background preloader

Ps6

Facebook Twitter

Tutkimus todistaa: persoonasi vaikuttaa siihen, millaisia ystäviä saat. Avoin persoonallisuus vetää puoleensa erilaisuutta, kun taas ulospäinsuuntautuneisuus samankaltaisia ihmisiä.

Tutkimus todistaa: persoonasi vaikuttaa siihen, millaisia ystäviä saat

Helsingin yliopiston ja Väestöliiton Isossa-Britanniassa toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin ihmisen persoonan vaikutusta ystävyyssuhteiden muodostumiseen. Tutkijat analysoivat viittä erilaista ihmisen persoonallisuuspiirrettä ja selvittivät niiden suhdetta ystäviin. Piirteitä olivat muun muassa avoimuus, ulospäinsuuntautuneisuus ja tunnollisuus. Tutkimuksessa määritellyistä piirteistä avoimuus ja ulospäin suuntautuneisuus ovat erilaisia piirteitä kuin puhekielessä usein ymmärretään.

Ystäviä maailman äärissä Elokuun lopulla julkaistussa tutkimuksessa selvisi muun muassa, että tutkimuksessa persoonallisuudeltaan avoimeksi luokiteltu ihminen solmi mielellään ystävyyssuhteita erilaisten ihmisten kanssa. Aggressiivisuus voi alkaa muotoutua jo ennen syntymää. Mistä teillä väännetään?

Aggressiivisuus voi alkaa muotoutua jo ennen syntymää

Ajan- tai rahankäytöstä vai lastenkasvatuksesta? Kotitöistä vai seksistä? Jokaisella vähän pidempään yhdessä olleella parilla on niin kutsutut ikiongelmansa, joista syttyy sanasota säännöllisin väliajoin. On äärimmäisen tärkeää, että suhteen osapuolet pitävät omista rajoistaan kiinni ja uskaltavat olla eri mieltä. Erimielisyyksien selvittely on kuitenkin eri asia kuin riitely, jolloin osapuolet kiihtyvät liikaa, eikä kummallakaan ole pienintäkään halua edes yrittää ymmärtää toista. On harvoin kaunista kuunneltavaa, kun stressaantuneet ja väsyneet ihmiset ottavat yhteen. Sillä on hintansa, että tekee kumppanistaan sanallisesti selvää. Jokainen kaipaa suhteessaan rauhaa ja rakkautta. Silmiin katsominen parantaa oppimista ja käytöstä. Zikaviruksesta voi olla vakavaa haittaa muillekin kuin kohdussa kasvaville lapsille.

Silmiin katsominen parantaa oppimista ja käytöstä

Uudessa hiiritutkimuksessa ilmeni, että zikatartunta voi vaurioittaa pysyvästi kiveksiä. Tutkimuksessa zikavirus tartutettiin muuten terveisiin uroshiiriin. Kolmen viikon kuluessa tartunnasta hiirten kivekset olivat kutistuneet, mieshormoni testosteronin eritys oli vähentynyt ja hedelmällisyys heikentynyt. ”Vielä ei tiedetä, vaikuttaako zika samalla tavalla myös ihmisiin, mutta tuloksemme viittaa siihen, että miesten testosteronitaso ja siittiöntuotanto voivat laskea zikatartunnan seurauksena”, toteaa patologian, immunologian ja molekyylibiologian professori Michael Diamond tutkimustiedotteessa. Jo aiemmin on huomattu, että zikavirus voi säilyä siemennesteessä kuukausien ajan ja tarttua sen välityksellä.

Nuorten arvot ja asenteet jyrkkenevät – ”Meillä kasvaa kovasydäminen nuoriso” Taloudellinen taantuma kiristää kukkaron nyörien lisäksi nuorten arvomaailmaa.

Nuorten arvot ja asenteet jyrkkenevät – ”Meillä kasvaa kovasydäminen nuoriso”

Asenteet kovenevat, kun omista perustarpeista joudutaan tinkimään. Kovasydämisten ryhmä kokee solidaarisuutta vain hyväosaisia kohtaan, mielipiteet muista jyrkentyvät samalla kun tasapainottelu oman elämän niukkuudessa nakertaa tasa-arvon ideaa. Kotimaa. Vuorovaikutustaitoja voi oppia. Vuorovaikutustaidot tarkoittavat kykyä ja halua vaihtaa ajatuksia, kokemuksia, mielipiteitä tai tekoja toisten kanssa ja toimia yhdessä.

