background preloader

ΙΑΤΡΙΚΑ 2

Facebook Twitter

Συμπτώματα που δείχνουν Διαβήτη. Κράμπες, θολή όραση, απώλεια βάρους, εύκολη κούραση, υπνηλία, φαγούρα. Περίπου 1,5 στους 10 Έλληνες έχει διαβήτη και περίπου 1,5 στους 10 Έλληνες έχει προδιαβήτη.

Συμπτώματα που δείχνουν Διαβήτη. Κράμπες, θολή όραση, απώλεια βάρους, εύκολη κούραση, υπνηλία, φαγούρα

Ο αριθμός των ατόμων με Διαβήτη στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Τα συμπτώματα του διαβήτη ποικίλλουν ανάλογα με το πόσο υψηλές είναι οι τιμές της γλυκόζης στο αίμα σας. Αν και η ενημέρωση για τις αιτίες και τα πρώιμα συμπτώματα του διαβήτη είναι ευρεία τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν, υπάρχουν πολλοί που αν και τα γνωρίζουν, δεν τα αντιμετωπίζουν εγκαίρως. Μερικά συμπτώματα του διαβήτη παρεξηγούνται κυρίως από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ως συμπτώματα γήρανσης.

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα του διαβήτη; Στον διαβήτη τύπου 1, τα συμπτώματα συχνά εμφανίζονται ξαφνικά και μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή, επομένως η διάγνωση γίνεται συνήθως αρκετά γρήγορα. Άνθρωποι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα, ενώ άλλες ενδείξεις μπορεί να περάσουν απαρατήρητες επειδή θεωρούνται συνέπεια της «προχωρημένης ηλικίας» . • Πονοκεφάλους. Mikropragmata.lifo. Του Δρ.

mikropragmata.lifo

Νικόλα Διέτη Ph.D *Ο Δρ Νικόλας Διέτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Ο εγκέφαλος ζητά ενισχύσεις από την κοιλιά» Ο πεπτικός εγκέφαλος είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο που παράγει και ρυθμίζει με ακρίβεια τουλάχιστον 40 νευροδιαβιβαστές.

«Ο εγκέφαλος ζητά ενισχύσεις από την κοιλιά»

H Xάνα Λούτσακ, βιοχημικός και συντάκτρια του περιοδικού GEO, σε ένα από τα κείμενά της αναφέρει: «Η κοιλιά, με το ιδιοφυές πεπτικό της σύστημα, με το ανήσυχο περιεχόμενό της και τα σημάδια που εκπέμπει, έχει προκαλέσει όσο ποτέ άλλοτε το ενδιαφέρον των ερευνητών επιστημόνων. […] Μετά την ανακάλυψη σχετικά με την κίνηση του γαστρεντερικού σωλήνα, θέλησαν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που προκαλεί την κίνηση […] έκοψαν τις νευρικές συνδέσεις με τα υπόλοιπα όργανα και το κεντρικό νευρικό σύστημα του σκύλου. Καμία πληροφορία από τον εγκέφαλο ή τον νωτιαίο μυελό δεν έφτανε στο απομονωμένο μέρος. Οποιοδήποτε άλλο όργανο θα παρέλυε […] ωστόσο, όταν άσκησαν πίεση στα όργανα, εκείνα αντέδρασαν με ένα κύμα σύσπασης […] άρα υπήρχαν κάποια εσωτερικά νεύρα που ευθύνονταν γι’ αυτή την κίνηση. Αλθαία: Το αρχαίο αγριολούλουδο και οι ευεργετικές του ιδιότητες. Όνομα: Αλθαία Επιστημονική Ονομασία: Althaea Officinalis Οικογένεια: Μαλαχοειδή Άλλα Ονόματα: δενδρομολόχα ή νερομολόχα Αλθαία: η ονομασία της προέρχεται από το αρχαία ελληνικό ρήμα αλθαίνω που σημαίνει θεραπεύω, γιατρεύω και μάλλον αυτό εξηγεί από μόνο του τις τόσες θεραπευτικές της ιδιότητες.

Αλθαία: Το αρχαίο αγριολούλουδο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

6 ιστοί του σώματος που μπορούν να αναγεννηθούν μέσω της διατροφής. Άρθρο του ερευνητή Sayer Ji Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά Μπορεί να φανεί περίεργο σε μερικούς και ειδικά σε όσους ακολουθούν τη συμβατική ιατρική, αλλά στην πραγματικότητα η φυσική κατάσταση του σώματος είναι η αδιάκοπη αναγέννησή του.

