background preloader

ΙΑΤΡΙΚΑ 2

Facebook Twitter

«Ο εγκέφαλος ζητά ενισχύσεις από την κοιλιά» Αλθαία: Το αρχαίο αγριολούλουδο και οι ευεργετικές του ιδιότητες. Όνομα: Αλθαία Επιστημονική Ονομασία: Althaea Officinalis Οικογένεια: Μαλαχοειδή Άλλα Ονόματα: δενδρομολόχα ή νερομολόχα Αλθαία: η ονομασία της προέρχεται από το αρχαία ελληνικό ρήμα αλθαίνω που σημαίνει θεραπεύω, γιατρεύω και μάλλον αυτό εξηγεί από μόνο του τις τόσες θεραπευτικές της ιδιότητες.

Αλθαία: Το αρχαίο αγριολούλουδο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

6 ιστοί του σώματος που μπορούν να αναγεννηθούν μέσω της διατροφής. Άρθρο του ερευνητή Sayer Ji Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Μπορεί να φανεί περίεργο σε μερικούς και ειδικά σε όσους ακολουθούν τη συμβατική ιατρική, αλλά στην πραγματικότητα η φυσική κατάσταση του σώματος είναι η αδιάκοπη αναγέννησή του.

6 ιστοί του σώματος που μπορούν να αναγεννηθούν μέσω της διατροφής

Χωρίς τη διαδικασία της συνεχούς λειτουργίας των κυττάρων μέσα στο σώμα – η ζωή και ο θάνατος είναι ασταμάτητα συνυφασμένα – το θαύμα του ανθρώπινου οργανισμού δεν θα υπήρχε. Όταν προκύψει κάποια ασθένεια, η εκφυλιστική διαδικασία υπερέχει της αναγεννητικής. Σε αυτό το σημείο η ιατρική μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποκτήσει την ισορροπία του με τρόφιμα, βότανα, θρεπτικά συστατικά και θεραπευτική ενέργεια, ώστε να επέλθει η ίαση. Αναγέννηση του νευρικού συστήματος. 11 σημάδια που δείχνουν ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα κοινό κρυολόγημα. Είναι ένα απλό κρυολόγημα ή κάτι άλλο; Οι γιατροί εξηγούν πώς να καταλάβετε αν έχετε ένα συνηθισμένο κρυολόγημα ή κάτι σοβαρότερο που απαιτεί ιατρική παρακολούθηση, όπως βαριά γρίπη, στρεπτόκοκκο, μηνιγγίτιδα ή λοιμώδη μονοπυρήνωση.

11 σημάδια που δείχνουν ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα κοινό κρυολόγημα

Είναι κρυολόγημα ή κάτι άλλο; Χρύσανθος Ζαμπούλης: Η υπέρταση, το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας υγείας. Τα γιατροσόφια της γιαγιάς: Το κρεμμύδι ως φάρμακο σε διδακτορική διατριβή. Τις παραδοσιακές χρήσεις του κρεμμυδιού ως φαρμάκου για τα κρυολογήματα, τον βήχα, τις μολύνσεις, διερευνά διδακτορική διατριβή που επικεντρώνεται στη λαϊκή ιατρική, στην περιφέρεια του νομού Δράμας.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς: Το κρεμμύδι ως φάρμακο σε διδακτορική διατριβή

Γιατροσόφια με κρεμμύδια που προέκυψαν από προσωπικές συνεντεύξεις ηλικιωμένων κατοίκων του νομού, καταγράφονται στη διατριβή, όπως το αντιπυρετικό με κομμένες φέτες κρεμμυδιού, τοποθετημένες στο κάτω μέρος του πέλματος και δεμένες με διάφανη μεμβράνη για όλη τη διάρκεια της νύχτας! Η δύναμη της μέντας: 15 από τα σημαντικότερα οφέλη της - Εναλλακτική Δράση. Aγαπημένο φαρμακευτικό βότανο των αρχαίων πολιτισμών, φύλλα μέντας έχουν βρεθεί ακόμα και σε Αιγυπτιακές πυραμίδες που χρονολογούνται πριν το 1.000 π.Χ.