Vuorovaikutustaitoja voi oppia

Keskeistä on vastavuoroisuus, se että molemmat tai kaikki osapuolet antavat panoksensa yhteiseen keskusteluun tai tapahtumaan. Myönteistä ja rakentavaa vuorovaikutusta on esimerkiksi: rohkaisu ja kannustaminentarkkaavainen läsnäolomyönteinen, mutta realistinen palautetuki ja kuunteleminenmyötätunto ja huomioiminenilahduttaminen Aina ei tarvita suuria tekoja. LuPsy: STATUS JA SOSIAALINEN VERTAILU. Status tarkoittaa sosiaalipsyko-logiassa arvoasemaa ja muilta saatua arvostusta.

LuPsy: STATUS JA SOSIAALINEN VERTAILU

Sen mukana tulee yleensä myös valtaa. Statuksen tavoittelu selittää varmuudella myös sinun toimintaasi. Uraihmisten elämässä statuksen tavoittelu on ilmeista, mutta myös jopa valtaavieroksuvien hippien ryhmissä on statuseroja: Puheen tasolla voidaan vakuutella, että kaikki ovat yhtä tärkeitä, silti käytännössä jotkut ovat "tasa-arvoisempia kuin toiset. " Kun tällainen ihminen astuu huoneeseen, hänet huomataan ja keskustelua aletaan käydä hänen ehdoillaan. Häntä tosin kadehditaankin, mutta myös ihaillaan ja kannatetaan. Olet luultavasti huomannut seuraavan ilmiön: Kun henkilö a ehdottaa jotakin, kukaan ei kannata häntä. Status on kuitenkin ryhmätermi. Hs. "Ensimmäiset vuodet Suomessa olivat ruusuilla tanssimista" Arka paikka –ohjelman vieraana on Suomeen 70-luvulla Suomeen muuttanut iranilainen Melody Karvonen.

hs

"Kerron ihmisestä kolme asiaa. Turvapaikanhakijoita kouluttava seksologi: "Heillä on vilpitön halu toimia oikein" Tarja Pölkki kertoo aloittavansa oppitunnin arabinaisen pukuun pukeutuneena: "Salaam aleikum, rauha kanssanne".

Turvapaikanhakijoita kouluttava seksologi: "Heillä on vilpitön halu toimia oikein"

Sitten hän alkaa kertoa kansalaisen perusoikeuksista Suomessa, paljastaa samalla kasvonsa ja riisuu peittävimmät vaatteet. – Ja sitten sanon, että mä voin pukeutua näin Suomessa, koska perustuslaki turvaa minulle sekä henkisen että fyysisen koskemattomuuden, Pölkki kertoo Ylen aamu-TV:n haastattelussa. Pölkki on seksologi, joka kouluttaa maahantulijoita Tapanilakodin vastaanottokeskuksessa Lahdessa. Hän kertoo paitsi seksuaalisäännöistä, myös tapakulttuurista, juridiikasta ja lastensuojelusta. Hs. Yksinäisyyden paikka löytyi aivoista Yksinäisyyden tunteen yksi hermostollinen perusta on löytynyt aivoista.

hs

Tutkijat paikansivat hiirten aivoista joukon hermosoluja, jotka näyttävät huolehtivan siitä, että eristyksissä olleet hiiret nauttivat seurasta tavallista enemmän, kun ne pääsevät takaisin lajitovereidensa joukkoon. Valkoinen talo ja Facebook innostuivat suomalaisopiskelijoiden hankkeesta. Ainakin Yhdysvalloissa ollaan sitä mieltä.

Valkoinen talo ja Facebook innostuivat suomalaisopiskelijoiden hankkeesta

Suomalaisopiskelijoiden hanke voitti Facebookin ja Yhdysvaltain ulkoministeriön toista kertaa järjestämän Facebook Global Digital Challenge -kilpailun, jossa etsittiin ääri-ilmiöitä hillitseviä kampanjoita. Kilpailuun osallistui 45 yliopistoa ympäri maailmaa. Parhaat valittiin Washingtonissa järjestettyyn finaaliin. Loppusuoralle yltivät tiimit viidestä maasta: Sveitsi, Suomi, Pakistan, Kuwait ja USA. ”Maamme on neutraali kulttuurien sekä uskontojen suhteen. Näin yleistäminen menee pieleen Facebookissa, keskustelupalstoilla ja lähes kaikkialla. Miltä tuntuu tulla syrjityksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi? Pahalta, tietysti. Sellaiselta, jota asiaa kokematon ei varmasti voi kuvitellakaan. Entä se, jos syrjintää kokee oman vähemmistön sisällä? Valtaväestön sortaman kansan, johon kokee kuuluvansa ja jonka juuria ei haluaisi hylätä – mutta jolta saatu viesti on ”sinä et voi kuulua meihin.”

