background preloader

Digitalisaatio

Facebook Twitter

Josie Tetley AEA conference presentation Tetley et al no pictures. Lakiesitys velvoittaa julkishallinnon organisaatioita siirtymään uuden Suomi.fi-tunnistamisen käyttäjiksi viimeistään vuoden 2017 lopussa. Valtori, Väestörekisterikeskus VRK ja valtiovarainministeriö tiedottavat Hallituksen esitys laiksi hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista sekä valtion yhteisten tieto- ja viestintäteknisten palvelujen järjestämisestä annetun lain muuttamisesta on parhaillaan eduskunnassa käsittelyssä.

Lakiesitys velvoittaa julkishallinnon organisaatioita siirtymään uuden Suomi.fi-tunnistamisen käyttäjiksi viimeistään vuoden 2017 lopussa

Lain on määrä astua voimaan 1.7.2016. Digitalisaatio, osaaminen ja työelämä. Digitalisaation onnistumiseen tarvitaan tietoa, määrätietoista johtamista ja yhteistyötä - Artikkeli. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksella tavoitellaan paremmin saatavilla olevia ja yhdenvertaisia palveluita.

Digitalisaation onnistumiseen tarvitaan tietoa, määrätietoista johtamista ja yhteistyötä - Artikkeli

Muutoksen tärkeä väline on digitalisaatio. Uudistuva lainsäädäntö antaa muutokselle raamit, mutta toiminnallinen muutos tehdään maakunnissa - lähellä asukkaita ja palvelujen käyttäjiä. Tavoitteena on saada palvelut toimimaan asiakkaiden parhaaksi ja pitää kustannukset kohtuullisella tasolla. Palvelutuotannon, palveluketjujen ja rahoituksen johtamiseen tarvitaan laadukkaita tietotyökaluja ja vahvaa tiedolla johtamista. Kansallinen sote-ohjauksen tietovaranto on yksi mahdollinen uusi työkalu. Esimerkkinä jo toimivista sähköisistä palveluista on Kanta-palvelu. ICT-palveluiden tuottamiseen haetaan valtakunnallisia ratkaisuja. Digitalisaation vaikutus iäkkäisiin. Kulttuuri, kyky ja tekeminen. Johanna Mätäsaho, Bestser Oy Tutkimuslaitos Gartnerin määritelmää mukaillen digitalisaatio on prosessi, joka vie digitaaliseen liiketoimintaan.

Kulttuuri, kyky ja tekeminen

Prosessin tarkoituksena on tuottaa jatkuvasti enemmän arvoa asiakkaille ja tehdä se aiempaa vähemmällä vaivalla hyödyntämällä tekniikan kehityksen uusia ja vähän vanhempiakin saavutuksia. Älykkäästi enemmän tekemistä siis. Onnistuneeseen digitalisaatioon tarvitaan kulttuuria, kykyä ja tekemistä. AMK - Uutiset - Sosiaali- ja terveysalan seminaarissa pohdittiin palveluiden digitalisoitumista. Uudistuva sosiaali- ja terveysala 2015 -seminaari teemalla palveluiden digitalisoituminen veti Metropolian Leppävaaran kampukselle lähes 200 seuraajaa keskiviikkona 2.12.

AMK - Uutiset - Sosiaali- ja terveysalan seminaarissa pohdittiin palveluiden digitalisoitumista

Sosiaali- ja terveysalalla ollaan tekemässä suurta rakennemuutosta ja laajaa kehitystyötä palveluiden kehittämiseksi ja niiden saatavuuden parantamiseksi. Seminaarissa pohdittiin digitalisoitumisen mahdollisuuksia ja haasteita; miten juuri sosiaali- ja terveysala voi hyödyntää erilaisia sähköisiä ratkaisuja ja kuinka e-palvelut saadaan vastaamaan asiakastarpeita. Seminaarissa ääneen pääsi monipuolinen joukko alan asiantuntijoita ja YAMK-opiskelijoita. Voit katsoa seminaarin tallenteet alla olevista linkeistä:Osa 1 (mm. Konkola, Stenberg, paneeli, Koiste) Osa 2 (mm. Digiyhteisön media ja blogi: Digitalisaatio & Innovaatiot. Mitä teknologiauutuuksia asiantuntijat povaavat alkaneelle vuodelle?