6 ιστοί του σώματος που μπορούν να αναγεννηθούν μέσω της διατροφής

Χωρίς τη διαδικασία της συνεχούς λειτουργίας των κυττάρων μέσα στο σώμα – η ζωή και ο θάνατος είναι ασταμάτητα συνυφασμένα – το θαύμα του ανθρώπινου οργανισμού δεν θα υπήρχε. Όταν προκύψει κάποια ασθένεια, η εκφυλιστική διαδικασία υπερέχει της αναγεννητικής. Σε αυτό το σημείο η ιατρική μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποκτήσει την ισορροπία του με τρόφιμα, βότανα, θρεπτικά συστατικά και θεραπευτική ενέργεια, ώστε να επέλθει η ίαση. Αναγέννηση του νευρικού συστήματος. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φυσικών ουσιών με αποδεδειγμένα νεύρο-αναγεννητικά αποτελέσματα.

Αναγέννηση ήπατος. 11 σημάδια που δείχνουν ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα κοινό κρυολόγημα. Είναι ένα απλό κρυολόγημα ή κάτι άλλο; Οι γιατροί εξηγούν πώς να καταλάβετε αν έχετε ένα συνηθισμένο κρυολόγημα ή κάτι σοβαρότερο που απαιτεί ιατρική παρακολούθηση, όπως βαριά γρίπη, στρεπτόκοκκο, μηνιγγίτιδα ή λοιμώδη μονοπυρήνωση.

11 σημάδια που δείχνουν ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα κοινό κρυολόγημα

Είναι κρυολόγημα ή κάτι άλλο; Χρύσανθος Ζαμπούλης: Η υπέρταση, το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας υγείας. Τα γιατροσόφια της γιαγιάς: Το κρεμμύδι ως φάρμακο σε διδακτορική διατριβή. Τις παραδοσιακές χρήσεις του κρεμμυδιού ως φαρμάκου για τα κρυολογήματα, τον βήχα, τις μολύνσεις, διερευνά διδακτορική διατριβή που επικεντρώνεται στη λαϊκή ιατρική, στην περιφέρεια του νομού Δράμας.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς: Το κρεμμύδι ως φάρμακο σε διδακτορική διατριβή

Γιατροσόφια με κρεμμύδια που προέκυψαν από προσωπικές συνεντεύξεις ηλικιωμένων κατοίκων του νομού, καταγράφονται στη διατριβή, όπως το αντιπυρετικό με κομμένες φέτες κρεμμυδιού, τοποθετημένες στο κάτω μέρος του πέλματος και δεμένες με διάφανη μεμβράνη για όλη τη διάρκεια της νύχτας! Η δύναμη της μέντας: 15 από τα σημαντικότερα οφέλη της - Εναλλακτική Δράση.

Aγαπημένο φαρμακευτικό βότανο των αρχαίων πολιτισμών, φύλλα μέντας έχουν βρεθεί ακόμα και σε Αιγυπτιακές πυραμίδες που χρονολογούνται πριν το 1.000 π.Χ.

Η δύναμη της μέντας: 15 από τα σημαντικότερα οφέλη της - Εναλλακτική Δράση

Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες έχουν τώρα επιβεβαιώσει ότι αυτό το αξιοσημείωτο φυτό διαθέτει περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες απ’ ό,τι πιστεύαμε. Οι 5 σημαντικότερες αιτίες της φλεγμονής (και πώς να δράσετε για την καθεμία) - Εναλλακτική Δράση. Οι φλεγμονές δεν είναι εγγενώς βλαβερές· για την ακρίβεια, η φλεγμονή πρόκειται για την φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε μια απειλή.

Οι 5 σημαντικότερες αιτίες της φλεγμονής (και πώς να δράσετε για την καθεμία) - Εναλλακτική Δράση

Οι χρόνιες φλεγμονές, ωστόσο, πυροδοτούνται όταν έχουν συσσωρευτεί πολλοί προ-φλεγμονώδεις «υποκινητές» και το σώμα νιώθει ότι χρειάζεται να ενεργοποιεί συνεχώς τον αμυντικό μηχανισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκτενή συμπτώματα, από καθημερινούς πονοκεφάλους και πρήξιμο μέχρι θολωμένη σκέψη. Και ενώ υπάρχουν εξετάσεις αίματος (όπως το CRP) που μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τη φλεγμονή, όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκες. Γι’ αυτό και εδώ, θα σας τα κάνουμε όλα πιο εύκολα. Παρακάτω υπάρχουν πέντε από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν χρόνιες φλεγμονές.

