background preloader

Somestrategia

Facebook Twitter

Oppaita somen mittaamisesta ja strategiaoppaita

Instagram-suunnitelma - Case Emineland - OSA 2. Instagram-suunnitelma – Case Emineland on ollut käynnissä kaksi viikkoa! Testi-casen tarkoituksena oli tehdä yksityiskohtainen Instagram-julkaisusuunnitelma ja -kalenteri ja toteuttaa se Eminen omalla Instagram-tilillä. Lue tarkemmin, mitä suunnitelma piti sisällään>> Kahden viikon julkaisusuunnitelman toteuttamisen aikana olen tehnyt havaintoja ja pistänyt merkille erilaisia vaikutuksia, joita suunnitelmallinen somettaminen on saanut aikaan Eminen Instassa.

Kolme tärkeintä vaikutusta tulevat tässä! 1. Kuten edellisessä blogikirjoituksessa mainitsin, ennen Instagram-suunnitelman laatimista Eminen Insta-tili ei noudattanut kovin tarkkaa visuaalista linjaa. Nämä asiat on saatu korjattua kahdessa viikossa. Instagram on kuitenkin sosiaalisen median kanavista visuaalisin. 2. Olimme eminaattoreiden kanssa viikko sitten katsomassa stand-up -show’ta. Mitä siis tästä voimme oppia Instagram-viestintää ajatellen? 3. Arjessa suunnitelman toteuttaminen on hämmentävän helppoa, nopeaa ja innostavaa.

17855_ohjeita_hankeviestintaan. Jokanaisen – ja miehenkin – viestintäsuunnitelma » Somesiskot. Sähköisen viestinnän emoalus, selkäranka ja kivijalka. ”Kuka niitä lukee” -ajattelu on saha, jolla katkaiset oman oksasi nopeasti. Sillä vastaus on ”kaikki”. Kaikki lukevat nettisivujasi. (Tai ainakin ne, jotka ovat kiinnostuneita toiminnastasi.) Päivitä, älä päivittele Nettisivujesi tärkein asia on niiden ylläpitäminen. Kun yhteystietosi vaihtuvat – päivitä nettisivut. Tieto EI lisää tuskaa Mutta sen puute kyllä. Nettisivuilta etsitään tietoa. Kirjoita nettivuillesi lyhyesti ja ytimekkäästi. Haukkaa vain niin iso pala kakkua kuin jaksat syödä. Jos olet itsesi ainoa someresurssi, hyvä ihminen, myönnä rajallisuutesi. 1. Kuuta on syytä kurotella. Muista, että somessa ei mitata menestystä vain seuraajien määrässä. Klassista sähköpostisuoraa arvostetaan aivan liian vähän. Uutiskirjettä voit hyödyntää myös sisäisessä viestinnässä.

Vinkki: Muista käyttää piilokopiota! Blogi — Finnish. Pölyt pois someohjeesta - Kela näyttää esimerkkiä! - Zento. Onko sinunkin työpaikkasi someohje haudattu intranetin uumeniin? Jos ohje on olemassa niin milloin viimeksi olet vilkaissut sitä? Onko siinä kieltoja vai kannustusta? Tällaisten kysymysten kanssa painiskellaan monessa yrityksessä ja organisaatiossa. Kela näytti esimerkkiä julkishallinnon organisaatioille ja rakensi pala palalta uuden someohjeen, jonka tehtävä on innostaa ja kannustaa Kelan asiantuntijoita viestimään somessa. Koko projektin priimusmoottorina toimi Kelan someviestinnästä vastaava asiantuntija Olga Gassen.

Hyvälle someohjeelle tuli tarvetta, kun kelalaisia ryhdyttiin voimallisemmin kouluttamaan viestimään somessa. . – Someklinikoilla koulutetaan ja innostetaan kelalaisia rakentamaan omaa asiantuntijuuttaan viestimällä somessa. Uuden someohjeen luominen on Kelassa ollut pitkä prosessi, joka alkoi brain storming -sessioista Olgan, viestintäpäällikkö Minna Latvalan ja markkinoinnista vastaavan Pauliina Venäläisen kesken. Johdon sitoutuminen oleellista Someohjeen jalkauttaminen. Sosiaalisen median mittaaminen 2: Mitä ja miten mitata? | Viestintä-Piritta. Piritta kirjoittaa neljän bloggauksen sarjassaan sosiaalisen median mittaamisen eri ulottuvuuksista. Tässä Somen mittaaminen -blogisarjan toisessa osassa Piritta kertoo somen mittaamisesta kuvitteellisen esimerkin kautta.

Seuraavassa sarjan bloggauksessa listataan puolestaan muutamia työkaluja, joiden avulla erilaisia some-toimintoja ja -tavoitteisiin pääsyä voidaan seurata ja mitata. Sarjan ensimmäinen bloggaus käsitteli sosiaalisen median mittaamista avaten käsitettä yleisellä tasolla sekä sukeltaen mittaamisen yhteispeliin suhteessa organisaation tavoitteisiin ja some-suunnitelmiin. Miten saadaan aikaan mitattavia tuloksia? Käytännössä mitattavia tuloksia saa aikaan seuraavan kaavan mukaisesti: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Yksi esimerkki konkreettisista some-tavoitteista ja niissä onnistumisen mittaamisesta Tavoite (kyseessä on kuvitteellinen järjestö ja sen somelle asettama tavoite): Lisätä tietoisuutta tietystä sairaudesta ja herättää positiivista suhtautumista siihen liittyviin asioihin. Sosiaalisen median mittaaminen 3: Työkalut | Viestintä-Piritta. Piritta kirjoittaa neljän bloggauksen sarjassaan sosiaalisen median mittaamisen eri ulottuvuuksista.

