για να θεραπεύσουν την ουλίτιδα. Τα τελευταία χρόνια κλινικές μελέτες το έχουν επιβεβαιώσει, οι αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες του θυμαριού είναι όντως αποτελεσματικές για την οδοντική πλάκα την ουλίτιδα και την τερηδόνα. Βιταμίνη D: Πού θα την βρείτε - Πόση χρειάζεστε ανά ηλικία - Τι να προσέχετε - Iatropedia.gr. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι φτιαγμένο για να παίρνει βιταμίνη D (vitamin d) μέσω του δέρματος (την παράγει με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία) και μέσω όχι από το στόμα (μέσω της διατροφής).

Βιταμίνη D: Πού θα την βρείτε - Πόση χρειάζεστε ανά ηλικία - Τι να προσέχετε - Iatropedia.gr

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής δομής των οστών. Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για τους περισσότερους ανθρώπους για να πάρετε τη βιταμίνη D που χρειάζεστε. ΑΛΑΤΙ…. Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. Τσιγάρο, ή αλάτι; Αν σας έθεταν αυτό το δίλημμα τι θα απαντούσατε; Άλλοι θα λέγατε : « και τα δύο», άλλοι θα λέγατε : «κανένα από τα δύο.» και άλλοι ένα από τα δύο .Και τα δυο είναι κατηγορούμενοι στο εδώλιο.

ΑΛΑΤΙ…. Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ

Το επίσημο ελληνικό κράτος έχει κηρύξει πόλεμο κατά του τσιγάρου. Γιατί καθαρίζετε συνέχεια τον λαιμό σας – Δείτε τις πιθανές αιτίες - Iatropedia.gr. Από Μιχάλης Θερμόπουλος Σύμφωνα με το Κέντρο Αλλεργίας Clarity η συσσώρευση βλέννας στο πίσω μέρος του λαιμού, που προκαλεί ένα σταθερό “γαργάλημα”, μπορεί να έχει πολλές αιτίες, όπως:

Γιατί καθαρίζετε συνέχεια τον λαιμό σας – Δείτε τις πιθανές αιτίες - Iatropedia.gr

Βιταμίνη D: Με ποιες ασθένειες συνδέεται - Κίνδυνοι - Δοσολογία [vid] - Iatropedia.gr. Αλλά η περισσότερη βιταμίνη D (το 80-90% που χρειάζεται το σώμα) παράγεται στον οργανισμό μέσω της απευθείας έκθεσης στο ηλιακό φως.

Βιταμίνη D: Με ποιες ασθένειες συνδέεται - Κίνδυνοι - Δοσολογία [vid] - Iatropedia.gr

Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να παραχθεί στο εργαστήριο ως φάρμακο/συμπλήρωμα διατροφής. Με ποιες ασθένειες συνδέεται. Τέλος εποχής για την χοληστερίνη - Εναλλακτική Δράση. 5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδα. Η φλεγμονή του βλεννογόνου των ρινικών κόλπων είναι γνωστή ως ιγμορίτιδα.

5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδα

Αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν διαρκώς μια λύση δοκιμάζοντας διάφορα φάρμακα, αλλά προφανώς οι περισσότεροι βρίσκουν λύση μόνο προσωρινά. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες σπιτικές συνταγές με μηλόξυδο οι οποίες αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή και αποτρέπουν την επανεμφάνισή της. Το μηλόξυδο έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες κι έτσι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο στη θεραπεία της ιγμορίτιδας. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Ε, Β1 και Β2, οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση από τη λοίμωξη. Ce qui arrive lorsqu'elle place une pince à linge sur son lobe d'oreille est vraiment dingue! - Trucs et Astuces - Les meilleurs trucs et astuces pour vous faciliter la vie.

Je suis loin d’être hypocondriaque, mais comme tout le monde j’ai ma part de bobos et petites maladies.

