background preloader

Muziek

Facebook Twitter

The ABC fruity band. Kinderliedjes - Een grote verzameling oude en nieuwe kinderliedjes. Wij hebben een bijzondere verzameling kinderliedjes voor je samengesteld.

Kinderliedjes - Een grote verzameling oude en nieuwe kinderliedjes

Liedjes uit de oude doos, maar ook wat nieuwere liedjes. Leuk om samen met de kids te zingen voor het slapen gaan, of gewoon omdat het leuk is! Overigens is samen zingen niet alleen leuk, het is ook nog eens ontzettend goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Spelenderwijs leren ze een gevoel te krijgen voor taal, ritme en klank. Ritme, rijm en klanken vormen de basis van de taal.

Kinderliedjes uit de oude doos Kinderliedjes uit jouw jeugd of zelfs uit de jeugd van oma of opa, doen het nog steeds heel goed bij kinderen, maar in de loop van de jaren zijn er zoveel leuke liedjes bij gekomen die zich perfect lenen samen met je kindje te zingen. Kinderliedjes – Op alfabet Kinderliedjes – Op categorie Het belang van kinderliedjes De liedjes die speciaal voor kinderen zijn geschreven, zijn doorgaans in een eenvoudige melodielijn gemaakt, waardoor kinderen al snel goed kunnen meezingen.

NL zumis. JSW - vakblad voor leerkrachten in het basisonderwijs. Muzemundo. Wie is Fons? Fons zag in het najaar van 2015 het licht, als een nieuw tijdschrift voor didactiek Nederlands in Vlaanderen, van het kleuteronderwijs tot en met het hoger onderwijs en NT2.

Wie is Fons?

Sinds de stopzetting van de V.O.N. (Vereniging Onderwijs Nederlands) en het bijbehorende tijdschrift VONK in 2011, was er immers geen Vlaams didactisch tijdschrift meer voor leerkrachten Nederlands. Heleen Rijckaert en Steven Delarue wilden dat gat opvullen door met een nieuw tijdschrift te starten en vormen de hoofdredactie van Fons. Daarbij kan Fons rekenen op de bijzonder gewaardeerde steun van uitgeverij Die Keure, die instaat voor de vormgeving, druk en verzending van elk nummer. Tijdschrift Fons In het najaar van 2015 startte Fons als een tijdschrift dat twee keer per jaar verscheen, in november en in maart/april. Hoewel je Fons uiteraard ook digitaal kunt lezen en downloaden, was het van bij het begin de bedoeling om van Fons als papieren tijdschrift uit te geven. Meer weten? Living Montessori Now - Montessori Inspiration for Parents and Teachers. Organisatie mappen in de klas - versie 2019 - 2020.

We kennen het allemaal wel, banken die rommelig liggen, boekentassen met blaadjes die net een origami-kunstwerk lijken.

Organisatie mappen in de klas - versie 2019 - 2020

Sommige leerlingen hebben van nature orde, anderen moeten door de nodige structuur geholpen worden om orde in de chaos te brengen. Om de nodige structuur aan te bieden werk ik met verschillende mappen: Huiswerkmap (3 cm): hierin komen alle blaadjes waar we op dat moment aan werken, deze zit altijd in de boekentas om thuis te kunnen studeren of af te werken. Bankmap (3 cm): hierin zitten blaadjes van bijvoorbeeld contractwerk, dingen die niet mee naar huis moeten om te maken of te leren. Archiefmap (5 cm): Hierin komen de blaadjes uit de huistakenmap wanneer deze zijn afgewerkt en getoetst. Klasse – Klasse is een multimediaal communicatieplatform dat via positieve journalistiek de betrokkenheid wil verhogen van leraren, directeurs, ouders en leerlingen bij het onderwijsgebeuren. MizFlurry. Spelen en Leren – Spelend leren in de groep. Planning Archives - Ik leer in beelden.

Online Kleinste Gemene Veelvoud - BreukenRekenmachine.nl => Juf Rita pcbs 't Mozaïek. Centrum Leren en Denken. Videoplatform. Juf-Stuff. Juf Inger - Dé site voor leerkrachten van de bovenbouw. JufYvon. Dagritmekaarten Leendert Jan Vis. Ik heb 54 dagritmekaarten gemaakt, die je kunt gebruiken in de klas.

Dagritmekaarten Leendert Jan Vis

En ik wil ze graag met je delen! De gave plaatjes komen van de website van juf Samantha. Er is niets zo belangrijk dan dat kinderen weten waar ze aan toe zijn. Gietjes Corner. Juf laura - De persoonlijke blog van Laura Vermesen met leuke les ideeën en creatieve opdrachten voor in de klas. Leerlingen die een boek willen lezen, vragen vaak eerst wat anderen van dit boek vonden.

juf laura - De persoonlijke blog van Laura Vermesen met leuke les ideeën en creatieve opdrachten voor in de klas.

In de klas kan je dit doen aan de hand van een boekentip. Vindt een leerling een bepaald boek erg leuk, laat het dan een formulier invullen. Zo kunnen andere leerlingen te weten komen of dat leesboek de moeite is om te lezen of niet. Daarnaast kunnen alle leerlingen een boekenlijst bijhouden. Dit is een overzicht van alle boeken die ze gelezen hebben.

In plaats van de klassieke leesboekenformulieren kan je ook originele en creatieve verwerkingsopdrachten aanbieden. . - Maak een stripverhaal van een stukje uit het boek. . - Bedenk een ander einde voor het boek. . - Maak een reclameposter voor het boek. . - Lees een stuk uit het boek voor met een gekke stem. . - Noteer een aantal vragen over het boek. . - Teken of knutsel iets wat voorkomt in het boek. . - Ontwerp een bladwijzer. ©Lise. Getallenlijn maken met sponsjes. Inrichting/organisatie - aankleding van de klassendeur. Juf & Meester.