background preloader

Fi4

Facebook Twitter

Menevätkö kvanttifysiikka ja suhteellisuusteoria yli ymmärryksen? Tämä kirja laajentaa tajuntaa - Tiede. Nykytilan perusteeton ihannointi ja neljä muuta ajatusharhaa hidastavat mullistavien hoitojen käyttöönottoa - Tiede. Kun ensimmäiset koeputkessa hedelmöitetyt lapset syntyivät 1970-luvun lopussa, menetelmää kauhisteltiin luonnottomana.

Nykytilan perusteeton ihannointi ja neljä muuta ajatusharhaa hidastavat mullistavien hoitojen käyttöönottoa - Tiede

Suomi tarvitsee humanisteja, sanoo filosofi Ilkka Niiniluoto – Heidät pitäisi saada neuvomaan päätöksentekijöitä - Kulttuuri. ”Tämä on hyökkäys.”

Suomi tarvitsee humanisteja, sanoo filosofi Ilkka Niiniluoto – Heidät pitäisi saada neuvomaan päätöksentekijöitä - Kulttuuri

Näillä sanoilla alkaa Tuomas Heikkilä ja Ilkka kirja Humanistisen tutkimuksen arvo. Silti Heikkilä ja Niiniluoto loiventavat heti kättelyssä alkusanojen taisteluhuutoa. ”Halusimme tehdä kiihkottoman puheenvuoron. Jossain vaiheessa poistimme kirjasta kaikki pamfletti-sanat”, Heikkilä kertoo. ”Tuomme esiin humanistisen tutkimuksen erikoislaatua. Onko maailma siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan?

Valtakunnanänkyrä Paavo Väyrynen julkaisi vuonna 1993 kaksiosaisen muistelmateoksen On totuuden aika I ja II.

Onko maailma siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan?

Nyt näyttää siltä, että tämä aikakausi on päättynyt. On totuudenjälkeinen aika. Totuudenjälkeisestä politiikasta eli post-truth politicsista on puhuttu kesän mittaan Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Suomesta löytyy runsaasti kansainvälisiä tiedehuippuja – nämä 26 tutkijaa pääsivät ansioituneimpien listalle. ”Suomesta löytyy millä mittarilla tahansa mitattuna kansainvälisesti erittäin menestyneitä ja arvostettuja tutkijoita, mutta eivät he juuri paistattele julkisuuden valokeilassa”, arvioi Suomalaisen tiedeakatemian pääsihteeri, professori Pekka Aula.

Suomesta löytyy runsaasti kansainvälisiä tiedehuippuja – nämä 26 tutkijaa pääsivät ansioituneimpien listalle

Akatemialla on lähes tuhat jäsentä, jotka on kutsuttu yleistieteelliseen seuraan tieteellisten ansioidensa perusteella. Aula huomauttaa, että Nobel-palkinto on vain yksi tiedemenestyksen mittari ja sikäli rajallinen, että Nobeleita jaetaan lähinnä luonnontieteellisille aloille. Lisäksi on liuta muita tiedepalkintoja, jotka eivät kuitenkaan ole yhtä kuuluja. Tärkein tiedemiehen ja -naisen ansioiden mittari on laaja ja mittava julkaisutoiminta. Palkinnoilla annetaan tunnustusta oman alan kehittämisestä ja joskus myös toiminnasta ihmiskunnan hyväksi. Nobelilla palkittu MIT:n taloustieteen professori Bengt Holmström on nyt julkisuuden valokeilassa.

Kaikki luottamus ihmiseen ja yhteiskuntaan katoaa, kun tunne sivuuttaa totuuden. Sabotaasi.

Kaikki luottamus ihmiseen ja yhteiskuntaan katoaa, kun tunne sivuuttaa totuuden

Se oli bulgarialaisten oma käsitys vuonna 2015 tapahtuneesta. Maan painonnostajien nauttima yrttivalmiste oli sisältänyt jälkiä kielletyistä aineista, eikä pillereitä ollut tullut testatuksi. Joku oli virittänyt ansan, johon urheilijat syyttään lankesivat. Yksitoista maajoukkuenostajaa kärysi anabolisista steroideista, ja koko porukka jäi pois Rion kisoista. Oikeusmurha ei ole ensimmäisenä mieleen tuleva sana, kun entisen itäblokin urheilijat jäävät kiinni dopingista. Rasismi: neljä väärinymmärrystä. Nykyinen yhteiskunnallinen tilanne vaatii rasismin käsitteen ymmärrystä.

Rasismi: neljä väärinymmärrystä

Rasismin käsitteen määrittelystä kirjoitin toisen jutun. Määrittely ei kuitenkaan ratko kaikkia pulmia. Yhtä tärkeää on ymmärtää, millainen käsite rasismi on, ja miten se on yhteydessä moraaliin. Rasismiin liittyy neljä väärinymmärrystä, joita esiintyy sekä rasismin puolustajilla että sen vastustajilla. Ensimmäisen väärinymmärryksen mukaan kaikki puhe ihmisryhmien välisistä eroista on rasismia. Tämä ei pidä paikkaansa. Texas aikoo teloittaa miehen murhasta, jota hän ei tehnyt eikä edes nähnyt. Texas aikoo teloittaa miehen murhasta, jota hän ei tehnyt eikä edes nähnyt Texasilainen Jeffery Wood saattaa joutua teloitettavaksi murhasta, vaikka hän ei ole tappanut ketään.