Siitä kertoo saamelaisen Suvi Westin ohjaama tuore dokumentti Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni), joka sai ensi-iltansa tiistaina Docpoint-festivaalilla. HILJAISUUTEEN VETÄYTYMINEN - Enonkosken Luostariyhteisö. Aloitus Sytytä kynttilä. Hiljene hetkeksi. Anonymousin uusin ase Isisiä vastaan – vuohet - Digi. Sodan Isis-terrorijärjestöä vastaan julistanut Anonymous on ottanut vuohet aseikseen, kertoo Daily Mail - Hakkerit aikovat järjestää verkossa Isisin vastaisen ”raivon päivän” 11. joulukuuta. Anonymous-hakkeriryhmä aikoo tuolloin julkistaa verkossa kuvia kuolleista Isis-taistelijoista. Samalla hakkerien tarkoitus on pommittaa Isisiä tukevia Twitter-tilejä vuohien kuvilla, vihjaten terroristien olevan luonnottoman kiinnostuneita nelijalkaisista eläimistä. Anonymous-hakkeri on selittänyt tempauksen idea Daily Mailille. – He menestyvät pelon ja sen toivon ansiosta, että he pystyvät hiljentämään meidät kaikki, ja saavat meidät piileksimään peloissamme, hakkeri kertoo. – Me näytämme, että emme ole peloissamme, emme piiloudu, me olemme enemmistö ja joukkovoimamme voi todella saada aikaan muutoksen.

Pitkän linjan yritysjohtaja Björn Wahlroos antoi tänään Keskuskauppakamarin Rytminmuutos -tapahtumassa kymmenen käskyään muutosjohtajille. Hän aloitti käskynsä irvailemalla koko tilaisuudelle. Ensimmäinen käsky nimittäin kuuluu näin: 1. Älkää käykö johtamisseminaareissa. 2. "Suosittelen, koska muut taktiikat eivät toimi. " 3. "Melkein jokainen ongelma on ollut kiinni toteutuksesta eikä strategiasta. 4.

"On olemassa ammattitaitoisia toimialansa logiikan hyvin ymmärtäviä ja johtamistaidoiltaan taitavia johtajia. 5. Hs. Opettajan potkut testaavat kurinpidon rajat Irtisanotun helsinkiläisen opettajan kohtalo vaikuttaa siihen, miten opettajat voivat pitää yllä työrauhaa. Alppilan yläasteelta irtisanotun opettajan tapauksesta tulee merkittävä osa oikeuskäytäntöä, jolla määritellään, millaiset otteet opettajalle on sallittu häiriköivän nuoren kanssa. Hs. Hs. Hs. Mielekäs työ on yksi ihmisen hyvinvoinnin perusteista. Työ lisää yksilön omanarvontuntoa ja yleistä aktiivisuutta. Työn tekeminen – oli kyse sitten palkkatyöstä, vapaaehtoistyöstä tai muusta järkevästä toiminnasta – liittää ihmisen osaksi yhteiskuntaa.

Nykyään on muotia korostaa vapaa-ajan merkitystä. Vapaa-aikaa ei ole kuitenkaan olemassa ilman työtä. Isonenäinen mies tarjosi liftin - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Hs. Jos kuormitat aivojasi liikaa, ne alkavat reistailla. Aivan kuten muutkin ruumiinosat, aivot tarvitsevat ergonomisen työympäristön ja välillä lepoa. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Tulevatko turvapaikanhakijat tänne vain sosiaaliturvan perässä? – Yhdeksän kysymystä ulkomaalaisista Suomessa - Euroopan pakolaiskriisi. Suomen seuratuin tavis – Jaana Nyström vaihtoi viisikymppisenä uraa ja sai 1,3 miljoonaa seuraajaa somessa - Ura. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs.