background preloader

SoMe

Facebook Twitter

Fi.pinterest johanna janhonen some-ohjeita. Järjestösome-trendit 2018. Järjestösome-trendit 2018 Viestintä-Pirittan Piritta on kirjoittanut järjestösome-trendit vuodesta 2013 lähtien ja julkaisee trendit nyt kuudetta kertaa.

Järjestösome-trendit 2018

Tähän bloggaukseen Piritta Seppälä on koonnut 10 trendiä, joiden hän ennustaa toteutuvan järjestöjen some-toiminnassa ja yleisesti sosiaaliseen mediaan liittyen vuoden 2018 aikana. Kirjoittaessaan vuoden 2018 järjestösome-trendejä Piritta tarkasteli myös aiempien viiden vuoden ennusteita. Ne tarjosivat erittäin mielenkiintoisen ja monelta osin myös toteutuneen matkan järjestöjen somen käytön kehittymiseen ja myös tulevaisuuteen.

Bloggauksen lopussa on SlideShare-esitys, johon Piritta on nostanut mukaan näkymiä aiempien vuosien trendeistä liittyen alla oleviin kymmeneen sometrendiin. Järjestösome-trendit 2018 julkaistiin 15.12.2017 Järjestödigi-kartoituksen julkaisutilaisuudessa. 1. Sisäiseen viestintään panostetaan järjestöissä enemmän vuonna 2018 ja sosiaalinen media on yksi merkittävä työkalu osana kokonaisuutta. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Sometyökaluja

InstaOppaat. Sosiaalisen median mittaaminen 3: Työkalut. Piritta kirjoittaa neljän bloggauksen sarjassaan sosiaalisen median mittaamisen eri ulottuvuuksista.

Sosiaalisen median mittaaminen 3: Työkalut

Tässä Somen mittaaminen -blogisarjan kolmannessa osassa Piritta listaa muutamia työkaluja, joiden avulla erilaisia some-toimintoja ja -tavoitteisiin pääsyä voidaan seurata ja mitata. Näiden lisäksi työkaluja on lukuisia muita ja myös tässä esitellyille työkaluille löytyy useita muitakin kuin tässä määriteltyjä, käyttömahdollisuuksia. Tämän kirjoituksen tarkoitus on jäsennellä mittaamisen mahdollistavia ilmaisia työkaluja ja niiden luonnetta, jotta oman some-viestinnän onnistumisen analysointia voisi kehittää parhaaseen mahdolliseen suuntaan.

Sarjan ensimmäinen bloggaus käsitteli sosiaalisen median mittaamista avaten käsitettä yleisellä tasolla sekä sukeltaen mittaamisen yhteispeliin suhteessa organisaation tavoitteisiin ja some-suunnitelmiin. Toinen bloggaus keskittyi kuvitteellisen esimerkin kautta siihen, mitä ja miten voidaan mitata sekä analysoida. Facebook-sivujen kävijäseuranta Yleistä. Somevinkki 27: videomarkkinointi & somekanavat. Videomarkkinointia hankaloittaa se, että eri alustoilla on omat piirteensä ja vaatimuksensa.

somevinkki 27: videomarkkinointi & somekanavat

Jotkut tarjoavat auto-play -videoita, jotkut taas eivät. Jotkut alustat toistavat videot automaattisesti äänen kanssa, jotkut taas mykistettynä. Vine-videot ovat vain 6 sekunnin mittaisia, kun taas YouTube-videoilla ei ole aikarajoitteita. Ennen vanhaan YouTube oli ainoa oikea kanava videoille. Vaikka YouTube onkin yhä valtavan suosittu videoalusta, ovat ajat kuitenkin muuttuneet. Tämän tekstin onkin tarkoitus olla apuna niille, jotka pähkäilevät eri alustojen kanssa!

Youtube Mikä lasketaan katselukerraksi? Auto-play? Auto-loop? Oletusääniasetukset? Maksimipituus? Videon upottaminen ulkopuoliselle sivulle? Katselukertojen laskenta (julkinen)? Katselukertojen laskenta (tilin omistaja)? Videoanalytiikka? Facebook. Facebookin kuvakoot – aina ajan tasalla. Teetkö säännöllisesti julkaisuja yrityksen tai yhteisön Facebook-sivulle?

Facebookin kuvakoot – aina ajan tasalla

Mikään ei pilaa hyvin suunniteltua sisältöä tehokkaammin kuin sumeat, pikselöityvät tai surkeasti rajautuvat kuvat. Kauniskin kuva pakkautuu ikävän näköiseksi, jos Facebook itse joutuu säätämään sen sopivaan muotoon. Tämän vuoksi eri julkaisutyyppien kuvakoot ovat monelle olennaista tietoa arjessa, oli kyse sitten kansikuvasta, julkaisukuvasta, linkkijulkaisusta, tykkäysmainonnasta tai kuvakarusellista.

Tämä blogiartikkeli on sinulle, ystävä hyvä, joka et halua enää kuluttaa näppäimistöäsi hakukoneissa: Facebookin kuvakoot, aina ajan tasalla. Saa laittaa kirjanmerkkeihin! Yleisohjeena heti alkuun: etenkin tekstiä tai grafiikkaa sisältävät kuvat kannattaa aina ladata Facebookiin kuvien pakkaussyistä .png-muodossa. Profiilikuva Facebook päivitti Facebook-sivujen ulkoasua taas syksyn 2017 aikana. Desktopilla 170 x 170 pikseliä Mobiilissa 128 x 128 pikseliä Kansikuva Mobiilissa 640 x 360 pikseliä.

Linkkijulkaisu 360° kuva. Digital Marketing Think Tank. Vanhustyön kehittäminen. Pohtikaa täällä mitä sosiaalinen media tuo vanhustyön laatuun.

Vanhustyön kehittäminen

Sosiaalisen median avulla voidaan pitää yhteyttä sukulaisiin, jotka asuvat kaukana sekä muihin ystäviin. Median avulla saadaan tietoa ja pystytään kehittämään omia taitojaan. Seuraamaan yhteiskunnan asioita. Vanhustyön laatu ja sosiaalinen media: Vanhusten elämänlaatua voidaan parantaa sosiaalisen median avulla, jos vanhus on valmis käyttämään sitä.

Viime vuosina käyty keskustelu Suomen vanhustenhuollon laadusta on antanut varsin huonon kuvan hoidon tasosta ja vanhusten palveluista. Sosiaalinen media on suurimmalle osalle vanhuksista vieras maailma. Sosiaalinen media auttaa pitämään yhteyksiä niin työntekijöiden, kuin asiakkaiden ja heidän omaistenkin välillään. Sosiaalinen media ei ehkä tämän hetken ikääntyneille ole kovinkaan tuttu asia. On vaikea kuvitella nykypäivän vanhuksia twiittaamassa tai käymässä keskustelua webkameran välityksellä, poikkeuksia tietysti on. Tykkää tästä: Tykkää Lataa... Miten arvioida sosiaalista mediaa hyödyntävää oppimistoimintaa? Oppimistoimintaa ja arviointia ei voi irroittaa toisistaan.

Miten arvioida sosiaalista mediaa hyödyntävää oppimistoimintaa?

Arviointi ohjaa oppimista niin kouluissa työpaikoillakin. Se, miten oppimista arvioidaan, vaikuttaa vahvasti siihen, minkälaisia oppimisstrategioita valitsemme, ja tätä kautta siihen, miten syvällistä oppiminen on. Peruslähtökohtana on arvioida oppimistoiminnan aikana tapahtuvaa toimintaa, ei pelkkää lopputuotetta. Selitän tässä miksi ja ehdotan tapoja prosessien arviointiin. 1) Oppimistutkimus on kiistattomasti todistanut, että tietty toiminta johtaa syvään oppimiseen.

Parhaimmillaan oppiminen on itseohjautuvaa, tarvelähtöistä ja sisäisesti motivoitunutta toimintaa. Vuorovaikutteisen toiminnan parissa tapahtuu prosesseja, jotka helpottavat asian sisäistämistä, oppimista: asian selittäminen muille vaatii sen käsitteistämistä ja ymmärtämistä. Englannin kielessä on hieno termi, Engagement, joka tarkoittaa ainakin minulle sitoutunutta uppoutumista, innostunutta ja määrätietoista tekemistä. Tulevaisuus on erilainen kuin nykyhetki .