Texas aikoo teloittaa miehen murhasta, jota hän ei tehnyt eikä edes nähnyt

Ensi viikolla hän voi olla kuollut mies, vaikka hän ei edes nähnyt murhaa, josta häntä syytetään, kertoo uutistoimisto AFP. Wood teloitetaan 24. elokuuta myrkkyruiskulla, ellei Texasin korkein rikosoikeus toisin päätä. Oikeuteen on lähetetty satasivuinen vetoomus, jonka päämäärä on saada tapaus uuteen käsittelyyn, kertoo The Texas Tribune. Woodin elämä muuttui tammikuun toisen päivän aamuna vuonna 1996. Hs. Kaksi Rivieran kaupunkia kielsi muslimien suosimat burkini-uimapuvut.

hs

Kaikki vuorollaan Suomen hallituksissa, ”lopputulos surkea” – Pamfletti: Herätys, puolueet, valta siirtyi jo ihmisille. Politiikan ja viestinnän ammattilaiset Mikael Jungner ja Taru Tujunen sekä Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn johtaja Matti Apunen herättelevät tuoreessa EVAn pamfletissa poliittisia puolueita uudistumaan.

Kaikki vuorollaan Suomen hallituksissa, ”lopputulos surkea” – Pamfletti: Herätys, puolueet, valta siirtyi jo ihmisille

Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Jungner toimi aiemmin SDP:n puoluesihteerinä ja kansanedustajana. Viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtaja Tujunen puolestaan toimi pitkään kokoomuksen puoluesihteerinä. Jungner, Tujunen ja Apunen ovat sitä mieltä, että puolueiden on uudistuttava, sillä uudistukset tapahtuvat jo täyttä vauhtia niiden ympärillä. Sofi Oksasen pysäyttävä kirjoitus infosodasta – Tätä on kirjoittaa Venäjästä - Aamulehti. Monikultturismi on tämän päivän stalinismi — Tiina Wiik. Filosofian yo-kokeessa voi menettää pisteitä kirjoittamalla turhuuksia – 8 vinkkiä kirjoituksiin! J. V. Snellmanin päivä, suomalaisuuden päivä 12.5.

Johan Vilhelm Snellman oli suomalaismielinen filosofi, kirjailija ja sanomalehtimies.

J. V. Snellmanin päivä, suomalaisuuden päivä 12.5.

Hän korosti suomen kielen asemaa ja oman rahan saamista Suomelle. J.V.Snellman 1806-81. Teemu ja Daniel — ArnoKotro. Sanotaan, että me suomalaiset ponnistamme suunnilleen samoista lähtökohdista ja olemme tasa-arvoisia – enimmäkseen yhtä suurta keskiluokkaa. Mutta maalataanpa kaksi henkilökuvaa. Kutsutaan tarinamme hahmoja vaikka Teemuksi ja Danieliksi. Demokratiatietäjä - Demokratia.fi. Vilkaisepa näitä uusia grafiikoita, jotka paljastavat totuuden maailman uskomattomista tuloeroista. Hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam julkisti tänään raportin, jonka mukaan maailman tuloerot ovat kasvaneet entisestään. Raportti muun muassa toteaa, että maailman 62 rikkainta ihmistä omistaa enemmän kuin köyhin puolikas väestöstä yhteensä ja että rikkain prosentti omistaa enemmän kuin maailman loput 99 prosenttia.

Lukuihin pitää suhtautua toki varauksella: maailman köyhimpien ihmisten "varallisuuden" laskeminen on ongelmallista. Oxfam käyttää varallisuuden mittarina nettovarallisuutta - tämä tarkoittaa, että maailman kahden köyhimmän miljardin ihmisen nettovarallisuus on itse asiassa negatiivinen. Jos ihmisellä ei ole velkaa ja hänellä on taskussaan 50 senttiä, hänellä olisi enemmän "varallisuutta" kuin maailman kahdella miljardilla ihmisellä yhteensä. Joka tapauksessa Oxfamin raporttin sisältää muutaman kiintoisan grafiikan, joka kuvaa varallisuuserojen kasvua. Suuri finanssisektori aiheuttaa vahinkoa kaikille muille paitsi hyvätuloisimmalle 10 prosentille. Pitkän linjan yritysjohtaja Björn Wahlroos antoi tänään Keskuskauppakamarin Rytminmuutos -tapahtumassa kymmenen käskyään muutosjohtajille.

Sähköiset kokeet ja arviointi lukiossa Kajaani 10.4.2015. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Politiikka on pysyvästi rikki - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus. Hs. Hs. Kokoomuksen nuorten liitto eli kokoomusnuoret vaatii vuoden 2014 tavoiteohjelmassaan leikkauksia valtion menoihin niin, että budjetit eivät olisi enää alijäämäisiä. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Hs. Entinen elinkautisvanki kaipaa takaisin telkien taakse – USA vapauttaa vankeja ennen aikojaan - Yhdysvallat.