background preloader

Okuduklarım

Facebook Twitter

Derslerinizde Kullanabileceğiniz Etkili Sunumlar Hazırlayın! Öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilecek basit arayüzü ile animasyon sunumlar oluşturabilirsiniz.

Derslerinizde Kullanabileceğiniz Etkili Sunumlar Hazırlayın!

Powtoon ile sunumlarınıza animasyonlar ekleyerek, sunumun görselliğini arttırarak dikkat çekici , etkili sunumlar hazırlamanıza yardımcı olur. İnternet üzerinden çalışan bu programla,kendi sitesi üzerinden üye olarak profesyonel sunumlar yapabilirsiniz. Ücretsiz versiyonda hazırladığınız videolarda 5 dk limiti var. Bir de kendi bilgisayarınıza indiremiyorsunuz; ama YouTube’a aktarabiliyorsunuz. (Yani daha sonra başka araçlarla YouTube’tan indirebilirsiniz.) Powtoon ile animasyon, ses dosyaları ve görseller içeren sunumlar hazırlayabilirsiniz. ücretsiz üye olarak, üyelik işleminden hemen sonra sunumunuzu hazırlamaya başlamak için “Create a new Pawtoon” kısmına tıklıyor ve belirli şablonlar ile karşılaşıyorsunuz.

Tek yapmanız gereken şey istediğiniz videoları tasarlamak. Dijital Hikaye Oluşturmak İçin 5 Araç. Dijital hikayeler teknolojinin okullara girmesiyle beraber hayatımıza hızlı bir giriş yaptı ve güzel yerler edindi.

Dijital Hikaye Oluşturmak İçin 5 Araç

Düşünün! Bir konu için öğrencilerinizde farkındalık yaratmak istiyorsunuz. Anlatarak olmaz, bir kulaklarından girer diğerinden söylediklerinizin yarısından fazlası çıkar gider. ‘Bir video bulayım video anlatımı daha akılda kalıcı olabilir’ dersiniz. Tamam süper fikir! Aynı zamanda öğrenci yönünden bakarsak, öğrencilerinizden geleneksel şekilde hikaye yazmalarını veya bir konu üzerine kompozisyon yazmalarını istemek yerine daha çok yaratıcılıklarını kullanacakları görselleri, sesleri, videoları uyumlu bir şekilde bir araya getirerek hazırlayacakları bir dijital hikaye hazırlamalarını isteyebilirsiniz.

Zihinleri Haritalayalım: Realtimeboard. Zihin haritaları öz olarak, düşünceleri görsel olarak ve birbiri ile ilişkilendirerek görsel biçimde ifade etmek şeklinde tarif edilebilir.

Zihinleri Haritalayalım: Realtimeboard

Vikipedi’deki konu başlığı 1960’lı yılların sonunda Tony Buzan tarafından geliştirildiğini belirtiyor. Birkaç sorgulama ile bu bilginin doğruladığımı belirteyim. Malum, internette okuduğumuz bilgilerin bolluğu, beraberinde güvensizliği de getiriyor. Beden eğitiminde Augmented Reality kullanımı. Augmented Reality, sanırım bu kelimeyi birçoğunuz duymuşsunuzdur.

Beden eğitiminde Augmented Reality kullanımı

Özellikle firmaların pazarlama aracı olarak kullandığı ancak daha bir çok alanda kullanılan bir uygulama. Ama benim ilgimi en çok çeken ise eğitimde kullanılan uygulama şekli. AR türkçe karşılığı arttırılmış gerçeklik ( yazıya tıklayarak wikipedia daki detaylı tanımı görebilirsiniz ). Kimya dersini düşünelim; genelde hepimiz 2 Hidrojen atomu ile bir Oksijen atomundan su molekülünün meydana geldiğini biliriz. Peki bu atomları çekirdek etrafında görebilirmiyiz , elbette hayır, ancak AR sayesinde sınıfta sanal gerçekliği kullanarak 3D olarak 2 Hidrojen ve 1 Oksijen atomlarını gördüğünüzü ve de bu ikisinin biraraya gelerek su molekülünü oluşturduğunu gördüğünüzü hayal edin lütfen. Farklı örnekler için şu videolara göz atmanızı tavsiye ederim: Şimdi gelelim bu uygulamanın beden eğitimi derslerinde nasıl kullanılabilir olduğuna. Dijital Nesil İçin Hibrid Ders Kitabı: Augmented Coursebook. Ders kitabı kullanımı çok uzun yıllardır kullanılmakta olan en eski eğitim teknolojilerindendir.