Η δύναμη της μέντας: 15 από τα σημαντικότερα οφέλη της - Εναλλακτική Δράση

Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες έχουν τώρα επιβεβαιώσει ότι αυτό το αξιοσημείωτο φυτό διαθέτει περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες απ’ ό,τι πιστεύαμε. Η μέντα, της οικογένειας των χειλανθών αρωματικών φυτών, μπορεί μέχρι τώρα να μην αποτελούσε βασικό σας συστατικό στην κουζίνα και να την είχατε κρύψει σε κάποιο απομονωμένο ράφι. Όμως, αν και οι περισσότεροι το χρησιμοποιούμε για αρωματικούς λόγους ή ίσως και ως επιπλέον γεύση στο τσάι μας, λίγοι γνωρίζουν τις επιστημονικά επιβεβαιωμένες θεραπευτικές της ιδιότητες. Οι αρχαίοι βέβαια φαίνεται να γνώριζαν την φαρμακευτική της αξία, ειδικά στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Αποξηραμένα φύλλα μέντας έχουν βρεθεί στο εσωτερικό Αιγυπτιακών πυραμίδων, ένα στοιχείο αρκετά εντυπωσιακό. Οι 5 σημαντικότερες αιτίες της φλεγμονής (και πώς να δράσετε για την καθεμία) - Εναλλακτική Δράση.

Οι φλεγμονές δεν είναι εγγενώς βλαβερές· για την ακρίβεια, η φλεγμονή πρόκειται για την φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε μια απειλή.

Οι 5 σημαντικότερες αιτίες της φλεγμονής (και πώς να δράσετε για την καθεμία) - Εναλλακτική Δράση

Οι χρόνιες φλεγμονές, ωστόσο, πυροδοτούνται όταν έχουν συσσωρευτεί πολλοί προ-φλεγμονώδεις «υποκινητές» και το σώμα νιώθει ότι χρειάζεται να ενεργοποιεί συνεχώς τον αμυντικό μηχανισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκτενή συμπτώματα, από καθημερινούς πονοκεφάλους και πρήξιμο μέχρι θολωμένη σκέψη. Και ενώ υπάρχουν εξετάσεις αίματος (όπως το CRP) που μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τη φλεγμονή, όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκες. Γι’ αυτό και εδώ, θα σας τα κάνουμε όλα πιο εύκολα.

Παρακάτω υπάρχουν πέντε από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν χρόνιες φλεγμονές. 10 λόγοι για να καταναλώνουμε το πραγματικό, φρέσκο βούτυρο - Εναλλακτική Δράση. Το βούτυρο έχει δυσφημιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το τέλος του προηγούμενου αιώνα με την αύξηση της κατανάλωσης της μαργαρίνης, η οποία πια ενοχοποιείται για trans λιπαρά.

10 λόγοι για να καταναλώνουμε το πραγματικό, φρέσκο βούτυρο - Εναλλακτική Δράση

Πιο πρόσφατα, το βούτυρο παραγκωνίστηκε για χάρη του ελαιόλαδου και άλλων ειδών λαδιού. Ποιες ασθένειες δημιουργούνται από ψυχολογικές αιτίες. Οι περισσότερες αιτίες ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, θυμός, οργή, γκρίνια, ενοχή, θλίψη, εγωισμός, ζήλια.

Ποιες ασθένειες δημιουργούνται από ψυχολογικές αιτίες

20 τρόποι να μειώσετε τις φλεγμονές: Ένας λειτουργικός γιατρός εξηγεί - Εναλλακτική Δράση. Ο κίνδυνος εμφάνισης φλεγμονών είναι συνεχής και η χρόνια φλεγμονή είναι αυτή που μας προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα.

20 τρόποι να μειώσετε τις φλεγμονές: Ένας λειτουργικός γιατρός εξηγεί - Εναλλακτική Δράση

Με αυτό στο νου μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα επίπεδα εμφάνισης της στον οργανισμό μας. Γιατί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι, μόνο αν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι. Υπάρχει μια απλή εξέταση αίματος που προτείνω σε όλους τους ασθενείς μου. Μεσοπλεύρια νευραλγία. Μεσοπλεύρια νευραλγία.

Μεσοπλεύρια νευραλγία

Νευραλγία: Συμπτώματα και αντιμετώπιση. Οι νευραλγίες αποτελούν σοβαρές κρίσεις πόνου που εκτείνονται κατά μήκος της διαδρομής ενός από τα νεύρα σας. Μπορεί να οφείλονται σε κάκωση ή ερεθισμό του νεύρου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η αιτία είναι άγνωστη. Ο πόνος στα νεύρα ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Πόνος στα πλευρά, πλευροδυνία, νευραλγία. Ποια η αιτία και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό; - MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA.