Tässä Somen mittaaminen -blogisarjan kolmannessa osassa Piritta listaa muutamia työkaluja, joiden avulla erilaisia some-toimintoja ja -tavoitteisiin pääsyä voidaan seurata ja mitata. Näiden lisäksi työkaluja on lukuisia muita ja myös tässä esitellyille työkaluille löytyy useita muitakin kuin tässä määriteltyjä, käyttömahdollisuuksia. Tämän kirjoituksen tarkoitus on jäsennellä mittaamisen mahdollistavia ilmaisia työkaluja ja niiden luonnetta, jotta oman some-viestinnän onnistumisen analysointia voisi kehittää parhaaseen mahdolliseen suuntaan. Sarjan ensimmäinen bloggaus käsitteli sosiaalisen median mittaamista avaten käsitettä yleisellä tasolla sekä sukeltaen mittaamisen yhteispeliin suhteessa organisaation tavoitteisiin ja some-suunnitelmiin.

Toinen bloggaus keskittyi kuvitteellisen esimerkin kautta siihen, mitä ja miten voidaan mitata sekä analysoida. Facebook-sivujen kävijäseuranta Yleistä. Someohje. Näin rakennat some-sisältökalenterin | HurraaKerkko. Some vaatii suunnittelua, mutta suunnittelun ei kuulu vaatia pyörän keksimistä uudelleen joka päivä.

Päivitys 09/2016: artikkeli Näin rakennat sisältökalenterin somea varten esittelee päivitetyn mallin. Community Manager tarvitsee päivittäin useita työkaluja: Facebookin Power Editor tai Business Manager, PhotoShop, julkaisu- ja/tai analytiikkapalvelu keskustelujen luomiseen ja seurantaan eri kanavissa. Kollegani haluavat usein vertailla käyttökokemuksia eri järjestelmistä, joten ajattelin nyt keskittyä yhteen tärkeimmistä apuvälineistäni. Sosiaalisen median sisällöntuotannon tulee olla tavoitteellista ja suunnitelmallista.

Tarve hyvälle sisältörungolle korostuu etenkin yhteisöissä, joihin syötetään sisältöä päivittäin ja useamman tekijän toimesta. Tarvitaan some-sisältökalenteria (editorial calendar) nopeuttamaan suunnittelua. Sisältökalenterialustoja on monia, mutta sydämeni valittu on edelleen Google Driveen luotu taulukko. Klikkaa täysikokoiseksi. Sisältösuunnitelma ei ole some-strategia. Johda verkossa vaikuttamistasi - aseta itsellesi tavoitteet - Differo. Elämme taas sitä aikaa vuodesta, kun katsotaan kirkkain silmin ja korkein tavoittein kohti tulevan vuosipuoliskon haasteita. Tehdään konkreettisia suunnitelmia, joilla lunastetaan viime vuoden lopulla määritellyt liiketoiminnalle ja henkilökohtaiselle kehittymiselle asetetut tavoitteet. Uskon, että monelle verkossa vaikuttaminen ja sosiaalinen myynti ovat moottoreita, joista pitkällä tähtäimellä odotetaan sekä liiketoiminnan että henkilökohtaista kasvua.

Harva kuitenkaan vielä suunnittelee tai johtaa verkossa vaikuttamistaan mitenkään. Ymmärretään, että verkossa pitäisi olla läsnä, mutta ei oikein tiedetä, miten hieman sekavaa kokonaisuutta käsittelisi systemaattisesti. Uskon, että monelle verkossa vaikuttaminen ja sosiaalinen myynti ovat moottoreita, joista pitkällä tähtäimellä odotetaan sekä liiketoiminnan että henkilökohtaista kasvua. Asettamalla oikeat kysymykset omaa verkossa vaikuttamistasi kohtaan tilanne helpottuu. Somestrategiaopas. Sosiaalisen median strategian ABC | Viestintä-Piritta. Piritta avaa tässä bloggauksessaan sosiaalisen median strategian eri vaiheita Viestintä-Pirittan ympyrämallin kautta. Kirjoituksessa esiin nostetut asiat ovat niitä yleisimpiä kysymyksiä, joihin haetaan vastauksia organisaatioiden some-strategiatyötä tehtäessä. Sosiaalisen median strategian ABC Sosiaalisen median strategia on käytännössä jatkuvasti käynnissä oleva prosessi.

Strategian laadintaan ei kannata käyttää liikaa aikaa, vaan se tai vähintään sen osia kannattaa viedä käytäntöön mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun ensimmäiset syyt somen käytölle ovat löytyneet. Vastaavasti sosiaalinen media on osa organisaation viestintäsuunnitelmaa sekä kaikkea tekemistä ja toimintaa. Lisäksi strategiassa määritellään, miten edellä listatut suunnitelmat toteutetaan: koska ja kuinka usein viestitään, kuka viestii ja hallinnoi käytössä olevia kanavia, kuka seuraa keskustelua ja mistä aiheista sekä erityisesti, millä periaatteilla keskusteluun osallistutaan. 1.

Some-strategian vaiheet 1. 2. 3. 4.