background preloader

Terrorism

Facebook Twitter

Video interview Robert Fisk: ‘Bombing people to solve a problem has never worked’ 'Hoe harder de N-VA achter het Saudische regime blijft staan, hoe groter de onwaarheden' - België - Knack Mobile. Zowat een jaar geleden schreef Jan Segers een opmerkelijk editoriaal in Het Laatste Nieuws.

'Hoe harder de N-VA achter het Saudische regime blijft staan, hoe groter de onwaarheden' - België - Knack Mobile

"België zet zowaar zijn leger in om Antwerpen en Brussel te behoeden voor terroristen waaraan het zelf rechtstreeks of onrechtstreeks wapens levert, letterlijk en figuurlijk. Je hoeft niet Peter Mertens te heten en tot de PVDA te behoren om je vragen te stellen bij zoveel absurditeit. Olivier Roy: 'Terrorisme beperkt zich tot de tweede generatie, en bekeerlingen' In Frankrijk is de oorlogstaal heel luid te horen.

Olivier Roy: 'Terrorisme beperkt zich tot de tweede generatie, en bekeerlingen'

Die taal gaat van de president uit, maar de roep om vergelding reikt verder, en is duidelijk aanwezig bij vele bewoners, beschrijven binnenlandse en buitenlandse journalisten. Olivier Roy, 66, die tegenwoordig doceert in het Italiaanse Firenze, is niet opgezet met de oorlogsretoriek. Want, schrijft hij in Le Monde, oorlog "tegen wie en tegen wat? " Dat terrorisme is geen exportproduct van IS, de organisatie "put uit een reservoir aan geradicaliseerde Fransen" die, wat er ook in het Midden-Oosten gebeurt, "klaarstaan om hun persoonlijke revolte van een bloedige handtekening te voorzien. De verplettering van Islamitische Staat zal niets veranderen aan die revolte". Het maakt voor de jonge jihadisten niet zoveel uit of ze nu bij IS of Al-Qaeda aansluiten. Vaste kenmerken Sinds 1996 is het jihadisme een "heel stabiel fenomeen", aldus Roy. John Pilger on Paris, ISIS and Media Propaganda. Le profil inattendu des djihadistes français.

Issus de classes moyennes, de familles athées, souffrant de dépression, le portrait robot que dresse le Centre de prévention contre les dérives sectaires liées à l'islam dans un rapport tranche avec les idées reçues.

Le profil inattendu des djihadistes français

Un rapport publié par le Centre de prévention contre les dérives sectaires liées à l'islam renverse tous les préjugés sur les candidats au djihad en Syrie et en Irak. Le CPDSI est un organisme privé fondé par la chercheuse et anthropologue Dounia Bouzar qui a pour objectif de lutter contre la radicalisation islamique en France. Le centre a été contacté par plus de 160 familles, dont les témoignages constituent la base de ce rapport long de 90 pages. Bloeddorstige Arabieren. Peter Breedveld Foto: Yuko Kashiwagi in Killers on Parade Na de aanslagen in Parijs slaat ook in Amerika de paniek toe.

Bloeddorstige Arabieren

Turkey could cut off Islamic State’s supply lines. So why doesn’t it? In the wake of the murderous attacks in Paris, we can expect western heads of state to do what they always do in such circumstances: declare total and unremitting war on those who brought it about.

Turkey could cut off Islamic State’s supply lines. So why doesn’t it?

They don’t actually mean it. They’ve had the means to uproot and destroy Islamic State within their hands for over a year now. They’ve simply refused to make use of it. ISIS survives largely because Turkey allows it to: the evidence. Waar haalden Parijse terroristen hun wapens? Het antwoord heeft een griezelige waarschuwing. Hoe geraakten de terroristen in Parijs aan hun AK-47 aanvalsgeweren?

Waar haalden Parijse terroristen hun wapens? Het antwoord heeft een griezelige waarschuwing

Het korte antwoord is simpel: ze kochten ze op het internet en betaalden die met mits wat trucjes onopspoorbare bitcoins. Het is een eitje, voor wie iet of wat z’n weg weet op het dark web, dat deel van het internet dat je anoniem bezoekt en dat niet geïndexeerd wordt door bijvoorbeeld Google. We hebben het net nog even gecheckt, en een AK-47 kan je op die manier voor een goeie 2.000 euro momenteel op de kop tikken. De Balkanroute. En wie pleegt 98 procent van de terroristische aanslagen in onze contreien?  Niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen lijken wel moslims hoor je deze dagen wel eens.

En wie pleegt 98 procent van de terroristische aanslagen in onze contreien? 

En waarom hoor je nooit van christelijke, boeddhistische of joodse terroristen? Wel, hier zijn de feiten: de overweldigende meerderheid van aanslagen in onze contreien, 98 procent, wordt gepleegd door niet-moslims. Eerst en vooral: er zijn wel degelijk gruwelijke aanslagen gepleegd door radicale moslims in de naam van de islam. Vorige week nog in Parijs. Maar als we het hele plaatje bekijken voor het “Vrije Westen” blijkt dat de jongste vijf jaar minder dan twee procent van de terroristische aanslagen die werden gepleegd in Europa en de VS ingegeven waren door de islam. Dat blijkt onder meer uit rapporten van de FBI en van Europol. Anonymous voert #OpISIS op. Anonymous “Hacktivists” Strike a Blow Against ISIS AnonHQ. En wie pleegt 98 procent van de terroristische aanslagen in onze contreien?  Wij zijn Charlie niet. Sta me toe u tot 'ons' te rekenen, de goegemeente, de anonieme Westerse mens die geboren wordt en sterft en tussendoor amper een rimpeling teweegbracht.

Wij zijn Charlie niet

Wij zijn Charlie niet, wat we op onze Facebookprofielen ook beweren. Wij zijn veel tegelijk. Verontwaardigd. Bang ook. Op zoek naar troost. Wellicht zijn we nog veel meer. Verontwaardigd 'Hoewel de kans dat wij slachtoffer worden van dergelijke barbaarse daden verwaarloosbaar klein is, maakt de aanslag ons bang.' Uiteraard zijn we verontwaardigd. Hoewel de kans dat wij slachtoffer worden van dergelijke barbaarse daden verwaarloosbaar klein is, maakt de aanslag ons bang. Misschien waren we daarvoor al bang van de ander, van de karikatuur die van die ander wordt gemaakt. The Charlie Hebdo Attack And What It Reveals About Society.