Του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr Έντονος πόνος στην δεξιά πλευρά. Έφτιαξαν νανοτσίπ που αναδημιουργεί ιστούς και όργανα [ΒΙΝΤΕΟ] Η μικροσκοπική συσκευή που δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταφέρει νέο DNA ή RNA στα κύτταρα του δέρματος, αλλάζοντας έτσι τη λειτουργία τους και προκαλώντας την αναγέννηση των ιστών και των οργάνων. Οι 6 τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά σου. Αυγά Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής τα αυγά μειώνουν την εμφάνιση εγκεφαλικού κατά 12% χάρη στα καροτενοειδή τους και τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Εξίσου ωφέλιμη για την καρδιά και η αργινίνη.

Ένα αυγουλάκι την ημέρα κάνει καλό. Αγγούρι: Τα «άγνωστα» οφέλη του για τον οργανισμό - Εναλλακτική Δράση. Αν θέλετε να κάνετε μια πιο υγιεινή διατροφή, προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά στο διαιτολόγιό σας, τα αγγούρια αποτελούν μια σπουδαία επιλογή. Δύσπνοια: 10 κοινές αιτίες και τρόποι θεραπείας - Εναλλακτική Δράση.

Φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σας - Εναλλακτική Δράση. Βρώμη: Γιατί αξίζει να τρώτε κάθε πρωί - Εναλλακτική Δράση. Το ταπεινό αυτό δημητριακό μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά είναι πλούσιο σε θρεπτικές ιδιότητες. Τη βρώμη τη βρίσκουμε και σε μορφή ολόκληρου καρπού, αλλά χρειάζεται αρκετό χρόνο για να μαγειρευτεί και έχει σκληρότερη υφή από το είδος βρώμης που συνήθως χρησιμοποιούμε. Όταν αγοράζετε λοιπόν βρώμη, βεβαιωθείτε ότι είναι σε μορφή νιφάδων ή πλιγουριού, που περιέχουν και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Επιβίωση/Θυμάρι: εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα. Πώς να το χρησιμοποιήσεις - ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. Επιβίωση με θυμάρι: Εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα – Πώς να το χρησιμοποιήσεις. Βιταμίνη D: Πού θα την βρείτε - Πόση χρειάζεστε ανά ηλικία - Τι να προσέχετε - Iatropedia.gr. ΑΛΑΤΙ…. Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. Γιατί καθαρίζετε συνέχεια τον λαιμό σας – Δείτε τις πιθανές αιτίες - Iatropedia.gr. Βιταμίνη D: Με ποιες ασθένειες συνδέεται - Κίνδυνοι - Δοσολογία [vid] - Iatropedia.gr. Αλλά η περισσότερη βιταμίνη D (το 80-90% που χρειάζεται το σώμα) παράγεται στον οργανισμό μέσω της απευθείας έκθεσης στο ηλιακό φως. Τέλος εποχής για την χοληστερίνη - Εναλλακτική Δράση. 5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδα. Ce qui arrive lorsqu'elle place une pince à linge sur son lobe d'oreille est vraiment dingue! - Trucs et Astuces - Les meilleurs trucs et astuces pour vous faciliter la vie.

Το μουρουνελαιο δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. Πως να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – Συνταγή για το καλύτερο φυσικό αντιγριπικό. ΤΟ «ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Η οστεοαρθρίτιδα των χεριών. Παθήσεις των Αρθρώσεων και Πόνος - Αρθρίτιδα - Ορθοπεδική - Ρευματολογία - Υγεία. Σπόροι Κουφοξυλιά, Σαμπούκος (Sambucus nigra) Passionflower: Μ' ένα ραβδί κουφοξυλιάς... Αστράγαλος ο μεμβρανώδης (astragalus membranaceus) - Ιδιότητες. ~ Η τροφή μας το φάρμακό μας.

Το χαμομήλι καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη. Περί Ιπποκρατείου Διατροφής. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν δυναμώνουν τα οστά. Συστατικό του πράσινου τσαγιού μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του στόματος. Φασκόμηλο το εξαγνιστικό. Τα συμπτώματα από την έλλειψη βιταμίνης Β12. Έρευνα-ΣΟΚ: Τι ζημιά μπορεί να κάνει ΕΝΑ ενεργειακό ποτό στο σώμα σας. Άλλη μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι η βιταμίνη C εξοντώνει τον καρκίνο. Μέντα: Οι πανίσχυρες ιδιότητές της και τρόποι χρήσης. Υπέρτονο Θαλασσινό Νερό: Η Φυσική Λύση για την Αντιμετώπιση της Έντονης Ρινικής Συμφόρησης (Ιανουάριος 2008) 15 τρόποι για να προστατευθείτε από το κρυολόγημα. Γρίπη και κρυολόγημα: Για πόσες μέρες είναι μεταδοτικά.