10 λόγοι για να καταναλώνουμε το πραγματικό, φρέσκο βούτυρο - Εναλλακτική Δράση. Το βούτυρο έχει δυσφημιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το τέλος του προηγούμενου αιώνα με την αύξηση της κατανάλωσης της μαργαρίνης, η οποία πια ενοχοποιείται για trans λιπαρά.

10 λόγοι για να καταναλώνουμε το πραγματικό, φρέσκο βούτυρο - Εναλλακτική Δράση

Πιο πρόσφατα, το βούτυρο παραγκωνίστηκε για χάρη του ελαιόλαδου και άλλων ειδών λαδιού. Αλλά εδώ θα σας απαριθμήσουμε τους λόγους που χρειάζεται να κρατήσουμε το βούτυρο στο τραπέζι και στη διατροφή μας. Μια έρευνα του Πανεπιστήμιου της Lund στη Σουηδία δείχνει ότι το βούτυρο οδηγεί σε μικρότερη αύξηση του λίπους στο αίμα μετά από την κατανάλωση ενός γεύματος, σε σχέση με το ελαιόλαδο ή το λάδι από λιναρόσπορο. Το υψηλό επίπεδο λίπους στο αίμα ανεβάζει και τα επίπεδα της χοληστερόλης, κάτι που επιστημονικά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης και εμφράγματος. Γιατί το βούτυρο δεν αυξάνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα; Ποιες ασθένειες δημιουργούνται από ψυχολογικές αιτίες. Οι περισσότερες αιτίες ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος, φόβος, θυμός, οργή, γκρίνια, ενοχή, θλίψη, εγωισμός, ζήλια. Κάθε ασθένεια είναι πάντα μια κραυγή για αγάπη, αντανακλά τις πλευρές εκείνες του εαυτού που χρειάζεται να θεραπευτούν, ενώ η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα.

Όμως η εµφανιζόµενη ασθένεια, όχι µόνο δεν είναι κάποιος τυχαίος, µυστηριώδης τιµωρός, αλλά η κορυφή του παγόβουνου που ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συµβαίνει βαθιά µέσα µας. 20 τρόποι να μειώσετε τις φλεγμονές: Ένας λειτουργικός γιατρός εξηγεί - Εναλλακτική Δράση. Ο κίνδυνος εμφάνισης φλεγμονών είναι συνεχής και η χρόνια φλεγμονή είναι αυτή που μας προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα. Με αυτό στο νου μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα επίπεδα εμφάνισης της στον οργανισμό μας. Γιατί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι, μόνο αν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι.

Υπάρχει μια απλή εξέταση αίματος που προτείνω σε όλους τους ασθενείς μου. Γνωρίστε την πρωτεΐνη που μετρά τα επίπεδα της φλεγμονής στο σώμα μας. Μεσοπλεύρια νευραλγία. Μεσοπλεύρια νευραλγία Ως μεσοπλεύρια νευραλγία νοείται ο πόνος που προκαλείται από βλάβες των μεσοπλεύριων νεύρων, δηλαδή των νεύρων που ξεκινούν από το θωρακικό νωτιαίο μυελό , πορεύονται κατά μήκος των πλευρών και φτάνουν ως τη μεσότητα της πρόσθιας επιφάνειας του θωρακικού και του κοιλιακού τοιχώματος.

Η ανατομική αυτή πορεία των μεσοπλεύριων νεύρων καθορίζει και την κατανομή του πόνου που προκαλείται από τις βλάβες των νεύρων αυτών η οποία είναι χαρακτηριστική και ακολουθεί το μεσοπλεύριο νεύρο που πάσχει στην πορεία του γύρω από τον κορμό. Τέσσερεις είναι οι κυριότεροι μηχανισμοί πρόκλησης μεσοπλεύριας νευραλγίας:H πίεση, η διήθηση, η αποκοπή και η φλεγμονή κάποιας μεσοπλεύριας ρίζας. Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλλα: Διάγνωση Το ιστορικό και η καλή κλινική εξέταση αρκούν συνήθως για να διακρίνει ο κλινικός γιατρός τη μεσοπλεύρια νευραλγία από το σπλαχνικό πόνο που αντανακλά στο θωρακικό τοίχωμα λόγω κοινής εμβρυολογικής προέλευσης. Νευραλγία: Συμπτώματα και αντιμετώπιση. Οι νευραλγίες αποτελούν σοβαρές κρίσεις πόνου που εκτείνονται κατά μήκος της διαδρομής ενός από τα νεύρα σας. Μπορεί να οφείλονται σε κάκωση ή ερεθισμό του νεύρου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η αιτία είναι άγνωστη. Ο πόνος στα νεύρα ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Πόνος στα πλευρά, πλευροδυνία, νευραλγία. Ποια η αιτία και πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό; - MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA.