Digiyhteisön media ja blogi: Digitalisaatio & Innovaatiot

Tässä Mashablen toimituksen arvio vuonna 2016 yleistyvistä teknologioista. Katsauksessamme asiantuntijoiden ennustuksiin alkaneen vuoden teknologiauutuuksista, siirrymme Gartnerin ennusteista verkkomedia Mashablen listan avaamiseen. Mashablen teknologiatoimittaja Lance Ulanoffin 9 technologies to watch in 2016 -listaus nostaa tulevan vuoden järisyttävimmät teknologiset uutuudet esiin. Ulanoffin laatima lista pitää sisällään samoja huomioita Gartnerin kanssa, mutta myös täysin uusia nostoja. Julkisen-hallinnon-asiakkuusstrategia-2020. Digitalisoituminen onnistuu vain, jos osaat johtaa ihmistä. Tänä syksynä digitalisoitumishurmos on vallannut monet isot korporaatiot.

Digitalisoituminen onnistuu vain, jos osaat johtaa ihmistä

Koneet ja järjestelmät ja tietenkin mobiili kuntoon, niin siitä se kasvu lähtee! Jaa-a. Kunpa se olisikin noin helppoa. Digitalisoituminen on vyörynyt Suomeen kuten laatu aikanaan. Yhtäkkiä kaikilla on digihankkeita, digijärjestelmiä, digipäälliköitä, jopa digiauditointeja. Mutta minulla on sinulle, rakas suomalainen johtaja, viesti: digitalisoituminen vaatii ihmisten johtamista. Nordic Healthcare Group. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala on murroksessa.

Nordic Healthcare Group

Esimerkiksi digitalisaatio, sote-uudistus ja valinnanvapaus, väestön ikääntyminen sekä asiakkaiden oman osallisuuden sekä maksukyvyn lisääntyminen muuttavat toimialaa huomattavasti seuraavien vuosien aikana. ”Nämä trendit muuttavat nykyisiä liiketoimintamalleja ja luovat uusia mahdollisuuksia nykyisten toimijoiden lisäksi esimerkiksi vakuutusyhtiöille, ICT-yrityksille ja teleoperaattoreille, vähittäiskaupoille ja ravintoloille, rakentamis- ja kiinteistösijoitustoimijoille sekä erilaisille tukipalveluyrityksille”, toteaa NHG:n konsultoinnista vastaava johtaja Vesa Komssi. Uudet toimijat haastavat nykyisiä toimintatapoja, tuovat markkinoille uusia toimintamalleja sekä luovat yhteistyömahdollisuuksia alan vanhoille toimijoille. Ruudulta löytyvät palvelut, linkit ja vinkit. Miten pysyä teknologisessa kehityksessä mukana, kun ikää tulee lisää ja moni palvelu siirtyy verkkoon?

Ruudulta löytyvät palvelut, linkit ja vinkit

Kuinka ottaa haltuun netti ja tabletti? Kusti Vuorensivu sai jokin aika sitten lahjaksi aktiivisuusrannekkeen. Jälkikasvua oli alkanut huolettaa se, että isä viettää liikaa aikaa tietokoneen ääressä. Ranneke muistuttaa Vuorensivua nousemaan välillä ylös verryttelemään. Seija Lähdemäki sen sijaan ajatteli eläkkeelle jäädessään, että enää ei onneksi tarvitse takuta tietotekniikan kanssa. . – On pakko opetella uusia asioita. Digitalisaatio uudistaa terveydenhuoltojärjestelmää. Terveysteknologia Terveydenhuollon digitalisaatiossa eletään mielenkiintoisessa murrosvaiheessa.

