background preloader

Teatru

Facebook Twitter

Teatrul bate viaţa. „Tipografic majuscul” la Teatrul Odeon. Tovarăşul locotenent major al Securităţii din Botoşani care a anchetat Dosarul “Elevul” în 1981 habar nu avea că rândurile scrise de mâna lui sunt teatru.

Teatrul bate viaţa. „Tipografic majuscul” la Teatrul Odeon

Nici autorii declaraţiilor nu ar fi putut bănui că sunt dramaturgi. Iar Mugur Călinescu, elevul care scria cu cretă pe ziduri “Libertate”, nu a făcut-o pentru a deveni personaj principal într-un spectacol, treizeci şi doi de ani mai târziu. Cea care a transformat limbajul de lemn în text dramatic şi povestea în dramă este Gianina Cărbunariu. Ministrul Culturii in dialog cu directorii teatrelor independente si cu tinerii actori romani Raftul cu idei - website cultural.

Comunicat de presa Ministrul Culturii, Corina Suteu, va participa la doua evenimente speciale din cadrul Festivalului National de Teatru Independent, pe 4 si 6 noiembrie, pentru a dezbate situatia sectorului cultural independent din Romania si sprijinul pe care il primesc tinerii actori din partea autoritatii centrale.

Ministrul Culturii in dialog cu directorii teatrelor independente si cu tinerii actori romani Raftul cu idei - website cultural

Cum poate statul roman sa asigure, prin politici publice, legitimitate actorilor independenti si teatrelor care ii acompaniaza? Lista alfabetică a pieselor. Radio Romania International - L'art du comédien aujourd'hui. ...telle que vue par les participants au gala du jeune comédien HOP. « Trop fou pour ce monde » ("Ne-bun pentru această lume") - voilà le thème de la 19e édition du Gala du jeune comédien HOP, déroulée début septembre à Costinesti, sur la côte roumaine de la Mer Noire.

Radio Romania International - L'art du comédien aujourd'hui

Un événement destiné, dès sa première édition, à parler de l'art du comédien, selon l'acteur et professeur Miklos Bacs. Comment les jeunes issus des écoles de théâtre maîtrisent-ils cet art? Réponse avec Dorina Chiriac, membre du jury du gala HOP: « Dans mes spectacles, je constate qu'ils ne sont pas préparés à monter sur scène. Et je ne pense pas à leurs aptitudes pour faire ce métier, car ces aptitudes existent, elles sont même plus variées que chez ma génération, celle de '94 - '95.

Pour les lauréats du Gala Hop 2016, maîtriser l'art de l'acteur signifie ne jamais être content de son travail, vouloir être meilleur, mettre à profit son imagination.

Regizor

Gianina Cărbunariu. “Lumea ia (de bun) cu prea mare usurinta ce i se ofera.” Interviu cu Radu AfrimBLOGU LU' OTRAVĂ. L-am descoperit la Odeon…intr-o perioada cand in teatrul de pe Calea Victoriei sa faceau tot felul de experimente reusite.

“Lumea ia (de bun) cu prea mare usurinta ce i se ofera.” Interviu cu Radu AfrimBLOGU LU' OTRAVĂ

Acolo am auzit pentru prima data de omul asta. Tatal meu mi-a luat un bilet la “De ce fierbe copilul in mamaliga?” Imi placea foarte tare Aglaja Veteranyi si eram foarte curios de piesa asta. „Acasă“ nu este un cuvînt - Dilema Veche. Domiciliu instabil – o istorie subiectivă a locuirii.

„Acasă“ nu este un cuvînt - Dilema Veche

Colectiv: Iudith Ardeleanu, Marius Armaşu, Mihaela Bîrlegi, Ioseph Cotnăreanu, Mişa Dumitriu, Paul Dunca, Margareta Eschenazy, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Jak Neumann, Katia Pascariu, Marius Rădulescu, David Schwartz, Lippa Segall, Pompiliu Sterian, Dorotea Weissbuch. Parteneri: FCER – DASM – Căminul „Moses Rosen“, CNDB, Gazeta de Artă Politică, MACAZ – Teatru Bar Coop, Universitatea Bucureşti.

Proiect co-finanţat de AFCN. Programul „Vîrsta 4“, Asociaţia ADO în cadrul Platformei de Teatru Politic 2016. Teatrul Elisabeta: te bucuri de Arta, te Distrezi, Socializezi - Teatrul Elisabeta. Ce evenimente se intampla la Teatrul Elisabeta?

Teatrul Elisabeta: te bucuri de Arta, te Distrezi, Socializezi - Teatrul Elisabeta

La Teatrul Elisabeta fie ca vii la o piesa de teatru sau la un concert, vei avea parte de fiecare data de mult mai multe momente de divertisment decat te-ai astepta. Toate spectacolele care se joaca pe scena teatrului trec printr-un proces complex de selectie si gestionare care sa garanteze spectatorilor o productie artistica de calitate. La Teatrul Elisabeta poti sa vezi atat spectacole de inalta tinuta, cu mare priza la public, jucate cu succes extraordinar si pe scene internationale, cat si productii originale prin care incurajam creativitatea tinerilor artisti. Teatrul Metropolis - Stil, personalitate, anvergură. Revistă săptămânală de teatru. Numărul 329, 20-26 septembrie. Narcisism și cinism în „A douăsprezecea noapte”

Teatrul pentru copii si tineret GONG Sibiu. Teatrul National Radu Stanca Sibiu. Teatrul de Comedie. Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ - Craiova. 08 Ianuarie 2014 18 30Sala "Amza Pellea" Home. Sibiu International Theatre Festival. Programme du Teatrul National Radu Stanca Sibiu. eTeatru. „Teatrul e arta cea mai perisabilă“ - interviu cu Ion CARAMITRU - Dilema Veche.

Seara de 4 februarie 2016, scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

„Teatrul e arta cea mai perisabilă“ - interviu cu Ion CARAMITRU - Dilema Veche

Montaj video. Imagini din spectacolele în care Ion ­Caramitru a interpretat, de-a lungul timpului, roluri din dramaturgia lui Shakespeare: Romeo şi Julieta (1967), Hamlet (rol pentru care actorul a fost şi recunoscut ca fiind printre cei mai buni zece interpreţi ai rolului care au existat vreodată, de către Michael Boyd, directorul artistic al Royal Shakespeare Company), Eduard al III-lea, Macbeth, Furtuna… Un fragment video dintr-un dialog cu Michael Pennington dintr-un workshop susţinut cu ani în urmă la Craiova. Festivalul Internaţional de Teatru în stradă - Dilema Veche.

Între 9 și 12 iunie, orașul devine decor fantastic, populat de personaje neașteptate care se amestecă în mulțime și interacționează cu trecătorii.

Festivalul Internaţional de Teatru în stradă - Dilema Veche

ARCUB prezintă cea de-a opta ediție a singurului festival internațional de teatru de stradă din București, B-FIT in the Street. Evenimentul este parte din candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii - Bucureşti 2021. B-FIT in the Street! Aduce la București 21 de spectacole de teatru, nouă țări participante și sute de artiști.