Dijital Nesil İçin Hibrid Ders Kitabı: Augmented Coursebook

Dünyanın her yerinde, neredeyse her derste kullanılan ortak eğitim materyalidir. “Günümüz öğrencilerinin multimedya dünyasında büyüyen ve teknolojiyle iç içe olan dijital nesil olduklarını unutmamak gerekir (Skiba, 2007 akt. Yıldırım, Özmen, 2011).” “Dijital Yerliler, Y ve Z nesli” gibi terimlerle adlandırılan günümüz gençliğinin eğitim-öğretim ortamında zengin içeriği bulunan materyallerden yoksun olması derse olan ilgilerini daha da azaltmaktadır. Özellikle FATİH projesinin başlamasından sonra eğitim kurumlarında kullanılan eğitim teknolojilerinde artış gözlenmektedir. Ders kitabını elektronik olarak tablette kullanmak aşina olduğumuz bir şey artık, peki klasik ders kitaplarını zenginleştirmek de uygulanabilir bir metot olabilir mi?

Bu sorulara cevap olabilmesi için şu an bir ders kitabı tasarımı yapmaktayız. Aynı şeyler Artırılmış Gerçeklik teknolojisi için de geçerli. Her Derste Dijital Hikaye Anlatsak. Andrew Wright ‘We are all stories’ der, hepimiz bir hikayeyiz.

Her Derste Dijital Hikaye Anlatsak

Sabah kalktığımız an güne hazırlanırken kendimizi o günkü hikayemize hazırlanırız diye devam eder. Hikaye anlatımı sadece çocuklara özgü gibi gelir kimilerine. Bazen de çok ayrı, detaylı, edebi bir metin ortaya çıkarmak şeklinde algılanabilir. Ya da ilk sunumlarımı ‘Digital Storytelling’ olarak yaptığımda, bazı öğretmen arkadaşlarımın düşündüğü gibi sadece ilk öğretime yönelik olduğu kanısı da hakimdir. Aslında o hikayeyi kurduğumuzun, geliştirdiğimizin hiç farkında olmadan başka bir hikaye anlatırız hepimiz. Aslında dijital hikaye anlatımı da en basit haliyle bizim sosyal medyada paylaştığımız resimler, videolar, durumlar…Yani bir olay örgüsünü, resim, video ve yazıyla birleştirip teknoloji aracılığıyla paylaşmak. Kimler anlatabilir? Dijital hikaye her sınıfta, her derste anlatılabilir. Nasıl anlatılır?

“SU” gibi 3B Modelleme ilköğretim/lisede olur mu? Üç boyutlu uzayı anlatmak için bir matematik öğretmeni arkadaşım kullanıyor.

“SU” gibi 3B Modelleme ilköğretim/lisede olur mu?

Üç boyutlu modelleme için derslerimde öğrencilerime öğretmeye çalışıyorum. Dili Türkçe. Karışık değil. Gerçekten Türkçe yazılmış (çeviri olmayan)Ahmet Turan Köksal’ın kitabı da var. K12 düzeyi için geliştiriciler tarafından hazırlanmış temel becerilerin yer verildiği video dersler, basılı dokümanlar internette mevcut. Giriş değil de sonuç paragrafı gibi duruyor değil mi? Tüm bu özelliklere sahip olan yazılım SketchUp. 3B modelleme yazılımı olan SketchUp (çeşitli sitelerde kısaca SU diye de adlandırılmakta) bundan birkaç yıl öncesine kadar Google çatısı altındaydı, an itibariyle Trimbe adlı şirketin ürünü. Google SketchUp olarak adlandırılan önceki sürümlerinin Türkçesi var ve bilgisayarın kapasitesini de zorlamıyor. Ortaokul öğrencilerimle geçtiğimiz yıl başladık SketchUp çalışmaya. Koordinat sistemi hakkında ciddi anlamda beceri kazandırmış oluyoruz.

Legolar İş Başında – “Build with Chrome” ile Yapılabilecek 6 Etkinlik. En Çok Kullanılan 5 Dijital Hikaye Aracıyla Derslerinizi Renklendirin! Geçtiğimiz Mart ayında yapılan Eğitimde Teknoloji Platformu (ETP)’ nda sunum yaptığım ve uygulayıp anlatmayı çok sevdiğim bir konudur dijital hikaye.

En Çok Kullanılan 5 Dijital Hikaye Aracıyla Derslerinizi Renklendirin!

Dersinizin olağan seyrini değiştirip araya farkındalık katmak, öğrencilerinizin dikkatlerini çekmek, onların kendi yeteneklerini keşfetmelerini ve bir şeyler üretmelerini sağlamak istiyorsanız dijital hikaye araçları tam size göre! Metninizi oluşturun, aracınızı seçin ve dijital hikayenizi oluşturun! Işte kurtarıcınız olacak, uygulaması pratik birbirinden keyifli beş dijital hikaye oluşturma aracı!

PowtoonKeyifli sunumların göz bebeği Powtoon Web’de çalışan ve online sunumlar oluşturmaya yarayan bir araç. İster hazır şablonlar üzerinden, ister sıfırdan sunumunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.