Ce qui arrive lorsqu'elle place une pince à linge sur son lobe d'oreille est vraiment dingue! - Trucs et Astuces - Les meilleurs trucs et astuces pour vous faciliter la vie

Tout le monde ici vous dira que je suis le premier à attraper un rhume. Dès que les journées raccourcissent et que la noirceur se pointe plus tôt, j’ai immédiatement l’impression que je vais attraper quelque chose. Toutefois, mon reflexe ne devrait pas être d’aller immédiatement trouver la bouteille de sirop contre la toux ou ces comprimés casse-grippe. Nous vivons dans une société hyper médicalisée et il est extrêmement facile de penser que tous les problèmes de santé peuvent être réglés à l’aide d’un produit vu à la télévision. Το μουρουνελαιο δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό θέμα που αφορα το ιχθυελαιο και ΕΔΩ: copyright Το Ιχθυέλαο Βοηθα:Την καρδιά…Το αίμα…Τους συνδέσμους… Το γαστρεντερικό..Τον εγκέφαλο…Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό..πανίσχυρο φάρμακο(;)..πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και οχι το χημικό οπλοστάσιο…Ανήκει στην κατηγορία των..απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας με 25+ μόρια άνθρακα..Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας….Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι;Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίςτην παρουσία του..προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα..τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι..χωρις ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα (σε κυτταρικό επίπεδο) καταρρεει..

Το μουρουνελαιο δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο

Πως να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – Συνταγή για το καλύτερο φυσικό αντιγριπικό. Άρθρο του Dave Mihalovic Η Φύση διαθέτει το απόλυτο εμβόλιο κατά της γρίπης και προσφέρει μια καθαρή κι εξαιρετικά ισχυρή τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος που ένα εμβόλιο δεν μπορεί καν να ανταγωνιστεί.

Πως να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – Συνταγή για το καλύτερο φυσικό αντιγριπικό

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ιός του κοινού κρυολογήματος είναι πιο σταθερός στις χαμηλές θερμοκρασίες κι έτσι μπορεί να επιβιώνει και να μεταφέρεται με τον αέρα σε ξηρό και κρύο περιβάλλον. ΤΟ «ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Η οστεοαρθρίτιδα των χεριών. Οι αρθρίτιδες είναι παθήσεις που μπορούν να προσβάλουν οποιαδήποτε άρθρωση του οργανισμού.

Η οστεοαρθρίτιδα των χεριών

Λόγω του ότι υπάρχουν πολλές αρθρώσεις μέσα στο χέρι, οι πιθανότητες για αρθρίτιδα του χεριού είναι πολλές. Οι αρθρίτιδες του χεριού είναι συνήθως αρκετά οδυνηρές. Παθήσεις των Αρθρώσεων και Πόνος - Αρθρίτιδα - Ορθοπεδική - Ρευματολογία - Υγεία. Οι παθήσεις των αρθρώσεων είναι από τις συχνότερες παθήσεις του ανθρώπου και προκαλούν συνήθως πόνους και παραμορφώσεις. Πράγματι, επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 3 ασθενείς που έρχονται στο ιατρείο του παθολόγου ή του γενικού γιατρού πάσχουν από κάποια νόσο των αρθρώσεων. Εάν κάποιος επιχειρήσει την ταξινόμηση αυτών των παθήσεων θα πρέπει να τις διαχωρίσει σε 3 βασικές ομάδες: Στην πρώτη ομάδα ανήκουν οι παθήσεις που ο κόσμος συνηθίζει να ονομάζει αρθριτικά και οι γιατροί οστεοαρθρίτιδες.

