background preloader

Rooman ikuinen kaupunki

Facebook Twitter

Colosseum. Rome Buildings Map - Rome Italy. Rome in a nutshell - HD - travel guide of italy. Youtube. Roman Architecture. Piazza Navona. Yksityiskohta Fontana dei Quattro Fiumi -suihkulähteestä Piazza Navona on aukio Roomassa.

Piazza Navona

Alun perin paikalla oli keisari Domitianuksen 1. vuosisadalla rakennuttama stadion Circus agonalis, jonka pohjakaavaa nykyinen aukio ja sitä reunustavat korttelit noudattavat[1], ja jonka nimestä Navona on johdettu. Aukion laidoilla on useita barokkityylisiä palatseja, kuten Palazzo Massimo alle Colonne ja Palazzo Madama. Piazza Navonaa hallitsee Sant’Agnese in Agonen kirkko, joka on Girolamo Rainaldin, Francesco Borrominin ja Carlo Rainaldin työtä (1652–1672).

Aukion keskellä on kolme suihkulähdettä, joista suurin on Berninin suunnittelema Fontana dei Quattro Fiumi (1651). Piazza Navonalla järjestettiin 1800-luvulle saakka niin sanotut "vesikisat", joiden aikana aukio täytettiin vedellä ja ylimystö ajeli siellä vaunuillaan. Pantheon (Rooma) Tämä artikkeli käsittelee roomalaista temppeliä, muista merkityksistä katso täsmennyssivu.

Pantheon (Rooma)

Santa Maria della Rotonda eli Pantheon Roomassa. Pantheon Piranesin kuparikaiverruksessa 1700-luvulla. Merkillepantavia ovat pedimentin takaa pilkistävät Berninin kellotornit, jotka on myöhemmässä restauroinnissa poistettu. Pantheonin kupoli on kuin ylösalaisin käännetty teevati. Forum Romanum. Rooman keskustan kartta antiikin aikana, Forum Romanum keskellä.

Forum Romanum

Forum Romanum (roomalaiset käyttivät yleisesti nimitystä Forum magnum 'suuri forum' tai pelkästään Forum) oli muinaisen Rooman ydinalue, jonka ympärille kaupunki ajan myötä kehittyi. Forum oli Rooman poliittisen vallan keskus ja siellä käytiin oikeutta, hallinnoitiin, harjoitettiin kauppaa, uskonnollisia menoja ja jopa prostituutiota. Colosseum. Colosseum iltavalaistuksessa.

Colosseum

Kuva vuodelta 2007. Colosseum (ital. il Colosseo) oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jonne mahtui 40 000 – 50 000 katsojaa. Colosseumin rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvun alussa, ja se valmistui vuonna 80 Tituksen hallituskaudella[1]. Antiikin aikana rakennus tunnettiin nimellä Amphitheatrum Flavium, ”Flaviusten amfiteatteri”. Colosseum-nimitys otettiin käyttöön vasta keskiajalla. Vaikka Colosseum on nykyään pahasti vaurioitunut maanjäristyksien ja kivenryövääjien takia, se on ikuisen kaupungin symboli ja parhaita esimerkkejä roomalaisesta arkkitehtuurista. Colosseum sijaitsee aivan Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella lähellä Forum Romanumia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Antiikin ajan Rooman keskustan kartta. Areenan roomalaisaikaista kantta ei ole säilynyt, minkä vuoksi roomalaisaikaisten rakenteiden alapuoliset eläinhäkit ja käytävät ovat nykyään nähtävissä. Rakentaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Roman Architecture - Ancient Rome for Kids! Circus Maximus. Circus Maximusin sijainti Roomassa Circus Maximus oli antiikin Roomassa sijainnut areena, jossa järjestettiin vaunukilpa-ajoja sekä gladiaattoritaisteluja.

Circus Maximus

Nykyään se on puistona. Circus Maximus sijaitsee Roomassa Palatiumin ja Aventinuksen kukkuloiden välissä. Areenan katsomoon mahtui arvioijasta riippuen noin 150 000 - 250 000 ihmistä. Vuonna 10 keisari Augustus rakennutti keisarin aition ja obeliskin. Castel Sant’Angelo. Hadrianuksen mausoleumi eli Castel Sant'Angelon linnoitus Sant'Angelon sillalta nähtynä.

Castel Sant’Angelo

Rakennuksen huipulla on enkeliä kuvaava patsas, josta linnoitus on saanut nimensä. Castel Sant'Angelo (suom. Pyhän enkelin linna), eli Hadrianuksen mausoleumi, on Rooman Borgon kaupunginosassa sijaitseva sylinterimäinen rakennus, joka rakennettiin 120–139 keisari Hadrianuksen hautapaikaksi. [1] Keskiajalla hautakammiosta tehtiin linnoitus ja paavien asuinpaikka. Nykyään Hadrianuksen mausoleumi toimii museona (Museo Nazionale di Castel Sant'Angelo). Mausoleumiin johtaa Tiberin ylittävä antiikkinen silta Pons Aelius, jota kutsutaan nykyään Ponte Sant'Angeloksi.[1] Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Rooman ensimmäisen keisarin Augustuksen itselleen rakennuttamaa mausoleumia, eli Augustuksen mausoleumia, käytettiin myös hänen seuraajiensa hautapaikkana, mutta Nerva oli viimeinen keisari, jonka haudattiin sinne.

Bocca della Verità. Bocca della Verità eli Totuuden suu on marmorinen korkokuva tai patsaan fragmentti Rooman keskustassa, 500-luvulta peräisin olevan Santa Maria in Cosmedin -kirkon portiikkikäytävässä Aventinuksen kaupunginosassa.

Bocca della Verità

Korkokuva esittää miehen kasvoja, ja sen silmät ja suu ovat ammottavia aukkoja. Se lienee fragmentti pakanallisen ajan suihkulähteestä. Toisen olettaman mukaan se on saattanut olla viemärinluukku [1]. Korkokuvasta tuli merkittävä turistinähtävyys keskiajalla, kun levisi legenda, että jos puhuja pitää kättään korkokuvan suussa, korkokuva puraisee häneltä sormet poikki jos puhuja päästää suustaan valheen. Jump up ↑ Dorling Kindersley Ltd.: Kaupunkikirjat Rooma, s. 202. 5. painos. Rooma – Wikitravel. Colosseum Roomassa Rooma [1] on Italian pääkaupunki.

Rooma – Wikitravel

Roomassa sekoittuvat antiikki ja nykyaika, vanhanaikainen ja moderni. Maailman pienin valtio, vain 44 hehtaarin kokoinen katolisen kirkon keskuspaikka Vatikaanivaltio sijaitsee keskellä Roomaa. Rooman asukasluku on noin 2,7 miljoonaa (vuonna 2006) ja Rooman metropolialueella asuu yli 3 miljoonaa asukasta. Ymmärrä[muokkaa] Tu non potrai mai vedere nulla più grande di Roma.