Digitalisaatio uudistaa terveydenhuoltojärjestelmää

Tiedon varastointi ja louhinta sekä hyödyntäminen edellyttävät täysin uusia, käyttäjälähtöisiä palveluja, jotka parantavat ihmisten mahdollisuutta huolehtia omasta terveydestään. Kela kehittää palvelua, joka täydentää kasvavassa käytössä olevia Kanta-palveluita. Mobiiliteknologia ja vanhukset. Vanhustyössä on jo kertynyt hyviä kokemuksia virtuaalisesta kotihoidosta ja arjen askareiden hoitamisesta.

mobiiliteknologia ja vanhukset

Mobiilipalveluista voi tulevaisuudessa löytyä helpotusta myös yksinäisyyteen. Yrittäjä Matti Kari on kehittänyt kuvapuhelusovelluksen, joka on kuin kuvapuhelupalvelu Skypen ja treffisovellus Tinderin sekoitus mutta yksinkertaisempi. "Matti, laitoin sinua varten helmet kaulaan", hihkuu 81-vuotias Ellen Gustafsson kuvapuhelun välityksellä kotikaupungistaan Haminasta. Tabletin ruudulta näkyvälle Gustafssonille vilkuttaa Kari, 34, joka istuu puhelun aikana työpaikallaan Helsingin Hakaniemessä. Kari on kuvapuhelupalvelu Pienen piirin perustaja ja Gustafssonin ystävä. He tutustuivat toisiinsa, kun Gustafsson sai kotikuntansa kautta käyttöön Karin kehittämän sovelluksen. Siitä on nyt viisi kuukautta.

"On mukavaa, että aina ei tarvitse lähteä kotoa, kun haluan nähdä Annelin", hän kertoo. Digitalisaatio avaa kansalaiselle täysin uusia ovia terveyspalveluihin - Artikkeli. Digitalisaatio sote-alalla. Yritys osana verkostoja – uusi tapa tehdä bisnestä. Digitalisoituminen on nostanut kansalaisten ja asiakkaiden äänen kuuluville uudella tavalla. Moni miettiikin, mitä sosiaalisuus ja yhteisöllisyys merkitsee liiketoiminnalle. Digitalist Social Business Forumissa 18.3.2016 kuultiin laaja kirjo näkemyksiä aiheeseen. Tarjoilemme makupaloja tapahtumasta. ”Suomessa yritykset näkevät sosiaalisuuden vielä pitkälti kanavana, mutta se on paljon enemmän. Se on sitä, että yritys elää asiakkaidensa mukana verkossa ja yhtenä osana verkostoa”, toteaa Digitalist Networkin pääsihteeri Ville Tolvanen. ”Ja kun eletään verkossa ja vuorovaikutuksessa, tehdään siellä myös bisnestä”, jatkaa Dinglen toimitusjohtaja Juho Jokinen.

Tolvanen toteaa, että maailmalla rakennetaan kokonaisia liikeideoita sosiaalisten verkostojen varaan. TBWA:n partneri Simon Robson totesi, että tämän vuosituhannen menestyjät – kuten Airbnb, Apple tai Twitter – haastavat perinteisen markkinoinnin. Digitalistin 10 käskyä - VILLE TOLVANEN. 10 lähes tärkeintä ohjetta digitalistille. Suomessa on yhä edelleen maailman paras päätelaitteiden ja verkkoyhteyksien infrastruktuuri.

Olemme huonoja soveltamaan älykkäitä prosesseja yritysten ja julkishallinnon tehostamiseen ja kasvattamiseen.Digitalisaatio ei ole pelastus vaan pääosin toimialoja murskaava voima. Tähän mennessä arvoketjuja on mennyt uusiksi matkailussa, musiikissa, mediassa ja osittain kaupassa. Lisää tulossa, siksi ”muutu ennen kuin on pakko muuttua”Mikään ei muutu, jos kukaan ei suutu. Kohden vuotta 2020 -naekoekulmia digitalisaation vaikutuksista ikaeaentyvien arkeen.