Πρόκειται για χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων που εμφανίζονται σε μέσες ή μεγαλύτερες ηλικίες. Σπόροι Κουφοξυλιά, Σαμπούκος (Sambucus nigra) Passionflower: Μ' ένα ραβδί κουφοξυλιάς... Πάνε κοντά είκοσι χρόνια από τότε που ήπια πρώτη φορά παγωμένο ρόφημα ανθέων κουφοξυλιάς, elderflower cordial όπως λέγεται στη Βρετανία. Μας το είχε σερβίρει μια φίλη καλόγρια στο μοναστήρι του Εσσεξ στη νότια Αγγλία, και το ήπιαμε καθισμένες (η φίλη μου η Ζωή κι εγώ) σε κάτι χαμηλά καθίσματα δίπλα στο τροχόσπιτο της μοναχής. Υπέροχο. Αστράγαλος ο μεμβρανώδης (astragalus membranaceus) - Ιδιότητες. ~ Η τροφή μας το φάρμακό μας. Home » » Αστράγαλος ο μεμβρανώδης (astragalus membranaceus) - Ιδιότητες. Αστράγαλος ο μεμβρανώδης (astragalus membranaceus) - Ιδιότητες. Ο Αστράγαλος φύεται κυρίως στην Κίνα. Η ρίζα του είναι αυτή που χρησιμοποιείται θεραπευτικά. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, για την πρόληψη κρυολογημάτων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, καρκίνο ακόμα και AIDS.

Διαθέτει επίσης αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες. Το χαμομήλι καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη. Πρόσφατες κλινικές και εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι το χαμομήλι όχι μόνο χαλαρώνει, αλλά μειώνει σημαντικά το άγχος και την κατάθλιψη. Σε μια πρόσφατη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ διαπιστώθηκε ότι το χαμομήλι χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και λειαίνει τις μυϊκές ίνες.

Τα αποτελέσματα αυτά αναφέρονται ειδικά στη χρήση των 3 βασικών συστατικών του χαμομηλιού, την απιγενίνη, τη λουτεολίνη και τη βισαβολόλη (όλα ανήκουν στην κατηγορία της υδροξυλάσης). Η ικανότητα του χαμομηλιού να καταπραΰνει και να ηρεμεί τον οργανισμό αποδείχτηκε επίσης σε μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eulji στη Νότια Κορέα. Σε 56 ασθενείς που υποβάλλονταν σε θεραπεία της στεφανιαίας νόσου και χειρουργική επέμβαση εφαρμόστηκε αρωματοθεραπεία με συνδυασμό λεβάντας, χαμομηλιού και νερολί. Περί Ιπποκρατείου Διατροφής. Ο Ιπποκράτης, ο μεγαλύτερος γιατρός της ανθρωπότητας και ουσιαστικός θεμελιωτής της ιατρικής επιστήμης, συνήθιζε να λέει στους μαθητές του: «Ας γίνει η τροφή σας, φάρμακό σας». Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν δυναμώνουν τα οστά.

Άρθρο του ερευνητή και επαγγελματία υγείας Marco Torres. Συστατικό του πράσινου τσαγιού μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του στόματος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Penn State, μια ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι μπορεί να πυροδοτήσει έναν μηχανισμό ο οποίος σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του στόματος αφήνοντας τα υγιή ανέπαφα. Φασκόμηλο το εξαγνιστικό. Φασκόμηλο Salvia officanalis. Τα συμπτώματα από την έλλειψη βιταμίνης Β12. Η βιταμίνη Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Έρευνα-ΣΟΚ: Τι ζημιά μπορεί να κάνει ΕΝΑ ενεργειακό ποτό στο σώμα σας. Άλλη μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι η βιταμίνη C εξοντώνει τον καρκίνο. Μέντα: Οι πανίσχυρες ιδιότητές της και τρόποι χρήσης. Γνωστή από την αρχαιότητα, η μέντα είναι ένα βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. Υπέρτονο Θαλασσινό Νερό: Η Φυσική Λύση για την Αντιμετώπιση της Έντονης Ρινικής Συμφόρησης (Ιανουάριος 2008)

15 τρόποι για να προστατευθείτε από το κρυολόγημα. Γρίπη και κρυολόγημα: Για πόσες μέρες είναι μεταδοτικά.