Του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr Έντονος πόνος στην δεξιά πλευρά. Έφτιαξαν νανοτσίπ που αναδημιουργεί ιστούς και όργανα [ΒΙΝΤΕΟ] Οι 6 τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά σου. Αυγά. Αγγούρι: Τα «άγνωστα» οφέλη του για τον οργανισμό - Εναλλακτική Δράση. Αν θέλετε να κάνετε μια πιο υγιεινή διατροφή, προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά στο διαιτολόγιό σας, τα αγγούρια αποτελούν μια σπουδαία επιλογή. Δύσπνοια: 10 κοινές αιτίες και τρόποι θεραπείας - Εναλλακτική Δράση. Φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σας - Εναλλακτική Δράση. Βρώμη: Γιατί αξίζει να τρώτε κάθε πρωί - Εναλλακτική Δράση. Επιβίωση/Θυμάρι: εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα. Πώς να το χρησιμοποιήσεις - ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. Επιβίωση με θυμάρι: Εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα – Πώς να το χρησιμοποιήσεις. Βιταμίνη D: Πού θα την βρείτε - Πόση χρειάζεστε ανά ηλικία - Τι να προσέχετε - Iatropedia.gr.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι φτιαγμένο για να παίρνει βιταμίνη D (vitamin d) μέσω του δέρματος (την παράγει με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία) και μέσω όχι από το στόμα (μέσω της διατροφής). Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής δομής των οστών.

Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για τους περισσότερους ανθρώπους για να πάρετε τη βιταμίνη D που χρειάζεστε. ΑΛΑΤΙ…. Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ. Γιατί καθαρίζετε συνέχεια τον λαιμό σας – Δείτε τις πιθανές αιτίες - Iatropedia.gr. Βιταμίνη D: Με ποιες ασθένειες συνδέεται - Κίνδυνοι - Δοσολογία [vid] - Iatropedia.gr. Τέλος εποχής για την χοληστερίνη - Εναλλακτική Δράση. 5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδα. Ce qui arrive lorsqu'elle place une pince à linge sur son lobe d'oreille est vraiment dingue! - Trucs et Astuces - Les meilleurs trucs et astuces pour vous faciliter la vie. Το μουρουνελαιο δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο. Πως να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα – Συνταγή για το καλύτερο φυσικό αντιγριπικό.

ΤΟ «ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Η οστεοαρθρίτιδα των χεριών. Παθήσεις των Αρθρώσεων και Πόνος - Αρθρίτιδα - Ορθοπεδική - Ρευματολογία - Υγεία. Σπόροι Κουφοξυλιά, Σαμπούκος (Sambucus nigra) Passionflower: Μ' ένα ραβδί κουφοξυλιάς... Αστράγαλος ο μεμβρανώδης (astragalus membranaceus) - Ιδιότητες. ~ Η τροφή μας το φάρμακό μας. Το χαμομήλι καταπολεμά το άγχος και την κατάθλιψη. Περί Ιπποκρατείου Διατροφής. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συμπληρώματα ασβεστίου δεν δυναμώνουν τα οστά. Συστατικό του πράσινου τσαγιού μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του στόματος. Φασκόμηλο το εξαγνιστικό. Τα συμπτώματα από την έλλειψη βιταμίνης Β12. Έρευνα-ΣΟΚ: Τι ζημιά μπορεί να κάνει ΕΝΑ ενεργειακό ποτό στο σώμα σας. Άλλη μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι η βιταμίνη C εξοντώνει τον καρκίνο. Μέντα: Οι πανίσχυρες ιδιότητές της και τρόποι χρήσης. Υπέρτονο Θαλασσινό Νερό: Η Φυσική Λύση για την Αντιμετώπιση της Έντονης Ρινικής Συμφόρησης (Ιανουάριος 2008)

15 τρόποι για να προστατευθείτε από το κρυολόγημα. Γρίπη και κρυολόγημα: Για πόσες μέρες είναι μεταδοτικά.